Medveděv v Rotterdamu vyřadil obhájce titulu Augera-Alliasimea. Kanaďana porazil i popáté

17. 2. 2023, 17:44
Aktuality 10
ATP ROTTERDAM - Daniil Medveděv na halovém turnaji ATP 500 v Rotterdamu porazil bez ztráty podání 6-2 6-4 chybujícího obhájce titulu Félixe Augera-Aliassimea a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil už na 5-0. V semifinále se utká s Bulharem Grigorem Dimitrovem.
Daniil Medveděv (© Profimedia)

Daniil Medveděv v Rotterdamu hraje poprvé od porážky ve třetím kole Australian Open a po úvodním ztraceném setu s Davidovichem dominuje. V dalších šesti setech už jen jednou ztratil víc jak dva gamy a postoupil do semifinále. 

Dnes si jedenáctý hráč světa poradil i s loňským šampionem Félixem Augerem-Aliassimem, který hrál poprvé v kariéře jako obhájce titulu. Proti Kanaďanovi odvrátil oba brejkboly, zvítězil 6-2 6-4 a vyhrál i pátý vzájemný zápas. Kanaďan mu pomohl 28 nevynucenými chybami.


"Myslím, že jsem hrál jistě a nedával mu šance zakončit výměny. Byl jsem trpělivý a z toho pak pramenily jeho chyby. Se svými výkony jsem tu spokojený," řekl Medveděv.

27letý Rus si o první finále od loňského října, kdy triumfoval ve Vídni, zahraje s Grigorem Dimitrovem (h2h 4-2). Bulhraský tenista ve čtvrtfinále udolal po odvrácení dvou mečbolů 6-3 3-6 7-6 Australana Alexe de Minaura a přiblížil se svému prvnímu finále od Rotterdamu 2018.

 




Jannik Sinner v prvním večerním čtvrtfinále smetl 6-1 6-3 bývalého švýcarského šampiona Stana Wawrinku, navázal na skalp Tsitsipase a připsal si 7. výhru v řadě.

V semifinále 21letý Ital, který minulý týden triumfoval v Montpellier, narazí na domácího Tallona Griekspoora. Nizozemský tenista ve čtvrtfinálovém souboji dvou hráčů startujících na divokou kartu porazil 6-4 6-4 krajana Gijse Brouwera.

• ATP 500 ROTTERDAM •
Nizozemsko, tv. povrch / hala, 2.224.460 eur
páteční výsledky (17. 02. 2023)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Medveděv (6-Rus.) - Auger-Aliassime (3-Kan.) 6-2 6-4
Dimitrov (Bulh.) - De Minaur (Austr.) 6-3 3-6 7-6(6)
Sinner (It.) - Wawrinka (Švýc.) 6-1 6-3
Griekspoor - Brouwer (oba Niz.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Tenisovy.nadsenec
Koukám teď na druhý set a Grišánek měl 0-40 na servisu Medvedeva ve druhém setu.... momentum se pomalu dostávalo na stranu Grišánka, ale bohužel neproměnil ani jeden break point. Je to škoda, Danílka mám rád, ale teď zkrátka nějak přeju Dimitrovovi. Zápas je hratelný, ale Grišánek je zkrátka příliš labilní. :(
Reagovat
Nola
ako mladicek inkasoval 7 WC v roku 2018 a v roku 2019 5 WC, je rozdiel, ked hrac musi hrat nejake challenger turnaje, aby sa dostal na nejake tie turnaje a ziadna pomoc v podobe WC sa mu nedostava, tym myslim Lehecku, ta diskusia dole.... Jannik je na tom podobne, rozdiel v povode je uplne zrejmy, samozrejme nejdem tvrdit, ze dostali WC iba kvoli tomu, urcite boli slubni a talentovani, ale kolko hracom sa tejto pomoci nikdy nedostalo a boli rovnako talentovani sa nikdy nedozvieme.....
chalani z tenisovych zemi proste vzdy budu napred, a tym skor moze ich kariera napredovat
Reagovat
Pe3k
Tak to bylo horší než sem čekal smile. Felix rači sa ožer Aliasim hrál přesně to, co se Rusoví hodí a jejich bilance 0:5 hovoří jasně o tom, že Danil je pro Felixe nejhorší match up. Finále bude Sinner Medvedev.
Reagovat
smazaný uživatel
človek by čakal že po tej minuloročnej halovej vyuke ho felix poriadne potrapi ked nie porazi a on dostane taky vyprask smile
Reagovat
Davor1
Ešte stále považuješ Augera za lepšieho tenistu ako Sinner?
Reagovat
Pe3k
Tak teď hraje rozhodně lépe Sinner, ale loni zase FAA, takže kdo je lepší nevím, to se uvidí, ale tak jako tak já budu fandit FAA.
Reagovat
farr
A já budu fandit Lehečkovi. Lepší hráč než oba dva dohromady, jen to poskládat a držet standart AO a ono to půjde do TOP TEN né že né...
Reagovat
Davor1
Lehečka hrá pekne a má veľký potenciál, ja mu tiež fandím. Ale zatiaľ mu vyšiel jeden turnaj v živote na top úrovni, tak keď to podľa teba stačí na to, aby bol lepší hráč ako Sinner s Augerom dokopy, ktorí majú tých top výsledkov asi tak 50x viac, tak ti gratulujem, tiež by som chcel mať také ružové klapky na očiach, hneď by bolo všetko krajšie...
Reagovat
farr
Herně myslim, ne výsledkově pochopitelně. S FAA to ukazal jasně, prehraval ho Kanadan jen servis a zbytek nic. Sinnera by taky přehrál pokad by hrál dobře. Tečka.smile
Reagovat
Davor1
Tak FAA hral minulý rok lepšie len tú halovú jarnú a jesennú časť, kde nahral skoro všetky body, ale na outdoor mal slabé výsledky, tam vyzeral hlavne na GS lepšie Sinner.

Musí sa výrazne zlepšiť (Auger) na tých outdoor turnajoch, tam obhajuje len málo bodov. Keď sa mu to nepodarí, tak bude mať veľký problém.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist