Mahut v Newportu získal 'double'. Čtyřhru vyhrál s Rogerem-Vasselinem

15. 7. 2013, 22:40
Aktuality 0
ATP NEWPORT - Nicolas Mahut vyhrál na turnaji v Newportu po dvouhře i čtyřhru. Poté, co víkendový program narušil déšť, se deblové finále dohrávalo až v pondělí a francouzský tenista dnes triumfoval po boku krajana Edouarda Rogera-Vasselina, s nímž porazil 6-7 6-2 10-5 domácí pár Tim Smyczek a Rhyne Williams.
Edouard Roger-Vasselin a Nicolás Mahut

V sobotu v Newportu pršelo a v neděli pak Nicolás Mahut zvládl jak sedmifinálový a finálový duel ve dvouhře, tak i semifinále čtyřhry, v níž startoval s Edouardem Rogerem-Vasselinem. Za normálních okolností by se v neděli hrálo i o deblový titul, finalisté čtyřhry si ale museli na zápas o titul počkat do dneška právě kvůli Mahutovi, kterého pořadatelé nechali odpočinout.

Druhý nasazený francouzský pár toho využil, ve finále zdolal 2-1 na sety Američany Tima Smyczeka s Rhynem Williamsem a získal čtvrtý společný titul. Nicméně poprvé Francouzi triumfovali jinde než v domácím prostředí.

"Dnes jsem se na začátku zápasu necítil ideálně, ale ke konci jsem hrál dobře a bylo to v pravý čas. A Edouard hrál opravdu skvěle," komentoval jednatřicetiletý Mahut. 

Od roku 1976 se dvojnásobný úspěch na podniku v Newportu povedl Mahutovi jako teprve třetímu. V sezoně 1987 podobně uspěl Dan Goldie, před čtyřmi lety pak dvouhru i čtyřhru ovládl Američan Rajeev Ram. "Cítím se být opravdu poctěn být jedním ze tří," uvedl Mahut. Na jakémkoliv turnaji okruhu ATP naposledy dvouhru i čtyřhru vyhrál Rus Michal Južnyj v únoru loňského roku v Záhřebu.

"Vyhrát dvouhru je velký úspěch. Ale vyhrát dvouhru a čtyřhru během jednoho týdne se mi povedlo poprvé v kariéře, je to úžasný pocit," radoval se Mahut, který před měsícem na trávě v Hertogenboschi získal první singlový titul.

"Když se podívám měsíc zpátky, tak jsem byl 240. na světě. Pak jsem ale hrál finále čtyřhry na French Open, získal jsem dva singlové tituly a jeden deblový. Je to velký úspěch a myslím, že si to ještě ani plně neuvědomuju. Dokonce jsem uvažoval, že dvouhru přestanu hrát, protože jsem byl v žebříčku opravdu hodně nízko, a budu se věnovat už jen čtyřhře. Ale teď jsem zpátky v Top 100 a je to neuvěřitelné," dodal Mahut, který se v pořadí ATP posunul na 75. místo.

- ATP 250 NEWPORT -
(Spojené státy, tráva, 519.775 dolarů)
pondělní výsledky (15. 07. 2013)

Dvouhra - finále:
Mahut/Roger-Vasselin (2-Fr.) - Smyczek/Williams (USA) 6-7(4) 6-2 10-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist