Macháč si v Bratislavě vyšlápl na Majchrzaka a připsal si svůj nejcennější skalp

11. 11. 2020, 16:43
Aktuality 4
ATP CHALLENGER BRATISLAVA - Tomáš Macháč si na halovém challengeru v Bratislavě připsal svůj nejcennější skalp. Dvacetiletý Čech ve třech setech porazil nasazenou trojku a 106. hráče světa Kamila Majchrzaka a postoupil do čtvrtfinále. O druhé letošní semifinále si zahraje s Matteem Violou, nebo Nikolou Milojevičem.
Tomáš Macháč (© AFP)

Tomáš Macháč v únoru vyhrál halový challenger v německém Koblenzu a pod střechou si znovu zahrál až před týdnem na jiném německém challengeru v Eckentalu. Tam měl však smůlu na los a v prvním kole narazil na pozdějšího šampiona Sebastiana Kordu.

Mnohem lépe si 20letý český talent vede v Bratislavě. Ve slovenské metropoli bez větších potíží prošel dvoukolovou kvalifikací, v prvním kole hlavní soutěže neztratil set s Braydenem Schnurem a dnes si vyšlápl na nasazenou trojku Kamila Majchrzaka.

Proti 106. hráči světa sice nezachytil začátek zápasu, nicméně skóre otočil a o několik desítek minut později vedl o set a brejk. Náskok brejku však ihned ztratil a přestože nepříznivý stav opět dokázal srovnat, v tie-breaku byl lepší soupeř. Macháč se ale nenechal rozhodit, v rozhodujícím dějství o čtyři roky staršímu Polákovi povolil jediný game a po dvou hodinách a 16 minutách slavil svůj nejcennější skalp.

O druhé letošní semifinále si rodák z Berouna zahraje s Matteem Violou, nebo Nikolou Milojevičem.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Kanar
Loni ho v Blavě porazil Zdeny a teď Tom. smile Tak to by šlo!!smile
Reagovat
Dobry-den
Dobré to bylo smile smile
Reagovat
EllNino
Tomáš přidává další cenný skalp ... ta druhá stovka už by měla klapnout :)

Snad se nezastaví a pojede dál :)
Reagovat
bIbec
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist