Matteková-Sandsová vystrašila módní policii, pak rozhodčí nepodala ruku

22. 6. 2011, 22:28
Aktuality 11
Bethanie Matteková-Sandsová splnila svůj slib, že Wimbledonu předvede, co ještě nikdy neviděl. Američanka přišla k dnešnímu utkání prvního kola oblečená do saka s třásněmi a posetého od ramen až po předloktí rozpůlenými tenisovými míčky. Štěstí jí model nepřinesl a hned vypadla.
Profily hráčů
Bethanie Matteková-Sandsová

Šestadvacetiletá Matteková-Sandsová vystrašila svým oblečením wimbledonskou módní policii, která při jejím příchodu na dvorec číslo 14 zbystřila. "Nebojte, hrát v tom nebudu. Na to je moc těžký," uklidňovala tenistka. Moc dobře věděla, že by jí hrozilo za porušení pravidla o nevhodném oblečení vyloučení z All England Clubu. 

Před zápasem s Japonkou Misaki Doiovou chvilku pózovala fotografům. Pak sako odložila na lavičku a nastoupila podle předpisů v bílém, ale jen s jedním rukávem dlouhým a druhým krátkým, aby bylo vidět její tetování. Pod očima měla černé stíny a v nich stříbrné B, ale japonské hráčce z kvalifikace podlehla ve třech setech.



Sako Mattekové-Sandsové připravil britský módní návrhář Alex Noble, jenž spolupracuje s populární zpěvačkou Lady Gaga, kterou tenistka obdivuje. Od stejného návrháře si Američanka oblékla kanárkově žlutou róbu na párty před Wimbledonem. Korzet šatů, ramínka i korunka byly celé poseté žlutými půlenými tenisáky.



Matteková-Sandsová se zpočátku kariéry proslavila více módními výstřelky než uměním na kurtu. V minulosti hrála v oděvu s leopardím vzorem či růžovém baretu, v poslední době je běžné, že místo ponožek obléká dlouhé podkolenky.

Dnešní souboj s dvacetiletou Doiovou prohrála 4-6 7-5 5-7 a vyřazení těžce nesla. Během utkání měla neshody s rozhodčí, které po zápase odmítla podat ruku.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ja jej to kvitujem. Nie je možné aby ti niekto diktoval, že akú farbu si máš obliekať, ešte kontrolovať či to nie je moc "extravagantné" a ako perličku, každý čaká aj dva dni aby vôbec mohol odohrať zápas. Musím povedať, že som neni objektívny, pretože nemám rád Anglicko ale zobral by som im to a radšej by som to dal do Nemecka, kde nebudu robiť okolo toho také caviky.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tradice vytvářejí hodnotu. Navíc ten turnaj má svého majitele a ten má zcela jednoznačně právo požadovat, jaké oblečení má na jím organizované akci kdo mít. Právě díky lidem, kteří se snaží staré a dobré tradice bořit, spěje svět do hajzlu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si zase myslím, že nie je dobré sa zbytočne držať tradícií zubami nechtami, lebo preto, že to robili naši predkovia. Keby sa riadime Angličanmi tak jazdíme na koňoch a vľavo. Ale je to len moj názor :). Je to prirodzený vývoj, že svet sa mení a tradície ešte nikoho neudržali pred "smerovaním do zkázy".
Reagovat
smazaný uživatel
k tenisu - povazuju za samozrejme, ze je kazdy GS specificky, necim odlisny a ma sve tradice. Ty odlisnosti (kultur a treba i klimatu) jsou prece zpestrenim a obohacenim zivota kazdeho hrace a konec koncu i nas, fanousku.

K te Mattek, slabsi bylo, ze nepodala ruku rozhodci a zrejme byla rozhozena svym vykonem. Nevim ale, co cekala, je silene neprofesionalni se tolik rozptylovat, bere to mentalni sily.
Jinak mi jeji avantgarda ale nevadi, kdo asi jiny by se mel honit za modou, nez mlada holka, pokud na to ma penize i naturu. A kdo jste nekdy trochu ty penize mel, tak dobre vite, ze rozumne investice prichazeji, az kdyz se to nejak takhle ci podobne "vycuka".... A ty botky tenisakovyho modelu byly uza :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak podat někomu ruku je taky tradice, že. Nebo pozdravit, poděkovat, požádat o něco, jíst příborem a tak dále a tak dále. Náš svět stojí a padá s tradicemi, ať se to někomu líbí nebo ne. Když Wimbledon vypustí tradiční bílé oblečení, posune se o několik stupínků dolů, směrem k nějakému stupidnímu modernímu německému turnaji... Právě díky dodržování tradic je WB nejprestižnějším turnajem sezóny.

Jinak, sojko, nechceš snad nazývat ty nevkusné splácaniny Mattek-Sands módou???
Reagovat
smazaný uživatel
proboha, neni konzervativnejsi konzervy nade me, nostalgicky k tomu, bilou naprosto uctivam, mne chybi na W i to pukrle pred kralovskou lozi (myslim, ze uz ho holky vypousteji, ted jsem znejistela, ja se na nastupy na centr vlastne nedivam)... a klidne budu jezdit pod plynovyma lampama konkou vlevo a ty tu vybalis ruku podani a pribor, do ceho me to zatahujes???? Delas ze me opici, co prave seskocila na zem!!!!!

K Mattek - ze bychom na sebe v zivote neco takovyho nevzali a radeji ve svem starem triku vyhrali zapas jeste neznamena, ze nejde o modu, to slovo prece neprekladame jako vkus :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
to s tím podáním ruky a příborem bylo myšleno na cimo, to se omlouvám, jestli to vyznělo jinak.
Reagovat
Tenista
Kjáva
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, namistrovaná arogantní pizda, která neví, co s prachama a musí bejt všude středem pozornosti.
Reagovat
weak
"neví co s prachama?..." :D to sis trochu popletl pojmy s dojmy...
Reagovat
smazaný uživatel
Sama uz celkem dost vydelala a navic jeji manzel je dost vlivny clovek.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist