Macháč s Pavláskem na bronz nedosáhli, medaili jim opět nedovolila americká dvojice

3. 8., 15:58
Aktuality 10
OH PAŘÍŽ - Tomáš Macháč (23), který v pátek slavil triumf v mixu, s Adamem Pavláskem (29) skončili ve čtyřhře mužů na olympijských hrách v Paříži na čtvrtém místě. V závěrečných bojích nenašli recept ani na druhý nasazený americký pár, v duelu o bronzové medaile podlehli 3:6, 4:6 Taylorovi Fritzovi (26) a Tommymu Paulovi (27).
Tomáš Macháč s Adamem Pavláskem skončili na olympiádě na čtvrtém místě (© AFP)

Fritz/Paul – Macháč/Pavlásek 6:3, 6:4

Tomáš Macháč s Adamem Pavláskem předvedli po cestě do semifinále tři parádní obraty a vyřadili turnajové pětky a také dvojky. V posledních dvou zápasech však ztroskotali na dvou nasazených amerických párech. Nejprve neuspěli v semifinále proti Austinovi Krajicekovi a Rajeevovi Ramovi a k výraznější šanci se nedostali ani v utkání o bronz s Taylorem Fritzem a Tommym Paulem.

Češi podobně jako v předchozím duelu tahali od začátku za kratší konec. V úvodním dějství sice snížili z 1:5 na 3:5, nicméně Američané žádné další zaváhání nepřipustili. Do druhé sady vstoupili Macháč s Pavláskem prohraným podáním a manko zlikvidovat nedokázali. V posledním gamu na servisu odvrátili tři mečboly a další tři šance Američanů smazali na returnu, dokonce měli brejkbol. Fritz s Paulem ale nezazmatkovali a zápas uzavřeli.

Aktuálně 39. hráč singlového žebříčku Macháč a deblový specialista Pavlásek poprvé spojili síly mimo Davisův pohár a navzdory tomu, že nezískali medaili, můžou být s vystoupením v areálu Rolanda Garrose spokojení. V deblové soutěži mužů by totiž nebyl překvapením konec hned v prvním kole.

Zatímco Pavlásek odjíždí z her v Paříži s prázdnou, Macháč v pátek slavil zisk zlatých medailí ve smíšené čtyřhře s Kateřinou Siniakovou. Jednalo se o třetí tenisové zlato v historii Česka a Československa. Česká stopa zatím ve francouzské metropoli nekončí, v neděli budou usilovat o bronz Karolína Muchová s Lindou Noskovou.

 

Ebden/Peers – Krajicek/Ram 6:7, 7:6, 10:8

Američané v této disciplíně obsadili třetí a druhé místo. Stříbro získali Austin Krajicek s Rajeevem Ramem, přemožitelé Macháče a Pavláska ze semifinále. Proti Australanům Matthewovi Ebdenovi a Johnovi Peersovi byli kousek od triumfu.

Krajicek s Ramem však nedokázali dotáhnout vedení setu a brejku a nakonec prohráli poměrem 8:10 v super tie-breaku. Austrálie získala v tenise nejcennější kov po dlouhých 28 letech, v Atlantě 1996 kralovali právě v mužském deblu Todd Woodbridge s Markem Woodfordem.


Výsledky mužské čtyřhry na olympiádě v Paříži

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
baba
tohle Macháč nezvládl, prostě dal přednost oslavám s Katkou před zodpovědnou regenerací a přípravě na tento zápas a bohužel to bylo vidět
Reagovat
Jan
Naděje by byla, kdyby nekazili klíčové míče. Zítra to asi bude podobné.
Reagovat
hanz
Kazili hlavně returny, no voleje radši nekomentovat...
Reagovat
lars
Pokazili to organizatori ( jako cely tenis na OH), ze tento zapas neposunuli na pozdejsi dobu napr. na zitra. Ale neocekaval jsem , ze vyhraji bronz .
Makac to nezmaknul, mel malo casu na regeneraci a relax.
Reagovat
hanz
Tak organizátoři zbabrali dost, na to, že věděli, že se bude hrát na pomalý antuce...
Reagovat
Jan
Věděli, že musí vyhrát Američané, tak to práskli brzo a do vedra.
Reagovat
Stybnat
Si to podělali
sami sobě.
Reagovat
Nola
toto je naj konspiracia , ked si pozries ranking a uspechy amikov v dvojhre a vasich hracov, tak ja netusim, o co ti ide..... ved ked si pozries aky program mali obaja amici a trebars Pavlasek na OH, tak take blbosti nenapises, ak by sa jednalo o dvojhru este to pochopim, lebo tam usetrene sily su dolezite, ale Pavlasek hral iba stvorhru, tak uz prestan pisat sprostosti.....
Reagovat
Jan
Třeba jim křivdím. Potřebovali odehrát všechny zápasy, první den jim propršel, tak to sekali jeden zápas za druhým a na nějakou regeneraci hráčů nehleděli.
Reagovat
lvicek
Tady asi neslo o Pavlase, ale o Tomase...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist