Měl jsem se líp připravit, soupeř mě převálcoval, litoval Macháč po debaklu od Drapera

3. 9., 03:00
Rozhovory 22
Tomáš Macháč (23) netajil po vyřazení v osmifinále US Open zklamání. Po jasné porážce s Jackem Draperem (22) řekl, že ho britský soupeř převálcoval. Sám před novináři litoval, že se na některé herní situace nepřipravil lépe. Přestože český reprezentant nevyužil šanci postoupit poprvé na grandslamu mezi nejlepší osmičku, osmifinále bral stále jako úspěch, na kterém se pokusí stavět.
Profily hráčů
Tomáš Macháč schytal v osmifinále US Open výprask od Jacka Drapera (© MATTHEW STOCKMAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

"Jack to zvládl velice dobře. Připravil se na ten zápas slušně. Odehráli jsme spolu dvě velké bitvy, které jsem zvládl a on to zvládl dnes. Bohužel jsem si vybral ten horší zápas, který bych si nechtěl vybrat. Raději bych to vyměnil, ale zase kdybych to vyměnil, tak tady třeba dnes nesedím a ty body mi chybí. Jack je vynikající hráč, který bude určitě v desítce. Škoda, že jsem to dnes nezvládl, ale to je tenis," uvedl Macháč.

Rodák z Berouna, který dosud procházel turnajem bez ztráty setu, se mohl stát prvním českým mužským čtvrtfinalistou na US Open od Tomáše Berdycha v roce 2014. Duel ale prohrál za hodinu a 42 minut.

"Byl jsem na ten zápas stejně nervózní jako na ty předchozí. Bral jsem to stejně důležitě jako s duely s (Davidem) Goffinem či (Sebastianem) Kordou. Čtvrtfinále byl nějaký milník, ale hrál jsem proti hráči, který bojoval o to samé. On tam bude ještě několikrát a doufejme, že tyhle bitvy spolu odehrajeme i v budoucnu," podotkl Macháč.

Draper neztratil set ani ve čtvrtém utkání a Macháč si všiml, že mu kurty ve Flushing Meadows sedí. "V tomhle byl ten zápas jiný než ty předchozí. Zdejší kurt mu musí vyhovovat. Bere spiny, on hraje spinový tenis," řekl svěřenec trenéra Daniela Vacka. "Začal jsem s tou mou formou, kterou jsem měl, ale jak on postupně měnil hru, tak ten zápas byl úplně jiný. Měl jsem se na to malinko líp připravit, pro příště vím. Zahrál to fakt skvěle a dnes mě převálcoval."

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Přestože byl z porážky zklamaný, celkově bral vystoupení na US Open, kde si vylepšil grandslamové maximum, pozitivně. "Turnaj byl samozřejmě skvělý. Byl bych blázen, kdybych řekl, že ne. Dnes jsem ale na sebe hodně naštvaný a zklamaný. Zkusím to vzít i z pozitivní stránky, že si tenhle zápas mohu vzít na ty další utkání. Jack je skvělý hráč, přeju mu hodně štěstí a myslím, že když se mu to trochu sejde, může tu být ve finále."

Českého tenistu nyní čeká cesta domů, kde si dá pár dní volno a poté se bude připravovat na skupinovou fázi Davisova poháru. V něm tým kapitána Jaroslava Navrátila narazí od 10. do 15. září ve Valencii na domácí Španělsko, Austrálii a Francii. "Vždycky strašně rád reprezentuju Českou republiku, na druhou stranu je to teď dost náročné. Pokusím se dostat do nějaké pohody. Myslím, že je to reálné. Čas tam ještě je," uzavřel Macháč.

Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

22
Přidat komentář
Drzymalski
Draper nás asi zaskočil všechny. Nejvíce pochopitelně Machače, který zatím těží ze své neortodoxní pro soupeře často nečitelné hry, akrobatické ohebnosti a minimu chyb. Včera mu Brit naservíroval Machačovu vlastní medicínu a ta mu sakra nechutnala. Tomáš se jenom vrátil do časů kdy se mlátil na chalengerech o to jestli bude 110 nebo 102. Nepochybuji že v DC či na okruhu brzy zase nachytá někoho tak nepřipraveného a přehnaně sebevědomého jak byl v NY on sám. Klidně může nahlédnout při troše štěstí i do TOP 20 leč pochybuji, že se tam zabetonuje.
Reagovat
Trojchyba_Mat
Tak zas nebuďme na Tomáše tak tvrdí. Já jsem teda nečekal, že udělá osmifinále, když jsem viděl zápasy na předešlých turnajích. Včera dostal na pr***, ale třeba mu tato zkušenost pomůže do budoucna. Ale mohl by si odpustit ty výlevy na trenéra
Reagovat
paddy
Londýnský rodák Draper je novodobý Jack Rozparovač smile
Reagovat
darek.vrana
A ještě by to chtělo najmout někoho, kdo mu pomůže se servisem. Protože bez něj to prostě nepůjde. Když už ne razance, tak aspoň spolehlivost a ne všechno přes druhý servis a hafo dvojchyb.
Reagovat
Ereinion
servis bude asi vždycky jeho slabina, osmifinále bylo každopádně strop
Reagovat
Drzymalski
Zrovna Vacek měl servis excelentní. podle toho jak se k němu chová bych řekl že Machačovi stoupla sláva do hlavy trochu víc než by bylo vhodné.
Reagovat
darek.vrana
Tos teda měl. Hlavně psychicky. A ne se na to při prvním náznaku soupeřova odporu vys.at a nadávat trenérům. Vždycky se to neudělá samo.
Reagovat
Lada62
Byl to slabší výkon a život jde dál. Hlavu vzhůru, chce to zlepšit stabilitu základních úderů a neplácat to furt do sítě
Reagovat
diskuse
Sinner klasika. Díky dopingu získal momentum a teď z toho těží a bude těžit psychologicky. Všechny GS až do roku 2026 by se mu neměly počítat a v očích veřejnosti pravděpodobně nebudou počítat.
Reagovat
Random33
Ja bych rekl do 2036 ne? Sinner vysvetloval, jak se ta latka do nej dostala. A ta komise neni tak vypatlana, aby rozhodla v neci prospech nebo neprospech chybne. Takze nemluv laskave za verejnost.
Reagovat
Lada62
Sinner to porušil a měl by pykat. Pravidla platí pro všechny
Reagovat
com
smile

pýcha, pytel, pysk, netopýr, slepýš, pyl, kopyto, klopýtat, třpytit se, zpytovat, pykat, pýr, pýřit se, čepýřit se

Reagovat
Lada62
Co to jako má znamenat?
Reagovat
Trojchyba_Mat
Naučil se vyjmenovaná slova po "p"
Reagovat
Krisboy
Začala mu škola, tak si opakuje, aby uměl, až ho paní učitelka vyvolá.
Reagovat
annah
Reagovat
NOLE_unvaccinated_GOAT
Jak měl ten výstup s trenérem ve 3.setu po 1.gemu, v kterém ztratil podání, tak pochytili jste někdo víc než já? Už nevím, jestli při přepínání na Tipáči jsem stihl jen konec toho výstupu či jestli kamera sama zachytila až konec. Já si pamatuji jen na "Do p...i! Vy jste mě na tuhle hru vůbec nepřipravili! Vždyť hraje úplně jinak než jsme si mysleli!" Tu poslední větu si nepamatuji skoro vůbec. No, abych to shrnul, tak je vlastně velmi špatné to, že tenhle výstup byl až tak pozdě když byl dole o 2 sety a brejk. Měl nastat nejpozději po 1.setu. Je možné, že mu trenér poradil špatnou taktiku. V každém případě on měl reagovat mnohem mnohem flexibilněji a rychleji na to, co Drápal hrál.
Reagovat
raron
Me by to taky zajimalo,ale ten d...l na Eurosportu do toho porad kecal ty svoje moudra..
Reagovat
muster
tak tenista, který jde do zápasu s nějakou taktikou a teprve po druhým setu zjistí, že nefunguje a ještě to svede na trenéry....ten moc velkých titulů nevyhraje...
Reagovat
Otmar
Že by absence vlastního shluku mozkových buněk?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nemá talent, nemá... Taktika je přece tamhle!
Reagovat
frenkie57
Jó Záskok, geniální to hra...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist