Loni ničila hvězdy a slavila triumf. Letos Krejčíková titul v Dubaji obhajovat nebude

15. 2., 13:54
Aktuality 11
Barbora Krejčíková (28) se odhlásila i z druhé únorové tisícovky na Blízkém východě. Po Dauhá se kvůli bolestem zad nepředstaví ani v Dubaji, kde měla příští týden obhajovat triumf z loňska. Před rokem slavila zisk cenné trofeje po skalpu všech tří členek tehdejší TOP 3.
Profily hráčů
Barbora Krejčíková (© AFP)

Barbora Krejčíková se naposledy představila před šesti dny v Abú Zabí, kde prohrála čtvrtfinále s Ruskou Ljudmilou Samsonovovou. Z dalších dvou původně naplánovaných akcí na Arabském poloostrovu se kvůli zranění zad odhlásila.

Po katarském Dauhá se nestihne dát zdravotně do pořádku ani na další podnik kategorie WTA 1000 v Dubaji, kde loni slavila jeden z největších úspěchů kariéry.

Osmadvacetiletá rodačka z Ivančic před rokem ve Spojených arabských emirátech zdolala světovou trojku Jessicu Pegulaovou, dvojku Arynu Sabalenkovou i jedničku Igu Šwiatekovou a jako teprve pátá v historii vyhrála turnaj poté, co porazila všechny tři hráčky TOP 3.

Vítězka Roland Garros 2021 tak získala svou první a stále jedinou trofej z prestižní akce WTA 1000. Nyní ale ve světovém žebříčku přijde o 900 bodů a klesne na hranu druhé a třetí desítky.

V Dubaji se ze širší světové špičky nepředstaví už jen Američanka Jessica Pegulaová, kterou trápí zranění krku. Odhlásila se také po mateřské pauze se vracející bývalá světová jednička Naomi Ósakaová, jež má dnes ve čtvrtfinále v Dauhá čelit Karolíně Plíškové.

Naopak poprvé od triumfu na Australian Open se na kurty vrátí Aryna Sabalenková.


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
SydneyOpen
No bude zázrak když do Paříže pojedou 2 hráčky fit a rozehrané.....
Reagovat
alcaraz.dva
express zpravy 14:44- Rune utrpel dalsi necekanou porazku, 15:16- Rune vyhral 12 zapas v rade
Reagovat
lvicek
Bara si tu nejspis precetla komentare minuly tyden, jak se spatne zachovala k organizatorum a tak se prikladne odhlasila hoodne dopredu. Preju ji brzke uzdraveni, stejne jako Karoline... Ty marodky jsou fakt naprd :/ (zrovna nase ditko od vcera 39 horecky :/ )
Reagovat
FandimRF
Me bolej zada nonstop z prace,a nepujdu kvuli tomu do prace? Rozmazlena slecinka by potrebovala neco zazit...
Reagovat
Blondie
A už se ví, co Báře je? :(
Reagovat
Blondie
Už vidím, záda.
Reagovat
tommr
Vypadá to že se náš Klub skleněnek rozrostl o další členku. Bára Krejčíková se přidala ke Karolíně Muchový a Markétě Vondroušový ...
Pro Báru to bude mít nepříjemný důsledek v tom že po Dubaji vypadne z top-20 ...
Karolína v pondělí vypadne z top-10 a po French Open s největší pravděpodobností i z top-20 ...
Markéta skoro jistě vypadne z top-20 po Wimbledonu ...
Pokud se tedy nestane něco mimořádného tak je vysoce pravděpodobný že po letošním Wimbledonu nebudeme mít v singlu v top-20 žádnou hráčku. V deblu se už tento katastrofický scénář stal skutečností ...
Reagovat
misa
Příští týden má Česko zastoupení i v deblové top 20
Reagovat
EllNino
Naše top 3 tenistky jsou momentálně mimo, připomíná mi to sezónu 2022 :(
Reagovat
makro99
4, ještě Petra.. ale zase se nahoru dere dravé mládí - Linda, Karolína...
Reagovat
tommr
jj Karolína teď hraje opravdu jako za mlada ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist