Macháč si v Eckentalu zahraje o první finále od srpna, Veselý ani Kolář do semifinále neprošli

5. 11. 2021, 15:51
Aktuality 1
ATP CHALLENGER TOUR - Tomáš Macháč na halovém challengeru v německém Eckentalu pokračuje ve zlepšených výkonech. Jednadvacetiletý nasazený Čech ve svém prvním čtvrtfinále od srpnového finále v Liberci porazil talentovaného švýcarského teenagera Dominica Strickera. O třetí letošní finále zabojuje proti Maximovi Cressymu, který dnes vyřadil Jiřího Veselého. Zdeněk Kolář v italském Bergamu do semifinále neprošel.
Tomáš Macháč (© AFP)

Na začátku srpna to vypadalo, že Tomáš Macháč po zdravotních problémech konečně zlomil krizi. Jenže od libereckého finále se mu znovu přestalo dařit a teprve až v tomto týdnu v Eckentalu vyhrál dvakrát po sobě a dostal se do dalšího čtvrtfinále.

V německé hale vyřadil Jacka Drapera a domácího kvalifikanta Henriho Squireho a v dnešním souboji o semifinále přehrál dvakrát 6-4 talentovaného švýcarského teenagera Dominica Strickera. Macháč nasázel osm es, odvrátil čtyři z pěti brejkbolů (poslední v závěrečném gamu) a po 70 minutách slavil postup.

O třetí letošní finále se mohl utkat s krajanem Jiřím Veselým. Nejlepší Čech v žebříčku ale nedopodával úvodní sadu a s Maximem Cressym nakonec ve dvou tie-breacích prohrál, přičemž v obou zkrácených hrách dohromady získal jen tři body.

Zdeněk Kolář ve čtvrtfinále v italském Bergamu nepřekvapil. Český tenista nestačil dvakrát 4-6 na nasazenou jedničku Alexe Molčana ze Slovenska.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
EllNino
Konečně nějaké dobré zprávy, potřebuje nutně zabrat, jinaknhodně spadne, a to by byla škoda ...
S Maximem to ale bude hodně těžké, zřejmě bude muset vyhrát tiebreaky :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist