Medveděv na US Open dál provokuje, dostal už třetí pokutu

1. 9. 2019, 15:30
Aktuality 16
Pátý tenista světového žebříčku Daniil Medveděv prožívá na US Open v New Yorku povedený grandslam, ale také provokuje. Během tří zápasů již posbíral za nevhodné chování pokuty v celkové výši 19.000 dolarů, v přepočtu téměř půl milionu korun. Z kurtu mladého Rusa vyprovází bučení fanoušků a očekávat to může i dnes, kdy třiadvacetiletý rodák z Moskvy bude favoritem v boji o premiérovou účast ve čtvrtfinále.
Profily hráčů
Daniil Medveděv (© AFP)

Díky třem výhrám už má jistou prémii nejméně 280.000 dolarů (6,6 milionu korun), takže pokuty ho tolik mrzet nemusejí. Naposledy mu vedení turnaje vyměřilo v sobotu trest ve výši devět tisíc dolarů za to, že vztekle vytrhl podavači ručník a hodil ho na zem. K tomu pak předvedl obscénní gesto.

V zápase třetího kola proti Španělovi Felicianu Lópezovi totiž ukázal prostředníček. Rozhodčí to neviděl, protože Medveděv měl ruku před ním schovanou za obličejem, ale kamery ho odhalily. V televizním rozhovoru po zápase diváky opět provokoval.

"Chci, abyste všichni věděli, až půjdete dneska spát, že jsem vyhrál jenom kvůli vám. Ta energie, kterou jste mi dali, mi pomůže do dalších nejmíň pěti zápasů. Čím víc jste to dělali (bučeli), tím víc jsem chtěl vyhrát. Díky," prohlásil sarkasticky vítěz nedávného turnaje Masters v Cincinnati.

Později se Medveděv omluvil se slovy, že na sobě pracuje a příště se pokusí chovat lépe. Dnes si o první grandslamové čtvrtfinále zahraje proti německému kvalifikantovi Dominiku Köpferovi.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
Hook2424
Vyrůstáte v zemi, kde Vám všichni tvrdí jak jste nejlepší, ...zachránili jste opakovaně planetu před katastrofou. Ale místo toho, aby Vám byl za to svět patřičně vděčný, tak je to tady samý homosexuál, který Vám jen škodí!
Reagovat
smazaný uživatel
Ve studiu špekulujou, jak se pyšný Ivánek s medvědí maskou vyrovná s tlakem, který na sebe vytvořil.
Reagovat
Krisboy
Bulshit Russian :D

Všaj on ho Djokovič srovná.
Reagovat
Krisboy
...jako Nadal Gyrose ve Wimbledonu :)
Reagovat
Krisboy
tak Stan, no...
Reagovat
Tiebraker
Proste ruska povah. Divi se tomu snad nekdo?
Reagovat
Labi
Ty pokuty jsou k smichu.....kdyby to davali procentualne z celkove vyhranych penez a v radu treba 50-70 % z celkove vyhry, tak by si to rozmyslel fracek jeden rusky
Reagovat
smazaný uživatel
Labil :D
Reagovat
bIbec
Máte pokutu 2 kredity za porušení slovního morálního statutu
Reagovat
George_Renel
Ještě že na kurt nenosí ručníky dva.....
Reagovat
smazaný uživatel
To gesto, s kterým vyrval ručník nebohému pikolíkovi, se mi příliš nezamlouvá, ale Medvěd hraje na výhru, takže mě tyhle kraviny neštvou. Naopak, v tomhle případě je to skutečně koření.

Kyrgios by si z něj měl vzít příklad :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ten ručník decentne akože prehliadneme :)

Tiez som ho zaregistroval a neposobilo to dvakrát príjemne..

Ale ten rozhovor po zápase bol boží...Ja v tom trochu aj cítim politiku, Medved je Rus a vidim mu na očiach, ze Američanov moc nemusí.
Reagovat
spaniel
I kdyz rozhovor byl zabavny, ten rucnik byl za hranou. Jestli ma s Americany problem, muze hrat rusky okruh a ruske GS a vydelat si treba 100 kopejek a lahev vodky. Takove pokrytce mam nejradeji. Doufam ze je to jen tvuj dojem.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj kebyje horkokrvný Rus a po zápase volá Putinovi, ako nasral 20.000 Američanov sediaciach na tribúnach...

Čo má ako robit, ked je profesionálny tenista..Hravat turnaj v Moskve a Petrohrade?..Nemá teda sútazit s najlepšími?...Ja v tom zas az tak velký konflikt zaujmov nevidim..

A hovorim, je to niečo nové, tieto vsuvky, nie sme na to zvyknutí z poslednej dekády, ktorá priniesla maximum kvality na kurte, ale mimo kurt je velká trojka príliš konvenčná.
Reagovat
smazaný uživatel
Pochybuju, že by nějak řešil politiku. Žije v MC a v Cinci se taky s nikým neštengroval. Navíc v tom publiku taky nesedí samý Yank.
Reagovat
smazaný uživatel
Medveďku, daj labku.

A Medvedev labku ukázal a dostal pokutu...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist