Macháč slaví premiérovou výhru v hlavní soutěži Roland Garros, s Borgesem neztratil ani set

28. 5., 19:11
Aktuality 4
FRENCH OPEN - Tomáš Macháč (23) přijel na French Open po životním turnaji v Ženevě, kde si minulý týden zahrál premiérové finále na okruhu ATP. Letos poprvé nemusel na pařížském grandslamu do kvalifikace a hned si připsal i první výhru, když zvládl duel proti 47. hráči světa Nunu Borgesovi (27). Rodák z Berouna porazil Portugalce 7:6, 6:4, 6:3 a i druhý letošní grandslam zahájil třísetovou výhrou.
Profily hráčů
Tomáš Macháč zahájil French Open třísetovou výhrou. (@Profimedia)

Borges – Macháč 6:7, 4:6, 3:6

Tomáš Macháč v prvním kole French Open navázal na velmi úspěšnou generálku, kterou absolvoval minulý týden na turnaji ATP 250 v Ženevě. Ve Švýcarsku si připsal skalp světové jedničky Novaka Djokoviče a prohrál až ve finále s dalším hráčem TOP 10 Casperem Ruudem. Český tenista se posunul na 34. místo žebříčku a na pařížském grandslamu poprvé nemusel absolvovat kvalifikaci.

Proti Nunu Borgesovi zaznamenal první výhru v hlavní soutěži Roland Garros a stejně jako na předchozím grandslamu v Melbourne se zde poprvé dostal do druhého kola. Rodák z Berouna letos zvládl první kolo na deseti z jedenácti odehraných turnajů.

Statistiky zápasuStatistiky zápasu (@ Livesport)

Macháč ztratil podání už ve třetí hře zápasu, ale povedlo se mu dorovnat a první sadu získal v tie-breaku poměrem 7:3. I ve druhém dějství přišel jako první o podání český tenista a prohrával už 1:4. Následně však získal posledních pět her v setu a ujal se vedení 2:0.

Na začátku třetí sady byl zápas na chvíli přerušen kvůli dešti. To Macháče nerozhodilo a pokračoval ve skvělém výkonu, kterým se prezentoval od poloviny druhého setu. Dostal se do náskoku dvou brejků a i přes jedno ztracené podání vedení udržel a po dvou a půl hodinách postoupil do druhého kola.

Výsledky dvouhry mužů na French Open

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

4
Přidat komentář
Krisboy
Stan jako v nejlepších letech. Až mi bylo Andyho trochu líto.
Reagovat
Fransoas
Tomáš Macháč. Gratulace k postupu do druhého kola nad Borgesem,který zřejmě je
" odkojen " antukou. První zápas na takovémto velkém turnaji je většinou těžší. Jěště
záleží na tom,jak je náročný soupeř. Také je pro Tomáše pozitivum,že to dopadlo ve třech setech.
Reagovat
Kandinsky1
Dobře Makáč Pro první kolo to nebyl úplně snadný soupeř.
Reagovat
Krisboy
Pěkně s Ňuňánkem zametl
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist