Mám velká očekávání, chci ukázat to nejlepší, říká sebevědomě Serena

24. 8. 2014, 16:15
Rozhovory 109
Sereně Williamsové se letos na grandslamových turnajích vůbec nedaří, ani na jednom nedošla ani do čtvrtfinále. Světová jednička ale věří, že na US Open může znovu pomýšlet na závěrečná kola. Mám velká očekávání, chci v New Yorku ukázat svůj nejlepší tenis, řekla před novináři sebevědomá Američanka, jež na US Open obhajuje tituly z posledních dvou let.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Jaká jsou vaše očekávání před US Open, kde obhajujete tituly z posledních dvou let? Letos se vám na grandslamech příliš nedařilo, mění to nějak váš postoj k závěrečnému grandslamu sezony?
Myslím si, že má očekávání jsou vysoká. Vždycky od sebe očekávám to nejlepší a snažím se dělat věci na maximum. Stejně to bude vypadat i na US Open, chci ukázat svůj nejlepší tenis.

Jaká byla vaše první reakce, když jste zjistila, že vaší první soupeřkou bude dvacetiletá krajanka TaSerena Williamsováylor Townsendová?
Bude to skvělý zápas, protože ona je velmi dobrá. Určitě má před sebou velkou budoucnost, má talent, ale je ještě dost mladá. Ona dělá maximum proto, aby se zlepšila, což je hrozně důležité. Mám ji moc ráda, řekla bych, že jsme dobré kamarádky, rozumíme si. Bude to určitě těžký zápas. I když je mladá, je a bude hodně nebezpečná. Je to levačka a já jí to hrozně závidím. Taky jsem vždycky chtěla být levačkou. (smích) Taylor hraje agresivně, má velkou sílu. Připomíná mi mě, když jsem byla mladá, hraje podobné údery a je na ní vidět ta touha vyhrávat.

Proč chcete být levačkou?
V tenise je to velká výhoda, protože levaček moc není a soupeřky si na to potom hůř zvykají.

Chci se zeptat na vaše zápasy s Ruskou Marií Šarapovovou? Je to jedna z vašich největších soupeřek?
No, každopádně je to vždycky fajn, když spolu hrajeme. Je to velká hráčka, která má podobný styl jako já, hraje tvrdě a agresivně, výborně se hýbe a hraje neuvěřitelně intenzivně. Mám ráda velké zápasy a zápasy s ní jsou vždycky těžké.

Změnila se nějak vaše denní rutina za tu dobu, co hrajete tenis? Na okruhu WTA jste debutovala již v roce 1998, v čem jste se za tu dobu nejvíce změnila?
Řekla bych, že člověk se mění stále, získává zkušenosti, které ho posouvají dopředu. Denní rutina a hlavně ta zápasová se u mě moc nezměnila, pokaždé se jen snažím maximálně koncentrovat na zápas. Grandslamy jsou z tohohle pohledu dost náročné turnaje, protože máte mezi jednotlivými zápasy vždycky den volna, takže na nějakou dobu vypnete, uvolníte se, ale další den vás čeká další utkání. Je to fajn na odpočinek, ale na soustředění je to náročnější. Možná jsem se trošku změnila v myšlení, ale nebude to velká změna. Vždycky jsem hrála s velkou chutí a s velkou vášní, miluju to, co dělám už od začátku, takže tohle se rozhodně nezměnilo. Chci všechno dělat naplno, takže jsem na sebe přísná jak v tréninku, tak i v zápase, ale to není změna, dělám to tak stále.

Na přípravných turnajích před US Open jste odehrála hodně zápasů, turnaje ve Stanfordu a v Cincinnati jste vyhrála. Cítíte se být před US Open dobře připravená?
Myslím, že ty zápasy byly určitě dobré, hodně mi toho daly a díky nim jsem dobře připravená. Uvidíme, jak to půjde tady v New Yorku, ale doufám, že si tu herní pohodu přenesu i sem. Třeba v Cincinnati jsem hrála dobře, byla jsem se svou hrou spokojená.

Jak vidíte v současnosti americký tenis?
Poslední dobou je tu řada mladých hráček, které jsou připravené vyhrávat turnaje. Nedávno získala titul Madison Keys, která ukázala, že má velká potenciál, můžu toho hodně dokázat. Vždycky jsem pyšná na to, že se někomu z naší země daří. O Serena Williamsovábudoucnost amerického tenisu strach nemám, je tu opravdu dost talentovaných hráček.

Máte ráda módu a nedávno jsem slyšel, že chystáte nějakou přehlídku, můžete nám o tom něco říct?
Ano, chystáme módní přehlídku, kde lidem představíme takové dvě módní linie. Bude to jedna z akcí v rámci týdne módy v New Yorku. Už se na to moc těším, moc mě to baví a jsem zvědavá, jak to všechno dopadne. Doufám, že se to bude lidem líbit, a že budeme mít plno.

Letos se na okruhu WTA hodně daří mladé Kanaďance Eugenií Bouchardové, která má taky velké rány a hraje dost tvrdě. Co si o ní myslíte?
Je to mladá holka, co má prostě dobrou ránu. Na to musíme být připravené. Ona ukazuje, že umí hrát skvělý tenis, hraje agresivně, ale umí zahrát i technicky a chytře. Může být novým vzorem pro mladé, protože už to, co dokázala, si zaslouží uznání.

Nemyslíte si, že se vaše éra velkých úderů chýlí ke konci?
Neřekla bych, že moje rány nějak zeslábly. (smích) Možná už nepodávám takové pecky jako dřív, ale stále jsem motivovaná a mám dost sil na to, abych vyhrávala velké turnaje.

TenisPortal.cz, usopen.org

Komentáře

109
Přidat komentář
smazaný uživatel
na US Open MOŽNO, DUFAJME ŽE uvidíme dva super zápasy
Petra vs. Vika
Petra vs. Seeree
Reagovat
smazaný uživatel
má velmi příznivý los, všiml si někdo ? Uvidíme, jak si povede, ale SF by měla mít jasné...
Reagovat
smazaný uživatel
aby Petra došla do SF a utkala se S Williams....
Reagovat
smazaný uživatel
Má až moc pohodovej los, se mi zdá. Nepříjemná by mohla být až Syarez v OF a Ana v QF, ale když bude Serena chtít, v pohodě je smete.
Reagovat
smazaný uživatel
Seeree vs. suarez
6-0 6-0
Rena vie ako na hračky s jednoručnym backhandom.
Reagovat
PetaM
No, Taylor v prvním kole není zase tak pohodová ... :) Jestli jí to tam bude padat ... Můžeme se dočkat třeba i tří setů :D
Reagovat
dadaft
jsem na ten zápas docela zvědavý.
Reagovat
smazaný uživatel
Ona hlavně Serena mi tady v Americe připadá strašně uvolněná, jde to vidět při těch rozhovorech, je v pohodě psychicky, to je pak těžký ji porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
kedy hra Serena s Taylor? v utorok?
Reagovat
PetaM
Tak tak :)
Reagovat
Fandina
tak podle mě je u Sereny jedno, na koho narazí, v poslední době prokázala, že sice prohraje mnohdy, ale není jedna jediná tenistka, která by jí pravidelně mohla porážet, Serena pořád dominuje a oprávněně je jedničkou. Co se týká Petry, když už tedy, také bych je chtěla vidět hrát se Serenou, sice nejraději ve finále, ale když už je to takhle, ráda bych jejich vzájemný zápas viděla. Peti pojď pojď pojď!
Reagovat
slacker
Alize Cornet porazi Serenu letos kdykoliv si zamane.
Reagovat
smazaný uživatel
ale dufam, že už Serenu neporazí :D
Reagovat
Roger_Federer
Serena je opravnene jedničkou, protože je prvni v žebřičku..:),o dominanci letos mužeme zatim mluvit težko, když ma zatim 3 tituli a žadny z granslemu...
Reagovat
smazaný uživatel
tento rok žiadna hračka nedominuje , je to sezona ako bola naposledy v roku 2011

a Roger_Federer oprava
ma ich 4 ale stane sa že sa človek pomýli
Reagovat
PetaM
Má jich 5, ale to je jedno :D :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
A já si myslím, že NENÍ jedno na koho narazí...( S. Williams ). Jistě zase nabrala formu a má výhodu domácího prostředí, což hlavně na US Open " píše " ( = rozjetí američtí fanoušci ). To domácí prostředí nebývá moc zmiňováno a já si myslím, že ta podpora ze strany diváků je velice zásadní....Jinak Suarez ani Ivanovič nemají šanci, pokud si Williams udrží formu s Cincinati...Pokud...a zároveň " obdivuji ty, kteří mají odvahu sázet na dámský tenis....
Reagovat
smazaný uživatel
ženský tenis sa da tipovať a podávať zápasy
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jistě....ale já bych z toho živa nebyla....Dá se v podstatě všechno, že ?
Reagovat
smazaný uživatel
Dále - letošní dominance S. Williams - letos zcela jistě nedominuje, souhlasím s tím, že letos nedominuje žádná. Williams zatím nezazářila na žádném GS + ostuda ve Wimbledonu, Li Na se trápí ( zranění ), Azarenka zatím zcela mimo soutěž, Šarapova se nadechla na antuce, ale dále to není zase tak valné, Petra pouze zazářila ve Wimbledonu a dále uvidíme, jak se vyrovná s New Yorkem, Halep - slušné výsledky, ale i zranění a v Americe zatím nevalné, medii obletovaná Bouchard sice výborné výsledky na GS, ale poslední dobou také chřadne. O celoroční dominanci zkrátka letos nemůže být řeč....nehledě na žebříček WTA...
Reagovat
smazaný uživatel
dobre, že si Seeree minulý rok nahrala toľko bodov :) :D
Reagovat
Fandina
A doufám, že když se střetnou s Petrou, Petra jí porazí. Minule tomu moc nechybělo. Petře věřím dlouhodobě, že má na víc, než předvádí, i když to co předvádí je pořád nej z našich a s dvěmi GS, TM a dalšími výsledky, je už definitivně jednou z tenisových osobností.
Reagovat
Fandina
Sorry, to patřilo níže pod reakci na fanynka.
Reagovat
smazaný uživatel
spoko
Reagovat
smazaný uživatel
právě že minule to byl celkem masakr. Serena nedala Petře šanci. Předminule tomu moc nechybělo .-)
Reagovat
Fandina
Ano, myslela jsem Doha, tam to byl vloni super zápas, tedy předposlední. Na ten poslední v Madridu jsem zapomněla, potom už vzdala. Ten v tom Doha vloni ale byl super. V Madridu už Serena zase měla hodně navrh. Ale pořád jsem přesvědčená, že Petra na to porážet Serenu má. Peti pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Snad na TM, ne? V Madridu do zápasu Serena nenastoupila...
Reagovat
Fandina
Sorry, je to tak, v Istanbulu, v Madridu Serena nenastoupila. Omluva, je to tak jak píšeš. Máš pravdu. Popletla jsem to ... úsměv
Reagovat
slacker
Prosim te nevybavuj se s ni. Je naprosto mimo a svym lpenim na omylech jednou rozpouta valku
Reagovat
Fandina
Faktem je, že Serena měla loňský rok super úspěšný a rozumím ti, že ji nepovažuješ za neporazitelnou. To já také, ale obecně jí považuji pořád za nejlepší tenistku ze současných a nevidím stabilní konkurenci, tedy tu, která by s ní měla po více zápasech pasivní skore. Podle mě je momentální doba Sereny, ale neznamená to, že se to může postupem času změnit. Teď ale na ní jiná nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
suhlasim
Reagovat
Roger_Federer
pasivni score?, ale jinak z tebou souhlasim, doba Sereny je už 10 let..a hračky teto generace na ni proste dlouhodobeho hlediska nemaji recept.
Reagovat
smazaný uživatel
Serenu mam veľmi rad, je to moja asi najoblubenejšia tenistka na okruhu ale celkom som zvedavy na okruh po Serene
Reagovat
Fandina
Pochopitelně se jedná o to, že není tenistka, která by po více zápasech se Serenou neměla pasivní skore. Vypadlo mi ne. Z příspěvku je ale zřejmé, jaký byl jeho smysl. Chytrý pochopí atd.
Reagovat
slacker
Chytry pochopi ale blba uz budes naporad
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem mluvila o dominanci jen v letošním roce, to opravdu Williams NEdominuje. Hlavní jsou GS a tam letos pohořela. O letech minulých jsem nepsala. Co k tomu říct, pro Serenu Williams hraje domácí prostředí a povrch, který ji evidentně vyhovuje. Co se týče neporazitelnosti - hraje výborně, podání je bezkonkureční, pokud jí jde...A to bývá půlka práce, dále umně využívá vliv na psychiku soupeřky a pak také to pomyšlení - hraju proti SERENĚ, dělá své...Já bych byla také ráda, kdyby Petra S. Williams porazila, protože dle mého názoru je toho schopna...
Reagovat
Fandina
Souhlas, letos má Serena už dost porážek, o tom není sporu, ale pořád tam vidím nějaké plus nad ostatními i v race je teď třetí, i když se jí vůbec nedaří. A také věřím, že Petra na ní má a že by jí měla porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobra debata tam dole :-D Ja k tomu pouze dam svuj nazor ... Nesrovnatelne.... Hlavne ja nechapu, proc vsichni potrebujou mit jednu nejlepsi hracku historie. Sporty jsou krasny v tom, ze nikdy presne "nemuze" byt jeden nejlepsi v historii ale muze byt nejlepsi ve sve generaci. A pak se prave mnohem vice sportovcu sveho sportu stava ikonami na ktere se vzpomina i 30 let po ukonceni jejich karier. Vazne nechapu proc mit jen jednoho nej...
Reagovat
VlS
absolutně souhlasím, nepotřebuju porovnávat mezi generacemi.
Reagovat
slacker
No puvodne to zacalo tim ze nesouhlasim s tim aby hraci kteri dominuji v soucasne generaci byli jaksi automaticky povazovani za nejlepsi hrace v histrori. Stalo se to u Sereny. Deje se to u Federera s Nadalem.
Reagovat
smazaný uživatel
Je najlepší tenista všetkých čias, čo sa týka hry, vyhraných GS, dalej ako No.1 , vo všetkom je Roger najlepší. :)
AJ ked si myslím, že Nadal ho predbehne v počte GS.
Reagovat
Roger_Federer
Rafa už predbehne akorad sam sebe v poctu antukovych Rg...Jinde zkoncil..:)
Reagovat
smazaný uživatel
neverim tomu, Wimbledon už nevyhrá, v sučasnej dobe su lepší hračí na trave ako je on ale okrem RG vyhra ešte USO aj AO :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Djoker bude dominovat AO jak v letech 2011-13, může Rafík na trofej zapomenout.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ide o princíp že Roger_Federer povedal že Nadal vyhra už len RG , čo nie je pravda.
Reagovat
Roger_Federer
Jak neni pravda?, pouze nazor ktery mam. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je nesmysl psát, co je a není pravda, když jde o budoucnost, ale já to tvrzení Rogera_Federera vidím jako docela pravděpodobné. I když můj osobní tip je, že Rafa udělá ještě 3 RG + 1 USO a na konci kariéry to s Rogem bude remíza 18:18 :o) Ale berte to s rezervou, je to jen věštba...
Reagovat
smazaný uživatel
?
Reagovat
smazaný uživatel
za 2 týdny ? :-)
Reagovat
babolat.cz
až se Rafa vrátí, Roger raději skončí, řekne že se chce věnovat rodině a všichni budou říkat, mohl mít mnohem více GS, ale dal přednost rodině, to je charakter!!
Reagovat
slacker
Zase dalsi nadaluv fan alias magor jako vetsina z nich
Reagovat
smazaný uživatel
že? Přitom Nadal i Federer sou takový fajn super týpci. Ale ty je jejich fanoušci.. to je katastrofa..
Reagovat
blixa
:D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
normalne som sa opytal že kedy vyhraje ROger GS , to bola normalna otazka a už tu bude niekto zase mudrovať o fanušikoch Nadala a Rogera .
Reagovat
Roger_Federer
o Serene lze rozhodne uvažovat jako o nej hracce vubec..Na vrcholu se drži vic než 10 let , konzistentne přezila uz 3 generace hracek..Generace Hennan, Cleisters, Hingis byla rozhodne dost silna generace z kdy hralo nekolik top tenistek.., kterym by dnešni holky težko dlouhodobe konkuroval.i.
Reagovat
smazaný uživatel
o Sereně,Martině, Stefii a snad i dalších se dá uvažovat jako o nejlepších hráčkách historie, ale nikdo nikdy s jistotou neurčí, která z nich je nejlepší, protože v různých ohledech bude pravděpodobně vždy jedna lepší než druhá + každá hrála v jiných podmínkách. Prostě všechny jsou jedny z nejlepších hráček své doby, Serena je nejlepší hráčkou současnosti (však je taky světová jednička).
Reagovat
Roger_Federer
listopadu 1997 na Ameritech Cup Chicago, kde tehdy jako 304. hráčka žebříčku WTA dokázala porazit světovou sedmičku Mary Piercovou i čtyřku Moniku Selešovou. Zaznamenala tak vítězství nad hráčkami první světové desítky jako nejníže postavená tenistka v historii otevřené éry světového tenisu. Na turnaji prohrála s pátou hráčkou světa Lindsay Davenportovou. Na konci roku 1997 již uzavírala první stovku hráček, když figurovala na 99. příčce.
Reagovat
Patri.k
Je dobře, že se Kvitová může utkat se Šafářovou až ve finále, je škoda, když se vyřazují navzájem :D
Reagovat
smazaný uživatel
A tentokrát vyhraje Lucy, Petra jí to pak vrátí ve finále TM :)
Reagovat
Patri.k
Ale zas, to by se Petra i dost možná připravila o post světové jedničky, to bychom nechtěli :D
Reagovat
smazaný uživatel
No ale Lucy přejeme grandslamovej titul, Petra si může počkat :)
Reagovat
smazaný uživatel
A tady se zas vyvolávají diskuze o nejlepší hráčce všech dob. Tak já Vám něco povím - Serena rozhodně neměla a nemá větší konkurenci než Navrátilová nebo Grafová. Navrátilová se musela potýkat se dvěma fenomény (a pozor (!) - ona sama byla taky fenomén) - Evertovou a Grafovou. Rivalita Martiny a Chrissie byla tou největší, kterou kdy tenis poznal. Utkaly se v 80 utkáních, v 61 finálech, ve 14 GS finále atd. Kdyby jedna na druhou nenarazila ve stejné době, obě mají přes 20 GS titulů v singlu. Samy sebe obraly o hromadu titulů. Podobně rivalita Martina-Steffi. To byla finále, na která se nezapomene, ty jejich titánské bitvy - připomeňme finále FO 87 nebo USO 89.
To byly dvou nejlepších hráček historie. Takovou konkurentku Serena neměla. Martina hned dvě.
Reagovat
smazaný uživatel
Pozor !! Chodící wikipedie :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Někdo řekne - 1. polovina 80 byla jen o Chriss a Martině. Není to pravda - co Hana Mandlíková, co Tracy Austinová? A byly další...
Ne, Martina a Chris ovládaly pevnou rukou, pevnější než Serena v nejlepších letech.
Že by současná Serena obě sfoukla? To je špatný přístup k tenisové historii. Před 30 se hrál trochu jiný tenis a kdyby se Martina aspol. narodily později, tak se dnešní hře přizpůsobí. Kdybych byl k Sereně neuctivý, tak jak jste vy, Serenini fanatici neuctiví ke generaci Martiny, tak bych napsal, že Serena hrající dřevěnou raketou dostala naplácáno od Chrissie...
V hiearchii nejlepších hráček historie vidím Serenu na 4.-5. místě. Velká trojka Chris-Martina-Steffi je stále před ní a jen tak jí nedostihne.
Reagovat
Patri.k
To je dost odvážné tvrzení, ale je pravda, že lidi mají tendenci snižovat hodnotu toho co bylo.
Reagovat
VlS
Pete, to nikdo nikdy seriózně nerozsoudí a ani nema smysl srovnávat různé generace. Nejde to srovnávat, hraje se v jiných podmínkách, trénuje se v jiných podmínkách, povrchy, boty, rakety i míče jsou jiné. Serena je veljá hráčka a Martina, Chris, Stefi byly také velké hráčky. Objektivně a měřitelně největší je myslím Eva Hrdinová, ma nad metr devadesát, všechno ostatní jsou picity a osobní preference.
Reagovat
slacker
Ale do pocitu ze Serena je nejvetsi hracka historie lze oduvodnene kopnout a shodit ze stolu
Reagovat
LukasH
Podle mě se nedá nikdy používat slovo nejlepší, ale nejúspěšnější. Všechno ostatní jsou jen pocity a domněnky.
Ale napsat, že by se Martina a Chris dnešní hře přizpůsobily...no...při vší úctě si nedovedu představit, jak by subtilní, 168 cm vysoká Chris čelila dnešní tvrdosti tenisu.
S dneškem se to prostě nedá srovnávat. Nevěřím, že po Sereně bude nějaká hráčka, co vyhraje víc jak 10 GS a i to je nedosažitelný číslo. Nevidím vůbec žádnou hráčku, která by mohla nějak pravidelněji GS vyhrávat. Konkurence je dneska větší. Dřív nebylo potřeba tolik parametrů jako dneska, aby mohli/y dominovat...
Reagovat
blixa
Jak by čelila ? Asi jako současná světová dvojka, 168 cm vysoká Simona Halep :D A Chris byla neporovnatelně tenisově vyspělejší. O výšce to fakt není, i když dnešní materiály těm vyšším trochu nahrávají.
Reagovat
LukasH
Není to o výšce? Jak tam bude takhle malá hráčka sázet podání 180-200 km/h ala Serena? Jak bude stát uprostřed kurtu a diktovat výměnu?
Ano Simona hraje dobře, ale máš pocit, že by mohla někdy zcela dominovat a vyhrávat GS jeden za druhým? Já tedy rozhodně ne. Se podívej jak hrála stejně vysoká Henin a ta vyhrála "jen" 7 GS...
Reagovat
blixa
Ptal se jak by čelila, ne ? :D Ano 200 km/h podání mít nebude ale jsou i jiné přednosti než jen rána z podání. Simona asi nikdy tak dominantní nebude, ale taky se Chris nemůže rovnat. V podstatě nechápu, co si chtěl vlastně říct. Serena je jen průmerně vysoká hráčka (175 cm), tak jak to že nedostává richtu od těch vysokých, když je podle tebe výška tak důležitá ? :D
Reagovat
LukasH
Nene, to si nerozumíme. Původní téma bylo nejlepší hráčka historie. Já jsem oponoval, že se to nedá porovnávat a že jediným ukazatelem jsou dosažený úspěchy. A napsal jsem důvody, proč se to porovnávat nedá. Že těch parametrů potřebných k pravidelnýmu úspěchu je v dnešním tenise spoustu a v podstatě jimi disponuje jen pár hráček. Serena je dneska jediná, která je splňuje všechny - síla, taktika, dobrej servis, mentální odolnost atd. Zrovna ty 2 věci - neřekl bych, že zrovna ta síla byla doménou hráček před 30 lety. Ale to, jak se psalo, se nedá srovnávat. Hrálo se jinak. Ovšem pak jsme se dostali k těm fyzickým předpokladům. Řekl jsem že si nedovedu představit, jak by Chris se svojí postavou čelila např. těm ranám Sereny nebo Marie. Takže dneska JE tohle důležitý, jak je ta hráčka silná. Podívej třeba na Agu - považuje se za nechytřejší hráčku na okruhu. Ale co zmůže nakonec proti síle?
O Simoně není řeč, bavíme se o nejlepších hráčkách historie. Píšeš, že se Simona Chris nemůže rovnat. Opět věc, co se nedá vůbec srovnávat. Shlídl jsem spoustu zápasů Chris a obecně zápasů hraných v tý době. Měli/y víc času na taktiku, ten tenis na to byl zaměřenej, míč k nim zpátky nepřiletěl v desetině sekundy jako dneska. Ono se strašně hezky kouká na tu chytrou hru na síti, pěknou strategii a variace, ale tahle hra se nedá tvořit, pokud stojíš na RG proti Marii...
Reagovat
slacker
Na to se proste musi opet rici, vraz Marii do ruky drevenou raketu a muze se svymi peckami jit vycpat.
Reagovat
LukasH
Ale ano, já to nepopírám. Původně jsem reagoval na Peta, kterej napsal, že by se ty hráčky dnešnímu tenisu přizpůsobily. Na to jsem tvrdil, že si tím nejsem jistej právě vzhledem k fyzickým parametrům, ale to jsou jen teorie. Proto jsem psal, že je zbytečný se o tomhle dohadovat a že se to dá měřit jen podle dosažených úspěchů...
Reagovat
blixa
V něčem se shodnem, v něčem ne. Naprosto souhlasím s tím, že se to nedá porovnávat a že jediným ukazatelem jsou dosažený úspěchy. V tom dalším už asi ne. Hráčky každé doby hráli hru, která byla adekvátní dostupnému materiálu. Proto dříve rozhodovala více chytrost, dnes více síla. Je to dáno tím, že starší materiál neumožňoval takové rány, na druhé straně moderní materiál k fyzickému tenisu přímo nabádá. I proto vyrůstaly dříve jiné typy hráček, než dnes. Což ale neznamená, že by ty "staré" hráčky byly dnes neúspěšné. Setkání s takovou mírou tenisové inteligence, jako předváděla Chris nebo Martina, na to dneska není žádná připravená. Dobrý příklad je právě Aga. Pokud ta je ve formě, mají s ní všechny tenistky ohromný problém a to přitom Aga rozhodně není formát Chris nebo Martiny. Ano, dnes je důležité jak je hráčka silná protože to je pro dnešní generaci základ na kterém stojí. Ty holky jsou od mala vedené k silovému tenisu a nic jiného pořádně neumí. Což ale neznamená, že jsou lepší než tenisky dřívější doby.
Reagovat
smazaný uživatel
Stojí za to připomenout, že Martina Navrátilová vyhrála dva Grandslamy ještě v roce 2003 a jeden v roce 2006, byť se jednalo o smíšenou čtyřhru. V roce 2003 byla ve finále US Open v ženské čtyřhře. To jí bylo 47 let a i v tomto věku se zjevně dokázala docela dobře přizpůsobit "dnešní" hře (např. proti Šarapovové nebo Bartoliové).
Reagovat
Nola
http://tv.eurosport.cz/tenis/rozhovor-s-matsem-wilanderem-pred-us-open_sto4368993/storynews.shtml
A ženská dvouhra?

Turnaj žen není otevřený. Je jen na Sereně Williamsové dokázat všem ostatním, že je jednou z největších hráček všech dob. Je to až příliš dokonalé ? vyhrát 18. grandslamový titul ve dvouhře právě doma na US Open a vyrovnat se Evertové a Navrátilové, to je obrovská motivace. Opakuji, je to jen na ní, což se ukázalo i v Cincinnati. Myslím si, že tvrdé povrchy jí s největší pravděpodobností vyhovují nejlépe, na nich podává nejspolehlivější výkony bez výkyvů.
Reagovat
smazaný uživatel
Wilandera mám rád, když mluví o možných vítězích, "vždycky" se zmíní i o Berďovi :)
Reagovat
Patri.k
a zatím vždy zbytečně :D
Reagovat
smazaný uživatel
jednou to prolomí :)
Reagovat
Nola
ja ho tiež môžem, je súčasťou vysielania na Eurosporte, ktorý sledujem radšej ako Nova Sport
ten rozhovor sem,tam postráda logiku, odporuje si v niektorých pasážach a naviac sú tam uvedené nesprávne údaje, napr. z Múru vyrobili svetovú jednotku, možno sa jedná o špatný predklad
Reagovat
smazaný uživatel
akorát mi v tom rozhovoru nesedí, že se tam tvrdí, že Andy Murray byl světovou jedničkou. Snad nějaká chyba překladu. Jinak Mats tvrdí, že je to jenom o Sereně, ale mně nepřijde že by třeba skvěle hrající Kvitová byla bez šance proti skvěle hrající Sereně, ale možná to vidím moc růžově.
Reagovat
smazaný uživatel
Tahle hráčka vydrží ještě dlouho jako top hráčka , myslím si že je to nejlepší hráčka v dosavadní tenisové kariéře i když v zápasech ji nefandím protože chci aby Kvitová byla světová jednička , tak tahle hráčka jsi tuto pozici vzít jen tak nenechá .
Reagovat
slacker
Tak to neni ani trochu pravda. Serena neni nejlespi hracka dosavadni historie. Mozna historie od doby kdy jse se naucil chodit na nocnik.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas. Nezískala Grand Slam jak Steffi a nedominovala okruhu s takovým přehledem jako Martina (která navíc měla rovnocennou soupeřku v Chrissie, cožSerena ne).
Reagovat
slacker
Martina Navratilova a Steffi Grafova jsou zcela bezpecne pred ni. O par dalsich jmen se da jeste diskutovat
Reagovat
smazaný uživatel
Možná mají více titulů, ale herně by si proti Serene ani neskrtli. Navíc konkurence je daleko větší než byla tehdy.
Reagovat
slacker
Proc by si proti ni neskrtli? proc je konkurence daleko vetsi nez tehdy?
Reagovat
smazaný uživatel
kokos no prečo asi . sa pozri na videa na ktorych je navratilova a kde je serena . Tenis je v dnešnej dobe uplne niekde inde. Martina by si škrtla ale prehrala by to. A to si myslím aj o Grafovej.
Reagovat
Patri.k
Tak, dříve ženský tenis nebyl agresivní, ale zase byl přesný :D
Reagovat
blixa
Hlavně se hraje s úplně jiným materiálem (rakety, výplety, míče ). Proto je přímé srovnávání hry zcela nesmyslné. Dřívější hráčky by s dnešním materiálem hrály úplně jinak, stejně tak současné hráčky s tehdejším. Porovnávat se dají jen dosažené úspěchy.
Reagovat
Patri.k
Já si myslím, že už tenis se moc neposouvá, jak ukazuje Williamsová, Navrátilové éra byla taková zlomová, protože tenis byl pro spoustu hráčů jen jako zábava, dnes už je to denodenní rutina.
Reagovat
smazaný uživatel
Twl to je otázka :-D:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Zkus se napřed trochu zamyslet, než něco plácneš.. A nebo ne, to bych toho po tobě chtěl asi moc ;-) Neskrtli by si, protože v dnešní době je tenis daleko více silový. Takže Serena by neměla naprosto žádný problém je protlačit od základní cary. Zabíjela by míče nejspíš hned po returnu. A proc je konkurence v dnešní době daleko větší než tehdy ? To neví nikdo.. prostě to tak je, to nikdo nezmění. .
Reagovat
slacker
Ja se na rozdil od tebe opravdu zamyslel a prispevky PetaM a Pete Samprase ukazuji ze nejsem sam kdo se zamyslel, Jiny material jina generace a konkurecne Chris, Martina a Steffi nema obdobu v dalsi Martine, Venus a obou belgicankach
Reagovat
Patri.k
Určitě dnešní tenis bude dál, dnes jsou po světě špičková tenisová centra. Pokud někdo chce být profesinál, musí začít už od útlého věku a musí trénovat pravidelně a navíc bez kvaliního tenisového centra se dnes už asi jen tak profík nestane. Myslím, že to tak dřív nebylo. Navíc dnes dává tenis možnost těm nejlepším stávat se slavnými a bohatými. Ale je to těžké srovnávat, proto nemám rád tyhle srovnávání kdo má víc titulů jestli Navrátilová nebo Williamsová. Ale na druhou stranu, Williamsová zářila i před deseti lety a září stále, přitom kdyby tehdy to Serena zabalila někdo by zas mohl tvrdit, že tenis se za těch deset let posunul a Serena by už nestačila, přitom jak se ukazuje, zas o tolik se za těch deset let neposunul, když je Serena furt tam kde je.
Reagovat
VlS
To je přece u všech sportů ( s výjimkou ženské osmistovky :-)), výkony se pořád posouvají a sportovci z roku 1990, neřkuli 1960 by si dneska patrně neškrtli. Trénovanost, fyzička, to je všechno někde jinde.
Reagovat
PetaM
Děláte si srandu?

Jak můžete porovnávat takové hráčky? Dívali jste se někdy na jejich zápasy? Viděli jste někdy jejich rakety? Co by Serena uhrála s dřevěnou raketou? Dávala by do toho snad takové pecky? Ještě by se jí zlomila a mohla by si na kurtu rozdělat táboráček.

Vidíte jenom to, že v dnešní době je tenis silový, ale nevidíte ten pokrok, který se od doby Navrátilové a Graf stal ...

To je jako porovnávat první vyrobené auto s dnešním Porschem ...
Reagovat
PetaM
Jo a taky, každá hráčka se musí přizpůsobit generaci, ve které právě žije. Silně pochybuju, že kdyby teď hrála Martina, určitě nepraktikuje hru, kterou se prezentovala za svých nejlepších let ...
Reagovat
PetaM
A taky věřím tomu, že za 70-100 let se tenis posune ještě dále a v té době budou lidi psát, že Serena by si neškrtla ...
Reagovat
Patri.k
No, ale to už si budou pomáhat práškama a počítač jim bude pomáhat analyzovat soupeřky, to už bude kybersportovní éra :D
Reagovat
VlS
Nevím kdy se kdo učil chodit na nočník a je mi to fuk. Víc mi vadí současná historie - je to protimluv. Historie je minulost, současnost je současnost. Serena je určitě nejvýraznější současná hráčka měřeno čímkoliv, vítěznými GS počínaje, výhrami na okruhu celkově pokračuje, výhrami TM a td a především hrou a mentální odolností, i když se jí letos nedaří tak skvěle, jako v roce 2013. Historii nechme historikům.
Reagovat
VlS
Nevím, kde jsem tu současnou historii vzal, nikdo o ní nepsal, moje blbost.
Reagovat
slacker
Tak sup a znova cist. O soucasne historii jste zacal vy pane VIS :-)) Zatim to bylo o dosavadni historii
Reagovat
VlS
Jak vidíš výše, stalo se před tvým upozorněním.
Reagovat
babolat.cz
jsi nejlepší, co chceš ještě dokazovat? Stejně jako Rafa
Reagovat
smazaný uživatel
čo je to za blba otazka?
Reagovat
smazaný uživatel
Otázka to je fakt divná, ale vyloženě hloupě zní hlavně kvůli tomu překladu... špatně zvolené slova..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist