Macháčovi v Praze vzdal Vrbenský, první kolo zvládli Rosol a Forejtek

19. 4. 2022, 14:37
Aktuality 8
ATP CHALLENGER PRAHA - Tomáš Macháč svůj první zápas po měsíční pauze a vstup do antukového jara zvládl. Nasazený 21letý Čech na challengeru na pražské Spartě v prvním kole narazil na Michaela Vrbenského a trápící se krajan mu za stavu 3-6 1-3 ze svého pohledu vzdal. Do další fáze prošli také Lukáš Rosol a Jonáš Forejtek.
Tomáš Macháč (© AFP)

Tomáš Macháč měl skvělý vstup do sezony, když ovládl challenger v Traralgonu, znovu po roce na Australian Open z kvalifikace prošel do druhého kola a to samé se mu povedlo také v Marseille a při debutu na Masters v Indian Wells. Po porážce v prvním kole kvalifikace v Miami však 21letý Čech dlouho nehrál a do akce se po měsíci vrací na antuce v Praze.

Na challengeru na Spartě v úvodním kole narazil na Michaela Vrbenského a od začátku na kurtu dominoval, trápící se krajan mu poté za stavu 3-6 1-3 ze svého pohledu vzdal. O postup do čtvrtfinále se utká s Evanem Furnessem, kterému může oplatit porážku z roku 2019.

Lukáš Rosol do série českých challengerů vstoupil výhrou 7-6(5) 6-1 nad Slovákem Filipem Horanským. O čtvrté letošní čtvrtfinále na challengerech si 36letý veterán zahraje s nasazenou dvojkou Matsem Moraingem (H2H 0-1).

Jonáš Forejtek i na své deváté letošní akci zvládl úvodní zápas. Jednadvacetiletý Čech na Spartě, kde obhajuje loňskou semifinálovou účast, začal vydřeným vítězstvím 6-3 6-7(5) 6-4 nad ruským kvalifikantem Jevgenijem Tjurněvem.

Ve druhém kole mohl narazit na krajana Martina Krumicha, ten se ale ani na čtvrtý pokus nedočkal své první výhry na challengeru. Ve Stromovce sice vedl nad nejvýše nasazeným Němcem Danielem Altmaierem 7-5 a 3-0, náskok ale neudržel a po více než třech hodinách boje prohrál 7-5 5-7 4-6.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

8
Přidat komentář
Rafaeoli25
Macháč zatím letos zklamání, úvod sezóny byl dobrý, pak už ale stalo za řeč jen to Miami. S Veselým i Lehečkou neporovnatelný.
Reagovat
EllNino
Indian Wells
Reagovat
Rafaeoli25
Pardon.
Reagovat
EllNino
Ale jinak mají Jirka s Tomášem podobný počet bodů, takže žádnej velkej rozdíl mezi nimi od ledna není
Reagovat
SydneyOpen
No Jirka už má v race o necelých 100 bodů víc. No a ty úspěchy na turnajích ATP jsou více vidět než "Tomovo" challengery. Tomáš by také potřeboval nějaký kopanec jako Jirka v Rotterdamu, přeci jen Jirka se díky tomu dostal v žebříčku na pozice odkud už není problém hrát turnaje ATP a min. do kvaldy se dostane skoro všude, nemluvím pak o zkušenostech co Jirka získává. Navíc Tom je o rok starší
Reagovat
EllNino
Tak Tomáš už byl tenhle rok taky 3x ve 2. kole ATP turnaje, měl tam těsnou prohru se Safiullinem, která asi trochu dělá ten rozdíl mezi nimi, ale zase vyhrál challenger, což je už dneska skoro stejně těžké jako ATP ... u něj se ty obhajoby blbě sešly, už byl na 115. místě a pak se mu odečetly dva tituly z challengeru a musí se zase drápat ze 150. místa ... teď ale moc nic neobhajuje, takže má celkem šanci se dostat výš
Reagovat
makro99
3x druhý kolo?! no tvl to bude osobní medailonek.. 3násobný účastník druhého kola atp 250 a dvojnásobný vítěz challengeru v Nur Sul Tanu...
Reagovat
EllNino
proč ta jízlivost ... píšu letos, řeč je o rozdílu mezi Jirkou a Tomášem ... a rozhodně to nejsou výsledky na jásání
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist