Měla křeče, přesto Wozniacká vyhrála i druhý zápas

29. 10. 2009, 18:19
Aktuality 22
TURNAJ MISTRYŇ - Caroline Wozniacká kráčela pro snadné vítězství nad Zvonarevovou, nakonec dlouho jednoznačný zápas ukončila v křečích po téměř tříhodinovém boji. Vyhrála tak i druhý zápas a k jistotě postupu do semifinále jí stačí uhrát set proti Jankovičové.
Caroline Wozniacká

Na Turnaji mistryň nerozhoduje jen tenisový um. Pokud chce hráčka uspět, musí před poslední soutěží roku ušetřit co nejvíce sil. Řada tenistek do Dauhá dorazila se zdravotními problémy a katarské dusné počasí nejúspěšnější hráčky roku doslova ničí.

Své by mohly vyprávět Caroline Wozniacká a Věra Zvonarevová.

Caroline Wozniacká startuje na prvním Turnaji mistryň a po dvou zápasech je stále bez prohry. Po včerejší vyčerpávající třísetové bitvě s Azarenkovou měla dnes nastoupit proti světové jedničce Safinové. Tu však zradilo zdraví a včera kvůli zranění zad odstoupila. Nahradila ji tak první náhradnice Věra Zvonarevová, která se v závěru sezony herně trápila.

První set trval pouhých 28 minut a loňská finalistka Zvonarevová neuhrála jediný game. Byla nervózní, chybovala a měla problémy se stabilitou i pohybem. V něm ji limitovaly především bolesti kolena.

Ve druhé sadě byla ruská tenistka zhruba 10 minut ošetřována, neboť ji fyzioterapeutka nemohla zastavit krvácení z nosu. Příčinou mohlo být teplé a dusné počasí. A Wozniackou jako by dlouhá pauza uspala. Za stavu 5-3 podávala na hladké vítězství, ale ztratila koncentraci a zápas si zbytečně zkomplikovala. V dvanáctém gamu si ještě při servisu soupeřky vypracovala dva mečboly, jenže je nevyužila a ve zkrácené hře padla.

Divácky nezáživná podívaná se změnila v urputný boj, ale i utrpení. Zdravotní potíže začala mít i čtvrtá hráčka světa Wozniacká, která v Dauhá nastupuje se zavázaným stehenním svalem. Právě kvůli němu musela vzdát za prakticky vyhraného stavu už duel 1. kola minulý týden v Lucemburku.

Zatímco v předešlém dějství tekly slzy Rusce, závěr utkání proplakala Dánka. V desátém gamu podruhé v zápase podávala na vítězství, ale po zkaženém úderu se s křečí v noze složila k zemi. Přes slzy sotva viděla, čelila brejkbolu, nakonec však utkání na pokraji sil vyhrála 6-0 6-7 6-4.

Z výhry se příliš neradovala a okamžitě se nechávala masírovat. Mnohem více radosti měl v publiku otec Piotr, kterého bolestné grimasy dcery nechaly ledově chladným.

"Vůbec nechápu, jak jsem to mohla dotáhnout. Teď už se cítím lépe, ale musím to chladit a zajít si na masáže. Udělám všechno pro to, abych byla na zítřek připravená," prohlásila vítězka.

Devatenáctileté Wozniacké, jež letos hraje na 26. turnaji, tak k jistotě postupu ze skupiny stačí uhrát set proti Jeleně Jankovičové. Se Srbkou se však utká už zítra a další náročný zápas by pro ni mohl být osudný.

V případě, že Wozniacká proti Jankovičové nezíská ani set, musí doufat, že Azarenková v poslední zápase selže.

Zvonarevová odstoupila

Věra Zvonarevová se rozhodla k dalšímu zápasu nenastoupit. Třetí duel místo Safinové tak odehraje druhá náhradnice Agnieszka Radwaňská. Polka ale už šanci na postup nemá, jelikož při rovnosti bodů rozhoduje počet odehraných zápasů. Kdo odehrál více, má výhodu.

Vítězství Wozniacké by tak do semifinále posunulo i Azarenkovou.

- TURNAJ MISTRYŇ DAUHÁ (Katar, tv. povrch, 4.550.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (29. 10. 2009)

Bílá skupina:
Wozniacká (4-Dán.) - Zvonarevová (Rus.) 6-0 6-7(3) 6-4

Tabulka:
1. Wozniacká 2-0 (4-2)
2. Azarenková 1-1 (3-2)
3. Jankovičová 1-1 (2-2)
4. Zvonarevová 0-1 (1-2)
5. Safinová 0-1 (0-2)

Kaštanová skupina:

Tabulka:
1. S. Williamsová 2-0 (4-1)
2. Deměntěvová 1-0 (2-1)
3. Kuzněcovová 0-1 (0-2)
4. V. Williamsová 0-2 (2-4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Chudáci nebo příliš zapálení fandové (kterým to v poslední době vůbec nevychází) zase předvádějí svou ubohost. Bravo. Proč by měla za tohoto stavu simulovat? Dohrávat utkání (škoda, Zvonarevku sama vrátila do hry) muselo být pro ni utrpení. Dovede si někdo z vás představit bolest v noze, kterou má už delší dobu zhuntovanou?

Pozice Karolíny je před posledním utkáním nevalná. Divím se tomu, že Eurosport zaměstnává "odborníky", co dovedou prohlásit že má na 99,9 % postup jistý. Skutečnost je úplně jiná. Jankovič získala díky Dináře zadarmo výhru 2-0 na sety, kdežto Wozňaki po šesti hodinách dvakrát uhrála jen 2-1.
Reagovat
smazaný uživatel
proc by asi mela za potrebi neco hrat...a brecet?ja myslim ze kdo z vas vsech mel jednou krec tak to asi pochopi!obdivujují jak zabojovala....ona hlavne evidenttne nemohla behat dopredu takze sem moc nepochopila proc ji to vera nezkratila aspon nekdy!ja caroline nemam moc rada ale vcera sem ji fandila protoze to jak se chova treba zvonarevova je stokrat horsi...a zadna komedie to urcite nebyla!
Reagovat
smazaný uživatel
To byla dobra komedie :-D
Reagovat
smazaný uživatel
hey lidi jaj bych rekla ze nesimulovala, je sice od vas moc hezky ze ji to neprejete ale proc by to delala? nema jediny duvod simulovat tak je to ubohy takhle nekoho podezrivat nevite vubec nic....a myslim ze ten kdo prozil opravdovy krece tak vi svy....
Reagovat
smazaný uživatel
wozniacki nic nesimulovala !! myslite ze ona to mam za potreby ?? anco by to robila ?? a k jej rodicom !!! preco by mali byt hieny !!! je koniec sezony a toto nebolo vazne zranenie !! neni dovod k skrecu pretoze aj keby sa vaznejsie zranila tak ma mesiac na regeneraciu !!!podla mna predviedla skvely vykon a petri jej moj obdiv
Reagovat
skott
A ty jsi dnes poprve videla zensky tenis?Neznas Jankovic, Bartoli apod, ktere prihravaji objeden zapas zraneni a volaji fyzioterapeuta?
Psychicka stranka v tenise rozhoduje a v zenskem obvzlast.Vera v prvnim setu padala po zkazenych uderech na kolena, hrala odevzdanou a Wozniacki tomu podlehla.Jakmile ale Zvonareva vycitila sanci, zakousla se a zacla hrat uplne jinak.Taky soucast taktiky.
Ale tohle bylo za hranici vkusu, valet se ve smrtelnych krecich po zemi, skubat sebou a potom doservirovat gem, to je moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Nehraji tenis pouze fotbal, ale křeč má stejný průběh. Z vlastní zkušenosti vím, že po určitém vyčerpání přijde křeč až po výkonu ( po sprintu, po doskoku), o to je intenzivnější. Po chvíli bolest ustane a většinou po chvíli vypukne nanovo.
Reagovat
skott
Presen tak, nejintenzivnejsi bolest prijde pri nejakem doskoku, prudkem narazu, kdyz zatizis celou vahou postizeny sval.Prave proto neverim, ze mela takove bolesti jak hrala.Po tom jejim padnuti na zem odservirovala jeste nejmene petkrat, kdyz byl zaber na speedmeter, ukazoval skoro 160km/h a to zkratka neni mozne s kreci ve stehne.Po kazdem takovem servisu, by ji musela krec znova chytit a uz by se nepohnula, pricemz ona stale behala a hrala jeste agresivnejsi udery nez predtim.
Reagovat
smazaný uživatel
no a zítra Caroline rozdrtí Jankovič dva krát 6-0 bo každý si bude myslet že se Caroline nemůže dát tak rychle dohromady a zas a to bude teprv divadlo
Reagovat
smazaný uživatel
Já si na to zejtra počkám a jestli to bude nějak podobně, jak říkáš, tak u mě definitivně skončila a budu sledování jejích zápasů bojkotovat, na tohle totiž nejsem zvědavej, zatím tam mám ještě pořád podezření na pološílené rodiče.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas jsem viděl od stavu 3:3 ve třetím a nic tak hroznýho jsem na okruhu dlouho neviděl. Nejde o hru, ale to co předváděl Rorejs z Dánska bylo něco zoufalýho, buď to filmuje a přehrává, čímž by mě nadzvedla nebo má opravdu takové problémy (nebylo by divu po této sezóně, mnozí jí to předpovídáme dlouho a nemusíme bejt ani vědmy)a v tom případě mě šokovalo chování, povzbuzování a úsměvy rodičů z výhry. Ty s tou holkou jdou snad přes mrtvoly, chovaj se k ní jak k dojný krávě, nedovedu si představit, že bych něčeho takovýho byl v tu chvíli jako rodič u dcery schopen. Pochopil bych to snad jen ve finále GS, mám obavy, že to ta rodina opravdu nemá v těch palicích zcela v pořádku, tohle začíná být vážný.
Reagovat
smazaný uživatel
tak rodiče jí snad znají a ví co dělají když to filmovala jak tu každý tvrdí tak to museli vědět i rodiče a proto se usmívali na herečku Caroline! ale musí být super heeeeeeeeeeeerčka !!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jestli je taková heeeerečka, tak by bylo dobrý držet roli taky, v opačném případě totiž vypadají jak hyeny. Ovšem vzhledem k nesmyslnému vytížení hráčky opravdu nevím co si o tom všem mám myslet.
Reagovat
smazaný uživatel
Simulantka... Z toho, co předváděla v závěru, je mi na blití.
Po nepovedeném úderu 3 sekundy stojí a pak se najednou zkácí a nebo 3 fiftýny po sobě běhá úplně normálně a hned jak to skončí, tak nemůže ani k síti dokulhat.
Reagovat
dabelsobul
No nevím... měl si někdy křeč?

Pokud si těch posledních pár fiftýnů viděl, Wozniacká to hrála prakticky vše z místa a jen vracela, kdyby Zvonareva trochu zaútočila a Dánka musela zabrat, těžko by někam doběhla...
Reagovat
smazaný uživatel
viděl jsem to, ale i přesto, že to hrála z místa, tam ten pohy byl a dokonce i běhala a pak jak zahrála poslední fiftýn, tak půl minuty kulhala k síti...
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím ale takhle simulovat to asi ne . . to nemá zapotřebí spíš si myslím že jí to bolelo dost hodně a Vera kdyby nezadupala první set tak to mohla klidně vyhrát a kdyby srovnala na 5-5 ve třetím setu Vera tak si myslím že by Caroline skrečla .
Reagovat
smazaný uživatel
stejne to bylo divadlo! hroznej zapas! chapu ze mela krec ale takovyhle divadlo jsem dlouho nevidel! :D fakt jsem se pobavil!
Reagovat
smazaný uživatel
No já nevím,podle mě to zas takový divadlo nebylo,zničehonic se takhle rozbrečet asi nejde...
Reagovat
smazaný uživatel
Ona je 2 míčky od vítězství a bude simulovat křeč :D To dohrávala z posledních sil, měla štěstí, kdyby Věra poslední míčky zahrála jinak, tak to Caroline neměla šanci dohrát...A vy jste asi nikdy neměli křeč, protože byste věděli, že to těžko bylo divadlo...To i kdyby udělal Ronaldo, tak vám musí bejt jasný, že to neni simulace...
Reagovat
smazaný uživatel
Krč mala o tom niet pochýb, bolesti asi tiež, ale na konci zápasu to prehnala z tou simuláciou ako išla k sieti. Ved tam tak strašne moc krívala, ako by jej niekto po nohe poskákal. Nebolo to podla mna také strašné ako to nafilmovala na konci. Bolo to divadlo!
Prestala mi byť sympatická, od doby, ked skrečovala nedávno zápas, ked viedla v druhom sete už 5:0
Reagovat
smazaný uživatel
Chudinka, po dlhšej výmene, kde bahá ako gazela, už takmer ani k tej sieti skoro nedošla :D Herečka jedna...

http://www.youtube.com/watch?v=OyjNYCH8i_w
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist