Menšík si na travnatých kurtech znovu nepolepšil, s Mallorkou se loučí po čtvrtfinále s Tabilem

27. 6., 13:29
Aktuality 0
ATP MALLORCA - Jakub Menšík (18) si na poslední wimbledonské generálce na Mallorce připsal svá premiérová vítězství na travnatých dvorcích, ale ve svém druhém kariérním čtvrtfinále na turnajích ATP neuspěl. V souboji o semifinále podlehl 4:6, 4:6 Alejandrovi Tabilovi (27), který se letos dostal mezi nejlepší kvarteto už popáté a o finále si zahraje s Gaëlem Monfilsem (37).
Profily hráčů
Jakub Menšík znovu své maximum na trávě nevylepšil (© Profimedia)

Menšík – Tabilo 4:6, 4:6

Jakub Menšík na začátku letošní sezony prorazil na nejvyšší okruh a v posledních dnech si vyzkoušel své první profesionální zápasy na trávě. V tomto rozmezí odehrál na nejrychlejším povrchu více turnajů než mezi juniory, nicméně prvního vítězství se dočkal až na třetí akci.

Na Mallorce vyřadil ve třech setech loňského šampiona Christophera Eubankse a bývalou světovou devítku Fabia Fogniniho, avšak recept na letos v životní formě hrajícího Alejandra Tabila už nenašel.

Menšík v utkání doplatil na vyházenou koncovku obou setů. Desátý game na vlastním servisu nezvládl v úvodním ani druhém dějství, ve kterém měl k dispozici náskok brejku a vedení 4:2. V zápase spáchal pět dvojchyb a tu poslední vyrobil na mečbol soupeře.

Osmnáctiletý Menšík odehrál své druhé kariérní čtvrtfinále na hlavní tour. V únoru v Dauhá zazářil skalpem Andreje Rubljova a postupem až do finále, v němž byl nad jeho síly Karen Chačanov. Tento výsledek ho vynesl do TOP 100 světového pořadí.

V posledních měsících se jeden z nejtalentovanějších teenagerů na okruhu trápil se zraněním pravého předloktí a zmeškal mimo jiné premiérový start na French Open. Nyní ale vypadá zase fit a jeho debutu ve Wimbledonu by nemělo nic bránit.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Tabilo prožívá v letošním roce nejlepší období své kariéry. V pátek si zahraje už páté semifinále v sezoně, v lednu slavil v Aucklandu první titul z podniků ATP a během antukového jara si vyšlápl na tehdejší světovou jedničku Novaka Djokoviče.

V semifinále na této úrovni má Chilan, který absolvoval své první čtvrtfinále na trávě, poloviční úspěšnost 3:3. Vylepšit se ji pokusí proti vítězi souboje veteránů mezi Gaëlem Monfilsem (H2H 0:0).

Monfils se při svém debutu na Mallorce po šesti letech probojoval do čtvrtfinále na trávě a zdolal v něm v souboji veteránů 6:3, 4:6, 6:4 předloňského finalistu a domácí naději Roberta Bautistu. V pátek se popere o své teprve druhé kariérní finále na travnatých dvorcích (Eastbourne 2017).

Paul Jubb ve 24 letech sbírá svá první kariérní vítězství v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu a na trávě na Mallorce je už v semifinále. Britský talent v napínavé čtvrtfinálové bitvě odvrátil mečbol nasazené jedničky Bena Sheltona a sám proměnil až svou sedmou šanci na ukončení zápasu. Američana přemohl 6:3, 3:6, 7:6, zapsal svůj první skalp TOP 50 a v semifinále vyzve Sebastiana Ofnera.

Ofner dosáhl na Mallorce na své první semifinále na trávě, čímž zkompletoval semifinálové účasti na nejvyšším okruhu na všech třech površích. Rakušan zdolal 3:6, 7:5, 6:3 Alexe Michelsena a bude stejně jako Jubb útočit na své premiérové finále na této úrovni.


Výsledky turnaje ATP 250 na Mallorce

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist