Mezi Roland Garros a Wimbledonem budou tři týdny na přípravu

14. 12. 2013, 10:37
Aktuality 24
Od roku 2015 budou mít tenisté více prostoru na přípravu na Wimbledon. Vedení ATP a WTA totiž odsouhlasilo změnu termínové listiny, ve které bude mezi antukovým Roland Garros a travnatým Wimbledonem prostor tří týdnů místo dosavadních dvou.
Wimbledon

Již dlouhé roky je zažité, že po antukovém French Open mají tenisté pouhé dva týdny na to, aby se připravili na specifickém povrchu trávě na další grandslam ve Wimbledonu.

Od sezony 2015 však dojde k vítané změně. Po pařížském grandslamu vznikl v termínových listinách turnajů ATP a WTA prostor tří týdnů, behěm kterých se budou konat přípravné podniky na trávě. Wimbledon začne o týden později, čímž se posune celý kalendář a to tenistům přinesu jedno mínus - po sezoně budou mít o týden kratší pauzu a čas na přípravu na novou sezonu.

Asociace WTA už pro vzniklé okénko v kalendáři našla nový turnaj. V červnu před Wimbledonem se bude hrát také podnik WTA International v britském Nottinghamu, kde se dosud konala jen soutěž nižší kategorie ITF. Ženy si tak před třetím grandslamem roku budou moct vybírat minimálně ze čtyř turnajů WTA na trávě. Hrát se bude tradičně také v nizozemském Hertogenboschi a na britských ostrovech v Birminighamu a Eastbourne. A v jednání by údajně měl být ještě jeden turnaj.

ATP má nový turnaj na trávě v záloze už od března. Od roku 2015 se na zelené kurty přesune Mercedes Cup v německém Stuttgartu, kde se v příští sezoně bude hrát naposledy v červenci na antuce. Na trávě se kromě Wimbledonu hraje také v londýnském Queens Clubu, v Eastbourne, v nizozemském Hertogenboschi a v německém Halle.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Sabča byla dneska 2. na sportovkyni roku...jsem trošku zklamaná, že nevyhrála, ale co se dá dělat...navíc i tak je 2. místo skvělý, už i to, že se vůbec nominovala je super...Gratuluju Christině Obergfollové :))
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.facebook.com/cesketenistky/info
Zde najdete všechny novinky, komentáře, výsledky a shrnutí týkající se zápasů českých tenistek.
Začínáme od sezóny 2014 !!!
Reagovat
tommr
už se těším. Doufám, že bude o čem psát ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já také. Ale zatím je málo liků ...
Reagovat
tommr
snad se to zlepší až to opravdu rozjedete. Já osobně vám ho ale dát nemůžu, protože ani Facebook nemám ... :)
Reagovat
PetaM
Už jsem tam :) Snad to bude opravdu dobré :D :D
Reagovat
tommr
když už je řeč o českejch hráčkách: Eva Birnerová se dostala do finále ITF turnaje v Madridu a je v něm papírová favoritka. Tak budu držet palce aby jí to dneska ve finále vyšlo ... :)
Reagovat
Amputace
Ačkoli bych měl být coby fanoušek Nadala spíše znepokojen, toto považuji za vynikající zprávu. Tráva je dlouhodobě můj nejoblíbenější povrch, který je společně s antukou prvním povrchem, který si představím, když se řekne "tenis". Miluji atmosféru Wimbledonu a doufám, že právě rozšíření travnaté části sézony o další turnaj povede k větší připravenosti tenistů ve Wimbledonu už od prvních kol... Teď mě vlastně napadá, že by to mohlo pomoci i Nadalovi :)
Reagovat
tommr
stačilo by vysadit trávu třeba na Štvanici kde zahálí krásnej tenisovej stadión a mohli bychom mít u nás konečně pořádnej WTA turnaj v atraktivním termínu. Naše holky by si to zasloužily ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
skvě.é by to bylo, ale velmi nereálné. Tráva u nás tradici nemá a je drahá, takže do toho nikdo nepůjde. Že po tom, jaké máme úspěchy v mužském i ženském tenise, stále nemáme regulérní ATP nebo WTA turnaj, je opravdu ostudné. Sice máme relativně dobré obsazení na malých turnajích nižších kategorií, ale přece jen to není ono.
Reagovat
tommr
já vím, že je to jen utopie. Dokud bude českej tenis ovládat mafie lidí okolo Černoška tak se u nás žádnýho pořádnýho turnaje nedočkáme ... :(
Reagovat
Roger_Federer
lidi schopne "udelat"(kompletne zvladnout.) v ČR turnaj ATP WTA by si spocital na jedne ruce..Cernosek je jden znich.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta "mafie" okolo Černoška dostala český tenis tam, kde je - 2x FC, 2x DC, hráči v top 10 s potenciálem, resp. vyhraným GS (Tomáš a Petra)..

Přestože s některými Černoškovými vyjádřeními nesouhlasím, to, že si spočítal, že se mu momentálně v ČR organizovat WTA/ATP turnaj nevyplatí, mu slouží ke cti, rozhodně to není důvod, abys ho tu urážel.
Reagovat
dadaft
souhlas, Černošek je byznysmen každým coulem, tj. člověk, který dokáže vydělat peníze a tím pádem i dobře posoudit životaschopnost projektů - viz ostravská Zlatá tretra, nyní špičkový podnik světové úrovně...
.......... ale kdyby mu někdo řekl, že by bylo fajn, kdyby se v Česku jezdila F1, tak si zaklepe na čelo a jde dál...
Reagovat
Roger_Federer
F1...to by byla pecka..byl jsem v Madarsku, Nemecku,Italii pokazde nezkutecny zazitek...za to bychom mohli byt Cernoskovi vdecni...:))
Reagovat
smazaný uživatel
A nená tu zmíněno, že mužům přibude turnaj ve Stuttgartu, který se přesune z července a bude nově travnatý místo antuky, což je skvělá zpráva - a navíc se z Halle a Queens stanou turnaje kategorie 500. Tráva hodně posílí
Reagovat
smazaný uživatel
uzasny :-) Jeste u holek by se mohl nejaky turnaj vylepsit o jednu kategorii..
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda :-))
Reagovat
Karl
V Birminghamu se bude již od příštího roku hrát Premier a naopak Brusel bude "jen" International. Z Tokia, které nahradí Wuhan, bude také Premier a vyšoupne z kalendáře Carlsbad, který bohužel není ani na listině International. Po Wimbledonu nás tak čekají tři týdny malých antukových turnajů v Evropě, mj. v Instanbulu, který se vrací po tříleté pauze způsobené organizací TM.
Reagovat
LubosZabloudil
Díky za upozornění. Nějak jsem si ten Stuttgart s touto zprávou nedal hned dohromady :)
Reagovat
Karl
Tak ještě se trochu poopravím. Jak se se právě dočetl, Brusel byl zrušen a na to, kdo jej zastoupí si budeme muset počkat. Přikládám kalendáře na další dva roky.

http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/Archive/AboutTheTour/TourCalendar_2014.pdf

http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/Archive/AboutTheTour/TourCalendar_2015.pdf
Reagovat
dadaft
jj, Brusel končí - letos měli úplně příšerné počasí, skoro pořád lilo a byla kosa, vůbec se nevědělo, kdy se bude hrát a v hledišti tvrdli opravdu jen ti nejskalnější místní fandové ženského tenisu...
ale třeba rok před tím bylo krásně, na zápasy chodily slušné návštěvy...

posílení trávy je skvělá zpráva, i posílení Birminghamu a další chystané změny - i když první zápasy na trávě většinou vypadají divoce, ale když na tom hráči chvíli trénují, tak se to rozjede a výkony se zvednou a pak je to parádní podívaná, kterou samozřejmě korunuje Wimbledon, největší a nejprestižnější turnaj tohoto světa.
come on grass.
Reagovat
tommr
někdo tu už psal, že místo v Bruselu se bude hrát v Norimberku. Bylo by to logický, protože Norimberk je taky antukovej turnaj a do travnatý sezóny moc nepasoval ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vice travy :-) Super!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist