Medveděv v dusném New Yorku zpackal pět gamů v řadě. Odvetu s De Minaurem nakonec zvládl

5. 9. 2023, 07:12
Aktuality 18
US OPEN - Daniil Medveděv (27) na US Open porazil navzdory bleskově prohraným pěti gamům v řadě 2:6, 6:4, 6:1, 6:2 Australana Alexe de Minaura (24) a oplatil mu porážky z posledních dvou vzájemných soubojů. Ve čtvrtfinále se předloňský šampion utká stejně jako před třemi lety s krajanem Andrejem Rubljovem (25).
Daniil Medveděv (© Profimedia)

Daniil Medveděv předloni na US Open získal svůj první a zatím stále jediný grandslamový titul. Při loňské obhajobě neztratil v prvních třech kolech ani set, ale v osmifinále ztroskotal na Nicku Kyrgiosovi.

Letos čtvrté kolo, které v New Yorku hrál pátý rok po sobě, zvládnul, i když si již tradičně neodpustil ztrátu koncentrace. Proti Alexi de Minaurovi, s nímž posledním dva souboje loni na halovém Masters v Paříži i před třemi týdny v Torontu prohrál, si ji vybral hned na začátku zápasu.

Brejkbol za stavu 1:1 ještě odvrátil a podání udržel, ale v dalších pěti gamech uhrál jen pět fiftýnů a po půl hodině ztratil první set, jehož závěr viditelně vypustil. Následně zamířil do šaten a dostal inhalátor od turnajového lékaře.

V následujících dvou dějstvích zápase hraném v dusných podmínkách pod zataženou střechou nečelil brejkbolu, ve čtvrtém setu zlikvidoval všechny tři hrozby ztráty servisu a nakonec zvítězil 2:6, 6:4, 6:1, 6:2. Vzájemnou bilanci upravil na 5:2.

"Někteří lidé se s horkem vyrovnávají lépe, jiní hůře. Myslím, že já v tomto nepatřím k nejlepším. Hodně s tím bojuju. Naštěstí se mi podařilo zvýšit úroveň své hry a odehrál jsem úžasné tři sety. Za to jsem moc rád a doufám, že na to dokážu navázat," komentoval Medveděv, který předchozí dva soupeře porazil v nočním zápase až více než hodinu po půlnoci.

Rubljov – Draper 6:3, 3:6, 6:3, 6:4

Do čtvrtfinále grandslamu postoupil teprve potřetí od svého předloňského triumfu. O již čtvrté semifinále na US Open během pěti let si bývalý vítěz Turnaje mistrů zahraje s krajanem Andrejem Rubljovem, s nímž ve vzájemné bilanci vede 6:2.

Pětadvacetiletý Rubljov si v osmifinále poradil 6:3, 3:6, 6:3, 6:4 s britským mladíkem Jackem Draperem a podeváté v kariéře postoupil do čtvrtfinále grandslamů. Počtvrté a druhým rokem po sobě se mu to povedlo ve Flushing Meadows. Do semifinále se ale ještě na žádném majoru neprodral.

V odpoledním programu nezaváhal obhájce titulu a nasazená jednička Carlos Alcaraz, kterého ve čtrvtfinále vyzve Němec Alexander Zverev.

O čtvrtfinálovém obsazení ve spodní polovině pavouka se rozhodlo už v neděli. Taylor Fritz v úterý vyzve trojnásobného šampiona Novaka Djokoviče a Frances Tiafoe si střihne derby s Benem Sheltonem.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 65.000.020 dolarů
pondělní výsledky (4. 9. 2023)
• Dvouhra - osmifinále •
Alcaraz (1-Šp.) - Arnaldi (It.) 6:3, 6:3, 6:4
Medveděv (3-) - De Minaur (13-Austr.) 2:6, 6:4, 6:1, 6:2
Zverev (12-Něm.) - Sinner (6-It.) 6:4, 3:6, 6:2, 4:6, 6:3
Rubljov (8-) - Draper (Brit.) 6:3, 3:6, 6:3, 6:4

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
Pe3k
Takže vracející se Zverev po zranění porazil Sinnera, který zažívá asi nejlepší sezonu...Už se moc těším, až tady zase bude někdo počítat Janikovi gs smile
Reagovat
Hector17
V dohledné době se dá počítat Sinnerovi 0 GS. Ale jednou si myslím, že nějaký urve. Furt je mladý a má čas vyléčit choravou hlavu.
Reagovat
Krisboy
Nejen hlavu, potřeboval by lepší fyzičku.
Reagovat
Marduch
Meddy zatim s prstem v nose. Semíčko bude zajímavé smile
Reagovat
farr
Teď otázka co chceme ve finále vidět? Odvetu Noleho za Wimbl Alkacovi nebo odvetu za zmrseni kalendary slamu Medvedem z před dvou let?
Já jednoznačně hlasuju za minitabulku!!! smilezápas každý s každým, dva nejlepší z minitabulky ve finále o titulsmile.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Berusmile A všechno na 3 vítězné, samozřejmě. Hráči se budou tetelit blahemsmilesmile
Reagovat
farr
smilesmilesmile
Reagovat
Marduch
Ještě bych Sašu neodepisoval. Předevčím se nechal slyšel, že vnímá jako urážku ostatních hráčů, když se mluví o finále Alcovič jako takřka o hotové věci. Takže už v noci bylo vidět, jak se zdravě naštval, když urval pětiseťáksmile
Reagovat
turista
Je to otevřené. Jako příznivec Novaka Djokoviče vnímám Taylora Fritze v ČF jako velké nebezpečí. Strašně se zlepšil.
Reagovat
Marduch
A k tomu podmínky - bude se hrát po obědě ve 34 stupních ve stínu.
Reagovat
Krisboy
Záleží, co si k tomu obědu dají. Kachna se zelím, příp. guláš s osmi asi nebude ideální. smile
Reagovat
Marduch
Fritz: oblíbeným obědem je proteinový salát nebo mísa z rychlého neformálního řetězce Chipotle (mexický gril)

Fakír z Bělehradu: míchaný zelený salát, bezlepkové těstoviny primavera včetně rýžových těstovin, letní tykve, cukety, chřestu, sušených rajčat a volitelného veganského sýra.
Reagovat
paddy
potvrzuje se, že Fritz je fast-foodový amatér smile

cokoli jiného než hladká výhra Djokoviče by byla velké překvapení
Fritz ho trápil jen v zápase, kdy Djo hrál s půlmetrovou trhlinou v břišáku

dolní půlka pavouka podle očekávání walkover
v horní půlce jde o to, jak moc se Alcaraz unaví, hlavní překážka je Meďour

Zverev ještě nemá starou formu, ale už poráží Medvěda a Sinnera, což je dobré znamení
Reagovat
Pe3k
pláčeme smile
Reagovat
Marduch
5 gamů a fakír se potí jak vrata vod stodoly, ručník za hlavou a požadavek na dodávku ledu. Snad neuvidíme nic takového jako ve finále v Cinci.
Reagovat
paddy
když je Fritz servisman, tak proč prohrál všechny své servisy v 1. setu? smile
protože je bez šance smile
Reagovat
Marduch
Djoko je na čáře lepší než Petr Čechsmile
Reagovat
Orgasmator
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist