Martincová v Istanbulu navázala na úspěšnou kvalifikaci a může ukončit tříleté čekání na čtvrtfinálovou účast

9. 9. 2020, 15:55
Aktuality 12
WTA ISTANBUL - Tereza Martincová na antuce v tureckém Istanbulu porazila Belgičanku Greet Minnenovou a úspěšně navázala na zvládnutou dvoukolovou kvalifikaci. O první čtvrtfinále na turnajích WTA od července 2017 bude bojovat proti nasazené Caroline Garciaové.
Tereza Martincová

Tereza Martincová se během koronavirové pauzy na domácích exhibičních turnajích představila ve velmi slušné formě, ale po restartu sezony se jí nedařilo dobrý herní projev zužitkovat. Na antuce v Palermu po skreči skončila v kvalifikaci, do hlavní soutěže se nedostala ani v Praze, kde ve finále kvalifikace prohrála s talentovanou Martou Kosťukovou, a v prvním kole US Open prohrála třísetovou bitvu s nasazenou osmičkou a pozdější osmifinalistkou Petrou Martičovou.

Po týdnu se znovu vrátila na antuku a se svým dosavadním vystoupením v tureckém Istanbulu může být rozhodně spokojená. Po úspěšné dvoukolové kvalifikaci v prvním kole hlavní soutěže po setech 7-6(5) 6-3 vyřadila Greet Minnenovou, aktuálně 107. hráčku světa.

Martincová zpočátku v silném větru praktikovala vyčkávací taktiku a nechala diktovat tempo hry soupeřku. To se jí nevyplatilo a v úvodní sadě prohrávala 3-5. Poté se však rozhodla přitvrdit a set nakonec získala v tie-breaku. Ve druhém dějství sice nepotvrdila brejk z úvodního gamu, nicméně od stavu 2-3 předvedla sérii čtyř vyhraných her a po necelých dvou hodinách slavila postup.

Martincová může v dalším kole ukončit více než tříleté čekání na čtvrtfinálovou účast na turnajích WTA. Mezi nejlepší osmičku naposledy postoupila před třemi roky v červenci na antuce ve švýcarském Gstaadu. Tam si vyšlápla na Caroline Garciaovou, která bude její příští soupeřkou.

Nasazená Francouzka, jež na stále probíhajícím US Open ve druhém kole vyřadila turnajovou jedničku Karolínu Plíškovou, po dvouapůlhodinovém boji zdolala 6-4 0-6 7-5 domácí divokou kartu Caglu Büyükakcayovou, která  v žebříčku figuruje až na konci druhé stovky. Zbylé tři souboje vyhrála Garciaová.

Na úspěšnou kvalifikaci navázala také Eugenie Bouchardová a i třetí zápas vyhrála bez ztráty setu. Bývalá světová pětka a finalistka Wimbledonu dnes přehrála 6-2 6-4 Viktoriji Tomovovou. O čtvrtfinále se utká s turnajovou jedničkou Světlanou Kuzněcovovou.

• WTA INTERNATIONAL ISTANBUL •
Turecko, antuka, 225.500 dolarů
středeční výsledky (9. 9. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Martincová (ČR) - Minnenová (Belg.) 7-6(5) 6-3
Garciaová (4-Fr.) - Büyükakcayová (Tur.) 6-4 0-6 7-5
van Uytvancková (6-Belg.) - Kužmová (SR) 6-3 6-4
Doiová (8-Jap.) - Perezová (Austr.) 6-7(4) 7-5 6-1
Bouchardová (Kan.) - Tomovová (Bulh.) 6-2 6-4
Koviničová (Č. Hora) - Bondarenková (Ukr.) 7-5 6-2
Tigová (Rum.) - Danilovičová (Srb.) 6-3 7-5
Gasparjanová (Rus.) - Ozgenová (Tur.) 6-2 6-0
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
lvicek
Terka super a at se ji dari i dal, proti Garcii! Terka by si zaslouzila trochu posun v zebricku uvidime, jestli ty pekne vykony z "ceske ligy" zopakuje i na okruhu.
Reagovat
sojka1
jestli ano, tak jen dobre, ale rekla bych spis, ze se ji vsechny mlade holky postupne "prevali pres hlavu", stale ctu, jak ziskava zkusenosti a jak ji dodaly posledni zapasy sebevedomi... jenze holce je za mesic sestadvacet a nebyt tak vyjimecne situace, k podobnym zapasum by se vubec ani nedostala... ale tak pockame do triceti, to se urcite uz posune.... :-)
Reagovat
tommr
takže Terezu přece jen čeká ve druhým kole Garcia. Dneska ale hrála velice slabě a měla co dělat aby stěží průměrnou soupeřku porazila. Proč takhle nehrála na USO proti Karolíně? smile Pro Terezu je to ovšem dobrá zpráva protože jí to přece jen dává určitou naději ... smile
Reagovat
Nenela
Jo prsne tohle jsem si rikala, kdyz jsem ji videla hrat. Na Karolinu se holt namotivovala a vytahla svoji formu z let, kdyz vzhrala WUchan a Peking.
Reagovat
Fandina
Garcia to na Káju docela umí, teď to s ní má 4:3. Takže zas takovou motivaci nepotřebuje, spíš si na ní po těch minulých zápasech víc věří. Caroline umí zahrát super, když jí to tam padá a hraje rychle. To na Káju platilo.
Reagovat
makro99
Protože to bylo USO. A ne antukový pouťák někde v Cařihradu...
Reagovat
tommr
to byla ode mě jen taková řečnická otázka. Garciu chápu. Spíš mi není jasný proč se na GS nedokáže vybičovat ke svýmu maximu Karolína ... smile
Reagovat
Fransoas
Gratulace k postupu.Bylo to troch těžší než jsem předpokládal.Belgičanka hraje taky čtyřhru-z toho může využít hru v singlu.Příští kolo bude těžší pokud postoupí Garcia.Určitě by byla velkou favoritkou.Terezko pojď.
Reagovat
George_Renel
Milé zjištění, že Tereza hrála čím dál lépe. Ovšem štěstí na los má asi jako Linda.....
Reagovat
tommr
v prvním setu se Tereza smile pomalu rozjížděla a urvala ho až v TB. Ve druhým setu už byla jasně lepší ... smile
Další kolo bude pro Terezu asi konečná. Pokud bude Garcia hrát tak jako na USO tak nemá Tereza šanci ...
Reagovat
Ahoj200
Vůbec bych si nebyl jistý, že bude hrát zrovna s Garciou. Dneska antuková premiéra, navíc proti domácí. Nedivil bych se, kdyby vypadla.
Reagovat
tommr
ta Turkyně je ale hodně slabá. Opravdu by mě hodně překvapilo kdyby s ní Garcia prohrála ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist