Mertensová může už potřetí ovládnout Hobart, Navarrová je ve finále poprvé

12. 1., 12:46
Aktuality 0
WTA HOBART - Do finále turnaje WTA 250 v Hobartu prošly nejvýše nasazené hráčky. Dvojnásobná šampionka Elise Mertensová (28) v semifinále zdolala až po tříhodinovém boji domácí Darju Savilleovou (29), Američanka Emma Navarrová (22) si poradila s čínskou kvalifikantkou Yue Yuan (25) a do boje o titul postoupila poprvé v kariéře.
Profily hráčů
Elise Mertensová (© AFP)

Mertensová – Savilleová 6:4, 4:6, 7:5

Elise Mertensová v letech 2017 a 2018 získala v Hobartu své první dva tituly na okruhu WTA. Nyní má na kontě osm trofejí a v sobotu na tasmánském ostrově může triumfovat již potřetí.

Osmadvacetiletá Belgičanka v jedné z tradičních generálek na Australian Open porazila první tři soupeřky ve dvou setech. V semifinále zvládla i tříhodinový souboj s domácí Darjou Savilleovou, ktero zdolala 6:4, 4:6, 7:5.

"Byl to hodně těžký zápas, mohl dopadnout jakkoliv. Od začátku jsem věděla, že to bude náročné. Snažila jsem se hrát bod po bodu," komentovala Mertensová, jež zvýšila vedení ve vzájemné bilanci na 5:2. Loni na podzim triumfovala v tuniském Monastiru, z posledních jedneácti zápasů deset vyhrála.

Yue Yuan – Navarrová 4:6, 3:6

V sobotním finále, v nichž má bilanci 8:4, si aktuálně 29. singlistka a druhá deblistka světa Mertensová zahraje s Emmou Navarrovou. S o šest let mladší Američankou se střetne poprvé.

Finalistka dívčího Roland Garros 2019 Navarrová si i na druhém letošní turnaji zahrála v semifinále a celkově na čtvrtý pokus v něm uspěla. Do premiérového finále na okruhu WTA postoupila po výhře 6:4, 6:3 nad čínskou kvalifikantkou Yue Yuan. Bez ohledu na finálový výsledek se může těšit na debut v TOP 30.

Výsledky turnaje WTA 250 v Hobartu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist