Macháč zvládl ve Vídni i třetí zápas bez ztráty setu a zahraje si o své největší čtvrtfinále

24. 10. 2023, 16:04
Aktuality 14
ATP VÍDEŇ - Tomáš Macháč (23) pokračuje na podniku ATP 500 ve Vídni v parádní formě na halových betonech z posledních týdnů. V Rakousku vyhrál včetně kvalifikace už tři zápasy a stále neztratil jediný set. Na úvod hlavní soutěže smetl 6:3, 6:1 Aleksandara Vukice (27) a z posledních 19 utkání má bilanci 17 výher a pouhých dvou porážek. O své třetí čtvrtfinále na nejvyšším okruhu a největší v kariéře bude bojovat proti Stefanosi Tsitsipasovi.
Tomáš Macháč (© Profimedia)

Vukic – Macháč 3:6, 1:6

Tomáš Macháč nemohl ještě před dvěma měsíci považovat letošní sezonu za nijak úspěšnou, ovšem po nezdaru ve finále kvalifikace US Open se neskutečným způsobem rozjel. Momentální parádní formu chytl už na začátku září na venkovních betonech na challengeru ve Francii a po prohraném finále sbírá jeden úspěch za druhým na oblíbených tvrdých površích pod střechou.

V polovině září odstartoval svou nakonec 13zápasovou vítěznou sérii zahrnující dvě výhry v Davis Cupu, dva triumfy na halových challengerech ve Francii a postup do finále kvalifikace v Stockholmu. Právě v něm o šňůru přišel, když nestačil na Dina Prižmiče. Do hlavní soutěže se však dostal jako lucky loser a uhrál čtvrtfinále.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Ve vynikající fazóně pokračuje při debutu na ATP 500 ve Vídni, ačkoli utkání prvního kola kvalifikace absolvoval asi jen 16 hodin po nezvládnuté čtvrtfinálové maratonské bitvě ve Stockholmu. V rakouské hale stále neztratil jediný set, šanci nedal Jurijovi Rodionovovi, Emilovi Ruusuvuorimu ani na úvod hlavního losu Aleksandarovi Vukicovi.

Rodák z Berouna, který se po skvělých výsledcích vrátil do elitní stovky žebříčku a tentokrát se v ní napevno usadil, dominoval na servisu. Na vlastním podání ztratil jen šest fiftýnů, nastřílel sedm es a poradil si s jedinou brejkbolovou hrozbou. Sám proměnil čtyři ze šesti šancí na brejk a na postup přes aktuálně 56. muže pořadí potřeboval pouhých 57 minut.

Macháč si zahraje o své třetí kariérní čtvrtfinále na nejvyšší tour, první na akcích větších než ATP 250. Obě dosavadní uhrál v probíhající sezoně, v dubnu na antuce v Houstonu a před týdnem v hale ve Stockholmu.

Tsitsipas – Thiem 7:6, 6:4

O své největší čtvrtfinále se utká se světovou sedmičkou Stefanosem Tsitsipasem (h2h 0:0), proti kterému bude usilovat o první skalp člena TOP 30. Řecký tenista v prvním kole vyhrál souboj bývalých vítězů Turnaje mistrů, domácího šampiona z roku 2019 Dominica Thiema zdolal 7:6, 6:4 a ve vzájemné bilanci se poprvé ujal vedení (6:5).

Ve druhém kole doplnil Jiřího Lehečku. Nejlepší Čech v žebříčku slavil postup už v pondělí po skalpu Jeffreyho Johna Wolfa a o čtvrtfinále bude bojovat s turnajovou osmičkou Karenem Chačanovem.

Výsledky turnaje ATP 500 ve Vídni


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

14
Přidat komentář
Kijo10
Tome, jen tak dale! Jsi borec, takhle rychle zvladnout presun ze Stockholmu do Vídně na ATP 500.
Reagovat
Kandinsky1
Nebylo by špatné tuhle super formu vyšperkovat porážkou Tsipíska.
Reagovat
darek.vrana
Myslím, že si seladona namaže na chleba. Pokud to teda už neudělá dřív Thiem .
Reagovat
frenkie57
No, jelikož je jen půlkou hlavy na kurtu(tou druhou u Badosy) tak to třeba nebude nemožné. Tedy za předpokladu, že ho nesejme Rakušák.
Reagovat
Ianny
Nesejmul
Reagovat
frenkie57
Jo, koukám na to, takže ho čeká Řek.
Reagovat
EllNino
Snad se z toho stane tradice a bude jich třeba v budoucnu i více :)
Reagovat
makro99
Pokud se stihne dát J1rka do Dubaje dohromady, tak to může být ještě lepší :)
Reagovat
EllNino
Proc do Dubaje?
Reagovat
frenkie57
Předloni tam J1rka došel až do finále a hlavně v QF porazil Novaka. smile
Reagovat
makro99
Jasně, v podstatě tam obhajuje finále :)
Reagovat
makro99
A na počet výher tam ten turnaj vlastně vyhrál! Takže tu WC do kvaldy by mu třebas dát mohli :)
Reagovat
karlosray
Pěkně ,další soupeř bude určitě těžký ale šance tam je
Reagovat
George_Renel
Tomáš dnes ve velkém stylu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist