Mauresmová v Amelia Islandu porazila Savčukovou

8. 4. 2008, 08:56
Aktuality 0
Francouzská tenistka Amélie Mauresmová porazila na úvod turnaje v Amelia Islandu Ukrajinku Olgu Savčukovou 6-0 7-5. Jedenáctá nasazená hráčka by na americké antuce ráda zopakovala výkony z roku 2001, kdy na turnaji triumfovala. Na svou první letošní výhru stále čeká Nizozemka Michaella Krajičeková.
Amelie Mauresmová

Jedenáctá nasazená Mauresmová vstoupila do utkání ve velkém stylu a první set vyhrála za pouhých 24 minut. Savčuková se však z "kanára" otřepala a ve druhé sadě se ujala vedení 3-0. Finalistce z roku 2004 se ale podařilo vyrovnat a nakonec výsledek otočit. "První set mi vyšel skvěle, nedala jsem jí žádnou šanci. Pak jsem chtěla hrát ještě lépe, místo toho jsem ale začala víc kazit. To by se mi stávat nemělo," řekla po utkání Mauresmová.

Osmadvacetiletá Francouzka letos stále čeká na svůj první postup alespoň do semifinále. O zopakování třech letošních čtvrtfinálových účastí se pokusí buď proti domácí Mattekové, nebo představitelce nastupující rumunské generace Cirsteaové. Soupeřku bude znát dnes večer.

Krajičeková stále čeká na první letošní výhru
Sedmnáctiletá Francouzka Alize Cornetová, která si letos odbyla debut ve Fed Cupu a zahrála si i své první finále na turnaji WTA - na antuce v Acapulku, dokázala v Amelia Islandu postoupit přes Nizozemku Michaellu Krajičekovou. O rok starší soupeřku, jež letos stále čeká na svou první výhru, porazila hladce 6-2 6-1.

Zápas, na který jistě nezapomene, dnes čeká Barboru Záhlavovou-Strýcovou. Tu po včerejší výhře nad Švýcarkou Bacsinszkou čeká souboj se světovou pětkou, Marií Šarapovovou z Ruska. Barbora ještě nikdy neporazila hráčku světové desítky. Utkání proti turnajové jedničce je naplánované jako duel dne - na hlavní kurt tenistky nastoupí v 19 hodin místního času, tedy hodinu po půlnoci SELČ.

WTA Amelia Island - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Záhlavová-Strýcová (ČR) - Bacsinszká (Švý) 6-2 6-4
Bammerová (9-Rak) - Orliková (Běl) 6-3 7-6(2)
Medinaová-Garriguesová (15-Špa) - Salerniová (Arg) 6-4 6-3
Makarovová (Rus) - Rezaiová (Fra) 6-2 2-6 7-5
Craybasová (USA) - Amanmuradovová (Uzb) 7-6(1) 7-6(4)
Domachowská (Pol) - Shaughnessyová (USA) 6-2 6-2
Czinková (Maď) - Dellacquaová (Aus) 7-5 6-2
Govorcovová (Běl) - Ruanová-Pascualová (Špa) 6-3 6-3
Šafářová (ČR) - Tanasugarnová (Thaj.) 6-1 6-3
Razzanová (13-Fra) - Fedaková (Ukr) 6-1 6-2
Moritaová (Jap) - Dechyová (Far) 6-4 6-3
Perebijnysová (Ukr) - Peng (Čín) 6-4 7-5
doplněno:
Mauresmová (11-Fra) - Savčuková (Ukr) 6-0 7-5
Cornetová (Fra) - Krajičeková (Niz) 6-2 6-1

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist