Masters v Paříži přišlo o jednoho z největších favoritů, Medveděv skončil hned na de Minaurovi

2. 11. 2022, 15:59
Aktuality 36
ATP MASTERS PAŘÍŽ - Daniil Medveděv na Masters v Paříži, kde předloni triumfoval a loni hrál finále, překvapivě končí hned po úvodním zápase. Jeden z největších favoritů prohrál bitvu s Alexem de Minaurem, se kterým vyhrál všechny čtyři předchozí souboje. Třiadvacetiletý Australan se pokusí na svůj nejcennější skalp v kariéře a teprve sedmý hráčů Top 10 navázat v osmifinále proti Francesovi Tiafoeovi.
Daniil Medveděv (© AFP)

Daniil Medveděv se po prohraném finále na Australian Open velmi dlouho hledal. První letošní titul získal až v srpnu na malé akci ATP 250 v Los Cabos, a zrovna když to vypadalo, že se opět chytl, tak předvedl další zaváhání.

Bývalý lídr žebříčku po skvělých výkonech v Astaně (skreč v semifinále proti Novakovi Djokovičovi) v minulém týdnu ovládl vídeňskou halu a zajistil si start na Turnaji mistrů, ale do Turína nedorazí v nejlepším rozpoložení. Na Masters v Paříži totiž skončil hned na Alexovi de Minaurovi, předloňský šampion a loňský finalista Australanovi podlehl 4-6 6-2 5-7.

Medveděv přitom po prohrané úvodní sadě dominoval a v rozhodujícím dějství si vypracoval náskok 2-0, následující tři gamy však patřily de Minaurovi a jeden z největších favoritů turnaje musel skóre neustále dotahovat. První dva mečboly za stavu 4-5 ještě odvrátil, ale o dvě hry později soupeři nabídl další dvě šance, na poslední hrozbu zareagoval dvojchybou a vzteky rozmlátil raketu.

Třiadvacetiletý de Minaur, který na Medveděva našel recept až na pátý pokus, si připsal svůj první skalp Top 5 a teprve sedmý Top 10. Na něj se pokusí navázat v zítřejším osmifinále proti Francesovi Tiafoeovi, s Američanem vyhrál všechna tři střetnutí.

Vstup do turnaje naopak bez potíží zvládl Stefanos Tsitsipas. Řecký tenista začal výhrou 6-3 6-4 nad Danielem Evansem, jemuž ani ve čtvrtém vzájemném souboji nepovolil set a poprvé s ním ztratil více než pět gamů. O vyrovnání svého maxima v tomto dějišti si zahraje s domácím Corentinem Moutetem, nebo nasazeným Cameronem Norriem.

Překvapení nepřipustila a ni světová jednička Carlos Alcaraz , který si poradil 6-4 6-4 s Japoncem Jošihitem Nišiokou. O čtvrtfinále si 19letý Španěl zahraje s Bulharem Grigorem Dimitrovem.

Ve skvělé formě hrající teenager Holger Rune přehrál 7-5 6-1 světovou desítku Huberta Hurkacze z Polska a ukončil jeho naději kvalifikovat se na Turnaj mistrů. 19letý Dán ve svém prvním osmifinále na turnajích Masters 1000 vyzve Andreje Rubljova (h2h 0-0).

Félix Auger-Aliassime v posledních třech týdnech ovládl tři halové turnaje, ale v úvodním zápase v Paříži měl obrovské potíže, dokonce prohrával o set a brejk. Dvaadvacetiletý Kanaďan nakonec kvalifikanta Mikaela Ymera udolal až po třech a půl hodinách boje 6-7(6) 6-4 7-6(6), přidal 14. vítězství v řadě a o pár hodin později získal jistotu premiérového startu na Turnaji mistrů.

Ve svém prvním osmifinále v hale Bercy Auger-Aliassime narazí na domácího veterána Gillesa Simona. 37letý Francouz na poslední turnaji kariéry vyřadil už dva favority, po Britu Andym Murraym dnes zdolal i světovou jedenáctku Američana Taylora Fritze.

Ze hry venku je také Rafael Nadal, který neudržel vedení proti Američanu Tommymu Paulovi.

• ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ •
Francie, tv. povrch / hala, 5.415.410 eur
středeční výsledky (2. 11. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Alcaraz (1-Šp.) - Nišioka (Jap.) 6-4 6-4
Paul (USA) - Nadal (2-Šp.) 3-6 7-6(4) 6-1
de Minaur (Austr.) - Medveděv (4-) 6-4 2-6 7-5
Tsitsipas (5-Řec.) - Evans (Brit.) 6-3 6-4
Auger-Aliassime (8-Kan.) - M. Ymer (Švéd.) 6-7(6) 6-4 7-6(6)
Simon (Fr.) - Fritz (9-USA) 7-5 5-7 6-4
Rune (Dán.) - Hurkacz (10-Pol.) 7-5 6-1
Moutet (Fr.) - Norrie (12-Brit.) 6-3 5-7 7-6(3)

Carreňo (14-Šp.) - Shapovalov (Kan.) 7-6(2) 2-6 6-4

Tiafoe (16-USA) - Draper (Brit.) 6-3 7-5
Musetti (It.) - Basilašvili (Gruz.) 6-4 6-2
Dimitrov (Bulh.) - Fognini (It.) 6-0 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

36
Přidat komentář
Ereinion
Nadal v hale, to prostě není dobrý kombo
Reagovat
Tennisfan77
Dalo se to čekat, Paul je rozehrany a Nadal vůbec. Otázka co TM, nemyslím ze má smysl tam jezdit, ať jede radši za rodinou domu, udělá lépe. Na TM nevyhraje ani zapas.
Reagovat
Pe3k
Prohrát Federer v prvním kole jsou tu stovky příspěvků fandů Nadala. Nadal dostal naloženo v prvním kole a kolik je zde komentů od fandů Nadala? NULA smile
Reagovat
Tennisfan77
To je jasné, od USO kdy rupl s Tiafoem jsem tady 80% klanu Nadal ani neviděl, což jenom demonstruje fakt, že když Nadal nehraje, tenis nesledují.smile
Reagovat
Pe3k
Oni tenis téměř nesledují, ale mají z nějakého důvodu neustálou potřebu ho komentovat...smile smile smile
Reagovat
Paixx
Já sem třeba chodím a čtu vaše diskuze, ale rozhodl jsem se do nich nezapojovat, protože to člověku nedělá dobřesmile
Reagovat
George_Renel
Nadal ztratil nejméně 5 kg svaloviny, které se mu přestěhovaly do oblasti břicha, jak bylo vidět při převlékání.
Reagovat
Krisboy
Však už je otcem, takže je to logické smile
Reagovat
Patik
Milujem postavenie kamery na tomto kurte..údery a uhly krásne vynikajú z tohoto pohľadu..este keby tu bol ten zvuk úderu do lopty ako niekde na Wimbledone alebo na RG bolo by to dokonalé.
Reagovat
Krisboy
Brutální zápas, brutální výměny.

smilesmile
Reagovat
annah
Meďour out, Šampon out, Bára s Katkou in! Tento den nemá chybu! :-)
Reagovat
Drzymalski
Srovnáváš jiné sporty. Navíc úroveň soupeřek našich holek byla, zatím, TRAGICKÁ.
Reagovat
Vlk-v-trave
Minotaur nedavno sejmul Vlka, a ted dokonce skolil Medveda... rube to synek jak na Dombase...:)
Reagovat
Pe3k
Fritz a Hurkac prohráli, takže na turnaj mistrů postupuje FAA a Rublev? smile
Reagovat
paddy
smile
Reagovat
vavrinec
To asi celkem nikoho moc nezajímá, že Dennis skrečoval. smile
Reagovat
mahycek
Stařík Simon vyřadil Fritze !! To jsou věci, Ale,
v Paříži se dějou zázraky občas u hráčů, kteří
půjdou do důchodu Gill, jako v nej letech, když
třeba porazil FEDALA.
Reagovat
Nola
wau, neuveritelne, trpezlivou hrou dnes zlikvidoval a rozhodil Fritza, ako v jeho najlepsich rokoch, ked deptal Novaka na AO a Fedexa na FO..... tenisovy dochodca hral ako za mladych cias, bol mojim oblubencom
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Medvěd ve Vídni - proti Domovi a Gríšovi předvedl prakticky bezchybné výkony. Docela mi těmi svými klidnými a precizně umisťovanými údery připomínal Báru. A vracení míčů z nemožných pozic do kurtu jak od Kočkarety nebo Igy.

Jenže... pak přišel záapas proti Shapovi a Medvěd začal chybovat během 2 gamů víc, než skoro za jeden z jmenovaných povedených zápasů.
Tak nějak to nakonec ulopatoval, ale nebylo to už zkrátka ono. A tuhle neformu si přenesl i do dnešního zápasu.
Mezi tyhle zápasy se řadí i vítězství na Jankem, který mě hodně zklamal - hrál strašlivě naivně, nedůrazně a ani neprokázal dominanci na servisu.

Lopatov bude na TM velkým otazníkem,
Reagovat
Vlk-v-trave
Pariz neni Viden:)
Reagovat
paddy
a Paříž není Turín
stejně jako Ústí není Praha smile
https://www.youtube.com/watch?v=pzB85W6JORg
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ano, asi narážíš na hlášku roku, nicméně, jak píšu, už v té Vídni měl pokles ve výkonnosti.
Reagovat
Vlk-v-trave
Minotaur ale posledni dobu dost dobre, jen ten Rune je mu osudny:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Spíš ostudnýsmile Já nevím, na mě působí zvláštně. Donekonečna by přehazoval, občas umí zahrozit bh cross nebo krátkým fh inside-out. Na saku je úspěšný proměnlivě, dokáže tam zahrát pěkné míče i zkazit snadné.
Nejvíc mi u něj vadí naivita a až nepochopitelné chyby, většinou v momentech, kdy o něco jde.
Ale chvílemi se mu dařilo hrát to, co na Lopatova platí - vyhnat ho z kurtu a zakončit na síti. Stan ho tak taky dostal, to hrál famózně.
Reagovat
Patik
to je chruňo..to čo tam pinkal nohami či čo ?
Reagovat
Patik
tak Djokovič teda s prstom v nose.
Reagovat
Mantra
nezapomněl, ještě by mohl Kamikaze vystřelit toho Kopčemasmile
Reagovat
Mantra
ještě AAFsmile
Reagovat
Mantra
ten už toho má taky za ty poslední týdny plný cvičky smile
Reagovat
Pe3k
smilesmile
Reagovat
Mantra
smile
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Patik
má tri turnaje za sebou turnaj ani nezačal a už má 3,5 hodiny v nohách..celý turnaj má pred sebou a už s Ymerom ledva behal..nechcem ti kaziť fandenie ale takýto challenge by zvládol jedine len zranený Nadal..Felix padne buď zajtra alebo pozajtra stačí jeden lepší súper.
Reagovat
Pe3k
Turnaj už běží několik dní. Dneska to byl hrozný výkon nesoustředěný plný zbytečných chyb. Felixovi chybí pro kvalifikaci na turnaj mistrů pouhých 5 bodů...Stačí uhrát kolo a je tam, bohužel v dalším kole ho čeká Fritz, který je jeden z adeptů na postup taky...Tím, že Medvěděv vypadl se vrchní část pavouku dost zjednodušila a může se tam stát cokoliv a asi z toho bude těžit Rublev, který taky bojuje s Felixem o turnaj mistrů...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kde že čeká ten Fritz?smilesmile
Reagovat
paddy
ve frontě na letišti smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist