Martincová v Portoroži slaví první deblový triumf i titul z turnaje WTA

18. 9. 2022, 17:44
Aktuality 4
WTA PORTOROŽ - Tereza Martincová v Portoroži poprvé v kariéře vyhrála turnaj ve čtyřhře a zároveň slaví premiérový triumf na okruhu WTA. 27letá Češka ve Slovinsku uspěla po boku Ukrajinky Marty Kosťukové, se kterou ve finále porazily 6-4 6-0 španělsko-slovenskou dvojici Cristina Bucsaová a Tereza Miháliková.
T. Martincová a M. Kosťuková

Tereza Martincová byla ve finále turnaje WTA počtvrté v kariéře. Loni si neúspěšně zahrála finále singlu na Prague Open, letos nezvládla ani dvě finále ve čtyřhře v Melbourne a Adelaide.

Premiérový titul získala až dnes v Portoroži po boku Marty Kosťukové, s níž odehrála teprve druhý společný turnaj. Česko-ukrajinská dvojice na cestě k triumfu vyhrála tři zápasy. V dnešním finále přehrály 6-4 6-0 španělsko-slovenskou dvojici Cristina Bucsaová a Tereza Miháliková.

27letá Martincová se ve světovém žebříčku deblistek posune do Top 100. Jejím maximem ve čtyřhře je 77. místo. Po týdnu volna by se měla představit v estonském Tallinu.

Také 20letá Ukrajinka Kosťuková se dnes dočkala svého prvního titulu z turnaje WTA.

Českou vítězku měla v Portoroži i hlavní soutěž singlistek. První titul po pěti letech slavila Kateřina Siniaková.

• WTA 250 PORTOROŽ •
Slovinsko, tv. povrch, 251.750 dolarů
nedělní výsledky (18. 09. 2022)
• Dvouhra - finále •
Siniaková (ČR) - Rybakinová (3-Kaz.) 6-7(4) 7-6(5) 6-4
• Čtyřhra - finále •
Martincová/Kosťuková (ČR/Ukr.) - Bucsaová/Mihalíková (Šp./SR) 6-4 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
lvicek
Nevidela jsem nic, ale gratuluji :).
Reagovat
r176
Reagovat
Mony
Chudák Terka! musí vyhrát zrovna, když vyhrajou další 4 Češky a nestíháme jí gratulovat...takže pozě, ale přecesmilesmilesmile
Reagovat
horska.kraslice
Viděla jsem až závěr od 4:0 ve druhém setu. To už si Terka s Martou užívaly, na lavičce byly samý smích. Terce titul moc přeji, konečně se dočkala. A Martě to přeji taky. Gratulacesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist