Lisická zůstává na trávě bez porážky. O finále si zahraje se Šarapovovou

28. 6. 2011, 16:49
Aktuality 83
Wimbledon už zná první dvě semifinalistky dvouhry žen. Poprvé v kariéře si o grandslamové finále zahraje Němka Sabine Lisická, která dnes ve třech setech porazila Marion Bartoliovou a vyhrála tak i svůj letošní jedenáctý zápas na trávě. V cestě jí nyní stojí wimbledonská vítězka z roku 2004 Maria Šarapovová. Ta za rovnou hodinu porazila Slovenku Cibulkovou hladce 6-1 6-1.
Sabine Lisická (© wimbledon.org)

Když Sabine Lisická a Marion Bartoliová nastoupily k dnešnímu prvnímu čtvrtfinálovému utkání dvouhry žen, měly nad sebou zataženou střechu, do které vytrvale bušil déšť. Zatímco na ostatních kurtech v All England Clubu se kvůli nepříznivému počasí nehrálo, diváci na zastřešeném centrkurtu hned v úvodu viděli rychlý brejk německé tenistky, která dnes měla možnost jako teprve druhá držitelka divoké karty ve Wimbledonu projít mezi nejlepší čtyři tenistky.

Lisická vzápětí přišla o podání, když ji viditelně vylekalo hlasité zahřmění nad kurty, ale na dlouho ji to z koncentrace nevyvedlo. Hned znovu sebrala Bartoliové servis a dobře rozehraný set už nepustila.

Němka, která si v úvodní sadě připsala 18 vítězných úderů, si vybrala slabší moment ve čtvrtém gamu následujícího setu, kdy jí Bartoliové prorazila podání a ujala se vedení 3-1. Turnajová devítka se ale z vedení dlouho neradovala; Lisická díky vynikajícím kraťasům srovnala krok, a když za stavu 4-4 brejkla Francouzku znovu, dělil ji jediný game od postupu do prvního grandslamového semifinále.

Na něj si ale ještě musela počkat. Bartoliová už ve 2. kole proti Španělce Domínguezová prokázala, že pod tlakem umí hrát, a tentokrát odvrátila tři mečboly Lisické a srovnala na 5-5. Lépe pak zvládla i tie-break a srovnala na 1:1 na sety.

"Z toho jsem byla hodně zklamaná, ale zlobila jsem se sama na sebe, protože jsem si nešla pro výhru," komentovala koncovku druhé sady osmifinálová přemožitelka Petry Cetkovské. "Do třetí jsem šla s tím, že se musím zkoncentrovat a bojovat o výhru, což mi vyšlo," řekla vítězka turnaje v Birminghamu.

Proti Domínguezové a poté i proti Flavii Pennettaové dokázala Marion Bartoliová zápasy otočit, v duelu se Sabine Lisickou už jí na to ale síly nezbyly. Nenasazená soupeřka ji v rozhodující sadě rychle brejkla, a když Lisická udeřila znovu za stavu 4-1, bylo rozhodnuto. Při svém podání si německá tenistka vypracovala čtvrtý mečbol, ten už využila a po dvou hodinách a 21 minutách zvítězila 6-4 6-7 a 6-1.

"Je to neuvěřitelné! Nedokážu popsat své pocity. Je neskutečné hrát na centrálním dvorci ve Wimbledonu, který miluji. Jsem šťastná," řekla rozesmátá Lisická, první Němka v semifinále po legendární Steffi Grafové od roku 1999.

Lisická už předloni hrála ve Wimbledonu čtvrtfinále a v srpnu byla v žebříčku na 22. místě. Pak si ošklivě zranila kotník a po komplikacích se musela učit znovu chodit. V žebříčku se propadla, ale od pořadatelů Wimbledonu dostala divokou kartu.

Němka dnes zahrála celkem 52 vítězných míčů a Francouzka jen dvanáct. "Hlava byla v pořádku, ale tělo už nemohlo. Myslím, že jsem prostě zaplatila za svou snahu v posledním měsíci, hrála jsem hodně zápasů, dlouhých zápasů, a na konci jsem už prostě neměla síly," řekla Bartoliová.  

O tom, s kým si Němka zahraje o finále, se mělo rozhodnout v následujícím duelu na centrkurtu, ve kterém proti sobě nastoupily šampionka z All England Clubu z roku 2004 Maria Šarapovová a Slovenka Dominika Cibulková.

Šarapovová sice s 24. nasazenou hráčkou turnaje v předchozích dvou vzájemných zápasech prohrála, to se ale hrálo na antuce, která otupuje tradičně agresivní hru ruské tenistky. Na londýnské trávě s ní Cibulková vydržela držet krok jen v úvodních dvou gamech; Šarapovová jí v prvním setu hned třikrát sebrala podání, soupeřku nechala při vlastním servisu uhrát jen čtyři míče a sadu získala hladce 6-1.

Obraz hry se nezměnil ani v následujícím setu, v němž Šarapovová dál úspěšně tlačila na defenzivnější Slovenku. Za stavu 0-2 sice Cibulková konečně dokázala Šarapovové sebrat servis, další čtyři gamy ale patřily Rusce, která na vítězné míče vyhrála 23-3 a která si za rovnou hodinu došla pro přesvědčivé vítězství 6-1 6-1.

"Už to je nějaký čas, co jsem tady naposledy byla mezi nejlepšími čtyřmi, takže je to osvěžující pocit," řekla Šarapovová. 

Tenistka, která ve Wimbledonu triumfovala jako sedmnáctiletá, si dnes poprvé vyzkoušela hraní pod zataženou střechou největší arény. "Je to zvláštní pocit, ze začátku trochu jiný než v normální hale. Ale miluju ten zvuk, zvuk míčku, když trefí raketu. Je to takové intimnější," řekla trojnásobná grandslamová vítězka, kterou z tribuny podporoval její snoubenec Saša Vujačič, slovinský basketbalista ve službách New Jersey Nets.

 

Výsledky - Wimbledon - ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Šarapovová (5-Rus.) - Cibulková (24-Slov.) 6:1, 6:1, Lisická (Něm.) - Bartoliová (9-Fr.) 6:4, 6:7 (4:7), 6:1.

 

Komentáře

83
Přidat komentář
W.G.M.
Nevim, jeestli se mi to nezdalo, ale ted, kdyz Azarenka odchazela do saten, nekdo tam na ni "vrestel" takovym zpousobem, jako to dela ona, a ona vypadala nejak otravene...
Reagovat
petrulinka
Já jsem se zrovna nedívala, ale je to možné, jelikož něco takového jsem slyšela u jejího jednoho nedávného zápasu a ona se nechutně po tom člověku otočila. Dobře jí tak, je jak vuvuzela. Já bych to zakázala. Vždyť jak krásně se dívalo na Petru s Cvetanou, když na kurtu neječely.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak záleží, na co se díváš. :-) Mně se zápasy třeba Marušky líbí, protože hraje útočně a navíc to je krásná holka. To dívat se třeba na takovou Schiavone, která btw vřeští taky, se opravdu nedá.
Reagovat
W.G.M.
No, holt se asi divaci budou snazit to vzit do vlastnich rukou :-), kdyz se to neda zakazat (zatim). Opravdu to rve usi, ja bych asi z toho kurtu radeji utekla, nez abych to poslouchala treba 1,5 hod. Nejsmutnejsi je, ze to opravdu neni vypetim, vzdyt jake vypeti muze byt v prvnim gamu prvniho setu, kdyz prijdou pekne odpocate. Je to obycejna podlost.
Reagovat
smazaný uživatel
Proti gustu žádnej dišputát ... ale Šarapka se mi fakt nelíbí (a navíc brzy bude mít knírek). Je to taková ta totálně stereotypní ruská blondýna, které navíc od archetypální francouzké blondýny B.B. chybí patřičný "esprit". :-)

Dospěl jsem k názoru, že krásná hoka je třeba i Pironkova. :-)
Reagovat
VlS
Pironkova je určitě jedna z nejpohlednějších tenistek, ale myslím, že si taky holí knírek :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ta vychrtlina Pironkova má do pěkné holky asi tak daleko jako já do Breda Pitta. To už je teda hezčí i Serena. :-) Pěkná je třeba Goerges nebo Cibule, mně se líbí třeba i Andrejka Petkovič nebo Zvonareva (to ty oči). :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe, jestli se ti líbí Serena, tak jsi zřejmě na macaté boubelky. Takových na českých nudaplážích hafo. :DDD Jinak já mluvil hlavně o obličeji a nohou. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj!Dovolím si s Tebou trošku polemizovat:Maria Šarapovová nehraje útočný tenis!Její herní projev sestává s velice tvrdých úderů,to ano,ale napsat to úplně po lopatě by znělo takto:Maria do toho prostě mlátí hlava nehlava a její tenis nemá žádnou myšlenku,pouze soupeřku přetlačit v tvrdosti!Pokud Tě zajímá ÚTOČNÝ TENIS,bez ironie Ti doporučuji např na YouTube vyhledat zápasy Martiny Navrátilové,Brendy Schultzové,Jany Novotné...dovolím si tvrdit,že i F.Schiavone hraje občas útočně!Mezi muži McEnroe,Edberg,Becker,Sampras,Rafter-tohle byli ti praví vyznavači ÚTOČNÉHO TENISU!Maria-ta do toho prostě mlátí a buď to vyjde,nebo ne!Nemám jí rád,především právě pro ten její "hlasový projev",stejně tak i Azarenkovou a jim podobné hráčky!Když jen pomyslím,že by teoreticky mohlo být letošní finále Wimbledonu právě mezi Marií a Victorií...šlo by o degradaci tenisu jako takového,bez ohledu na to,jak ta či která hráčka vypadá a hraje!Až se Maria objeví 20x za zápas na síti,budu i já tvrdit,že hraje útočně!Pro mě je to jenom pinkalka,které to občas rychle létá!
Reagovat
smazaný uživatel
Matěji,asi takhle nějak zní i můj názor na Marii Šarapovovou!Nic proti ní nemám,hrát tenis zajisté umí,ale vizáží je,řekl bych,příliš přeceňovaná!Já bych se na ulici určitě ohlédl po A.Petkovičové nebo po dokonalých nohách J.Dementěvové nabo S.Lisické:-)Nejspíš budu terčem posměchu,ale hodně,možná nejvíce se mi líbí hráčka s iniciály S.S.***Zkusí to někdo?;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jimmy Connors :-D Co je toto za klauna? Tvoje výplody jsou totálně nečitelný slitky.
Čteš vůbec noviny, knihy nebo weby? Tobě nikdo nikdy neřekl, že za čárkou, tečkou, otazníkem a vykřičníkem vždy musí být mezera? Takto patláš i dopisy v zaměstnání?
Reagovat
smazaný uživatel
Keď sa bavíte o kráse, čudujem sa, že nikto nespomenul Ivanovič..Jednoznačná TOP..s Odstupom nasleduje druhá vlna na čele s Goerges, Hantuchovou a pod..Kedysi sa mi veľmi páčila Vaidišová, či ako sa volala..Herne nemám favoritku, no mne sa zápasy Schiavone páčia..Vždy majú iskru, dramatičnosť a navyše Franchesca vyzerá mimo kurtu ako taký prehúlený fracek..
Reagovat
smazaný uživatel
Jimmy.Connors...myslíš snad Samantha Stosur?
Reagovat
smazaný uživatel
Překvapuje, že nikdo z vás nezmínil ani Marii Kirilenko, ta je podle mě daleko hezčí a přirozenější než Šarapova. A kdo má u mě ještě dost bodů a nebyl tady zmíněn, je Tatiana Golovin, která má bohužel nějaké chronické problémy se zády. Ale jinak vcelku souhlasím s Gowrges, Hantuchovou či Ivanovič, Pirinkova mě teda moc nenadchla, i obličej má až moc úzký, taková hrozně propadlá mi přijde.
Reagovat
VlS
Tak podobná debata tady už letos byla, ale proč ne, jak jsou tenistky pěkné, to k dámskému tenisu určitě patří. Konstatování některých z nás , že je Cvetana hezká není žádné zařazování do žebříčku krásy ostatních, ale konstatovaní "tahle se mi líbí". Jinak souhlasím s Forehandem, že podle mého vkusu je nejhezčí holka Ivanovič a mezi další velmi pohledná určitě patří Julia Georges, Marikiri. Mě se líbí i Petra Cetkovská a Lucka Šafářová a čistě esteticky i Mária Šarapová. Za nejkrásnější ženskou bez rozdílu generací považuji pořád Gabrielu Sabatini, ta v sobě prostě měla oheň.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak z českých hráček by to byla asi Andrea Hlaváčková, pak asi ta Cetkovská a Benešová.
Reagovat
smazaný uživatel
Do debaty o vkusu se zapojím taky :-) Mě se prostě líbí ženské typy jako třeba Šarapová - to je prostě kus baby, nebo Ivanovičová, i když ta je už trochu nudnější v obličeji. Taky mám rád křehké typy jako Pironková nebo Na Li. K čemu se chci ale hlavně dostat je to, čemu říkám chlapské typy. A to je pro mě Petkovičová, Stosurová a Kirilenková. Mě se prostě nelíbí, když má ženská ramena široké jak chlap a želvu na břichu. S nima bych si prostě připadal jak gay :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kirilenko chlapský typ? :D Nenech se vysmát, dát Kirilenk odo stejné skupiny jako Stosur nebo Petkovič může dát maximálně tak někdo s dioptriemi 10+.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to taky nikomu necpu, mě prostě příjde, že má široké ramena a hrozně nabušený hrudník (viz odkaz) - nemyslím prsa :-) V obličeji je hezká, v tom bych ji opravdu křivdil, kdybych jí srovnával s Petkovičovou a Stosurovou. Oči mám bez dioptrií :-)

http://www.mariakirilenko.com/wp-content/uploads/2008/06/Kirilenko-USOpen-310808-6.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Nepřijde mi, že by měla extrémní ramena nebo nabušený hrudník. Ramena má určitě menší než Šarapova podle mě. Navíc působí přirozeněji, Šarapova třeba obviní bláznicého novináře ze stalkingu a Kirilenko s ním jde na nákup :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak povahu neřeším vůbec :-) O ramenech by se dalo diskutovat asi dlouho, ale shrnul bych to tak, že se mi na holkách nelíbí viditelné svaly, a to si myslím, že právě u mě dělá ten rozdíl mezi Kirilenkovou a Sharapovou. Ale hlavně je to jedno, každý má to svoje. Jsem rád, že aspoň na Petkovičové a Stosurové jsme se shodli, nebo jsem to tak aspoň z kontextu pochopil :-) Hlavně jak byla Stosurová na nějakém tom módním zpomaleném videu, kde ostatní tenistky ladně odehrávaly míček a ona ukázala snad všechny svaly, to byla fakt ukázka antiženství :-)
Reagovat
VlS
Petra se v žebříčku tímto zápasem vrátila na osmé místo Před Marion (i když dost těsně), Maria vítězstvím nad Dominikou zaostává už jen cca 200 bodů za Li, Sabina je už 27. (Lucka by měla být 30. a nic se na tom už asi nezmění, Cvetana klesla k 50. Pokud by vyhrála Tamira, dotáhla by se bodově na Lucku Šafářovou, pokud vyhraje Vika, sníží náskok Věrky na cca 200 bodů.
Kolik kdo obhajuje bodů do konce roku:

před W W10 W11 body teď obhaj
WOZNIACKI, DAN 9915 280 280 9915 5185
CLIJSTERS BEL 8125 500 0 7625 4465
ZVONAREVA RUS 7935 1400 160 6695 3760
AZARENKA BLR 5725 160 500 6065 2206
LI CHN 6255 500 100 5855 706
SHARAPOVA RUS 5021 280 900 5641 1301
SCHIAVONE ITA 4705 5 160 4860 1772
KVITOVA CZE 4337 900 900 4337 336
BARTOLI FRA 4010 280 500 4230 1080
STOSUR AUS 3405 5 5 3405 1546
Reagovat
VlS
tak jen body k obhajobě:
WOZNIACKI 5185
CLIJSTERS 4465
ZVONAREVA 3760
AZARENKA 2206
LI 706
SHARAPOVA 1301
SCHIAVONE 1772
KVITOVA 336
BARTOLI 1080
STOSUR 1546
Reagovat
smazaný uživatel
Z toho plyne, že se Petra před Francescu nedostane, ani kdyby uhrála finále. No tak to holt musí vyhrát celé. :-)
Reagovat
VlS
Ano, je to tak, pokud uhraje finále, ale nevyhraje, tak jí bude na Fran chybět 23 bodů
Reagovat
smazaný uživatel
Ta podivná čísla jsou odkud? Pár jsem kontroloval se svými přehledy a sedí jenom Clijsters, která toho odehrála extrémně málo.
Sčítají se turnaje od července do konce sezony, ovšem JEN ty výsledky, které mají v započítané žebříkové šestnáctce. Ty ostatní body z turnajů nad počet 16 obhajovat nemusí, protože je nemají v žebříku zahrnuty.
Reagovat
smazaný uživatel
Příklad Wozniacki, součet 5060:
900 Montreal W
470 New Haven W
900 US Open SF
900 Tokio W
1000 Peking W
890 Doha F

Zajímavé je, že jí přičítáš 125 za Cincinnati (tvůj chybný součet 5060+125 = 5185), ale už ne loňskou Kodaň (280 b.), která se hrála až začátkem srpna !!!

Tento výsledek pochopitelně ještě smazaný nemá, jen je jako rezerva mimo šestnáctku. Zde má aktuálně 6 turnajů - 2x Kodaň, prohraná finále Doha a Stuttgart a zcela neúspěšné turnaje Cincinnati a Sydney. V součtu celkově 22 turnajů.
Reagovat
VlS
Je to součet bodů uhraných loni na turnajích, které se ještě budou hrát, což pochopitelně Kodaň není. Odhadovat, jak bude kdo hrát je věštění z koule a není tedy možné spočítat, všechny varianty, kdy nastoupí do hry 17. zápas a podobně. To bys musel pořád počítat plovoucích 12 měsíců a k tomu není důvod, protože právě to dělá oficiální žebříček.
Víš, že jsem si myslel, že zde vystoupíš a začneš dělat chytrýho jak je to blbě?
Reagovat
petrulinka
Supéér!!
Reagovat
petrulinka
Teda ale že jsem se zapotila u toho fandění. Teď si dám asi 2 decinky.
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky byly to nervy :) ale zase hrála krásně :)
Reagovat
VlS
Na to dvě decinky nestačej, to chce pajduláčka či dva, nejlépe z Irska nebo Skotska, jdu to otestovat ;-))
Reagovat
VlS
Tak se vzpamatovala, tak a teď (pravděpodobně) na Viku
Reagovat
BooOoo
u konce utkání hrála Petra úžasně, byla prostě skvělá
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, paráda! Já žeru, jaký je Petra flegmoš. Prohrála tiebreak, rozhodčí jí taky nepomohli, ale ona si to v klidu uhrála. Doufám, že v SF přejede i bláznivou Viktorku!
Reagovat
smazaný uživatel
Ano,to je pravda!Dnes rozhodčí tedy rozhodně den neměli,mnohé zahlášené auty byly i několik cm ve dvorci,myslím,že na obou stranách!Bylo by nádherné finále Petra vs.Sabine! ! !No,snad děvčata Rusky smáznou!
Reagovat
smazaný uživatel
Největší trotl byl ten komentár na Novasportu. To jeho zaujaté fandění Cibulkové mi lezlo na nervy. Škoda, že to pak přepli na Petru, by mě zajímalo, co ten cibulofil říkal potom, co Dominika dostala takový výprask.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejhorší je, když dají Slovákovi ke komentování zápas Federera: Manželka Mirka pochadza z Bojnic. Pre ty, čo nevedia, su Bojnice NA SLOVENSKU ! :)
Reagovat
VlS
No, já docela chápu, že zaujatě fandí krajance, co je na tom divnýho? Fakt je, že Vuvu 2 je mi tak nesympatická, že bych ji asi nefandil, ani kdybych měl na Sibiři zemljanku hned vedle ní.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem, čo je na tom divné..Skôr je divné, keď Slovák nekomentuje objektívne zápasy, kde Slovák nehrá..Ale to je jedno..Cibuľková mala smolu na súperku, Mária hrá najlepší tenis na turnaji a jej víťazstvo je očakávané..
Reagovat
smazaný uživatel
tak jsem to tady cele po delsi dobe pulnocne procetla, zasmala se dik a.magerove - hned si jdu poskocit a promachnout nanecisto par uderu, abych byla jako modelka :-) .... ta zde jinde zminovana dvojka vubec neni od veci, prave jsem si ji nalila, Pete na zdravi! Treti set jela super, ja uz teda, na rozdil od ni, byla po koncovce druheho temer lopatacky zlomena.
S Jimmy Connorsem (co pise dle Broze "slitky" jako ja) jsem si zavzpominala na utocny tenis....
Na neslovenskem komentatorovi, kdyz uz o nich byla rec, mi nejvice vadila ta PironkoVOVA. Jako by nestacila Pironkova. Mimochodem, vubec nic na ni neni - a to doslova, kam jste dali oci??? Jo a je zajimave, ze prispivatele, kteri jsou mi necim sympaticti, maji i podobny vkus... kdyz uz tedy nutne musim hodnotit holky.... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Termín slitky používám pro texty, kde chybí mezery za čárkou, tečkou, otazníkem a vykřičníkem. To nemá s chybějící diakritikou nic společného!

Pironkovová je česky i slovensky správně (aniž bych to prznění nějak schvaloval).
Mě spíš šokujou plácalové na Eurosportu, kteří jména przní, ale prznit je správně neumí. Kolikrát tam letos bylo ke slyšení Šarapová, Šarapové, Kuzněcová, Kuzněcové atd.
Reagovat
smazaný uživatel
ta diakritika, pozustatek z dob PC temna, stareho psa novym kouskum nenaucis, navic stale pisu do a ze zahranici a nechci premyslet, co, kde a komu podporuje ČEŠTINU.......

Nooooo, mas pravdu, Pironkov, tedy Pironkova, prechylene Pironkovova - ale je to hnusny a rvalo mi to usi.

Mimochodem, Brozi, nebud porad tak zlostny, odlehcena otazka, ale primo na telo: ktera tenistka se libi TOBE???? Udej top 5. A na rovinu, prosim, ocen, ze jsem nenapsala TOP ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak,2:1,snad ten brejk bude rozhodující!BTW-je to velice příjemná podívaná-bez hekání,kvílení,řvaní a kňučení...No,asi víte:-))
Reagovat
BooOoo
no ale obě SF budou velice hlučná...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je pravda :D
Reagovat
smazaný uživatel
Finále Viktorka vs.Maria...ježiši:-((Jestli mi ženský tenis někdo dost zprotivil,tak tyto dvě dámy!Ještě,že není moc vidět(tedy slyšet by byla! ! !) De Brito!Ale Kvítko Viktorii určitě porazí-věřme tomu!
Reagovat
VlS
Říkáš jí poeticky krásně Kvítko, Kotyza jí prej říká Řezník z Fulneku :-))
Reagovat
smazaný uživatel
ty lajnový to dneska totálně kazej...bez nich by už petra pravděpodobně vyhrála, takhle znervózněla a bůhví, co předvede ve 3. setu...
Reagovat
BooOoo
to snad není pravda, míček více než půlkou na čářw, samozřejmě rozhodčí zahlasí v neprospěch Petry aut
Reagovat
a.magerova
Jj jsou dnes ti rozhodčí nějak přisleplí či co!!! :-((
Reagovat
BooOoo
a už zase, prostě oni jsou PODMÁZNUTÍ
Reagovat
smazaný uživatel
bože neschopnější rozhodčí jsem snad neviděl, to co tam dneska předváděj to je síla
Reagovat
smazaný uživatel
...marja,snad se to naše Kvítko nakonec nevyhází!Konec druhého setu byl jeden ranec chyb!Pironkova je už v provozní teplotě,takže-Petro,bojuj,ať se Ti daří! ! !
Reagovat
BooOoo
už je to 2:0, rychlý break, snad už to bude OK
Reagovat
VlS
Tak bohužel Petra v závěru zase poslala hlavu na chvíli na výlet, snad se rychle zase chytne.
Reagovat
BooOoo
naprosto škoda, že prohrála v 2.setu 6:7 (5:7) a pritom vedla už 4:1 v tiebreaku
Reagovat
W.G.M.
Nejvetsi skoda je, ze lajnovy asi zaspal, ten out jsem videla i ja v televizi :-(. Mohlo to byt 6:6 a buhvi, jak by to dopadlo, mozna uz by Petra mela pokoj a setrila to stehno.
Reagovat
smazaný uživatel
Boha jeho, o co té Petře jde ty vole? To musí z každého míče hrtá winner? Tuhle mentalitu nikdy nepochopím, za každou cenu míč cpát k lajnám. Úplně sama si prohrála ten 2. set, Pironkova nemusela předvést nic extra. Snad se vzpamatuje.
Reagovat
petrulinka
Úplně souhlasím, taky si říkám, proč to musí za každou cenu cpát k lajnám. Tak snad se vzpamatuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje prostě útočně, na tom má postavenou svoji hru a bohužel díky tomu i chybuje. To co předvedla v závěru druhého setu ale byly spíš chyby z psychiky. Doufám, že se probere, protože tenhle zápas jednoznačně diktuje ona a kdyby ho měla prohrát, může si za to zase jen ona sama..soupeřka nepředvádí nic extra.
Reagovat
smazaný uživatel
tak podle mě zas Pironkova zas tak špatně nehraje, se koukněte na tu její bilanci od loňskýho Wimbledonu
Reagovat
smazaný uživatel
Bude velmi zaujimavy SF zapas. Lisicki snad bude zdrava v najblizsich mesiacoch aby ziskala vela bodov lebo s jej hernym stylom verim ze bude v top 10 co najskor. Servis ma top 5 na okruhu a je mlada velky potencial ma. Osobne si myslim ze Lisicki, Sharapova a Kvitova su o level vyssie ako ostatne hracky na tomto turnaji tak snad bude finale LIS/SHA - Kvitova. Co sa tyka Bartoli, tak ak hekanie vadi divakom a rozmyslaju, ze by to dako zakazali tak nech najprv zakazu Bartoli hrat tenis - ako hrat ho vie ale to co robi, to aj Rafove skrabanie sa v zadku je este nic v porovnani s tym co Bartoli robi. Podla mna to je jej taktika tak ako hekanie je taktika.
Reagovat
smazaný uživatel
Bartoli je tichá v porovnání s šarapkou
Reagovat
smazaný uživatel
tvl Lopato zalez, Bartoli sice tichá je, ale to ce tam předvádí to je neskutečný, mně přijde jako by přišla z Bohnic
Reagovat
smazaný uživatel
Ano Bartoli je ticha - preto som porovnaval ju ku hrackam, ktore hekaju, ze aj to co ona robi podla mna je taktika - ked si predstavim, ze idem podavat napr. a oproti mne je dakto kto furt skace, hopka si tam a furt robi daco tak mozno ma to vyvedie z rytmu viacej ako to hekanie. Proste Bartoli je bud mega-hyper aktivna alebo to robi schvalne.
Reagovat
smazaný uživatel
jo já s tebou souhlasim, ale nechápu Lopatu proč tady začíná porovnávat Bartoli se Sharapovovou
Reagovat
smazaný uživatel
To bola reakcia na Lopatu ne na teba:D
Reagovat
smazaný uživatel
aha :D
Reagovat
a.magerova
No mě to její hopskání taky vadí, ale zase jsem dnes říkala, že kdybych tak 2 hodiny denně jenom hopsala na základní čáře byla by ze mě štíhlá modelka :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápem ako môže niekoho iritovať Bartoliovej reč tela medzi výmenami..Ja sa na tom nesmierne bavím..príde mi to také rekreačno tenisové..to jej hopkanie a technika samotného servisu..very funny..To že hrá oba údery obojručne a dokonca jej to vychádza..hmm, absurdné..
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, konečně Bartoli někdo klepnul!
Reagovat
smazaný uživatel
Nemusíš ji mít rád (já ji taky nemusím), ale toto je čtvrtý zápas na posledních dvou turnajích, kdy se dokázala vrátit do hry, ačkoliv soupeřka podávala na vítězství v zápase (Šafářová v Eastbourne, Dominguez Lino, Pennetta a Lisicki zde ve Wimbledonu). Třikrát při tom dokázala i odvrátit aspoň jeden mečbol soupeřky. Je to ohromná bojovnice.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasněže, já ji v tomhle obdivuju, ale rád jí mít nikdy nebudu. Ohromně mi vadí ty poskoky, to mávaní jak se sekerou při returnu, obouručný bekhend a celková řeč těla. Jsem rád, že je venku, bál jsem se, že by mohla dojtí až do finále.
Reagovat
W.G.M.
Ja jsem Marion videla poprve proti nasi Pliskove (zensky tenis totiz prakticky nesleduji) a byla jsem jako v Jirikove videni :-). Nejdriv jsem na ni jako zhypnotizovana koukala a rikala si, jestli na necem nejede, asi po 10 minutach jsem musela prepnout, protoze me to fakt strasne iritovalo. Litovala jsem protihracky, ze nemuzou odejit z kurtu nebo prepnout na jiny kanal jako ja :-).
Reagovat
freeteepek
Nedivím se,že zase vyhrála. Když podává jako chlap. Jenom mi nejde do hlavy, jak může být s takovou hrou na žebříčku až 62. Ta holka má na to celý Wimbledon letos vyhrát!
Reagovat
smazaný uživatel
Ježišmarjá, dyť si v roce 2009 brutálně zranila kotník a pak ji trápila i další zranění; loni toho moc nenahrála.

A jako chlap přece jen nepodává (nejrychlejší podání kolem 124 MPH), obzvláště pokud jde o druhej servis (běžně kolem 75 MPH).
Reagovat
smazaný uživatel
ten kotník si zranila na jaře roku 2010... skoro podává jako chlap, skoro 200 km/h je fakt super, asi tak to myslel, samozřejmě že druhé podání je o ničem jiném... jsem rád, že Sabine je v SF, tohle jsem fakt před Wimbledonem nedoufal, ale je to skvělý! Sabine se vrací mezi elitu
Reagovat
smazaný uživatel
Poprvé si ho zranila na US Open 09 proti Rodinovové -- nevím přesně, jestli to, co se jí stalo na jaře 2010, bylo nové zranění, nebo zhoršení toho starého zranění.
Reagovat
smazaný uživatel
No, už jsem myslel, že to Marion otočí, když ve druhém setu odvrátila tři mečboly při podání Lisické a pak vyhrála i tiebreak. Ve třetím setu jí však očividně došla energie.

Lisickou mám rád, ale mám velké pochybnosti, zda by zápas dokázala doservírovat, kdyby byla v tom třetím setu jen break nahoře.Každopádně by na trávě měla porazit jak Šarapovovou, tak Cibulkovou, takže má velkou šanci postoupit do finále.
Reagovat
smazaný uživatel
myslím, že semifinále je konečná v případě postupu Marie. Pokud Petře vydrží zdraví, tak si to s ní rozdá ve finále..
Reagovat
smazaný uživatel
Taky Marion nemusím, ale klobouk dolů. Škoda že odpadla fyzicky ..
Reagovat
smazaný uživatel
Záleží na tom, jak bude Lisická podávat (a returnovat). Šarapova má sice jeden z nejlepších returnů druhého servisu, ale return prvních podání takprudkých a umístěných, jaké dává běžně Sabine, nepatří rozhodně k jejím nejsilnějším stránkám.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist