Méně času mezi výměnami i gamy, více prostoru pro singlisty. ATP chce zatraktivnit čtyřhru

4. 4., 05:30
Aktuality 11
ATP plánuje v testovacím režimu úpravu pravidel ve čtyřhře ve snaze zatraktivnit tento formát pro hráče, fanoušky a organizátory turnajů. Nová pravidla, podle nichž se bude poprvé hrát na přelomu dubna a května na antukovém turnaji Masters v Madridu, by měla hru především zrychlit.
ATP v Madridu vyzkouší nová pravidla pro čtyřhru (© ATP)

Počínaje turnajem v Madridu se po výměnách kratších než čtyři údery zkrátí doba na podání na 15 sekund. Hráči si při přestávkách pro změnu stran nebudou moci pokaždé sednout a lepší divácký zážitek má přinést i to, že se fanoušci budou moci v hledišti pohybovat i během hry.

V Madridu bude soutěž ve čtyřhře zhuštěna do pěti dnů od úterý do soboty. V pavouku bude rezervováno až 16 míst pro týmy, které se kvalifikují na základě svého postavení ve dvouhře. ATP si od toho slibuje, že se tak budou spolu utkávat nejlepší singlisté a deblisté.

Změny pravidel se budou testovat i na dalších vybraných turnajích letošní sezony.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Krisboy
No jestli umožní volný pohyb diváků v ochozech, jistě se jim do toho požene kompletní singlová špička.
Reagovat
tommr
tohle je náhodou jediná pozitivní změna kterou plánujou. Tenis je asi jedinej sport ve kterým hráči můžou beztrestně okřikovat diváky ...
Reagovat
Kandinsky1
Nejlepší singlisté se jim na to stejně vykálí.
A prakticky mrtvé čtyřhře to stejně nepomůže.
Reagovat
frenkie57
V tom ATP také sedí banda pěknejch oudů.
Reagovat
Kytka
Tomu už se snad nebude moci ani říkat tenis. A jak se mají hráč vyznat v tom, jaká bude pauza mezi jednotlivými výměnami? To bude vyhlašovat empire nebo si to ještě ke všemu mají hráči počítat sami? Z toho bude akorát zmatek a dohady. A navíc to zničí hru. Hráči mají zažitý určitý rytmus. To pak bude výsledek ještě více op náhodě než teď a singlisty tenhle guláš stejně nepřiláká. Asi opravdu chtějí čtyřhru akorát zničit.
Reagovat
Ronnyx
Jsem pro zkrácení času mezi vyměnami, ale jak to takhle chtějí nastavit to mi nedává smysl. Snad budou muset hráči sledovat časomíru na kurtě, jinak si to nedovedu představit.
Ono věčné debaty o tom, kde zrovna chtějí zahrát podání apod. skutečně není divácky atraktivní.
Zřejmě bych zkrátil celkově čas na dobu podání nezávisle na délce výměny.
Reagovat
vavrinec
Ach jo. Oni tu čtyřhru chtějí úplně zničit ..
Reagovat
australan.tenis
Tak se můžeš teď rozplakat inkontinente. :))
Reagovat
GaelM
Tohle mi přijde ještě docela únosné. Na rozdíl od zrušení výhod a superTB ve 3. setu, to z tenisu dělá úplně jiný (horší a dost náhodný) sport.
Reagovat
Mantra
No já nevim

Na to koukat prostě nehodlám
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist