Mertensová v Luganu vyhrála tři tříseťáky během dvou dnů

14. 4. 2018, 18:49
Aktuality 5
WTA LUGANO - Elise Mertensová v Luganu vyhrála tři třísetové bitvy během dvou dnů. Dnes druhá nasazená Belgičanka zdolala po Němce Barthelové i talentovanou Bělorusku Věru Lapkovou, a postoupila do finále. V něm se utká s Běloruskou Arynou Sabalenkovou, jež bude hrát finále na antuce poprvé. Obě se proti sobě v neděli postaví i ve finále čtyřhry.
Elise Mertensová

Elise Mertensová měla skvělý vstup do sezony, když obhájila titul v Hobartu a dostala se do semifinále Australian Open. Po sérii devíti výher ale vyhrála jen tři z devíti zápasů a z krize se dostává až na prvním letošním turnaji na antuce v Luganu. 

Dvaadvacetiletá Belgičanka si ve Švýcarsku poradila už se čtyřmi soupeřkami. Tři z nich porazila v posledních dvou dnech, neboť turnaj výrazně komplikoval déšť. Všechny sokyně zdolala po třísetovém boji.

Včera Mertensová zdolala obhájkyni titulu Markétu Vondroušovou, dnes udolala 6-4 5-7 7-6 Němku Monu Barthelovou, když třetí sadu otočila ze stavu 1-4, a o pár hodin později porazila 6-1 4-6 6-4 devatenáctiletou Bělorusku Věru Lapkovou.

Světová dvacítka Mertensová tak postoupila do svého čtvrtého finále, v němž bude usilovat o třetí titul a premiérový z antuky.

Druhou finalistkou se stala Aryna Sabalenková. Devatenáctiletá Běloruska za poslední dva dny odehrála o pět setů méně než Mertensová, neboť čtvrtfinále si jako jediná zajistila už ve čtvrtek a dnes vyhrála obě utkání hladce 2-0 na sety. Nejprve smetla 6-3 6-0 Italku Camilu Giorgiovou a večer přehrála 6-4 6-2 domácí Stefanii Vögeleovou.

61. hráčka světa Sabalenková si své dosud jediné finále zahrála loni v Tianjinu, kde nepřekvapila proti Šarapovové. S Mertensovou, s níž se utká poprvé, tak bude usilovat o premiérový titul.

Mertensová a Sabalenková se v neděli utkají i o titul ze čtyřhry, ve které se jim daří s krajankami - Belgičanka hraje s Kirsten Flipkensovou, Běloruska s Věrou Lapkovou.

• WTA INTERNATIONAL LUGANO •
Švýcarsko, antuka, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (14. 04. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Mertensová (2-Belg.) - Barthelová (Něm.) 6-4 5-7 7-6(0)
Lapková (Běl.) - Flipkensová (Belg.) 6-4 7-6(4)
Sabalenková (Běl.) - Giorgiová (It.) 6-3 6-0
Vögeleová (Švýc.) - Korpatschová (Něm.) 6-4 6-3
• Dvouhra - semifinále •
Mertensová (2-Belg.) - Lapková (Běl.) 6-1 4-6 6-4
Sabalenková (Běl.) - Vögeleová (Švýc.) 6-4 6-2
• Čtyřhra - semifinále •
Flipkensová/Mertensová (1-Belg.) - Kr. Plíšková/Voskobojevová (ČR/Kaz.) 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
double - paráda :-)
Reagovat
Fandina
Moje Stefanie Vogele dneska sice postoupila do semifinále, ale tam už na Sabalenku nestačila. Ale i tak mám radost, že došla až tam.

A také mám radost, že můj Ríšánek v Maroku postoupil do semifinále a držím palce proti Edmundovi. Ríšo viens!!!
Reagovat
dunphy
Proč jsi to napsala dvacet minut po tom, co Gasquet prohrál? Lol :D
Reagovat
Fandina
Protože jsem ten zápas neviděla.
Reagovat
smazaný uživatel
protože je to Fandina...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist