Mám za sebou skvělou přípravu a věřím, že ji na US Open zúročím, míní Murray

24. 8. 2014, 13:02
Aktuality 9
Andy Murray vyhrál US Open před dvěma lety, letos však do New Yorku nepřijel v úplně oslnivé formě. Sám Brit ale tvrdí, že se cítí dobře, a že má šanci uspět. Měl jsem dostatek času na přípravu a věřím, že ji tady zúročím, řekl novinářům aktuálně devátý hráč světa.
Profily hráčů
Andy Murray

Před dvěma lety vybojoval Andy Murray pod vedením Ivana Lendla na US Open svůj první grandslamový titul, když tu ve finále zdolal v pětisetové bitvě Novaka Djokoviče.

Letos však rodák ze Skotska přijel do New Yorku s novou trenérkou - od letošního června trénuje pod vedením bývalé světové jedničky Amélie Mauresmové z Francie. Na přípravných turnajích v Torontu a v Cincinnati vypadl aktuálně devátý hráč světa vždy ve čtvrtfinále. V obou případech přitom prohrál s pozdějším vítězem celého turnaje - v Torontu s Jo-Wilfriedem Tsongou a v Cincinnati s Rogerem Federerem.

"Murray udělal velkou změnu, kterou mu někteří vyčítají. Myslím si, že s Lendlem udělali velký kus práce, která byla vidět. Teď je ale po zranění, moc se mu nedaří a znovu se hledá. Vracet se po zranění znovu na tour je opravdu náročné a není to záležitost dvou týdnů, chce to čas," myslí si o Britovi legendární Američan John McEnroe.

"Myslím, že jedna z nejdůležitějších vlastností sportovce je ta, že na sebe nesmí být příliš tvrdý," řekl Murray s odkazem na prohry v Torontu a v Cincinnati. "Nebyl jsem sice spokojený s tím, jak ty zápasy dopadly, ale i to je součást našeho sportu. Člověk se musí naučit přijmout prohru a jít dát. Mrzelo mě to, to ano, ale na druhou stranu mě to motivovalo k další práci."

"Teď se cítím velmi dobře," řekl Brit na tiskové konferenci v New Yorku. "Mám za sebou skvělý týden. Tvrdě jsme trénovali, ale užili jsme si u toho i hodně zábavy. Musím říct, že mě to moc baví. Měl jsem dostatek času na přípravu, takže teď už se moc těším na pondělí, kdy mě čeká první zápas. Cítím se být připravený na začátek turnaje. Uvidíme, jak to všechno dopadne."

Osmý nasazený Murray vstoupí do letošního US Open utkáním s Nizozemcem Robinem Haasem, na kterého narazí již počtvrté v kariéře. Ve vzájemné bilanci s ním vede 2-1, prohrál s ním jen v roce 2008 na turnaji v Rotterdamu. Ve Flushing Meadows spolu hráli již v roce 2011, kdy Brit prohrával již 0-2 na sety, zápas ale otočil a zvítězil.

Murrayhu čeká v New Yorku trnitá cesta. Již v osmifinále by mohl narazit na Francouze Tsongu, ve čtvrtfinále pak může hrát s Novakem Djokovičem a v semifinále by mohl změřit síly se třetím nasazeným Wawrinkou, nebo s turnajovou pětkou Milosem Raonicem.

"Pro mě je hlavní, že jsem zdravý, že mě nic nebolí a nic nelimituje. Cítím se být dobře připravený a už se opravdu těším na zápasy."

TenisPortal.cz, atpworldtour.com

Komentáře

9
Přidat komentář
babolat.cz
to doufám chlape. takový tenista a zatím prd, hraje jak Kvitová, párkrát světlé okamžiky a pak je zase na zabití...
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže narozdíl od Petry letos ještě nebyl v turnajovém finále, o GS finále nemluvě...
Petra ty svoje světlé okamžiky dokázala v něco přetavit, Můra ne :-P
Reagovat
babolat.cz
v ženském tenisu je labilita a nestálost ve výkonech mnohem vyšší než u chlapů.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle říká Andy před každým turnajem. A jak to pak dopadá víme..
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, Murray letos ne. Je škoda, že je tak dole, ale nevěřím, že se dokáže na tento turnaj zvednout natolik, aby se dostal dál než do OF, možná ČF.
Reagovat
smazaný uživatel
Chtěl bych tomu věřit, ale nevěřím prostě. Čtvrtfinále je maximum v momentální formě a psychické pohodě.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray si myslím že nemám moc šancí na zisk titulů myslím že skončí v osmifinále,
Reagovat
Mayo
ako som písal pred torontom či kedy, že Murray na US Open udrie a ja mu verím ... každopádne nech je už zajtra reku
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist