López v Eastbourne poprvé porazil Gasqueta a obhájil titul

21. 6. 2014, 18:51
Aktuality 23
Feliciano López ve finále travnatého turnaje v Eastbourne na šestý pokus poprvé v kariéře porazil Richarda Gasqueta a obhájil tak titul z loňského roku. Španěl nejvýše nasazené hráče zdolal až po dvou hodinách a 15 minutách hry 6-3 6-7 7-5 a dva dny před startem Wimbledonu vybojoval svůj čtvrtý titul.
Profily hráčů
Feliciano López

Feliciano López nabral před Wimbledonem skvělou formu. Minulý týden si Španěl, který je v současnosti 25. tenistou světa, zahrál finále travnatého podniku v Queen's Clubu, finálovou účast ale v zisk titulu neproměnil. Tento týden třiatřicetiletý López pokračoval ve skvělých výkonech na trávě v Eastbourne, kde v minulém roce triumfoval. I letos se mu na tradičním turnaji před Wimbledonem dařilo, když tu postupně ve dvou setech porazil Kamkeho, Chardyho, v semifinále pak i Američana Querreyho a postoupil po týdnu znovu do finále turnaje ATP.

V něm dnes vyzval turnajovou jedničku Richarda Gasqueta, který ve finále turnaje ATP stanul již po 22, letos již podruhé - ve finále domácího halového turnaje v Montpellier letos v únoru neuspěl. Obhájce titulu López vstupoval do utkání s Francouzem s negativní bilancí 0-5. Poslední utkání spolu ale odehráli již před čtyřmi lety na turnaji v Sydney, od té doby spolu nehráli.

V prvním setu López soupeře dvakrát brejknul, zatímco sám na podání nezaváhal a úvodní část tak získal za 30 minut poměrem 6-3. Ve druhém dějství si oba aktéři jednou prohráli podání, o výsledky tedy musela rozhodnout až zkrácená hra, kterou vyhrál poměrem 7-5 tenista z Francie.

Rozuzlení celého utkání, které bylo po celou dobu velmi vyrovnané, přišlo až v jedenácté hře rozhodujícího dějství, kdy si turnajová jednička prohrála podání a umožnila tak Lópezovi v následující hře servírovat na vítězství. Třetí nasazený hráč této šance využil a poprvé v kariéře tak Richarda Gasqueta porazil. V Eastbourne navíc López obhájil titul z loňského roku, celkově na turnaji ATP triumfoval už počtvrté, podruhé na trávě.

Výsledky - Eastbourne - muži (tráva, dotace 562.340 eur):
Dvouhra - finále:
F. López (3-Šp.) - Gasquet (1-Fr.) 6:3, 6:7 (5:7), 7:5

Komentáře

23
Přidat komentář
Mayo
Lopéz je veľký tenista.
Reagovat
PetaM
187 cm dělá divy :)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
darek.vrana
A teď tipuju, že vypadne ve Wimblasu v 1. kole, protože se během těch dvou týdnů vyšťavil... Ale je to trávař par excellence. Odpověď pro ty, kdo hned plivali na Berdycha, jaká je to ostuda, když s ním prohrál.
Reagovat
Denis92
Coskoro nam zacina treti GS roka a je tu znova FANTASY. Vacsina hracov ktori uz hrali AO alebo FO by mali byt v tej lige. Pozrite sa na stranke ci v nej ste a ak nie postupujte podla pokynov nizsie.
Myslim, ze pravidla vsetci poznate a netreba sa k tomu nejak detailnejsie vyjadrovat.. ak by nieco tak sa kludne spytajte :)
Vytvorte si timy tak ako uznate za najlepsie. Vela stastia!

Ak by sa chcel este niekto pridat,dole su pokyny.
http://www.grandslamfantasytennis.com

Vytvoril som na tejto stranke fantasy league este pre AO 2014 a ta stale funguje aj pre W14.
Nazov ligy : "TenisPortal"
treba sa zaregistrovat (pokial ste tak neurobili uz v minulosti)
date LEAGUES, potom BROWSE LEAGUES a tam napisete "TenisPortal"
Reagovat
spaniel
Me by zajímalo, jak to udelat abych v klasické i oklestene verzi.
Reagovat
Denis92
Ja si myslim, ze to by nemal byt problem.. su to predsa dve rozdielne ligy.
Reagovat
Denis92
Aha,tak je to problem ak su na tej istej stranky, lebo si tam mozno vytvorit len jeden tim.
Reagovat
spaniel
Jedine co me napadá je založit si 2 ucty, jen nevim jestli se to muze.
Reagovat
Denis92
Pokial sa v to da, tak v tom problem nevidim, kedze chces hrat dve odlisne ligy s inymi timami.
Reagovat
spaniel
Jenze pak by teoreticky slo zalozit si treba 50 uctu s ruznymi kombinacemi a jedna by treba vysla paradne a clovek by vyhral. Podle me se to nemuze.
Reagovat
Denis92
Ano, moze to tak niekto spravit, ale to uz je jeho svedomie ze podvadza.. tebe ide o to, ze sa chces zucastnit dvoch roznych lig, takze to neni podvod.
Reagovat
smazaný uživatel
Bol to veľmi vyrovnaný zápas, ale miernym favoritom a vzhľadom k super forme bol asi Felicano Lopez, ktory môže vo Wimbledone pekne zamiešať karty hlavným favoritom...tak ako inak, Vamoos :D !!
Reagovat
freeteepek
Dnešek se vážně poved. Nakonec i Lopez vyhrál. Za 7 vsazených kaček výhra 193. To je můj dosavadní rekord. Stačilo přitom vsadit na kombinaci, že Medison vyhraje 2:1 spolu s Coco a Lopezem. Slušný. A to mám ještě slušně zaděláno na Wimbledon. Hlavně ta Medison s kursem 2.75 mi pomohla:-)
Reagovat
Nola
to zvládol, ten titul si zaslúžil ako nikto iný, v treťom sete nevyzeral veľmi svieži, Gasquet mu daroval brejk, hoci bol v 3.sete lepším hráčom, skvelé víťazstvo, snáď sa zadarí aj vo Wimbledone, titul je o to cennejší, že Gasqueta porazil prvý krát v živote
Reagovat
gigin
Feli :)
Reagovat
spaniel
Uz jsem myslel, ze to zas psychicky nezvladne jako minuly tyden, ale prekvapil. Skoda :(
Reagovat
Nola
škoda? :D
Reagovat
Cico93
Ako skoda za 2,15 som ho tam dal mi nehovor, že ty dal Ríšu ;(((
Reagovat
spaniel
2,15? Ja ho mel za 2,29 :) o to mne nejde, nemam ho moc rad, ma pauzy mezi podáním tak minutu (a jeste se vzteka za warning) a od 2009 bekhend jen slajzuje, na vsech povrsich, čímž me dohání k šílenství. Jen jsem proste přál Richardovi, aby se nastartoval trochu.
Reagovat
Cico93
Aha ;)a na Wimbledon podvaš dačo?
Reagovat
spaniel
Nepodavam na vítěze obvykle. Pred losem je to loterie, po losu jsou slabe kurzy (pokud nechytis totalni prekvapko, tak to je o nicem). Navic nesnáším cekat 2 týdny, kdyz mne tam svítí ta jedna Sazka. Uz ted me rozčiluje sázka na vítěze DC, co jsem dal asi 3 mesice zpátky.
Ted mam novou taktiku, ktera zatim vypada zajimave.
Reagovat
Cico93
A s novou taktikou by si sa mohol podeliť so Slovenskym bratom;)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist