Mám za sebou dobrou přípravu a chci ji teď zúročit, říká Nišikori

4. 8. 2015, 14:24
Aktuality 42
Čtvrtfinále ve Washingtonu, finále na US Open, vítězství v Kuala Lumpur a v Tokiu - to jsou obhajoby, které čekají v následujících dvou měsících Keie Nišikoriho. Mám za sebou dobrou přípravu a cítím se dobře, říká odhodlaně aktuálně pátý hráč světa.
Profily hráčů
Kei Nišikori

Kei Nišikori prožívá velmi dobrou sezonu. Pátý hráč světa si letos zahrál čtvrtfinále na Australian Open i na French Open a probojoval se do semifinále turnajů v Brisbane, v Madridu a v Halle. V Memphisu a v Barceloně pak slavil vítězství.

Už před Wimbledonem měl ale Nišikori problémy s lýtkem. Úvodní utkání, kdy musel ve slavném All England Clubu bojovat s Italem Bolellim v pěti setech, sice ještě zvládl, před zápasem druhého kola ale raději z turnaje odstoupil.

Tento týden je už ale Japonec připravený na start ve Washingtonu, kde započne série velkých obhajob, které ho na následujících turnajích čekají. Ve Washingtonu vypadl vloni ve čtvrtfinále, na US Open si pak zahrál své první grandslamové finále a po grandslamu v New Yorku triumfoval na turnajích v Kuala Lumpur a v Tokiu.

"Po Wimbledonu jsem měl týden volna, kdy jsem léčil zraněnou nohu. Naštěstí šlo všechno rychle a bez komplikací, proto jsem mohl brzy začít trénovat," řekl na úvodní tiskové konferenci ve Washingtonu Nišikori. "Teď se cítím dobře. Mám za sebou dobrou přípravu a věřím, že ji teď zúročím."

"V posledních letech jsem trošku zesílil, díky čemuž mám teď méně zranění. Sem tam ale stejně něco přijde, to ke sportu ale bohužel patří. V roce 2008 jsem byl na operaci lokte, což bylo náročné. Zvládnul jsem to a jsem moc rád, že můžu hrát tenis na sto procent."

Na turnaji ve Washingtonu se letos Nišikori představí popáté v kariéře, nejlepší výsledek si připsal vloni, kdy si tu zahrál čtvrtfinále. "Je to tu náročné, protože je tu horko a vlhko, ale snad se s tím znovu poperu. Určitě je tu výhodou, když člověk hraje noční zápasy, to už není takové vedro," řekl Japonec, jenž je momentálně pátým hráčem žebříčku ATP. Na čtvrtého Stana Wawrinku ztrácí pouhých 265 bodů.

Nišikori je jedním ze tří Japonců v hlavní soutěži turnaje. Spolu s ním jsou v soutěži také třicetiletý Go Soeda a devatenáctiletý Yoshihito Nishioka, jenž ve Washingtonu prošel kvalifikací, v úvodním kole ale nestačil na Němce Zvereva.

"Jsem moc rád, že tu Yoshi zvládl kvalifikaci. Je dobré vidět mladé hráče, když se jim daří. Není to jen on, ale třeba i Hyeon Chung, který tu postoupil dál. Věřím, že časem přibude víc a víc asijských hráčů, kteří budou schopní hrát velké turnaje a budou moci usilovat o velké úspěchy," dodal Nišikori.

V prvním kole měl Nišikori volný los, ve druhém jej vyzve Australan James Duckworth.

Komentáře

42
Přidat komentář
Kozoroh
http://www.tennisworldusa.org/David-Ferrer-out-of-Montreal-articolo25381.html

Na vině je zranění lokte, kvůli kterému přišel i o letošní Wimbledon.

Loni Ferrer na Rogers Cupu postoupil do QF, kde prohrál s Federerem 1:2 na sety. V žebříčku přijde o 180 bodů.
Reagovat
tommr
o těch 180 bodů přijde už tento týden - budou mu odečteny příští pondělí. Pokud opravdu v Montrealu nebude hrát příjde příští týden o dalších 600 bodů, který mu budou odečteny přespříští pondělí a jeho účast na letošním TM už bude vážně ohrožená ...
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně nepodceňuj výživu - hodně hamburgerů z mekáče, spoustu hranolků a moře koly - pak budeš jistě dobře připraven na pětiseťáky z Novakem, Andym a dalšími!
Reagovat
smazaný uživatel
Co se to stalo v tom zápasu Veselý - Almagro? Viděl jsem 5:2 ve druhém, tak jsem si říkal, že je to v pohodě. Přijdu teď a vidím 5:7 :-( Doufám, že Veselý neměl mečboly, při kterých se mu rozklepala kolena, jak už se to letos stalo několikrát...
Reagovat
nouma
Matchpoint naštěstí neměl ale odevzdat set čistou hrou to je už i na něj moc. Po tomhle zápase sem s ním skončil
Reagovat
ipko
dúfam že nesklameš na US hardoch.. :)
Reagovat
panzer.dragon
nishimu přeju aby se dostal aspoň do semi, hlavně aby neměl žádnou zdravotní komplikaci na us open, a zápas (v semi) s djokem by byla lahoda, kouk bych se i na zápas s karlovičem :-)

tenhle borec je prostě frajer
Reagovat
dadaft
tak (((davaj))) samuraji.
finále USO Nishikori - Djokovič by se mi líbilo.
Reagovat
kada.tom
nebo Nishikori - Murray by taky nemuselo být špatný :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A nejlepší by bylo Nišikori - Nadal :)
Reagovat
Mayo
Ne...najlepsie a moje vysnene by bolo Byk vs Endy (:
Reagovat
kada.tom
i tohle bych bral :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to by bylo úplně nej, protože tihle dva spolu nikdy finále na grandslamu nehráli což je obrovská škoda, je to jediný v souboj v rámci big4, který se na GS ve finále neodehrál :(
Reagovat
smazaný uživatel
Njn. Nejblíž k tomu bylo asi na AO 2012, kde Andy prohrál v SF s Djokovičem až 5-7 v 5.
Reagovat
Kozoroh
To by bylo super finále! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ještě víc super by bylo Djoker vs Nadal :)
Reagovat
Kozoroh
Hlavní je, aby ve finále byl No1e :)) A v něm uspěl.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak finále těhle dvou jo, ale já samozřejmě preferuju Rafu, ale když vyhraje Djoker tak to v klidu přijmu, protože je to skvělej hráč, kterej mě baví víc a víc, na jejich souboje se každopádně těším, snad jich zažijeme ještě hodně, jinak Djokerovi přeju, aby překonal Federerův počet týdnů na čele, má na to :)
Reagovat
smazaný uživatel
A já Nolemu přeji, aby překonal Nadala v počtu získaných titulů na ATP World Tour Masters 1000, určitě na to má...
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, no problemo a já ještě přeju Nolemu, aby překonal Federera i v počtu titulů na TM a Rafa Federera v počtu GS, pak budu naprosto spokojen :)
Reagovat
panzer.dragon
proč ne naopak (rafa TM x djok GS)? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně k naprosté spokojenosti stačí, když jsou tenisté hlavně zdraví...
Reagovat
Roger_Federer
Ja myslim, ze na konci kariery bude Djoker 2 nejlepsi hrac historie, hned za Fedem.Rafu prekona i v poctu granslemu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to je reálné. Na 9 GS potřeboval kolik - asi 10 sezón? Za 2 roky, kdy neměl žádnou pořádnou konkurenci, získal zatím 3 ze 7 (především kvůli své labilitě). Max za 2 roky bude za vrcholem svojí výkonnosti. Fakt je hodně pravděpodobné, že překoná Rafu v počtu GS :)

Podle mě po skončení kariér bude mít Rafa o 3-4 GS víc a pro Novaka bude úspěch, pokud se mu povede kariérní GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele tady s tebou nesouhlasim, Djoker myslim ještě min.5-6 GS získá, on bude mít domnívám se navíc zenit za sebou později než Rafa i Roger, Rafovi věřim na 2-3, takže to nakonec mezi nimi třemi bude co se týče GS hodně těsný, možná že budou za sebou 17-16-15, klidně se může stát.
Reagovat
panzer.dragon
taky se přiklánim k tomu, že se můžou hodně přiblížit všichni tři, někde dokonce psali, že by klidně mohli všichni mít na konci 17 gs :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, naprosto reálná prognóza.
Reagovat
panzer.dragon
je tam ale hodně proměnejch, naštěstí má nejmíň starostí roger, protože ten už má "splněno", naopak může jen překvapit a navýšit to, rafa a jeho zdraví a výkonnost je nejistý, djoker třeba bude ve finále často, ale nemusí to proměňovat, určitě se vystřílej navzájem djok x rafa (jako teď na FO a stejně titul nebral vítěz), rafa bude mít rodinu a změní přístup k tenisu atd
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu, každopádně Djoker má výbornou výchozí pozici, už si stoprocentně věří na všechny tři největší soupeře, takže jen Wawrinka je pro něj strašákem jak hrom v poslední době, ten ale zahraje skvěle jen někdy, takže může nasbírat pěknou řádku GS v následujících péti letech, pokud bude zdráv jako doposud a bude mít tak konstantní formu, číslo 8 tak rozhodně není nedosažitelné, ty týdny na trůnu jsou ale pro něj reálnější. Rafa těžko říct, u něj bude hrát roli zdraví, ale ty 2-3 by ještě zvládnout moh, rodinu myslim do konce kariéry zakládat nehodlá, to v tom tedy roli asi hrát nebude..
Reagovat
Roger_Federer
Zahraju si na vestce...
Rafa uz do konce kariery ziska pouze 1x Rg..jako labuti pisen bude bud 2016 nebo 17..
Reagovat
panzer.dragon
s tou rodinou u rafy, cisce je přes 27, sou spolu x let, asi si jinou hledat nebude, podle mě se už o rodině baví :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No já to píšu spíš jako rýpnutí v reakci na to, jak tady někteří Federerovci a Djokovičovci pořád shazují Nadala (hráč jednoho povrchu atd. - přitom víc GS titulů z hardu a trávy mají z celé generace hráčů jen Federer a Djokovič, kteří na Nadala zase výrazně ztrácejí na antuce). Když se nad tím zamyslím, tak asi takhle: Nadalovi věřím tak na 2-3 GS (z toho 1-2 RG a bylo by fajn, kdyby se povedlo AO, aby měl 2x kariérní GS). Může se stát, že už se ke své bývalé úrovni nepřiblíží, ale v Hamburgu už byly nějaké momenty, kdy připomínal starého Rafu - teď už jde "jen" o to, aby z těch momentů poskládal celý zápas :) (a celý turnaj). Federer - u něj je podle mě tak 50% šance, že ještě 1 GS vyhraje (a tak 10-15 %, že vyhraje 2 a víc), po Wimbledonu 16 už to ale bude mít těžší (otázka, jak velkou důležitost bude přikládat OH a přípravě na ně). Djokovič je momentálně na každém GS favorit číslo 1 a před turnajem se mu dávají šance na úspěch okolo 50 % - a to i ladí k jeho finálové GS bilanci, která je plus minus vyrovnaná. Teoreticky může vyhrávat 2 GS ročně, ale jak dlouho? 2-3 roky? To se dostáváme na 15 GS.
Vidím to s počtem GS zhruba takhle (na konci kariéry):
Federer x
Nadal x-1(2)
Djokovič x-3(4)
Reagovat
Roger_Federer
No ono to ale z Federerem muze byt i jinak.
V teto forme a urovni 2014,15, pri uspornem rezimu muze hrat klidne jeste 4 roky..
A pak by zalezelo, zda Novak jeste tak dlouho vydrzi podavat takove suvereni vykony nekolik sezon po sobe.
Ostatni hraci mohou Federera porazit, ovsem ne porazet.
Takze se klidne muze stat, ze i za 3 roky ( pokud by hral), pri odpadajicim Djokovicovi muze Federer tahat za nejvissi nitky.
A vyhrat Granslam.
Reagovat
panzer.dragon
může, ale obávám se, že mu za to nebude stát, že se bude motat okolo tenisu, možná nějaký exhibice a tak, ale že takhle dlouho hrát nebude ikdyž by třeba v top 10 byl a byl stále jeden třeba z 5 favoritů na GS titul
Reagovat
smazaný uživatel
To klidně může. Pokud bude i za 2-3 roky v top5, tak nemá důvod končit. Pokud by byl "jen" mezi 6. a 10. místem, tak to asi zabalí. Všechno je to otázka, jak se prosadí mladá generace, na kterou se momentálně všichni dívají skepticky. Možná Federer a Nadal (a později Djokovič) posunuli laťku tak vysoko, že se k ní současní mladíci okolo 20 nedokážou ani přiblížit, ale někdo ty GS za 5-10 let vyhrávat bude. Momentálně z těch mladých hráčů je nějaký progres vidět snad jen u Thiema, ostatní jsou buď frajírci (flákači), nebo nemají tolik talentu. Takže aktuálně je pro Federera soupeř jen Djokovič, porazit ho může teoreticky Murray nebo Wawrinka + možná Nadal (jejich vzájemný zápas by mě v současnosti fakt zajímal), příp. hráč s hodně dobrým servisem v top formě. Dokud tenhle stav vydrží a on nebude mít zdravotní problémy, tak nemá důvod uvažovat o konci.
Reagovat
ipko
určite aj Federer ho min. raz porazí.. na GS už veľmi ťažko, tam by musel hrať naozaj špičkovo, vlastne videli sme to vo finále.. ale na dva víťazne na všetkých povrchoch okrem antuky, má min. 50% šancu ho poraziť..
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak s těma deseti sezonama uber, Djoker se do úzký špičky dostal až v létě 2007, takže sezon je to osm, ne deset.
Reagovat
Kozoroh
+1
Reagovat
smazaný uživatel
Tak on může být i nejlepším pokud bude mít nejvíc týdnů, víc TM, Masters a třeba jen o jeden dva GS míň, pak budou hrát karty pro něj a s těmi Masters, TM i týdny to žádná utopie rozhodně není pokud vydrží zdraví a nebude mít větší výkonnostní propady..
Reagovat
Mayo
Snad vyhra US Open.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevyhrá áni omylom kamoš, bude rád za čf.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist