Mám problém s motivací, přiznal po porážce Murray

6. 9. 2013, 18:41
Aktuality 32
Vyhrál pro Velkou Británii olympijské zlato, potom konečně grandslamovou trofej a letos i titul nejcennější - ten wimbledonský. Na letošním US Open už Andy Murray titul neobhájí, protože ve čtvrtfinále nestačil na Stanislase Wawrinku. A po porážce Murray přiznal, že má po svém triumfu ve Wimbledonu problém s motivací.
Profily hráčů
Andy Murray (© usopen.org)

Po Wimbledonu, kde triumfem ukončil 77 let dlouhé britské čekání na domácího šampiona, hrál Murray tři turnaje. Ani jednou se nedostal do finále a v New Yorku jako obhájce vypadl v duelu o semifinále se Stanislasem Wawrinkou.

"Když na něčem tvrdě pracujete několik let, jste na to nažhaveni, tak je pak přirozené, že vám to vezme energii trénovat na sto deset procent," řekl Murray po prohře s osmifinálovým přemožitelem Tomáše Berdycha.

Přitom Murray se s Lendlem na US Open poctivě připravoval. V Americe byli tři týdny. "Měl jsem šanci hrát dobře, ale v současné době je těžké vyhrát každý grandslam nebo být ve finále. Teď je to hodně náročné," řekl Brit.

Turnaj ve Wimbledonu znamenal pro Murrayho velké vypětí. A to po fyzické i psychické stránce. "Hrál jsem několik extrémně těžkých zápasů," prohlásil ke kondici. Pod tlakem byl už několik let. "Hrát Wimbledon bylo mentálně náročné, především poslední gamy finále, ač to nevypadalo, byly nesmírně těžké."

Skotský rodák se loni poprvé v kariéře radoval na US Open z grandslamového vavřínu a předtím získal olympijské zlato. Letos se stal po vítězství na trávě v All England Clubu britským hrdinou. "Hrál jsem dva tři roky svůj nejlepší tenis na grandslamech a nemůžu si stěžovat. Dosáhl jsem skvělých věcí," řekl.

Prohra s Wawrinkou ho přesto mrzela. "Jsem zklamaný, chtěl jsem dojít dál, ale celý rok je jinak dobrý," hodnotil sezonu. Vedle Wimbledonu vyhrál další tři turnaje včetně Miami a na Australian Open prohrál až ve finále.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

32
Přidat komentář
UnrealTom
:D:D lol to teda hodně brzo
Reagovat
smazaný uživatel
Boris

http://www.bbc.co.uk/sport/0/tennis/23996985

John

http://www.dailymail.co.uk/sport/tennis/article-2414517/US-Open-2013-Andy-Murrays-running-Take-break-suffer-burnout-says-John-McEnroe.html
Reagovat
smazaný uživatel
me vlastne na tom vsem nejvic prekvapuje, ze Andy svoje prohlaseni takhle verejne vubec udelal.. :-)
Reagovat
steve79
Každý nemůže mít takovou chut jako Nadal a Federer. Federer a Nadal jsou pro mě nejlepší hráči v historii. Roger tím, že vyhrál o 4 Grandslamy více je asi lepší. Murrayho výsledky až na Wimbledon nic extra. Čekal jsem od něj více po tom, co minulý rok vyhrál US OPEN. Hlavně na masters 1000 letos nic nepředvedl.
Reagovat
Sonja
Roger jich vyhrál o 5 více...ledaže bys už na 100% počítal, že Rafa urve letošní USO.
Reagovat
smazaný uživatel
Chápem..Hoci po Wimby je celkom slušný odpočinok, Andy mal nejaký ten čas na opatovné nastartovanie motivácie..Zrejme mu vsak po vyhre na Wimby spadol taky kamen zo srdca, ze to stastie este celkom nevyprchalo a Andy strácal na koncentrácii..Každopádne je to taktiež znak o chlpok mensej profesionality, za priznanie si vsak zasluzi uznanie..
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD problem s motovaci, to at rekne Ivanovi....
Reagovat
smazaný uživatel
jak byl ten Fedex dobrej co :)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s názory, že je krátkodobý problém. Po dpsáhnutí cíle se těžko motivuje, Nolemu trvalo tři roky než vyhrál svůj druhý grandslam například a přijde mi, že tomu nedával vše.

Andy říká, že není schopen trénovat na 110%, ale i tak trénoval docela vtrdě. Já se o něj nebojím, jedničkou zřejmě dlouho nebude, ale pro mě jako fanouška je momentálně priorita Austrálie, kde se mu vždycky daří, 3 hrál finále a nic z toho, jednou už vyjít musí.
Reagovat
spaniel
U Noleho to bylo ze zdravotních duvodu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nejen to, už dávno mohl na tom začít dělat a ty problémy řešit.
Reagovat
Mayo
ale toto nebude na dlho, za chvíľu ho to omrzí...začne mu to zase chýbať jak budú slabšie výsledky , zase bude chcieť vyhrať veľký turnaj...ale takýmto prístupom jednotkou nikdy nebude a pokiaľ viem, tak je to jeho cieľ
Reagovat
smazaný uživatel
Jeho cíl je spíše vyhrát co nejvíce grandslamů, pro něj je to dosažitelnější cíl. Z 1. místa prakticky nic nemáš, můžeš být jednička a zároveň nic nevyhrát jako některé ženy nebo i muži (Rios). Sám Murray říkám, že kdyby si měl vybrat, tak raději vyhraje pár grandslamů, než aby byl jednička. Pokud bude jednička jako bonus, tak tím lépe, top priorita to pro něj není. Sám ví, že by musel na antuce přidat o 300%.
Reagovat
Mayo
však samozrejme, že GS sú priorita...ide o tituly bez debaty...ale ak nemá motiváciu po 2 GS tak je to proste pre mňa úplne smiešne a nepochopiteľné
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nci takového neřekl přesně, jen nemá takový hlad, netrénuje na 110%, ale jen na 100%, je pořád plný toho wimbledonského triumfu, který byl pro něj tím hlavním. To pak je těžké se vracet zpět do toho kolotoče, když jste vyhráli to nejvíc, co jste mohli. Bude to krátkodobá záležitost.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si nemyslim ze unej je to o tom ze vyhral 2 GS turnaje ale otom ze vyhral Wimbledon. To byl jeho cil (jeho sen) a zen naplnil a tak se stim "uspokojil" na nejakou dobu. Vyhrat Wibledon je vpodstate sen kazdyho tenisty a u Anglanu (v tomto pripade Skotu :-) ) to plati jeste stokrat vic.
Reagovat
Mayo
hej uspokojil sa..ale jasné, že to nebude dlhodobé...v Austrálii zautočí na titul bez debaty...možno aj Rafa bol ešte z RG v prdeli a zato ten Wimbledon :D ale nie srandujem
Reagovat
smazaný uživatel
Podle me uz hodne bude chtit vyhrat TM...i ten je dost cenenej.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, na TM hrál několikrát SF a nic víc, loni v SF s Rogerem totálěn vyhořel a hrál hrozně.
Reagovat
tito
Letos bych i věřil Rafovi, že na TM uspěje. Každý ho odepisoval po antukové sezoně a po debaklu na W a ejhle. V hale rozhodně bez šancí nebude. Může se odehrát podobné překvapení jako na hardu.
Reagovat
Mayo
bodaj by si mal pravdu...TM mu nešťastne uniká
Reagovat
MarcelPersch
Souhlasím, s jeho útočnějším stylem by mu nemusel vadit ani nižší odskok.
Reagovat
spaniel
"bodaj by si mal pravdu...TM mu nešťastne uniká"

Vtip roku :D
Reagovat
Mayo
to snáď nemyslí vážne ? :O po 2 GS problém s motiváciou ? no cemment...2 GS je málo , ešte má veľa čo dokazovať
Reagovat
jackiec
tak ten je dobrý, 2 grandslamy vyhrál a už nemá motivaci, to by už fedex a nadal už měli být v důchodu!
Reagovat
Sonja
Každý člověk je jiný...a stejně si myslím, že pokud tam ta ztráta motivace vážně je, tak krátkodobá.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže ty nemáš motivace?

tak mamka ti pekne naloži keď sa toto dozvie
budeš viac bity jak sity:DDD
Reagovat
Mayo
to nech jej ani radšej nepovie veru lebo bude modrý zelený :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Co to jako je? Co má teda řikat Nadal, Federer nebo Djokovič. Je vidět že mu prostě do jejich úrovně pořád něco chybí. Zklamání...
Reagovat
Fandina
Andy, tomu rozumím. Vyhrál si Wimbledon, US Open a Olympiádu. A stálo tě to hodně sil. Tak zregenerovat a znovu do toho!
Reagovat
Jan
Anebo se na to vykašlat. Mně by to stačilo. Honit tituly pořád dokola je náročné.
Reagovat
Fandina
Anebo tak. Hrát jak to jde, to je také řešení. Nehonit se, užívat si to.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist