Lučičová vyhrála zápas na US Open. Po 11 letech

1. 9. 2010, 13:13
Aktuality 4
Schovaná na zadním kurtu vyhrála Mirjana Lučičová svůj první zápas na US Open po jedenácti letech. Z tehdejší sedmnáctileté vycházející hvězdy, která ovšem zapadla, je dnes osmadvacetiletá žena, která se snaží znovu prosadit.
Profily hráčů
Mirjana Lučičová

"Cítím se fantasticky," smála se Lučičová v rozhovoru s reportéry v New Yorku. "Jsem tak šťastná. Tvrdě jsem pracovala, abych se dostala zpátky. Tohle je moje první US Open asi po osmi letech. Je to až neuvěřitelné a jsem za všechno vděčná," řekla Lučičová.

Na tenisové nebe vlétla Lučičová v roce 1997 jako patnáctiletá. Vítězka juniorky na Australian Open i US Open vyhrála hned svůj první turnaj WTA - v roli hráčky z kvalifikace triumfovala v Bolu. Pak hrála finále ve Štrasburku a natolik zaujala svoji přemožitelku Steffi Grafovou, že o ní Němka řekla, že je lepší než ona ve stejném věku.

V roce 1999 Lučičová šokovala postupem do semifinále Wimbledonu a mluvilo se o velkém talentu. Jenomže o čtyři roky později z okruhu WTA po problémech s otcem Marinkem, který ji po prohraných zápasech údajně bil, a kvůli zraněním v tichosti na dlouho zmizela. Až v roce 2007 začala chorvatská hráčka znovu pomalu stoupat žebříčkem.

Ve Flushing Meadows postoupila hráčka žijící s matkou v americké Tampě z kvalifikace a v prvním kole porazila Australanku Alicii Molikovou. Byla to její první grandslamová výhra po osmi letech, naposledy postoupila do druhého kola na French Open 2002.

"Od šesti let jsem byla zvyklá vyhrávat. Získat zase ten vítězný pocit je krásné," řekla Lučičová, 150. hráčka světa, která byla v roce 1998 na 32. místě. "Každý zápas, který vyhraju, je jako bych vyhrála celý turnaj. Je to pro mě satisfakce. Dělám, co mám ráda, a věřím, že mám před sebou pořád hodně dobrých výsledků," řekla.

pva, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
skott
Jeden z nejotresnejsich pripadu spolu s Jelenou Dokic nebo Evgenii Linetskou, kam za muze vest silenost a ambicioznost nekterych rodicu/otcu tenisovych nadeji.Nikdy nezapomenu na slova Gorana Ivanisevice, ktery prave Mirjane pomahal s dramatickym utekem po finale mixu Wimbledonu 98, o tom, ze kdyby nekdo jednal s nim, tak jako Marinko Lucic s Mirjanou, byl by z neho zlomeny clovek bez sebemensich myslenek na tenis...Mirjana, prestoze byla vyjimecne uspesna a talentovaa, zila neustale v permanentnim strachu z kazde porazky, po ktere ji otec opakovane bil (pry nejcasteji botou do hlavy a zad) a psychicky tyral uz od 5 let.Vsechno vyvrcholilo az prave po uspesnem Wimbledonu, kdy Marinko vyhrozoval jeji mamince zabitim.Mirjana se s spolu s ni i sourezenci rozhodli utect uprostred noci z hotelu v Zahrebu a po nekolika tydnech skryvani pozadali o ayzl v USA.Misto Fed Cupu tak odleteli pod ochranou do New Yorku, kde se Mirjana zacala okamzite lecit z depresi.Bohuzel dalsi rok uz to i pres senzacni semi Wimbledonu slo z kopce.Casta zraneni, soudni tahanice s jeji manazreskou agenturou po kterych zustala bez penez a nemohla cestovat ani po trunajich v Americe ji srazili na uplne dno, ze ktereho se dostala az po dobrych trech letech bez tenisu jen trenovani.Malokdo si zaslouzi comeback a chvilku slavy tak jako Mirjana...

tady je cely rozhovor
http://www.usopen.org/en_US/news/interviews/2010-08-31/201008311283282523514.html
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je hustý. Je mi jí líto. Taky jí přeju hodně štěstí na stará kolena
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za velmi zajímavý příspěvek, skotte. Její příběh jsem - na rozdíl od příběhu Jeleny Dokič - vůbec neznal. Díky tobě si o jejím životě něco vyhledám a přečtu.
Reagovat
skott
no, trable Jeleny Dokic jsou urcite nejznamejsi, ale podobny ¨vztah¨ otec/dcera rozhodne neni ojedinely.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist