Martincová si v Portoroži poradila se Slovenkou Kučovou a je ve druhém kole

14. 9. 2021, 14:47
Aktuality 4
WTA PORTOROŽ - Tereza Martincová při své premiéře na akci WTA v Portoroži zvládla první kolo proti Kristíně Kučové, česko-slovenské derby vyhrála 6-4 6-1. O páté čtvrtfinále za poslední tři měsíce si zahraje se Soranou Cirsteaovou, nasazenou čtyřku porazila nedávno v Chicagu.
Tereza Martincová (© AFP)

Tereza Martincová, která se v úvodních měsících sezony konečně prokousala do elitní stovky žebříčku, si své první letošní čtvrtfinále na hlavní tour zahrála na začátku června a nyní bude útočit už na pátou účast mezi nejlepší osmičkou.

Po Nottinghamu, Birminghamu, Praze (premiérové finále na nejvyšším okruhu) a Chicagu má šanci také v Portoroži, kde dnes začala vítězstvím 6-4 6-1 nad Kristínou Kučovou. Ve vzájemné bilanci se slovenskou hráčkou se tak dostala do vedení, porazila ji také předloni v kvalifikaci US Open.

Martincová hlavně díky chybám soupeřky získala úvodní čtyři hry, ale pak sama začala kazit a náskok ztratila. Nakonec ji to však mrzet nemuselo, protože ovládla osm z následujících devíti gamů a po necelé hodině a půl postoupila do dalšího kola.

V něm se jediná česká zástupkyně na turnaji, který se do kalendáře vrátil po 11 letech, střetne s nasazenou čtyřkou Soranou Cirsteaovou. S Rumunkou, jež si na úvod poradila s Heather Watsonovou, se utkala nedávno v Chicagu a po obratu zvítězila.

O vyřazení nejvýše nasazené Chorvatky Petry Martičové se postarala a domácí Kaja Juvanová, která nad papírovou favoritkou zvítězila 6-3 6-4. O první čtvrtfinále na okruhu WTA si 20letá Slovinka zahraje se Srbkou Aleksandrou Kruničovou (h2h 1-0).

• WTA 250 PORTOROŽ •
Slovinsko, tv. povrch, 235.238 dolarů
úterní výsledky (14. 9. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Martincová (ČR) - Kučová (SR) 6-4 6-1
Juvanová (Slovin.) - Martičová (1-Chorv.) 6-3 6-4
Putincevová (2-Kaz.) - Cristianová (Rum.) 6-4 6-4
Riskeová (3-USA) - Lovričová (Slovin.) 7-5 6-3
Zidanšeková (5-Slovin.) - Ferrandová (It.) 6-1 6-1
Paoliniová (It.) - Jastremská (6-Ukr.) 7-6(5) 4-1 / skreč
Bronzettiová (It.) - Petersonová (7-Švéd.) 6-3 6-3
Boulterová (Brit.) - Zavacká (Ukr.) 7-5 6-3
Kalinská (Rus.) - Koviničová (Č. Hora) 6-0 6-4
Kruničová (Srb.) - Falknerová (Slovin.) 6-3 6-1
Kužmová (SR) - Mrdežaová (Chorv.) 6-2 6-3
Kalininová (Ukr.) - Erraniová (It.) 7-6(3) 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
Pe3k
Reagovat
Dobry-den
Tereze i Markétě. smile Jen se divím, že kámošky nehrají na stejném turnaji.

Tereza vypadá, že by mohla reálně i tu top padesátku nakonec atakovat. Většinou poráží, koho by měla, a pořád se ještě může zlepšovat. smile
Reagovat
Mony
třeba když plánovaly program, tak kámošky ještě nebyly
Reagovat
tommr
jasná výhra české sedmičky nad slovenskou dvojkou. Tereza sice trestuhodně promrhala vedení 4:0 v prvním setu, ale ve zbytku zápasu už dovolila Kučový uhrát jen jednu hru ... smile
V dalším kole čeká Terezu podstatně těžší soupeřka, kterou už ale letos jednou dokázala porazit ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist