Lisická postoupila přes jedničku Pcheng do finále. Rybáriková vzdala

4. 10. 2008, 13:10
Aktuality 1
WTA TAŠKENT - Čtvrtá nasazená Němka Sabina Lisická se na podniku v Taškentu postarala o vyřazení turnajové jedničku Pcheng Šuaj z Číny. Ve svém prvním finále si zahraje s Rumunkou Cirsteaovou, které po prvním setu vzdala Slovenka Rybáriková. O titul si tak zahrají dvě nadějné, ještě ne ani dvacetileté, hráčky.
Sabine Lisická

Problémy s postupem měla turnajová jednička Pcheng Šuaj už ve včerejším čtvrtfinále. Dnes sice proti Němce Sabině Lisické úvodní sadu vyhrála, ale v dalších už byla o tři roky mladší soupeřka nad její síly.

Devatenáctiletá Lisická uspěla ve svém vůbec prvním semifinále. Letošní sezonu odstartovala z chvostu druhé světové stovky, do další už chce vstoupit jako hráčka první světové padesátky.

Naopak Slovenka Magdalena Rybáriková na své premiérové semifinále na turnaji WTA ráda vzpomínat nebude. V den svých dvacátých narozenin v Taškentu nedohrála zápas proti třetí nasazené Rumunce Soraně Cirsteaové, když po první prohrané sadě poměrem 3-6 vzdala kvůli střevní viróze. Rybáriková si už po včerejším utkání stěžovala na žaludeční problémy.

Osmnáctiletá Cirsteaová postoupila do svého druhého finále. V tom premiérovém neuspěla loni na domácí antuce v Bukurešti proti Dulkové. 46. hráčka světa se s Němkou Lisickou utká poprvé.

WTA TAŠKENT (Uzbekistán, tv. povrch, 145.000 dolarů) - sobotní výsledky:

Dvouhra - semifinále:
Lisická (4-Něm.) - Pcheng Šuaj (1-Čína) 5-7 6-3 6-4
Cirsteaová (3-Rum.) - Rybáriková (5-SR) 6-3 skreč R.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist