Marach smí kvůli koronaviru v Panamě z domu jen třikrát týdně

8. 4. 2020, 11:58
Aktuality 2
Rakouský tenista Oliver Marach žijící v Panamě se musí vyrovnávat s výrazně přísnějšími opatřeními kvůli pandemii koronaviru, než jaká jsou momentálně zavedena v Evropě. Z domu smí deblový specialista jen třikrát v týdnu vždy maximálně na dvě hodiny, v této době může jen nakoupit potraviny nebo dojít do lékárny. Pro děti nyní v zemi platí úplný zákaz pohybu venku, v neděli nesmí ven nikdo.
Profily hráčů
Oliver Marach

Pravidla se zpřísnila minulý týden. "Do té doby to bylo tak, že se mohlo normálně na nákup," řekl devětatřicetiletý Marach v rozhovoru pro agenturu APA. Teď se povolení k pohybu venku řídí podle posledního čísla na průkazu nebo pasu každého občana. Marach tam má pětku, může tedy ven od 17:00 na dvě hodiny. To ale jen v úterý, čtvrtek a sobotu. Pondělky, středy a pátky jsou vyhrazeny ženám.

Přísná opatření vláda podle Maracha zavedla proto, že někteří pozitivně testovaní lidé nedodržovali karanténu. Podle posledních údajů bylo v zemi nakaženo 2100 lidí a 55 jich nemoci covid-19 podlehlo. Uzavřena jsou nyní v zemi i všechna venkovní hřiště a sportoviště, na tenis tedy nyní může Marach zapomenout.

"Jsme na tom ještě celkem dobře. Když máte dům, tak to jde. Kdo bydlí v bytě a nesmí ven, ten je na tom mnohem hůř," řekl. Čas mu nyní naplňují i školní povinnosti, které pomáhá plnit své dceři. "Tomu se věnujeme tak dvě tři hodiny denně. Moje žena s ní dělá španělštinu a ještě tak jeden předmět. Já jsem přes angličtinu, matematiku a dějiny," dodal.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
FulnekUltras
jsou obvykle povoleny 3x2 hodiny na nákup za dva týdny. Pohoda.

Český student pobývající třetí měsíc na Tchajwanu si pochvaluje tamní život jako ve zlaté kleci a vracet domů by se teď rozhodně nechtěl. Britský velvyslanec v Praze má úplně stejné pocity. A bezdomovec na hotelu taky. Je to prostě všechno cajk. A ještě bude. ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist