Martincová v Lyonu nestačila na Ferrovou, v závěru kvůli bolestem zad vzdala

3. 3. 2021, 18:57
Aktuality 4
Tereza Martincová na halovém turnaji WTA 250 v Lyonu nedohrála zápas 2. kola. Česká tenistka vzdala za stavu 2-6 a 1-4 domácí nasazené dvojce Fioně Ferrové kvůli bolestem zad.
Tereza Martincová (© j48tennis.net)

Tereza Martincová sice v Lyonu prolétla kvalifikací a následně po půl roce vyhrála zápas v hlavní soutěži na okruhu WTA, další vítězství ale už nepřidala.

V prvním setu utkání s domácí nasazenou dvojkou Fionou Ferrovou udržela jen jednou podání a za 36 minut ho prohrála 2-6. Ve druhé sadě kvůli zranění vydržela na kurtu do stavu 1-4, kdy po ošetření zad odstoupila.

Nyní má Martincová v plánu přesun do Dubaje, kde by měla o víkendu bojovat v kvalifikaci turnaje WTA 1000.

Do čtvrtfinále poprvé v kariéře prošla osmnáctiletá Clara Tausonová. Dánská tenistka, která v prvním kole nečekaně vyřadila turnajovou jedničku Jekatěrinu Alexandrovovou z Ruska, si dnes poradila 6-2 6-3 s Tímeou Babosovou z Maďarska a svou neporazitelnost prodloužila na osm utkání.

Devatenáctiletá Clara Burelová přehrála 6-1 1-6 6-3 nasazenou krajanku Alizé Cornetovou a zahraje si o své první čtvrtfinále na hlavním okruhu. Ve druhém kole vyzve Aljaksandru Sasnovičovou z Běloruska.

Renata Voráčová se až na pátém letošním turnaji dočkala prvního vítězství v sezoně. Sedmatřicetiletá deblistka po boku Japonky Makoto Ninomijaové v Lyonu porazila 6-2 6-4 polské duo Magdalena Frechová a Katarzyna Kawaová.

• WTA 250 LYON •
Francie, tv. povrch / hala, 235.238 dolarů
středeční výsledky (03. 03. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Ferrová (2-Fr.) - Martincová (ČR) 6-2 4-1 skreč M.
Burelová (Fr.) - Cornetová (5-Fr.) 6-1 1-6 6-3
Tausonová (Dán.) - Babosová (Maď.) 6-2 6-3
Golubicová (Švýc.) - Lapková (Běl.) 5-7 6-4 6-3
Giorgiová (It.) - Stojanovičová (Srb.) 2-6 6-1 7-6(5)
• Čtyřhra - 1. kolo •
Voráčová/Ninomijaová (2-ČR/Jap.) - Kawaová/Frechová (Pol.) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
tommr
Tereza má taky pořád něco. Takhle se do tý stovky nikdy nedostane ... smile
Reagovat
Nenela
Ani kdyby ji nechytly zada, by Ferro nemela sanci porazit. Ta byla jednoduse o tridu lepsi. Skoda, no, taky bych tu stovku Tereze prala
Reagovat
SydneyOpen
ona by se tam možná nedostala ani kdyby byla zdravá...
Reagovat
George_Renel
Obávám se , že u Terezy to výš nepůjde, že je na svých limitech. Na průraz u ní chybí něco navíc, je to jen taková tenisová rutina, skoro nikdy nepřekvapí. Její tenis ani moc nebaví.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist