Lučičová-Baroniová dostala cenu za návrat roku

19. 11. 2014, 10:58
Aktuality 46
Mirjana Lučičová-Baroniová je další hráčkou, která po skončení sezony získala jedno z ocenění od WTA. Dvaatřicetiletá Chorvatka letos v Québeku ukončila 16 let dlouhé čekání na třetí titul v kariéře a posunula se na 61. místo světa, za což zvítězila v kategorii Návrat roku.
Profily hráčů
Mirjana Lučičová-Baroniová

Lučičová-Baroniová o sobě dala po několikaměsíčním trápení vědět už na US Open, kde došla až do osmifinále, když cestou vyřadila světovou dvojku Simonu Halepovou. Pak přišel Québec, kde ve finále zdolala Venus Williamsovou, a společně s Lucií Hradeckou navíc zvítězily i ve čtyřhře.

"Děkuju všem, kteří pro mě hlasovali a rozpoznali moji vášeň, vytrvalost a lásku k tenisu. Snad na letošní sezonu v roce 2015 navážu," přála si Lučičová-Baroniová.

Rodačka z Dortmundu získala své první dva tituly na domácím trunaji v Bolu v letech 1997 a 1998 jako patnáctiletá, respektive šestnáctiletá. Pak se po zdravotních a osobních problémech z tenisu stáhla, ale od roku 2008 znovu pomalu stoupala vzhůru a letos opět ukázala, proč patřila do světové špičky.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

46
Přidat komentář
sprchon
Fungující stream zde:
http://www.vamosdeportes.com/abierto-juvenil-mexicano/
:)
Reagovat
smazaný uživatel
jestli někoho zajímá, jak hraje, měl by tady být cca od 16:00 stream na její zápas. Je to "jenom" juniorský turnaj, ale tak jestli se nudíte a nemáte nic na práci.. :-)

http://www.ustream.tv/channel/abierto-juvenil-mexicano
Reagovat
smazaný uživatel
herdek, tak to nefachčí. Smůla no..
Reagovat
Fandina
OT ... na SuperTennise právě opakují čtvrtfinále z Moskvy, Katka Siniaková Giorgi, který nakonec Katka vyhraje. Super!
Reagovat
slacker
Podruhe cvrtfinale v Moskve uz nevyhraje
Reagovat
janek_da
http://s3.photobucket.com/user/Bengals1/media/Iveta%20Benesova%202/Ivey_tea_zps8749491a.jpg.html
Reagovat
EllNino
nooo, "nevěsta jak z růže květ" :D
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji. Zasloužila si to. Ovšem v anketě mi chyběla Shuai Peng. Ta se taky letos dopracovala k fantastickým výkonům.
Reagovat
Frick
Fakt něco úžasnýho!
Reagovat
Frick
Tipuju, že tam bude určitě Vika, ale přál bych si, aby to vyhrála jiná tenistka.

Jaká? No hádejte!
Reagovat
smazaný uživatel
Billie Jean King?
Reagovat
blixa
Evonne Goolagong Cawley ?
Reagovat
smazaný uživatel
Štěpánková
Reagovat
Frick
:o)
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D
Reagovat
spaniel
Vyhrála po zásluze, protože vypadá, že se vrátila z důchodu.
Reagovat
blixa
Seš hnusnej .. ještě bys všech pět oblíz ! :D
Reagovat
pepin
Tak je mi docela dost divné, že zde ještě nikdo neokomentoval válku mezi Kotyzou a Štěpánkem. Jinak fandové Lucky se nemusejí o ni bát na Hop. poháru, protože Radek údajně řekl, že ve vodách tenisových již lovit nebude. Tři mu prý stačily.
Reagovat
blixa
Jakou válku, co to meleš ?
Reagovat
smazaný uživatel
Kotyza naznačil, že za špatnou formou Petry loni mohl vztah se Štěpcem a Štěpec reagoval na radiožurnálu... myslím.
Reagovat
blixa
A to jako je "válka" ?? :D Bože ... Kotyza se vyjádřil podle mě ještě hodně diplomaticky, Radkovi se to asi nezdá tak se ohradil. Je jasný, že ti dva to těžko budou vidět stejně. Co je na tom za válku :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Je to válka. Tady by přece nelhali:

http://isport.blesk.cz/clanek/blesk-sport/220210/spor-expritele-stepanka-trenera-kotyzy-valka-o-kvitovou.html
Reagovat
blixa
Jo Blesk :D :D Tak to bude aspoň třetí světová ;-)
Reagovat
pepin
Já jsem představ si dovolil jen komentovat noviny a tady se pořád něco "mele". To jen Ty zde hrdině píšeš a k tomu ještě zasvěceně o hubnutí.
Reagovat
blixa
Tak já, na rozdíl od takových "expertů" jako ty o tom hubnutí něco vím ;-)
Reagovat
pepin
Tak to bylo z toho co jsi napsal zcela zřejmé.
Reagovat
VlS
Žádná válka se nekoná, Kotyza hodně diplomaticky něco řekl, někdo jinej to Radkovi interpretoval posunutě jinam a ten reagoval na něco, co Koryza neřekl. Spíš chtěl bulvár a paní redaktorka rozhlasu válku vyvolat. Jak rozhovor Kotyzy, tak rozhovor Štěpánka jsou na netu, každý ať si udělá názor sám.
Reagovat
PetaM
Vedle to psala magerka :)

Ale nějak to zmizelo :D
Reagovat
misa
Nevím, jestli lze přikládat nějakou váhu jeho slovům. Třeba v lednu zase zjistí, že tenistky jsou nejlepší...
Reagovat
smazaný uživatel
Přeju jí to, ale podařily se jí za celou sezónu 2 turnaje (navíc hned za sebou - US Open, Quebec) .. jinak bída, měla tam myslím dokonce 8 porážek za sebou..

Nepíše se mi to lehce, ale hlasoval bych pro Sharapku :D
Reagovat
smazaný uživatel
Asi nikoho nepřekvapí, že jsem hlasoval pro Mashu. :) Přesto si myslím, že tohle ocenění je u Mirjany ve správných rukou.

Jinak se vybíralo z těchto hráček...
https://pbs.twimg.com/media/B2P2_GqIIAE4YqP.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Musíš být občas trochu soudnej, kdyby se hlasovalo o nejlepší hráčku mimo TOP 100 a byla tam omylem Masha nebo Ana, tak stejně hlasuješ pro ně. :D
Reagovat
smazaný uživatel
A v čem by jako měla spočívat ta "soudnost"? Pokud dá WTA možnost hlasovat lidem, tak je úplně logické, že fanoušci určité hráčky budou nejspíš hlasovat právě pro tu svou hráčku. Myslím, že všechny hráčky v tom výběru byly právem a je to prostě na každém, kterou z nich zvolí... Masha loni musela vynechat prakticky půl sezony a letos se vracela po zranění. Vrátila se tak, že je druhá na světě a na antuce byla suverénní podobně jako v roce 2012. To je přece dobrý důvod, abych pro ni zahlasoval (krom toho, že jsem samozřejmě její fanda). :)
Reagovat
smazaný uživatel
mně teda nepřijde moc logické hlasovat pro moje favoritky :D Myslím, že snaha o jakousi objektivitu je ta lepší cesta. Nebo to tak mám aspoň nastavené.

Každopádně v týhle anketě nevím, komu bych dal hlas. Člověk tak nějak musí vědět, proč nehrály, co je trápilo, jaké byly okolnosti.. a to by se mi nechtělo nějak zjišťovat.
Reagovat
VlS
No, Monty, ještě že Marie u nás nemůže kandidovat na nějakou politickou funkci. Nevím, myslím si, že kousek objektivity by měl být obsažen v jakémkoliv hlasování. Osobně se divím, že tam Marii WTA vůbec zařadila, ten návrat nebyl z žádnejch hlubin. No, holt protekce a korupce vládne světem.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, Masha si je podplatila, aby ji nominovali. :D Nemáš tam ještě nějaký vtip takhle navečer? Máš štěstí, že po fantastickém vítězství baskeťaček USK mám skvělou náladu. :)
Reagovat
VlS
Monty, nehrála 2 měsíce (od USO do konce sezóny) a rok skončila na rankingu 4, tak jakej návrat? Když v roce 2009 vypadla ze stovky, tak to bylo jiný kafe, takhle je to trapný, směšný a protekční.
Reagovat
smazaný uživatel
Jseš si jist, že od US Open? Já bych spíš řekl od Wimbledonu (jeden zápas v Cincinnati nepočítám)...
http://www.tenisportal.cz/hrac/sharapova/?annual=2013
Reagovat
VlS
A proč ho nepočítáš? Normálně ho odehrála, i když prohrála.
Reagovat
smazaný uživatel
Protože to byl takový návrat-nenávrat, při kterém Masha ještě nebyla fit.
Reagovat
EllNino
ale odehrála ho, byla to její volba hele, na tom něco je :) ..
Reagovat
smazaný uživatel
No asi je to důkaz, že to Masha uspěchala... Nechápu, proč bazírovat na jednom zápase. Odehrát od Wimbledonu do konce sezony jeden zápas, to je jako neodehrát nic.
Reagovat
VlS
zacházíš s fakty, jak se ti to hodí. Tak jako i některé jiné tenistky si dala po Wimbledonu, kde prohrála bez skreče v druhém kole, měsíc pauzu. V půlce srpna prohrála s tehdy výborně hrající Sloan 6:2;6:7;3:6 a pak už nehrála. Asi pak v pořádku nebyla, OK. Dalši. turnaj, kde hrála byl koncem prosince 2013. Ročník 2013 skončil TM v říjnu. Nehrála tedy od půl srpna do konce TM, tedy 2 měsíce a chlup. To jsou fakta. Ročník zakončila jako 4. Odkud se sakra vracela?
Reagovat
smazaný uživatel
Už po Wimbledonu nebyla fit (rameno a kyčel). Sice to bylo bez skreče, ale v tom zápase proti Larcher de Brito asi dvakrát nebo třikrát podklouzla a dohrávala se zraněním. Dokonce si vzala i MTO, což u Mashy bývá hodně výjimečná situace... Jinak u Mashy ten návrat nebyl o tom, že by se musela nějak prokousávat žebříčkem. Spíš jsem to vnímal tak, že jí hodně lidí nevěřilo a někteří (možná i ty) jí tady předpovídali vypadnutí z Top 10. To jí během antuky opravdu hrozilo, ale Masha brzy dala svým pochybovačům jasnou odpověď. :)
Reagovat
slacker
Kdyby byla "Marie" Ceska ktere nekde u nas kandiduje yak by ji Monty vyradil z haremu
Reagovat
smazaný uživatel
Mirjana si to určitě zaslouží, ale myslím, že Masha by si tohle ocenění zasloužila stejně tak. Ano, taky jsem její věrná fanynka, ale i s odstupem - půlku minulé sezony nehrála a vrátila se tam, kde byla. Vyhrála 3 tituly + grandslam, je 2. na světě.. Kdyby tu cenu získala Masha, tak by to určitě bylo také ve správných rukou. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist