Melbourne okupují Číňanky: Li Na vyřadila Wozniackou

25. 1. 2010, 08:22
Aktuality 10
AUSTRALIAN OPEN ŽENY - Ve čtvrtfinále Australian Open nikdy nehrála čínská tenistka. Letos došlo k přepsání historie a Číňanky jsou mezi osmičkou nejlepších hned dvě. Na úspěch Jie Zheng navázala Li Na, jež vyřadila zraněnou světovou čtyřku Wozniackou.
Caroline Wozniacká

Li Na zdolala čtvrtou nasazenou Caroline Wozniackou z Dánska 6-4 6-3 a jako druhá Číňanka letos postoupila do čtvrtfinále Australian Open. Turnajová šestnáctka v Melbourne napodobila svoji krajanku Jie Zheng, jež se včera stala první tenistkou své země, která se v Melbourne dostala takhle daleko.

"Na soupeřku jsem si věřila, už jsem ji letos dokázala porazit v Sydney. Věděla jsem, že je to hratelná soupeřka a dá se porazit," řekla tenistka z Číny.

Nedělní osmifinálové zápasy žen:

Petrovová po Clijstersové vyřadila i Kuzněcovovou a chystá se na Heninovou

Sedmadvacetiletá Li Na po zisku první sady vedla ve druhém setu 3-1. Wozniacká si nechala ošetřit právé stehno a záda a pak sice snížila, ale měla problémy při vlastním servisu. který si nedokázala udržet. V jednu chvíli prohrála dokonce 12 fiftýnů po svém servisu v řadě.

Číňanka proměnila druhý mečbol a potřetí v kariéře si zahraje čtvrtfinále grandslamového turnaje. Poprvé to dokázala před čtyřmi lety na trávě ve Wimbledonu a podruhé minulý rok na US Open v New Yorku.

Soupeřkou Li Na v boji o semifinále bude turnajová šestka Venus Williamsová, kterou v jediném vzájemném souboji předloni porazila. Američanka dnes sice ztratila v duelu s Italkou Franceskou Schiavoneovou set poprvé od roku 2003, ale ani v pátém vzájemném souboji neprohrála. Po výhře 3-6 6-2 6-1 si tak stále drží naději na zisk trofeje, kterou ve sbírce stále nemá.

"Francesca hrála výborně, houževnatě a byla rychlá. Já musela překonat trochu pomalejší začátek," řekla Williamsová. Díky Venus i její sestře Sereně drží Američanky tradici, že od roku 1977 vždy alespoň jedna tenistka USA hrála čtvrtfinále Australian Open.

Azarenková otočila duel se Zvonarevovou
Na cestě za obhájením loňského titulu pohodlně pokračuje Serena Williamsová, když smetla domácí Samanthu Stosurovou 6-4 6-2.

Světová jednička s Australankou v posledním vzájemném utkání prohrála. "Takže jsem věděla, že budu muset hrát velmi dobře," prohlásila Serena Williamsová.

O semifinále bude usilovat v duelu proti Azarenkové.

Victorii Azarenkovou dnes čekala neoblíbené soupeřka. S Věrou Zvonarevovou se utkala již čtyřikrát, ale nikdy nezískala ani set. I tentokrát to vypadalo, že tristní bilanci prodlouží. Prohrávala už 4-6 2-4 a psychicky byla na dně. 

Pak se jí ale v pravou podařilo vzít 'Jestřábí oko' a zavelela k obratu. Slzy do očí se naopak vlévaly Rusce a Azarenková vyhrála 10 gamů v řadě. Loňskou semifinalistku tak poslala domů debaklem ve třetím setu. 

Dvacetiletá Běloruska si čtvrtfinále na Australian Open zahraje poprvé v kariéře a bude hrát o vůbec první grandslamové semifinále. Loni o něj marně bojovala ve Wimbledonu i na French Open.

Před rokem v Melbourne vypadla ve 4. kole právě se svou následující soupeřkou Serenou Williamsovou, když vzdala kvůli nevolnosti a závratím po prvním vyhraném setu. Stejná soupeřka se jí stala osudnou i v roce 2008 a loni v All England Clubu. O osm let starší Američanku porazila jej loni ve finále klání v Miami.

- AUSTRALIAN OPEN (Austrálie / Melbourne, tv. povrch) -
pondělní výsledky žen (25. 01. 2010)

Dvouhra - osmifinále:
S. Williamsová (1-USA) - Stosurová (13-Austr.) 6-4 6-2
Li Na (16-Čína) - Wozniacká (4-Dán.) 6-4 6-3
V. Williamsová (6-USA) - Schiavoneová (17-It.) 3-6 6-2 6-1
Azarenková (7-Běl.) - Zvonarevová (9-Rus.) 4-6 6-4 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
To jsou zase výsledky, kozy neurotický! Zvonarevka grandslam opět končí kanárem a navíc padá z Top 10. Jestli Naděžda nezabojuje, tak se do desítky dostane slabota Stosur, případně LíNá (pokud vyhraje nad Venuší). Neuvěřitelný.
Reagovat
smazaný uživatel
se divím že se tam nesvalila a nedělala že má křeče jak na TM :D Li Na odvedla skvělou práci:-)
Reagovat
smazaný uživatel
No asi tentokrát křeče neměla, hlupáku. K té tvé skvělé práci: při zdravotních problémech se dobrý výsledek s tak vyrovnaným soupeřem uhrát nedá. Jestli ti to není známo, Li v prvním setu tekla 2-4, teprve pak Wozniacki odešla.
Co ještě umíš k tenisu napsat? Jestli ti můžu něco doporučit, piš radši k článkům o utkáních tenistů. Každý den je tam k přečtení úchvatné blití o ničem od kolegáčků pubertálů.
Reagovat
smazaný uživatel
ženský tenis. Mám na tebe dotaz.
Říkají ti něco jména dvojčat, Kristýny a Karoliny Plíškových? Včera tu bylo v expres zprávách o nich info, tak jsem se pokoušel najít nějaká videa na youtube, viděl jsem toho málo, jenom pár úderů, holkám bude 18 let, což už je sice na nějaký zázračný tenisový start pozdě, ale zase na druhou stranu, nic není ještě ztraceno... Máš je nějak nastudovaný, mohla by to být v ženském tenise naše budoucnost? Zatim jsem si všimnul jenom mezer v technice hl. forhendu a špatné koordinace pohybu, ale to mohlo být starším záznamem...
Reagovat
VerdascoForever
Ahoj,sice urcite nejsem velky odbornik na zensky tenis,ale Karolinu Pliskovou jsem videl loni v cervenci v Praze.Hrala s Benesovou a tusim,ze ji sebrala prvni set v tie-breaku.Je to vysoka holka,ma urcite vic nez 180cm.Tudiz tezi hlavne ze servisu.Kdyz ji servis jde, tak dokaze sebevedome zakoncovat vymeny i proti Benesove.Ve 2 a tretim setu ji vsak uspesnost podani klesala.Tim padem i nevynucene chyby.Psychicky se mi nezdala byt nejsilnejsi,ale pohyb vzhledem k vysce byl vcelku dobry.
Jinak je to jedna z nejkrasnejsich tenistek.Skoda,ze nejde nahoru.Na WTA 250 se dostala v Praze na divokou kartu.
Reagovat
dabelsobul
Sestry Plíškovy jsou vzdálené mýho kamaráda a prý talent promrhávají na diskotékách. Pokud budou davat tenisu vice, maji sanci minimalne na Top 100. Karolína je už teď na 22. místě a v necelých 18 letech je to slušné. Vyhrála už dva turnaje ITF, v Praze na WTA byla v 16 letech (v roce 2008) ve čtvrtfinále, když porazila Kanepiovou a Molikovou. Nestacila az na Azarenkovou.
Reagovat
smazaný uživatel
No nepotěšili jste mě, pánové.
To 22. místo myslíš v juniorech? Jinak jestli to je s těma diskotékama pravda, když nejsou ani v první stovce, tak to je v pr.. :(
Reagovat
skott
No, odpoved uz jsi dostal zajimavou.Ja souhlasim, ze talent maji urcite, (poprve dostaly wild card v Praze uz jako 14lety a chvalila je tehdy i Navratilova), hlavne teda Kaja ma bez problemu na to, aby se dostala do stovky, ale myslim, ze se tam dostanou casem obe dve.Ji jsem loni videl dvakrat, prave v tom zminovanem utkani na Stvanici s Ivetou, kde v pohode drzela krok az do tretiho setu, kdy s ni zamaval zahlasenej footfault a nasledna dvojchyba, po ktere ji Ivet brejkla.A potom jeste na Zubru v Prerove proti moji ¨lasce¨ Bovine;)Co jsem si vsimal, tak slabina je rozhodne pohyb a to velka, vubec nechodi do kolen, no a pak taky return, kdyz ma souperka tvrdej servis.Naopak techniku bych rekl, ze maji dobrou, neboji se hrat dropshoty, pekne uhly, tak trochu vzdalene Hantuchova.Ale ze servisu by mely tezit vic, nevim jak presne jsou vysoky, rekl bych, ze dost pres 180, ale na speedmetru v Praze to moc znat nebylo, takova Mladenovic mela jinou ranu;)
Reagovat
skott
pozn. 22 v juniorkach tezko, tam uz snad ani ranking nemaji.
Reagovat
VerdascoForever
Asi tam ma byt 222....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist