Martincová v Petrohradu do svého největšího semifinále nepostoupila, ani ona nenašla recept na Beguovou

11. 2. 2022, 12:36
Aktuality 6
WTA PETROHRAD - Po Petře Kvitové v hale v Petrohradu skončila na raketě Iriny Beguové také Tereza Martincová. Sedmadvacetiletá Češka ve svém prvním čtvrtfinále od loňského září prohrála 4-6 2-6 a do svého největšího semifinále v kariéře nepostoupila. Rumunka se o své deváté finále a teprve druhé od sezony 2017 utká s nasazenou jedničkou Marií Sakkariovou.
Tereza Martincová (© AFP)

Tereza Martincová od vzniku turnaje před šesti lety nevynechala jediný ročník, třikrát vypadla v kvalifikaci a jejím předchozím maximem bylo druhé kolo. Letos se podívala po skalpu domácí veteránky Věry Zvonarevové a odstoupení nasazené trojky Jeleny Rybakinové dál.

Ve svém prvním čtvrtfinále od loňského září však neuspěla. S Irinou Beguovou, přemožitelkou Petry Kvitové z předchozího kola, po hodině a půl prohrála 4-6 2-6.

Pražská rodačka do utkání vstoupila agresivně a suverénně si hájila servis. Za stavu 3-3 však přišlo první zaváhání, které ji stálo celý set. Proti skvěle se bránicí a téměř nechybující Rumunce měla stejně jako před třemi lety v Taškentu šanci na obrat.

Ve druhém gamu druhé sady ale nevyužila dva brejkboly a už se začala trápit. Sedmadvacetiletá Češka si stejně jako její soupeřka v utkání vypracovala čtyři brejkbolové příležitosti, jenže na rozdíl od Beguové (3/4) ani jednu neproměnila.

Martincová, jež od konce září čeká na vítěznou sérii a ze třetího turnaje v řadě odjíždí s bilancí jedné výhry a jedné porážky, měla na dosah své největší semifinále, celkově páté a první mimo nejmenší akce WTA 250. V pondělí by mohla debutovat v Top 40.

Beguová se o své deváté finále a teprve druhé od sezony 2017 utká s Marií Sakkariovou (H2H 1-1). Nasazená jednička po třech odvrácených setbolech zdolala 7-6(7) 6-2 Elise Mertensovou a postupem do semifinále vyrovnala své maximum v petrohradské hale. Proti Beguové zaútočí na své teprve čtvrté kariérní finále.

Jelena Ostapenková zdolala 7-6 4-6 6-3 Bělorusku Alliaksandru Sasnovičovou a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 4-0.

V semifinále se 24letá Lotyška utká s Estonkou Anett Kontaveitovou (h2h 1-3). Druhá nasazená Estonka ve večerním čtvrtfinále porazila 7-6 6-2 Švýcarku Belindu Bencicovou, s níž neztratila set ani ve třetím vzájemném střetnutí, a svou halovou neporazitelnost prodloužila už na 18 zápasů.

• WTA 500 PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 703.580 dolarů
páteční výsledky (11. 2. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Beguová (Rum.) - Martincová (ČR) 6-4 6-2
Sakkariová (1-Řec.) - Mertensová (8-Belg.) 7-6(7) 6-2
Kontaveitová (2-Est.) - Bencicová (5-Švýc.) 7-6(7) 6-2
Ostapenková (7-Lot.) - Sasnovičová (Běl.) 7-6(5) 4-6 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
dadaft
Aliaksandro Aliaksandro, jak si mohla dovolit vyhrát ultranesympatickou Ostapenko???? Vždyť jsi byla lepší...
Reagovat
asgard33
No když si představím finále Begu-Ostapenko, tak může být ještě hůř...
Reagovat
tommr
Tereza promarnila velkou šanci na svoje největší semifinále. Na lehčí soupeřku než je Beguová se ve čtvrtfinále pětistovky narazí jen velice těžko ... smile
Reagovat
turista
No jo. Maximum možného už dosáhla. Aby se dostala ještě dál musela by se snažit o víc winnerů a o větší variabilitu, kterou vyniká např. Karolína Muchová.
Reagovat
smazaný uživatel
plane jako pochodeňsmile
Reagovat
baba
škoda, Tereza byla agresivní, ale stereotypní, BP neproměňovala a Begu někdy stačilo výborné podání a držet se ve hře...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist