Masters v Paříži změní od příštího roku dějiště. Z Bercy se přestěhuje do Nanterre

29. 1., 16:30
Aktuality 1
Podnik Masters v Paříži se od příštího roku už nebude hrát v hale v Bercy, ale přesune se do modernější a větší La Défense Areny v Nanterre. Informoval o tom francouzský svaz, který mužský turnaj pořádá.
Pařížská hala Bercy (© AFP)

Hala v Bercy má kapacitu 17 tisíc diváků, v novém dějišti bude moci zápasy sledovat 23 tisíc lidí. Přesunem by se podle organizátorů měly také vyřešit problémy s velikostí a kvalitou kurtů, na kterou si minulý rok hráči stěžovali.

Pořadatelé rovněž slíbili lepší rozpis zápasů, aby tenisté, kteří dohrají v pozdních časech, měli před dalším utkáním dost času na odpočinek. Nově se budou hrát tři zápasy přes den a dva večer. Dosud se hrála čtyři utkání přes den a dvě večer.

Jde o reakci na ostrou kritiku od hráčů v průběhu loňského ročníku. Tehdy mimo jiné vítěz nedávného Australian Open Jannik Sinner na protest odstoupil z turnaje, protože po dohrání utkání druhého kola ve tři hodiny v noci měl před dalším zápasem volno necelých 12 hodin.

Letošní ročník pařížského Masters se uskuteční od 28. října do 3. listopadu.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist