Menšík se do hlavní soutěže na kanadském Masters nedostal, nad jeho síly byl trápící se Čorič

6. 8., 20:12
Aktuality 18
ATP MASTERS MONTREAL - Jakub Menšík (18) zahájil přípravu na závěrečný grandslam sezony US Open nezdarem v kvalifikačních bojích na probíhajícím podniku Masters v kanadském Montrealu. Český teenager nepotvrdil roli favorita proti trápícímu se Bornovi Čoričovi (27) a po porážce 6:7, 6:3, 4:6 si hlavní soutěž nezahraje.
Profily hráčů
Jakub Menšík zakončil svůj debut na National Bank Open už v kvalifikaci (© Profimedia)

Menšík – Čorič 6:7, 6:3, 4:6

Jakub Menšík narazil na Bornu Čoriče podruhé, v únoru v Dubaji se bojovalo tři hodiny a český teenager zvítězil až v tie-breaku rozhodujícího setu a po odvráceném mečbolu. Všechna tři dějství byla k vidění také v kvalifikačních bojích probíhající akce Masters v Montrealu.

Rodák z Prostějova, který v žebříčku figuruje o 30 míst výše, tentokrát recept nenašel a nepotvrdil roli favorita. Bývalá světová dvanáctka Čorič si v utkání vypracoval dvojnásobek brejkbolů (14) než soupeř (7), a přestože na podání zaváhal pětkrát a Menšík čtyřikrát, mohl se po dvou hodinách a 36 minutách radovat z úspěšné odvety.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Menšík se během posledních 22 dní představil na všech třech površích. V půlce července startoval na trávě v americkém Newportu, kde ztroskotal hned v prvním kole, poté vylepšil postupem do semifinále v Umagu své antukové maximum na nejvyšším okruhu a představil se na olympiádě v Paříži a nyní absolvoval svůj debut na hardovém National Bank Open. V hlavní soutěži tak bude české barvy reprezentovat pouze Tomáš Macháč.

Před závěrečným grandslamem sezony US Open by měl startovat ještě na Masters v Cincinnati (pokud se dostane do kvalifikace) a na poslední generálce ve Winston-Salemu, kde je sedmý pod čarou pro hlavní soutěž a v tuto chvíli by o ni musel bojovat v kvalifikaci.

Čorič je letos v krizi, do Montrealu přijel se sérií tří porážek a po dvou kvalifikačních výhrách vylepšil svou bilanci v aktuální sezoně na 15:17. Do US Open Series vstoupil už před dvěma týdny v Atlantě a stihl i pětistovku ve Washingtonu.


Výsledky kvalifikace turnaje ATP Masters 1000 v Montrealu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
Kijo10
Nevite, proč se Menšík nedostal do hlavni, když tam jsou dva LL. Zebrickove z nich mel nejlepsi postaveni.
Reagovat
Blondie
Údajně se dostal, ale nebyl prý už v místě turnaje O_o
Co to jako...
Zkusím dohledat
Reagovat
Trojchyba_Mat
Měl hrát proti Runemu místo Raonice. Škoda, že odjel, mohl tam aspoň den ještě pobýt
Reagovat
com
sou dve moznosti

a) se kouknul jak je to rozlosovany a usoudil, ze by nemel sanci u zadnyho potencialniho soupere, tak si sbalil svych pet svestek a zdrhnul *3*
b) on i jeho celej tym je tak blbej, ze si nedokazali spocitat, ze ma tak 80% sanci, ze se dostane jako LL smile
Reagovat
EllNino
Zrejme mel jit hrat jeste ten den 1. kolo a nechtel hrat 2 zapasy za den? Jinak nevim
Reagovat
Trojchyba_Mat
Tak dle jeho Instagramu je Kuba nemocný
Reagovat
EllNino
Staci jedna odhlaska a bude LL
Reagovat
com
Ja tam vidim LL dva, ale ani jednoho Mensika
Reagovat
GaelM
Trošku mám obavy, že v příští sezóně bude nucen svůj pobyt v top100 výrazně restartovat
Reagovat
com
Lehecka furt na marodce, Mensik totalni trapak skoro na kazdym turnaji.. Driv se moh aspon vymlouvat, ze sprta na maturu, ale ted co

Jeste ze to zachranuje Machac smile
Reagovat
aape
Tak zrovna Čorič do kvaldy je dost velký sousto..
Reagovat
GaelM
Sousto, které od ledna nevyhrálo na žádném turnaji víc než 1 zápas
Reagovat
Vestec
Nechápu, proč jsem sledoval do teď tenis. Je to pořád o tom jednom. Tenis je nuda. Končím s jeho sledovanim. Je to ztráta času. Labilní generace, která je z Djokovice udělaná a neproazi ho ani za 4 roky. Je to trapné. Tenis je nuda a mažu všechny aplikace tenisové a ruším předplatné na tenis. Už nikdy to nezapnu. Tenis = žumpa. Nebudu sledovat hlupáky s raketou.
Reagovat
polika
diky bohu, nikdo o tebe nestoji ubozaku.
Reagovat
Vestec
Sam jsi ubozak. Špíno.
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
diskuse
Noooo ubožáčku, budeš to psát do všech diskusí ke každému článku? Předpokládám, že to budeš psát i do diskuse k finále OH v LA 2028. Malá....
Reagovat
aape
Tak už konečně jednou buď chlap a dodrž, co slibuješ
Nejsi přece labil
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist