Lisická získala první titul po vážném zranění kolene. Na triumf čekala přes devět let

13. 11. 2023, 12:20
Aktuality 6
Bývalá wimbledonská finalistka a světová dvanáctka Sabine Lisická (34) dosáhla po třech letech od vážného zranění kolena znovu na vítěznou trofej. Německá tenistka vyhrála v neděli turnaj nižší kategorie ITF v Calgary a posunula se díky tomu do třetí stovky žebříčku. Jedná se o její první triumf napříč všemi úrovněmi po více než devíti letech.
Profily hráčů
Sabine Lisická (© AFP)

Lisická hrála finále Wimbledonu v roce 2013 a podlehla Francouzce Marion Bartoliové. Její kariéru provázela zranění, přičemž to nejvážnější utrpěla v roce 2020, kdy si přetrhla přední zkřížený vaz. Na okruhu WTA získala poslední ze čtyř titulů v září 2014 v Hongkongu.

Před začátkem minulého týdne hrála od té doby jen jedno finále, na konci sezony 2018 v Tchaj-peji uhrála pouhé čtyři gamy s Luksikou Kumkhumovou. Na další finálovou účast čekala až do neděle a po bitvě s domácí Stacey Fungovou ovládla halovou akci W60 v kanadském Calgary.

"První titul po operaci kolena, na které jsem byla téměř přesně před třemi lety. Vypadalo to, že není moc velká šance, že budu zase hrát profesionálně tenis, ale po 19 měsících brutální rehabilitace, tréninku a víry jsme tady. Vyhráli jsme v Calgary!" napsala Lisická na sociální síti X.

Celkově získala sedmý titul a v žebříčku se posunula o téměř 100 míst zpět do třetí stovky. V novém vydání jí patří 281. pozice.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
Titan
Celkem se mi líbila, ale to nemá ve 34 letech chlapa nebo co? Chápu, že ji tenis baví, ale objíždět pouťáky W60 musí stát strašně energie a peněz...
Reagovat
MikeLitoris
Když se na ní podíváš, tak je z ní cítit, že to bude afektovaná feministka, s kterou žádný chlap nevydrží.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč tu není pochvala od uživatele Sabine Lisicky ma bozsky nozicky?
Reagovat
Mantra
to je na pochvalu
Reagovat
Mony
Trpělivost přináší ovoce
Reagovat
Liverpool22
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist