Martincová se kvalifikovala na turnaj WTA v Hongkongu

9. 10. 2016, 11:17
Aktuality 6
WTA HONGKONG - Tereza Martincová v Hongkongu smetla domácí Eudice Wong Chong a kvalifikovala se do hlavní soutěže dotované půl milionem dolarů. Svou neporazitelnost v kvalifikacích prodloužila už na šest utkání.
Tereza Martincová

Tereza Martincová si po sérii turnajů WTA v Kanadě, Jižní Koree a Uzbekistánu pár dní odpočinula doma v Praze a vrátila se zpět do světa. Konkrétně do Hongkongu, kde úspěšně absolvovala kvalifikaci.

Jednadvacetiletá Češka ve dvou zápasech ztratila dohromady pouhých pět gamů a oběma soupeřkám nadělila kanára. Včera smetla 257. hráčku světa Bulharku Alexandrinu Naydenovovou a dnes potvrdila roli favoritky i proti domácí Eudice Wong Chong. O rok mladší reprezentantku Hongkongu, která je až 999. hráčkou světa, přehrála jasně 6-0 6-3.

Martincová prošla kvalifikací už na třetím turnaji v řadě. V předchozích týdnech uspěla v Québeku, kde si nakonec zahrála své první semifinále na okruhu WTA, a před dvěma týdny také v Taškentu, kde však skončila v 1. kole. Aktuálně je na 166. místě světového žebříčku, což je její maximum.

Tunaj WTA International v Hongkongu:
los dvouhry
los čtyřhry

V Hongkongu si o postup do osmifinále zahraje proti nejtěžší možné soupeřce, kterou úspěšná kvalifikantka po losu mohla dostat. Vyzve 25. hráčku světa Caroline Garcíaovou z Francie, která dnes prohrála deblové finále v Pekingu.

Českým tenistům se tento víkend v kvalifikacích daří, neboť neprohráli ještě ani jeden zápas. V Tianjinu se do hlavní soutěže dostaly Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká, na Masters 1000 v Šanghaji se kvalifikoval Lukáš Rosol. Navíc Kristýna Plíšková má šanci zajistit si start na halovém klání v Linci, kde ji zítra čeká závěrečné třetí kolo kvalifikačního síta.

Siniaková vyzve Gibbsovou
V Hongkongu budou startovat celkem dvě Češky. Dvacetiletá Kateřina Siniaková odstartuje duelem s Američankou Nicole Gibbsovou a pokud ji porazí, narazí na osmou nasazenou Australanku Gavrilovovou, nebo domácí kvalifikantku Lin Zhu.

Podnik WTA International s navýšenou dotací na 500.000 dolarů se může pyšnit hvězdným obsazením, neboť se na něm představí světová jednička a loňská finalistka Angelique Kerberová či bývalé nejlepší hráčky světa Venus Williamsová, Caroline Wozniacká a Jelena Jankovičová, jež bude obhajovat titul.

• WTA INTERNATIONAL HONGKONG •
Čína, tv. povrch, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (09. 10. 2016)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Martincová (ČR) - Chong (Hong.) 6-0 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Fandina
Nevíte, jestli je pořád trenérkou Terezy Martincové Iveta Benešová?
Jinak jsem na zápas s Caroline zvědavá. Doufám, že bude k vidění.
Reagovat
EllNino
los nic moc, zahraje si s Caroline Garcíou :/
Reagovat
smazaný uživatel
33% šance,že chytne nasazenou a je to tady.Na Terce by se ale mohla vyházet.Terka údery krásně stabilisovala,proto je tam,kde je.
Reagovat
tommr
možný to je, ale moc tomu nevěřím. Výkonnostní rozdíl mezi Terezou a Garciaovou je zatím příliš velkej ...
Reagovat
smazaný uživatel
trochu to popletli.Půl milionu má dotaci turnaj v Tianjinu
Reagovat
solim2007
To tedy opravdu popletli a ne trochu, ale hodně!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist