López zdolal Simona a potřetí vyhrál turnaj ATP. Poprvé uspěl na trávě

22. 6. 2013, 19:09
Aktuality 40
ATP EASTBOURNE - Feliciano López triumfoval v generálce na Wimbledon. Jednatřicetiletý Španěl vyhrál turnaj na britských ostrovech v Eastbourne, kde v dnešním finále zdolal Francouze Gillesa Simona a připsal si první titul z trávy.
Profily hráčů
Feliciano López

Aktuálně 39. hráč světa Feliciano López na trávě porazil například Marata Safina, Tima Henmana, Andyho Roddicka či Rafaela Nadala a celkem třikrát si zahrál v čtvrtfinále Wimbledonu. Až tento týden v Eastbourne se však na zeleném povrchu dostal poprvé do finále turnaje ATP.

Cestou do něj jednatřicetiletý Španěl vyřadil těžké soupeře Nieminena, Mónaka, Verdaska a Dodiga a v dnešním finálovém klání narazil na Gillesa Simona. Duel byl dlouho velmi vyrovnaný a po dvou hodinách a 20 minutách teprve začínal třetí set. Ovšem poté, co úvodní dvě sady rozhodovaly až tie-breaky, López třetí dějství jednoznačně ovládl a ve větrnném počasí zvítězil 7-6 6-7 6-0.



"Dnes byly opravdu náročné podmínky. Chvílemi to bylo pouze o tom dotlačit míček na druhou stranu kurtu. Hlavně při podání to někdy bylo skoro nemožné. Vítr byl velmi silný, točil se ze všech stran," komentoval López.

Rodák z Toleda tak ve svém celkově devátém finále navázal na triumfy z Vídně 2004 a Johannesburgu 2010 a zaznamenal první triumf na trávě.

"Myslím, že tráva je můj nejlepší povrch a mít z ní alespoň jeden titul je velmi příjemný pocit," pochvaloval si López, který na Simona narazí i v prvním kole Wimbledonu.

"Dnešní zápas byl hodně zvláštní, protože být ve finále je skvělé a je to příležitost, jak vyhrát další turnaj ATP. Ale za dva dny spolu budeme hrát znovu a je dobré mít ze zápasu zpětnou vazbu. Přestože se navzájem dobře známe, protože se vídáme téměř každý týden," dodal.

Simonovým maximem na trávě bylo až do tohoto týdne čtvrtfinále. I přes dnešní neúspěch má osmadvacetiletý Francouz velmi dobrou finálovou bilanci 10 výher a 3 porážek. Svůj poslední titul získal loni v Bukurešti.

- ATP 250 EASTBOURNE -
(Velká Británie, tráva, 468.460 eur)
sobotní výsledky (22. 06. 2013)

Dvouhra - finále:
F. López (Šp.) - Simon (2-Fr.) 7-6(2) 6-7(5) 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

40
Přidat komentář
TheRoyalBlue
Takže Eastbourne, aspoň čo sa týka atraktivity víťazov, dopadol pre ženy aj pre chlapov na výbornú =).
Reagovat
spaniel
Dobre Feli! Jen nechapu proc oba tak hekali, Lopez dokonce i pri slajzech a volejich, brrr
Reagovat
J.M.
Tak vysvětlení bych asi viděl v tom Lópezově výroku ohledně větru...
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.skylink.cz/novinky/tyden-podivane-zdarma-25-cz37.html

K akci probíhající od 3.6. do 30.6.
Všichni diváci s aktivní kartou Skylink ICE nebo Irdeto mají možnost jako bonus 7 dnů sledovat programy balíku Kombi bez placení (majitelé dvou a více karet můžou bonus využít po 7 dnech opakovaně). Aktivace se provede na uvedeném odkazu, zadává se číslo karty a mail. Pro úspěšné načtení zápisů do karty musí být v době aktivace přijímač zapnut na některém z programů Skylinku - ČT1, ČT2, ČT sport...
Součástí balíku Kombi je i Nova sport, včetně HD verze. Doporučuju aktivaci provést až v době konání Wimbledonu a využít tak vysílání Nova sportu.
V případě aktivace v první den turnaje 24.6. vychází sedmý den na neděli 30. června.
V případě aktivace v poslední den akce 30.6. vychází sedmý den na sobotu 6. července.
Reagovat
smazaný uživatel
díky za info :)
Reagovat
Fandina
Broz ... také děkuji za info. Právě mi končí kombi, tak se to hodí a využiji to. A také díky za ty volné BBC kanály. Doma jsme to naladili včera a dneska na chalupě. Tak zítra už se těším na Wimbl a vzhledem k tomu, že jsem díky tvým infům je doma donutila, aby mi to naladili moc díky také tobě. Super!
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to tedy na chalupě dopadlo? Hrajou jen dva rozšiřující kanály Red button 54380 a 54381? Nebo zde jdou i hlavní programy BBC 1 a BBC 2, které jsou obtížněji přijímatelné?
Reagovat
Fandina
Ano, na chalupě jdou rozšiřující kanály BBC red button v evropském svazku 54380, 54381 a BBC 1 a BBC 2 tam jdou také, ale vypadávají, blbnou.
Reagovat
smazaný uživatel
To je škoda, atraktivní mače běží hlavně tam. Zvlášť dobré jsou HD verze BBC. Naopak kvalita programů v HD rozlišení na Skylinku za poslední tři roky bohužel zoufale upadla. Stačí si porovnat velikost nahraných souborů tehdy a teď. Je to levný operátor, odpovídající našim nižším platům, ale obraz na velkých obrazovkách je dost nevalný. Maximálně mít tak 37 palců, tam se ošizení ještě neprojevuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, může to značit, že Simon mu to vrátí, ale nemyslím si to. Dneska bylo po dešti, zima, tráva byla neskutečně pomalá, foukal šílený vítr, což Lopezovi moc neumožňovalo hrát jeho hru, a stejně Simno nevyhrál, i když hrál snad na trávě nejlépe v životě. Feliciano si s ním poradí i ve Wimbledonu.
Reagovat
carolyn
Protože prostě Feli je nej!!! i bez lízátka mu to jde :-)
Reagovat
Roger_Federer
Jen si dovolim dodat, že dle meho nazoru je kurz až 2,8 na Simona hodne slušny a rozdil je v tom, že zapas bude min 3 sety..
Reagovat
carolyn
A ta fotka tady je bomba!!
Reagovat
Sonja
Že? Takhle se mně líbí:-))
Reagovat
carolyn
Jo! A asi mu bylo dnes chladno..no mít tam mě, zaručeně by mu zima nebyla! :-P
Reagovat
Nola
fotka je super, ak by nehral tenis, uživí sa iste iným spôsobom :D
Reagovat
smazaný uživatel
Je to dobré, mám ho ve Fantasy lize. :) Jedním okem jsem ten zápas sledoval na Eurosportu 2 (jo jo, před Wimbledonem jsem si vynutil předplacené kanály :D) a jedním uchem poslouchal Libora Basíka. :D Myslím, že Lopez byl o trochu lepší a zaslouženě vyhrál. Ten zápas byl takový zvláštní, protože hodně foukal vítr, což se hodně projevilo na hře... Tak doufám, že Lopez porazí Simona i na tři vítězné sety. Svůj ligový tým měnit nemusím. :)
Reagovat
carolyn
monty, nevidíš tady ted tu dámskou jízdu?! :-P :-)))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, vidím. Tak si oslavujte fešáka Lopeze a já už radši mizím... :D
Reagovat
carolyn
:-))) tak zatím, dorazit můžeš později! Až tě budem potřebovat :-))))
Reagovat
Heather_Fedex
dobre on ;) uz nemusim menit sestavu ve fantasy
Reagovat
smazaný uživatel
Proč "předplacené"? Neznáš akci Skylinku na 7 dní balíku Kombi zdarma? Nečteš moje texty? Stejně jsem chtěl dát opáčko mé informace z 6.6. Takže právě teď.
Reagovat
smazaný uživatel
Na 7 dní by mi to bylo platné, když Wimbledon trvá 14 dní... Ne, nečtu tvoje texty a kdyby to bylo vzájemné, tak bych se vůbec nezlobil. :D Jo a než mě zase budeš otravovat: BBC nechytám.
Reagovat
smazaný uživatel
Běžné jsou dvě karty v rodině, což na 14 dní stačí. Navíc mnohé přijímače mají možnost zapnout funkci blokování zápisů na kartě (tzv. blocker), kdy se dá funkčnost programů výrazně prodloužit.

Jistě. A kvůli archaickému SD přijímači "nechytáš" ani Supertennis a Slovakšport, kde jde WTA od ledna skoro každý týden. K čemu ti je Basík, když WTA na Eurosportu letos skoro nevysílají? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Až budou prachy, tak bude HD přijímač i lepší televize. Doufám, že to bude brzy... Ty tady pořád někomu radíš, ale vůbec si neuvědomuješ, že každý člověk má jiné možnosti. To jenom svědčí o tvojí nabubřelosti.
Reagovat
Nola
Feliciano, najkrajší chlap na okruhu, ani vietor ťa nezastavil, to je bomba, gratulujem, ten istý súper ťa čaká vo Wimby, tráva je tvoj povrch, 4.kolo by nebolo od veci
Reagovat
Sonja
4.kolo? Jakože by přešel přes Tommyho?:-D To se mi teda nezdá pravděpodobné...
Jinak ale gratuluju hezounovi k titulu;-)
Reagovat
carolyn
Aj ja gratukuji, mám radost, večer to náležitě oslavíme!! :-)
Reagovat
Nola
prečo nie? tráva je Feliho najlepší povrch, má celkom slušnú bilanciu na tráve vo Wimby, je asi jediný zo španielov, ktorý nie je antukár, vlani dokonca trápil Andyho na USO...
carolyn oslava je na mieste!!!!,
Reagovat
carolyn
však už bouchaj špunty!!!!
Reagovat
Sonja
Tak to já vůbec nezpochybňuju, že je dobrý, nicméně srovnávat s Haasem se přece jen nedá- aspoň z mého pohledu. Uvidíme, jak se to poskládá, hlavně ať v klídku postupuje Novak:-)
Reagovat
carolyn
letos s tebou asi budu tlačit Noleho, ještě uvidím, ale podle všeho ano
Reagovat
Sonja
Né, vážně?:-O V Djokolandu budeš vítána, samozřejmě:-) Budem si tě hýčkat:-D
Tak IDEMO!
Reagovat
a.magerova
No tak konečně mohu říct veřejně nahlas bez toho abych se bála, že mě zbiješ :-/
tomasinho: Pokud né Roger, tak Andy :-)))
Reagovat
carolyn
No v Djokolandu přímo né, spíše takvý zaploťák budu, jo? Jen pomůžu tlačit :-*
Reagovat
carolyn
Ty už máš u mě vroubek s Felim a ted ještě toto!!!!
tomasinho já ti pak řeknu jak to je, pokud to Magerka neodvolá!!:-/
Reagovat
Sonja
My tam máme pokoj pro hosty, no stress:-))) Jsme pro tyto situace vybaveni, přes RG u nás byli tomasinho s Mutademem a tomasinho prý zas přijde, pokud by mu vypadnul Andy:-P
Reagovat
carolyn
:-DD ok, ještě chvilku si mě hýčjek ..... pořád nejsem rozhodnutá :-P
Reagovat
a.magerova
Je to moje zlatíčko!
Teda ale kanára Simonovi :-/
Reagovat
carolyn
Co to tady čtu? Já žiju v domění že je to moje zlatíčko!!!
Felicianoooooooooooo aaaach
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist