Milost pro Sinnera? Směšné, je tu dvojí metr, kritizují tenisté případ pozitivně testovaného Itala

21. 8., 11:47
Aktuality 163
Omilostnění světové jedničky Jannika Sinnera v dopingovém případu někteří jeho tenisoví kolegové kritizují. Většinou jako například Kanaďan Denis Shapovalov upozorňují na dvojí metr při posuzování podobných kauz.
Profily hráčů
Jannik Sinner (© Profimedia)

Mezinárodní agentura pro bezúhonnost tenisu (ITIA) v úterý uvedla, že během březnového turnaje v Indian Wells měl Sinner dvakrát pozitivní test na steroid klostebol. Letošní vítěz Australian Open však unikl zastavení činnosti, neboť nezávislý tribunál přijal jeho vysvětlení, že se mu zakázaná látka dostala do těla z rukou osobního maséra, který si s ní léčil drobné poranění.

"Nedokážu si představit, jak se právě teď cítí všichni ostatní hráči, kteří byli distancováni za zakázané látky. Jsou tu různá pravidla pro různé hráče," napsal na sociálních sítích bývalý desátý tenista žebříčku Denis Shapovalov.

Ještě ostřeji se vyjádřil wimbledonský finalista z roku 2022 Nick Kyrgios. "Směšné - ať už to bylo omylem, nebo plánované. Dvakrát jste byli testováni na zakázanou látku, takže byste měli na dva roky zmizet," napsal Australan.

Sinner neměl po pozitivním testu zastavenou činnost ani dočasně, neboť se proti automatickému zákazu startu úspěšně odvolal. Jeho jediným trestem za dopingové provinění je ztráta 400 bodů a prize money ve výši 325.000 dolarů (7,4 milionu korun) za postup do semifinále v Indian Wells.

Proti rozhodnutí tribunálu, že Sinner nenese na dopingovém nálezu vinu a ani se neprovinil nedbalostí, se mohou odvolat Světová antidopingová agentura či Italská antidopingová agentura.

Ostatní museli čekat měsíce i roky

"Ať už Sinner dopoval, nebo ne, tohle není správné. Mnoho hráčů si prošlo tím samým a museli čekat měsíce nebo roky, než byli prohlášeni za nevinné. Tohle nevypadá dobře," kritizoval řešení Sinnerova případu britský tenista Liam Broady na sociálních sítích.

Třiadvacetiletý Sinner v úterním prohlášení trval na své nevině. ITIA uvedla, že jeho odvolání proti provizornímu zákazu činnosti vyhověla po konzultacích s vědci, kteří jeho vysvětlení přijali jako věrohodné.

"Mám pocit, že záleží jen na obrazu špičkových tenistů," napsala bývalá britská deblová jednička Tara Mooreová, jež byla za pozitivní dopingový test distancována na 19 měsíců, než byla loni osvobozena. "Vypadá to, že názor nezávislého tribunálu se považuje za správný pouze v případě top tenistů. V mém případě ho ale zpochybňovali. To nedává smysl," uvedla hráčka, jejíž pozitivní test podle konečného verdiktu zavinilo kontaminované maso na turnaji v Bogotě.

Halepová čekala přes rok

Nejznámějším tenisovým dopingovým případem posledních let byla kauza bývalé světové jedničky a dvojnásobné grandslamové šampionky Simony Halepové. Nyní dvaatřicetiletá Rumunka byla v říjnu 2022 provizorně suspendována a později distancována na čtyři roky za dvě různá porušení antidopingových pravidel. Po odvolání jí arbitrážní soud CAS trest v březnu zkrátil na devět měsíců a slavná hráčka se mohla vrátit na WTA Tour. Po dvou prohraných zápasech se nicméně od března na okruhu neobjevila.

Zastavenou činnost má od dubna mladá česká tenistka Nikola Bartůňková, jež měla v únoru a březnu pozitivní testy na zakázanou látku trimetazidin. Loňská finalistka wimbledonské juniorky v květnovém prohlášení uvedla, že nikdy vědomě zakázanou látku neužila.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

163
Přidat komentář
lars
Nikola B. stále ještě nedostala příležitost se obhájit.

Nemůže hrát a vlastně ani trénovat. Aspoň tedy ne s asistencí jakéhokoli oficiálního trenéra či sparingpartnera registrovaného v národních svazech a federacích.

moc spatny
Reagovat
petanovy
Ted se k tomu vyjadřuje též Šavrda (po pravu kvůli Bartůňkove) i Kamil Majchrzak u něj tomu rozumím taky a bylo mi ho líto ale kousl se(ze suspendace atp 2000 je nyni uz atp162). Nicméně proc kdyz se tohle otevře po 5mes tak se presne nezveřejni naměřené hodnoty Itala a i vsech před ním ???
- hanba ITIA hanba komisarum i vsem zucastnenym kolem této kauzy.
Reagovat
Fandina
Proč se vlastně o té záležitosti začalo mluvit, psát. Vždyť to mohlo normálně proběhnout a nikdo nemusel nic říkat. Takhle vypadá Janík jako sypač a ještě k tomu protekční fracek.
Reagovat
Nola
no prave, ze to normalne neprebehlo, alebo spinkas? ano, malo to prebehnut potichucky a vobec nikoho neinformovat, zato Simonka bola na prvych strankach medii, Mashena musela dat prehlasenia do medii, najlepsie by bolo, keby to utajili a vsetci su spokojni, a ty najviac, a moze ho maser masirovat do konca jeho kariery
Reagovat
Fandina
Přesně tak. Kdyby se to ututlalo a nemluvilo o tom. Tak by si všichni mysleli, že se nic neděje. Evidentně měl někdo velký zájem, aby se to zveřejnilo a ještě k tomu vypadal jako protekční spratek. Kdežto chudinky Simona a Maša. Ty to odskálaly. On ne.
Reagovat
Nola
mas recht, tiez som podobneho nazoru, Jannik vyzera ako prototyp nevinneho kuzlatka a teraz mu nasili ulohu vlka, ktory spapa Karkulku aj babicku, ale tak to rozhodne nie je, on a jeho team su nedoceneni slusnaci, to v dnesnej dobe mozes iba mikroskopom hladat, a vsetkym haterom sa to vrati stokrat, alebo radsej tisickrat, ked mu hraci budu v satni nadavat do protekcneho spratka, on je nevinny, tak je to pisane v pisme dnesneho svetoveho poriadku a kto pochybuje bude zatrateny
Reagovat
aape
A co Nikola Bartůňková, ta má zničenou kariéru a chlapec jede dál jakoby nic
Reagovat
PetaM
Pane Bože, ta by stejně nikdy nic nedokázala ...
Reagovat
tommr
Nikola byla odstavená zrovna v době kdy si konečně zajistila účast na kvalifikacích GS. Ještě teď po několikaměsíční vynucené pauze je ve třetí stovce žebříčku ...
Reagovat
Marduch
Co ty jsi za píčuse
Reagovat
diskuse
je to největší ubožák, hater Djokovice a zastánce všeho, co stojí proti Djokovicovi. Tohle už je jenom bizarní konstrukt jeho zvrácené mysli. I holka, která se snaží zuby nehty prosadit mezi profesionály se stane obětí jeho řádění.
Reagovat
alcaraz.dva
hladiny zakazanych latek byly u obou mnohem vyssi, Simona mela navic nesrovnalosti v biometrickem pasu
Reagovat
Nola
tak, tak nizkohladinkari, ked zrazia chodcu na prechode su vlastne nevinni, ale ti co im namerali vysoku hladinu v krvi rovno pod gilotinu
Reagovat
TheRoyalBlue
Ty nebudeš veľmi chápavá, hoci si ako správny konšpirátor o sebe myslíš opak. Tá nízka hladina okrem slabého až zanedbateľného vplyvu znamená, že Sinnerovo vysvetlenie pôsobí plauzibilnejšie. To v praxi znamená, že mal presvedčivejší case keď sa odvolal proti vylúčeniu zo súťaženia (pokým je záležitosť v procese vyšetrovania). Simona také vysvetlenie nemala. Navyše, ako sa tu už aj niekde spomína, podobným spôsobom už ITIA riešila podobný case u low-ranked hráča.
Reagovat
Nola
ved ja pisem, ze nizkohladinkari su nevinni, hoc aj dvakrat vstupia do tej istej rieky
Reagovat
alcaraz.dva
Mam podobny pocit. Vsichni tri, ktere tady zminujeme jsou pro me vyjimecni hraci. Tenis jsem hrala v minulem stoleti tzv za plotem ve Spanelsku a dokazu predstavit co vsechno obetovali vysledkum. nicmene memusime byt odborniky, aby pochopily ze kazdy pripad je jiny...a srovnavat tenis se silnicnim provozem ...uz se mi hur dycha
Reagovat
Nola
uz sa tu prestante strapnovat, Jannikov team to pos.al, to je cele, riesenie nie je dobre, ale keby mu dali distanc, bolo by este horsie, nevrhalo by to dobre svetlo na tenis ako taky, mne je ho aj trochu luto, ale za chyby sa plati, a to zaplatil iba hanbou, ktora sa s nim povezie, neprisiel o prize money, body, nikto mu nevzat tituly, takze z toho vykluckoval slusne
Reagovat
TheRoyalBlue
Opäť máš základné fakty mimo, stratil prize money a body za IW. Varíš z vody, bez faktov, a tvoja analógia s hladinou nedáva žiadny logický zmysel.
Reagovat
Nola
LOL, a co este okrem toho? stratil poziciu NO1, vzali mu nejake tituly? citat zatial viem, a niekoho mi silne pripominas - zeby Forehanda?
Reagovat
TheRoyalBlue
Vzali mu to čo bolo adekvátne, výšku trestu určite nebudú stanovovať nejakí zakonšpirovaní ľudia žijúci v sebou vymyslenej realite.
Reagovat
alcaraz.dva
OK, budu se snazit
Reagovat
tommr
Dvojí metr tu nesporně je. Stačí si porovnat jak se zachází třeba s Nikolou Bartůnkovou a jak se Sinnerem ...
Taky jsem nepochopil proč je vlastně trimetazidin zakázanej. Tento přípravek je podle příbalového letáku určen pro použití u dospělých pacientů v kombinaci s dalšími přípravky k léčbě anginy pectoris (bolest na hrudi způsobená onemocněním srdce). V čem tedy funguje jako doping?
Reagovat
Trojchyba_Mat
Myslím, že snad způsobuje i třas rukou. To by jí moc nepomohlo
Reagovat
turista
Škoda mluvit. Sinner je novým mainstreamovym tenisovým hrdinou takže se mu odpustí to co by běžní hráči plus oficiální padouch Djokovič tvrdě odskákali. Sinnerovu výhru na AO a na dalších 4 letošních turnajích je možné brát s rezervou.
Reagovat
Amputace
Tak Djokovič ze sebe ale toho padoucha udělal do značné míry sám tím, jak se chová na kurtu. Vy, fanoušci Djokoviče, si to samozřejmě obhájíte tím, že jde pouze o ventilaci emocí, ale mnoha lidem jsou ty jeho psycho výlevy, házení raket do publika, řvaní po podavačích, divadelní etudy, v jednom gemu umírám, abych v druhém hrál svůj nejlepší tenis apod. vážně nepříjemné. Sinner je relativně sympaťák, nemá výrazný projev a na rozdíl od Djokoviče ani žádné excesy, ale že by byl považován přímo za jakéhosi hrdinu bych vážně neřekl. Zrovna tak si buď jistý, že Djokovič by si to rozhodně neodskákal - stejně jako nikdo z bývalé big3/4.
Reagovat
srnecek
..."Zrovna tak si buď jistý, že Djokovič by si to rozhodně neodskákal"...
Ale tu na TP by bol rovno popravený.
Reagovat
Amputace
To jo. A Nadal snad ne?
Reagovat
srnecek
samozrejme tiež...
Reagovat
diskuse
And here we go again.
Reagovat
Amputace
Vyvrať cokoli z toho, co jsem napsal. Díky.
Reagovat
Patik
Kedy je prosím vás žreb us open ..o koľkej ?
Reagovat
Trojchyba_Mat
v 18:00
Reagovat
Patik
Vdaka
Reagovat
Trojchyba_Mat
Reagovat
Trojchyba_Mat
V roce 2016 měla pozitivní test na Clostebol i 14tinásobná mistryně světa a vítězka 4 zlatých olympijských medailí v klasickém lyžování Therese Johaug. Do jejího těla se údajně dostal skrze přípravek na ošetření popraskaných rtů. Norská sportovní federace ji potrestala na 13 měsíců. S tím však nesouhlasila Mezinárodní lyžařská federace a tak Johaug dostala trest na 18 měsíců, protože svou vlastní chybou nezkontrolovala obal přípravku.
Reagovat
diskuse
Dvojí metr :)) ... Norka nejspíš ohrožovala německé, švýcarské, francouzské či italské závodnice. Však se v Norsku rodí s lyžemi na nohách, už za to by měli dostat BAN. Hihi. :)
Reagovat
Martan1
Hmm... zajímavý názor. A to je ohrožovala asi v dobách kdy v Norsku když člověk začal běhat na lyžích, no tak v ten samý okamžik ale jen v ten okamžik začal mít potíže s astmatem. A na to astma pak každý norský běžec musel něco užívat. Chudáci ti norští běžci na lyžích. Pro sport se obětují i když zrovna jen u nich vyvolává astma.
Reagovat
Nola
astmatici chodia liecit svoje zdravotne problemy do hor a k moru, kamze sa chodia norski astmatici potom zotavovat? nepride mi, ze by boli rovinata krajina.....
Reagovat
Martan1
Trochu tomu nerozumím.. Pointou mého komentu bylo to, že norští běžci užívali ve velkém přípravek proti astmatu, který zvyšoval jejich sportovní výkony
Reagovat
Martan1
Ale asi jsem jen nepochopil tvojí odpověď.
Reagovat
Nola
pointou bolo, ze ziju v krajine, kde by astma mal byt ten posledny zdravotny problem
Reagovat
aape
a vidíš, ono ne, nejspíš nějaká norská genetická predispozice
Reagovat
Vlk-v-trave
Pokud užíváte Clostebol, jste opravdový kretén.
(Marco Bortolotti)

Tak tomu říkám nezev článku smile

Případ Marca Bortolottiho zůstal v médiích téměř bez povšimnutí, ale je naprosto srovnatelný s tím, co se nyní děje Janniku Sinnerovi. Italský deblista, aktuálně 87. hráč světa deblu, měl v říjnu 2023 pozitivní test na Clostebol a proces, kterým prošel, aby prokázal svou nevinu, byl podobný jako v případě světové jedničky.

V říjnu jsem se 4. října v Lisabonu podrobil testu a koncem listopadu jsem obdržel oznámení, že jsem měl pozitivní test na Clostebol. Snažili jsme se pochopit, odkud látka pochází, prozkoumal jsem vše, co jsem v těch dnech dělal, a došli jsme k závěru, který jsme mohli vysvětlit a který se shodoval s množstvím zjištěným ITIA a WADA. Jakmile celý proces skončil, byl jsem v únoru zproštěn viny s tím, že jsem se nedopustil žádného pochybení ani nedbalosti. Odebrali mi body a peníze z lisabonského turnaje a já byl mimo soutěž jen dva měsíce,,, vysvětluje Marco Bortolotti

Marco Bortolotti ostře kritizuje Kyrgiose, Pouilleho a Shapovalova za jejich slova na adresu Sinnera

Na otázku, jak si myslí, že dopadne případ Jannika Sinnera, odpovídá 33letý Ital otevřeně. Myslím, že to nejhorší je za ním, pokud se WADA nerozhodne proti případu odvolat. Je opravdu hloupé si myslet, že se Jannik rozhodl dopovat, je to krém na rány, nemá to vliv na jeho sportovní výkon, a ještě k tomu s minimálním množstvím, které bylo v jeho těle nalezeno. Když jsem byl obviněn, mluvil jsem se svým kamarádem biologem a ten mi řekl, že pokud člověk dopoval Clostebolem, tak je opravdový kretén, protože to není skutečný steroid, který zlepšuje výkon...

https://www.puntodebreak.com/2024/08/22/dopas-clostebol-autentico-imbecil

*No "kreténů" v USA lítá po basebalovém hřišti celkem dost... a pár jich chyceno bylo bez možnosti tzv. opravy... nebo vysvětlení,,, prostě byli vyaoutováni.
Reagovat
diskuse
"Clostebol can be used to mask another substance. That means to hide positives for other substances" ..... to je taky zajímavé, možná Jankův tým skrývá mnohem horší kostlivce ve skříni. Přeci jenom jeho tým v čele s Cahillem v tom umí chodit.
Reagovat
Nola
isty Fritz Sorgel, expert na doping pre nemecku televiziu v minulosti poskytol celkom zaujimavy rozhovor, kde zaradil tenis medzi styri sporty, kde doping hraje prim, staci zadat jeho meno do google, rozprava najma o tom, ze hraci, ktori boli prichyteni nespravne nastavili proces cistenia a taktiez o tom ako dokazu zamaskovat doping, zaujimave citanie, preto si nie som ista ziadnym hracom, a uz vobec neverim rozpravke o nejakom maserovi.....
Reagovat
petanovy
No Cahill neměl nikdy nic společného s dopingem, pokud mi je známo, to si pleteš s Muratogluem. Diky za ten článek o Bortolottim dost se tim vysvětluje.
Snad mozna touto kauzou i Jannik Sinner(ac necilene) poukazal na to co se vlastně povazuje za doping a co ne?nebo se pletu...
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak dvojí metr je dnes v západní společnosti naprosto běžný (asi i jinde, ale tam s tím nemám přímou zkušenost), praktikují ho všechny mocenské elity od politiků, přes média, až po soudy, proč by tomu mělo být nějak jinak ve sportovním showbusinessu?

Absolutně nechápu, čemu se divíte.
Reagovat
Vlk-v-trave
A není to málo ? pouhé dva metry? ... Já jen, aby to stačilo... smile
Reagovat
Krisboy
Mě dva metry piv vystačí na celej víkend, někdy i celej víkend.
Reagovat
Krisboy
...tejden.
Reagovat
Stan_Borowitz
No proto!
Reagovat
sojka1
dva staci, alespon je to prehledne..... mozna, ze tri a vice metru pouziva vychodni spolecnost, ta byla vzdycky ve vsem lepsi..... :-)
Reagovat
gigin
Dokonce je prej úchylkoměr - přístroj pro měření délek, u kterého se převádí zdvih měřicího dotyku na stupnici úchylkoměru.

Já říkám furt, že TP je studnice moudrosti. Tady se vždy dovzdělám.

Gulbis na Hrad!!
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
sojka1
:-))...... uchylu se ale bojim.... ;-)
Reagovat
Vlk-v-trave
....no.... otázka, kde ta východní společnost končí... v Číně, Japonsku, Austrálii... no, asi bude záležet na perspektivě... :-) Jestli v Japonsku, tak tam jsou už jen digitální metry a je jich nepočítaně... :-) Náročnější to bude, jak nám (s)končí východní společnost v Rusku, tam je naopak jen jeden metr a potěš koště jak se do něj nevlezež... někdo by mohl namítnout, že se to dá v pohodě zvládnout, ovšem je tu ta zajímává překážka relativity, né vždy metr má metr, někdy má třebas metr 1 milimetr, a do něj se občas někdo nevleze, ikdyž je machr na elasticitu...občas má kilomer, kde se vleze plno lidí... no jak praví klasická a vtipná prupovídka,,, Rusko, to je stav mysli :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
Jen technická poznámka, Vlku, abys do toho metru relativisticky smrsklého na milimetr mohl vlézt, musíš se nutně pohybovat srovnatelnou rychlostí, jinak by ti bleskově ufrnknul přes celou Sibiř někam do meziplanetárního prostoru, kdežto ty už by ses ze Sibiře v životě nedostal... No ale pak se nutně (relativistická kontrakce) zmenšíš stejně jako on, a pokud ses vešel do prvního metru, vejdeš se úplně stejně i do toho druhého, milimetrového, a můžete z Ruska frnknout společně. Doporučuju ale neubírat rychlost, dokud bude zachytitelné jakékoli vysílání ze Země...
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky si myslím, vlku, takhle ty negramotné mongoloidní mužiky z východu a čísnké komouše neporazíme. Konečně je ta zázračná wunderwaffe objevena! Víc metrů je potřeba. Tady i na frontě. Dva evidentně nestačí.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jsem v klidu, nemusím hned někoho porážet...
...ono se to nakonec porazí všechno samo a všichni skončíme tzv. několik metrů pod zemí...ta nejsilnější wunderwaffe je už stvořena, smrt, všichni tam prostě jednou musíme :-)
Já jen připomínám... nemohou se brát nejen vkladní knížky, a různé osobní věci, ale ani metry... :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Reagovat
TheRoyalBlue
Tu si ľudia arbitrárne vymýšľajú fakty ako napríklad, že už na AO bol nadopovaný alebo OH vynechal kvôli tomu. Sú z nich experti na doping a samozrejme, nejakým spôsobom do toho dokážu zakomponovať Nadala a Djokoviča (WTF). No proste internet.

Áno, v minulosti niektorým hráčom neprimerane priam zruinovali kariéru, ako napr. Halepovej. Teraz sa možno otvárajú dvere k novému precedensu a možno to budú zvládať citlivejšie než takéto prípady. Teda aspoň dúfajme. Je to fér? Asi nie, ale keď to povedie k zmene systému, tak je to dobre.
Reagovat
sojka1
na cele veci je nejhorsi samozrejme to, ze se vubec jedna o doping, ale stalo se... podle me neuveritelna procesni chyba - vyhoveni zadosti o neulozeni automaticke stopky. Ctete dobre, automaticke. :-) Kdyby trvala jeden den, mela proste byt (automaticky) vystavena. Plus teda pak uz to nasledne..... jinak tenhle pripad take vnimam jako bolestivy, ale mozny predel a start k vetsi efektivnosti a hlavne udrzitelnosti systemu. Priorita je uz mnohokrat tady zminovane rozumne vymezeni zakazanych latek a stanoveni jejich maximalniho povoleneho mnozstvi. (Kdyz doma rano pred odjezdem pouziju po vycisteni zubu ustni vodu s obsahem alkoholu, taky pri kontrole za rohem garaze neco nadycham, nebo ne? :-)
Reagovat
TheRoyalBlue
Áno nadýchaš, ale policajti by ti nemali hneď uložiť pokutu a zobrať vodičák, ale chvíľu počkať a dať ti znova nafúkať. Samozrejme, je lepšie používať ústnu vodu bez alkoholu (nielen kvôli dychovým skúškam) a masážne emulzie bez klostebolu, ale reálne ústna voda neovplyvní schopnosti vodiča a Sinnerovi viac pomôže dobrý steak než mikroskopická dávka stereoidu :)
Reagovat
Nola
vy dvaja ste dali celkom slusny navod ako tieto drogy vlastne funguju, ani to netusite.... alkohol sa casom odbura a steroidy sa z tela vyplavia, hrac sa vycisti....
Reagovat
TheRoyalBlue
Áno, metabolizmus odbúrava látky z tela, šokantné, idem to spracovávať ešte :)
Reagovat
winsett8
Pro podobné případy následující, týkající se spoluhráčů Sinnera je to spíš signál, že by mohli v takovýchto případech postupovat stejně. Ostatní je vata.
Reagovat
Nola
Kalinska, ked bude pozitivne testovana, moze povedat, ze si vymenili telesne tekutiny
Reagovat
alcaraz.dva
kazdy pripad je jiny. Porovnavaji se take hodnoty slozek co byli ve vzorcich dlouho pred nalezm
Reagovat
alcaraz.dva
Vedci problem skoumali,expertii se vyjadrili, tribunal rozhodl, nikdo se neodvolal...ale lidske mysleni chce jen nekonecny pribeh
Reagovat
emiliano
Reagovat
Pe3k
Zběžně jsem si o tom něco přečetl a tak jsem nyní expert na danou problematiku. Podle hodnot v krvi je dost nepravděpodobné, že to bylo z nějaké masáže krémem a Janek z toho tak vybruslil i díky právníkům.
Reagovat
Patik
Čiže Janik si normálne dáva bomby do tela ? Taký slušný nenápadný skromný chlapec dopuje ?
Reagovat
petanovy
Hlavně bych poprosil pana Kyrgiose aby začal hrát zase tenis (dalo se na to dívat) anebo aspoň přestal žvanit a dělal třeba i komentátora tenisu(dalo se to poslouchat)
Reagovat
ladinec
Když si vzpomenu jak zničili Šarapovovou.... Jaké měla svaly wiliemská a nic....
Reagovat
Nola
a dnes sa obe spolu fotia na nejakych eventoch ako najvacsie priatelky.... to nevymyslis...
Reagovat
George_Renel
Meldoniová Ruska se zničila sama, když nedokázala přestat brát pilulky, i když již byly půl roku zakázané.
Reagovat
Nola
vsak tvrdila, ze o tom nevedela, ze su od januara na zozname zakazanych latok, netvrdila nic ine ako Jannik, ktory tiez nevedel, ze jeho maser je hnup
Reagovat
PetaM
Absolutně jiná situace, ale Slovák si
Reagovat
PetaM
... tam hodí rovná se. Umřu smíchy.
Reagovat
Pecminek
Ano doping jednoho je aboslutně jiná situace než doping druhého... anebo že by to vše byl doping? Na to nemusíš bejt ani Cikorka Peťánku
Reagovat
Amputace
No to je právě to, co se tady řeší. Že by mělo být nějakým způsobem zohledňováno množství dané látky, z čehož se dá snadno vydedukovat, jde-li o cílený doping s úmyslem dostat se do výhody proti konkurenci nebo o situaci typu, kdy políbíš na párty nafrčenou holku a do těla se ti dostane naprosto zanedbatelné množství nějaké neschválené látky.

Vražda taky není jako vražda, třebaže slovo je stejné.
Reagovat
diskuse
Možná měl Sinner zbytkový, ale hlavní dávky použil po konci loňské sezony před předsezónní přípravou v Austrálií. Nejde jenom o to, aby nabral sílu nebo svaly. Jde i o schopnost těla regenerovat a předcházet zraněním v těžké přípravě, s čímž měl Janko veliké problémy. Následně ho testovali, měl negativní výsledek v Austrálii. Potom ho testovali znovu a našli zbytky steroidů. To se děje v boxu normálně, že někdy A vzorek vyjde negativně/pozitivně a následně se odebírá B vzorek a může dojít k opačnému efektu. Byl jsem tam, viděl jsem ho... nebyl to normální Sinner v tom semifinále AO. Samozřejmě k.k.ti italský z něho byli hotoví. A to finále s Medvedevem...... byl jako stroj v pětiseťáku... totální opak "normálního" Sinnera ze zápasů s Medvedevem (viz tenhle Wimbledon).
Reagovat
Stan_Borowitz
Třeba měl jen zrovna ten správný cyklus v kondiciogramu jako František Koudelka z STS Chvojkovice-Brod. Není třeba za všim hned hledat nějakou levárnu.
Reagovat
Amputace
Však ano. Netvrdím, že zrovna na Sinnera by měly být praktikovány nějaké polehčující okolnosti. Spíš jsem to bral obecně v reakci na tvrzení, že doping je doping a na ničem dalším nezáleží. Podle mě záleží a na různé případy by mělo být nahlíženo různými prizmaty. Stejně jako v právu.
Reagovat
Nola
to by si napisal aj v pripade, keby sa jednalo o hraca, ktoreho fakticky nemas rad? no pochybujem..... to by si tu roztocil kolotoc..... viem, ze nesledujes damy, ale par nickov ano, tak dam radsej priklad Sabalenky, to by niektori normalne mali orgazmus..... a co tak Krejcikova, to je celkom slusny priklad, ked sa dostane do vrcholnej formy iba raz za cas? no cert to ber, ale obe by boli suspendovane, a nikoho by nezaujimala ich hladina steroidov, celkom slusny precedens to je, tadial neleti ani najnovsi model Boeingu.......
Reagovat
Amputace
Omg, s tebou je opravdu občas těžká řeč... Jasně píšu, že to rozvíjím v obecné rovině, vůbec neřeším Sinnera; neřeším to ve smyslu nějakého hráče, ale ve smyslu obecné problematiky, která by se měla nějak řešit. A ty zahájíš svůj příspěvek: tohle by si psal i v případě, kdyby se jednalo o hráče, kterého nemáš rád? Já nemám rád pouze Djokoviče. A věř tomu ne, ale ano, i v jeho případě bych měl stejný názor: pokud by bylo prokazatelné, že regulérně dopoval, klidně bych mu odebral všechny tituly, v případě, že by se jednalo o nějaké zbytkové množství, které se mu mohlo dostat do těla spíše nedopatřením, tvrdil bych, že by na situaci mělo být nahlíženo jinak než jako na regulérní doping.
Reagovat
Krisboy
Šaratice se zničila sama svojí bohorovností.
Reagovat
emiliano
Ozval sa rusofil
Reagovat
diskuse
Proč ho hned urážíš? Jsi ten typ zoufalého člověka, který nemá žádný protiargument, ale hned vytahuje rusofilismus nebo race card? Typická Woke nulo. Slaboch šlechtic Emílek De Bílek. :)) hihi

Mimochodem Sharapka (kterou skutečně nemám rád) dlouhodobě žila v USA.
Reagovat
petanovy
Mně je z toho všeho vážně zle co se děje kolem Sinnera... hateri nebo i hateri Nadala se tu dále zesmesnuji.. už to tu bylo psano zjistili mu 2x minimální množství Clostebolu jenž je opravdu v mnoha mastičkach z běžných lékárnách obsaženy. To množství nalezeneho Clostebolu mu zjevně k zvýšení výkonu nijak pomoct nemohlo! Je mi líto jeho coby nastupujícího lidra tenisu z nextgen že tohle musel tutlat a řešit v hlavě 4měsíce a je mu líto Simony že to musela trpět 18 měsíců. ITIA i VADA by měli ihned zveřejňovat množství nálezu X množství(povolené) hranice. Pak by se asi zjistilo snáze kdo sype a kdo užil 'omylem'. Ale dvojí metr se mi taky nelíbí nicméně s Gyrosem opět nesouhlasim-jeste na AO Sinnera vynasel do nebes dnes ho posílá na 2roky...!!!
Reagovat
Mantra
Péťo, praskne ti žilka. Klid.

A Gyros? Asi to nevěděl. Myslím, že mu fandilo spoustu lidí a již nebudou.
Reagovat
petanovy
To je právě to zlý na tom že když něco Gyros žvejkne tak ať je to sebevětsi volovina váhu to u lidí má... Bohužel a to vážně říkám že to komentování tenisu mu vážně šlo
Reagovat
PTP
Kyrgios je pozér a fakt by to chtělo dávat ty výsledky kvantitativně
Reagovat
Orgasmator
Tak samozřejmě, tu správnou hladinku měl nejspíš už začátkem roku...
Reagovat
diskuse
Proto sis musel zakládat nový nick PetaM? Ještě větší tragéd, než jsme si mysleli. :))

PS Nick vynášel Sinnera na AO do nebes paradoxně díky tomu, že byl Sinner nadopovaný.
Reagovat
Dovodo6
Že by se tímto vysvětlovala jeho neporazitelná forma ze začátku sezóny?
Reagovat
Krisboy
Samozřejmě!

Na něm je vidět na první pohled, že se steroidama cpe od rána do večera, na to člověk nemusí být odborník.
Reagovat
ladinec
Kdyby to byl někdo z Ruska. To by s toho udělali , že státní politika ......
Reagovat
ladinec
Závodit jen pod bílou (poraženeckou) vlajkou
Reagovat
emiliano
Lebo v Rusku to aj bola štátna politika ty seretenko. Neplet tu hrušky s jablkami, nesnáž sa tu prepašovať rovnitko medzi prípadom jednotlivcov a ruskou klamárskou aktivitou.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jasně, říkali to v televizi, tak to bude jistě pravda...
Reagovat
Fandina
A jak víš, že to není pravda?
Reagovat
Stan_Borowitz
Kde říkám, že to pravda NENÍ?
Reagovat
Marduch
Možná právě proto, že to na něm neni vidět vůbec. Tím neřikám nic o sypání, nicméně když bych si mohl zaspekulovat, tak Sinnera jako vyloženého ektomorfa můžou trápit potíže s nabíráním svalové hmoty, resp. s nedostatkem síly. "Vzhledem k rychlému metabolismu je potřeba, aby ektomorf přijímal více energie, než jeho tělo stačí spálit. Pokud chce tento somatotyp zvýšit množství své svalové hmoty, musí omezit aerobní aktivity." A říkejte tohle vycházející hvězdě tenisu s nejvyššími ambicemi
Reagovat
turista
Tak nějak.
Reagovat
Amputace
Ano, na tom něco je. Též jsem ektomorfního typu a něco o tom vím. Určitě dává daleko větší smysl, aby v atleticky zaměřeném sportu sypal vysoký hubeňour než malý svalnatec.
Reagovat
turista
Mám to taky tak. I kdybych posiloval několik hodin denně tak ty svaly tam nebudou. Celý život to tak bylo. S vytrvalostí a s ohebnosti jsem problémy nikdy neměl.
Reagovat
fajmanovam@email.cz
Souhlasím
Reagovat
Patik
Fandenie hejty bokom z objektívneho hľadiska je to dvojitý meter ako lusk nemusíme si tu klamat..niekto možno niekde zatahal za nitky to sa my nedozvieme.. každopádne na Sinnera už sa nebudú pozerať ľudia a hráči ako predtým... poškodí mu to povesť a nevadi..mal by dostať aspoň pár turnajov dištanc...aby uspokojili nespokojných.
Reagovat
Nola
o to ani neide, ze nemal hrat, ide o to, ze to drzali v tajnosti a vyvstava aj otazka ako to bolo skutocne s OH, lebo tam testuju ovela prisnejsie, cely jeho team, on sam aj manageri ATP vedeli, ze bol pozitivne testovany, ktovie ci mu tichucko neneznacili aby sa stiahol, nech nie je nahodou skandal..... zase budem obvinena z konspiracie, ale angina ako dovod ? kolkokrat hrali hraci s teplotou, nachladnutim, chori a.p.
Reagovat
Martan1
Super dedukce, někteří tě tady někdy urážejí že jsi konspirátorka a že za vším vidíš spolčení a faleš. Podle mně naopak dneska člověk musí postupovat jako ty. Co když je to takhle...a co když třeba zrovna takto..atd. Rozhodně je to lepší než se naivně smiřovat ve s oficiálními prohlášeními které jsou někdy tak jednoduché a rozebíratelné do šroubků, že by člověk až zaplakal. Super Nola
Reagovat
emiliano
Ano treba konšpirovať v každom prípade, jeden náš hlupák zo SNS sa dostal až k pochybnostiam o gulatosti zeme, vraj to nevidel. Treba Nola sa pozrieť aj na DNA svoju a rodičov.
Reagovat
Nola
LOL, verny psik Davorka sem priliezol, nevydrzal a znova tu zasi.ra diskusie, argumenty ziadne, ale slovenska politicka scena mu neda spavat, poradim, treba sa stazovat na patricnych miestach a bojovat do poslednych sil, ale na spravnom mieste, tu sme na tenisovom fore, a odkaz mu, ze Simonku-jeho lasku hodil pod vlak a haji tu nakeho mrkvaca, ktory bol prichyteny pri rovnakom cine, z jeho strany dvoji kilometer
Reagovat
Martan1
Podívej já ti to vysvětlím naprosto jasně. Co je největší lež na světě? Je to přece dogmatické náboženství a že to na Slovensku je hodně rozšířené. Je to a vždycky byla oficiální lež. Konspirační teorií proti tomu může být třeba výskyt mimozemských civilizací. Viděl je někdo někdy...? Možná viděl, možná ne. Ale natočili o tom dokumentů spousty a spousty, někdy věci k zamyšlení, někdy ptákoviny jako tu od Vachlera, kde on sám prý zažil setkání a další bla bla bla, jen aby se na to dobře koukalo. Skutečnosti je tam pramálo! Výmysly a hnus velebnosti. Asi si chtěl dokázat že to umí jako v Hollywoodu, jiný význam to nemá. Proč se točí lži? Pro peníze! V té spoustě lží se ale ztratí i informace která je skutečná. Třeba další informace o mimozemských civilizacích. Jenže lid otráven přívalem lží dnes a denně ji odvrhne jako další lež. Co je pak konspirace? Viděl někdo boha na obláčku...? Neviděl. Ale je napsáno spousty nesmyslů a ty jsou shromážděny v bibli. Tu bibli psali lidé kteří chtěli aby to tak bylo, oni nepopisovali tehdejší skutečnost. Pak se k tomu přidali další a další vykladači jediné pravdy a těm šlo už jen o moc. Bible byla oficiální pravda středověké doby. A když někdo tvrdil něco jiného , tak byl kacíř, heretik , dneska nazvaný konspirator. Náboženství nemá nic společného s existencí nejakého vyššího řádu kterému někdo říká Bůh.Je to oficiální, povolená nejrozšířenější lež. Proto vznikají konspirační teorie.... protože se neustále lže. Lež
sama i sobě tak škodlivá není ale lež vnucována jako jediná pravda, tak ta je strašně škodlivá.
Reagovat
gigin
https://youtu.be/zRSO7IxODg4?t=9
Reagovat
Martan1
Jo to je dobrý, taky jsem se tomu hodně zasmál když jsem to viděl poprvé. Jedna z mála dobrých komedií po 1989 roce. Bolek hraje skvěle.
Reagovat
gigin
Jsem si na to hned vzpomněl, jak jsem tě četl :) Jinak ano, film paráda, hlášky legendární, někteří to sice nemají rádi, že je to vulgární, ale tady u nás to tak prostě je...
Reagovat
Krisboy
Jeden z nejlepších filmů čs. kinematografie.
Reagovat
Blondie
Čemu se na Slovensku říká angína?
V Česku jde o poměrně vážné onemocnění spojení s úpornou bolestí v krku, zanícenými mandlemi, vysokými horečkami a značnou infekčností. Žádná rýmečka.
Kamarádka to teď měla a ještě po 2 týdnech měla problém ujít tři km.
Reagovat
Nola
ano, angina moze mat tazky aj lahky priebeh, zavisi ako sa s tym vysporiada organizmus, ja netvrdim, ze ju nemal, nemam dokazy, iba uvazujem, ze niektori hraci hraju chori, zraneni a taky spickovy sportovec dostane taku liecbu o ktorej sa nam ani nesniva, a prepac nemusim verit vsetkemu co nam tvrdia media....
teraz ma napadlo ako sa drzal za bok v Kanade, niektori tu uz pomaly plakali, ze nebude hrat na USO a on si dokracal za titulom v Cincy, som nachylna verit tomu, ze to bolo iba psychicke rozpolozenie z neistoty, ktora plynula po dopingovom teste, asi uz mal znalost, ze to vyjde na svetlo a nevedel ako to cele dopadne, no a vyjst s tym na povrch po titule v Cincy, je pre mna ako past na oko....
Reagovat
PetaM
Ještě, že na jednom Slovákovi nestojí svět.
Reagovat
emiliano
Ešte ťa stále neobjavili naši boľševici z koalície, aby si im poskytovala svoje videnie sveta? A čo keď sa chytal za zadok?
Reagovat
Pecminek
Koukám že angína už nabírá směru nejzákeřnější nemoci v dějinách, Covidu. Trochu z toho cítím, že se snad chystá nějaká žraločí angína, která zachvátí celý svět, který ale s ladností se proočkuje do ráje

"blondes never disappoint"
Reagovat
Patik
Niečo natom bude..ale žeby Sinner bol takýto šinter s dopingom ?
Reagovat
Amputace
Nejsi z toho obviňována, ty to jednoduše řečeno děláš. I kdybys nakrásně měla pravdu, pořád je to konspirace - tedy tvoje myšlenková konstrukce postavená na nedoložených informacích a neověřených faktech. Spousta těch neprovařenějších konspiračních teorií (viz třeba AIDS) také dává smysl, když je člověk podloží chytrými hypotézami.
Reagovat
Stan_Borowitz
No, nevím, podle této definice je konspirace třeba i teorie strun.

Nebo z jiné strany, spousta informací a faktů bývá často záměrně zatajena či dokonce vhodně upravena, aby mohly být některé výklady událostí prohlášeny za jedinou možnou "pravdu" a jiné naopak za "konspiraci". Ostatně to přiznal sám pan premiér Fiala, když řekl, že občan má právo na korigované informace.

No a když tvou definici použiju na masmédia, je většina jejich obsahu konspirační.
Reagovat
Amputace
V tom máš určitě pravdu. Žádná nezpochybnitelná definice pravdy neexistuje, stejně jako nelze věřit masmédiím. Ale nevidím důvod, proč si komplikovat život konspiračním způsobem uvažování. A nemusí se jednat o velká, společensky nosná témata, ale o oblasti každodenního života. To, co Nola předvedla, je typická ukázka domýšlivosti. Dává to určitě smysl (to je ostatně u konspirací běžné), ale neopírá se to vůbec o nic. Něco jiného by bylo, kdyby s takovým tvrzením přišel nějaký tenista, který třeba Sinnera i osobně zná a lépe do toho všeho vidí. Pak bych se nad tím zamýšlel. Ale tohle? Jen další skládačka domněnek. Viz její nedávné prohlášení, že přátelský vztah Federera a Nadala vznikl jen jako hra pro média. Proč takto uvažovat? Oni k sobě celou kariéru chovají respekt, vystupují tak, mluví tak, Nadal brečí na Federerově rozlučce, ale já budu raději věřit tomu, že je to celé jen hra... To mi nedává smysl.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ty jsi jeden z mála zdejších, s kým je opravdu radost diskutovat. Nemáš předsudky a přemýšlíš logicky, neideologicky. Chtěl jsem namítnout, že třeba v matematice lze tvrzení nezpochybnitelně dokázat nebo vyvrátit, ale pak jsem si vzpomněl na (první) Gödelovu větu o neúplnosti...

Já bych Nolu neodsuzoval, je to v lidské povaze, občas si trochu "zakonspirovat", děláme to nevědomky všichni, když nemáme dostatek informací. Tedy těch původních, nekorigovaných...
Reagovat
victim
A nebo jich máme dost ale obě jsou dosti bizarní jako v tomto případě.Mě osobně vychází pouze dvě možnosti a jedna je horší než druhá.
Buď jsou podvodníci (nepravděpodobné,není moc co získat) a nebo jsou to kandidáti na nějakou Darwinovu cenu nebo její obdobu (pravděpodobné,lidé jsou občas nepoučitelní blbci).
Reagovat
victim
"obě" je tam navíc pardon.
Reagovat
TheRoyalBlue
Držali to v tajnosti dokým nebolo definitívne rozhodnuté, a tak to aj má byť. Malo by sa to tak riešiť v každom jednom prípade.
Reagovat
fajmanovam@email.cz
Spekulace
Reagovat
Blondie
Fakt bych chtěla dělat vrcholový sport, kde člověk nemusí hlídat jen své jídlo, pití, léky a potravinové doplňky, ale zaměřovat se složení rtěnky, se kterou mě někdo líbá a krému, který si někdo dává na ruce. Takový stres bych chtěla denně podstupovat. Brrr
Reagovat
vavrinec
Protože je to celé nastavené špatně. Nezohledňuje se množství "zakázané" látky, pokud by se zohledňovalo, bylo by ve spoustě případů zcela jasné, že nejde o žádný doping. WADA je bohužel organizace fanatiků, která by nejraději zničila profesionální sport (mnozí to i mimo protokol přiznávají). Proto je zakázáno nesmyslné množství léků a látek, které reálně žádným dopingem nejsou a proto také nejsou stanoveny rozumné limity, od kdy se zakázanou látkou vůbec zabývat.
Reagovat
PTP
Přesně to jsem chtěl říct,ale Tys to tak pěkně napsal, takže souhlasím v plném rozsahu
Reagovat
fajmanovam@email.cz
Přesně tak
Reagovat
diskuse
To je daň za to být profesionálním elitním a nadstandardně vydělávajícím sportovcem. Buď se bude muset legalizovat doping v plné šíři (jako např. v profesionálním armwrestlingu a strongmen) nebo se to bude testovat jako doposavad a zkrátka - "take it or leave it".

Ono Bůh ví, kde bude sport za 100 let. Teď jede neskutečně léčba kmenovými buňkami.... do 20 let se podle mě bude měnit cíleně genetika a za 100 let se beztak budou lidi augmentovat jako stroje... bionické paže atd. Pak se nám naši předkové jednou zasmějí, že jsme řešili něco tak "trapného" jako doping. Inu, pokrok se zastavit nedá. Nicméně všichni by měli mít stejné podmínky.... a Sinner nebo třeba i podvodník z Manacoru Rafa nehráli fér. Fér by to bylo jedině v případě, kdyby to bylo legální.
Reagovat
Blondie
Jasně, ale za co všechno máš převzít odpovědnost? To při každém doteku sportovce vyplníš dotazník? Chceš si někam sednout a přetřeš si to hadrou, protože bůhví, čím si lýtka namazal ten, co tam sedět předtím? Nějaká míra by být mohla.
Reagovat
vavrinec
Není třeba legalizovat doping, ale nepřistupovat k problému absurdně a fanaticky. A neřešit údajné dopingové případy rok či víc. Na to naprosto stačí měsíc. Stanovit limity (ale nenechat to na WADA ale nezávislými odborníky), stejně tak redukovat šílené seznamy zakázaných látek a léků. A pak by to celé mohlo rozumně fungovat.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
vavrinec
Dobrý paradox. Vytýkají ATP, že vše vyřešilo rychle a asi oceňují případy, kdy se vše zoufale vleklo. Chápu, že by se mnozí Jannika rádi třeba na rok zbavili (nebo i na déle), ale měli by myslet na to že cokoliv podobného se může stát kdykoliv i jim.
Reagovat
Nola
samozrejme moze sa to stat aj inym, ale naco hadat buducnost, stalo sa to uz, Cilic, Halep, Sharapova, potom su hraci, ktori neodovzdali vzorku vcas ako Brooksby, Troicki, hraci ktori radi omamne latky, napr. koks ako Evans, Gasquet.... vsetci mali pozastavenu cinnost kym sa neocistili, tu uz nejde o to, ci ten doping nejako ovplyvnil jeho hru, ale o integritu sportu ako takeho, dvojaky meter ako vysity, a neboj sa Nike a Gucci nedopustia, aby ich mrkvac bol potrestany, potrebuju ho, aby propragoval ich vyrobky, vo vzduchu visia velke prachy, a tie ako vieme su vzdy na prvom mieste
Reagovat
turista
Asi tak.
Reagovat
Krisboy
Dvojí metr to v každém případě je.
Sice jsem přesvědčen, že Janek nevzal nikdy vědomě nic, co by mu nějak zvyšovalo výkonnost, tedy nedopoval, ale stejně tak jsem byl přesvědčen v jiných případech, kdy ti hráči potrestání byli.
ATP i WTA je stále horší a horší. Zřejmě korupce a mafiánství Kaderkovskeho stylu.
Reagovat
Krisboy
Vlastně ne, žádná korupce, ale Sörös, že Nolko?
Reagovat
ladinec
Reagovat
McBorg
Plne súhlasím a tleskám
Reagovat
victim
Tak nakonec bude způsob řešení případu ještě větším skandálem než doping samotný.
Bravo.
Reagovat
PetaM
Zajímavé je, že se k tomu vyjadřují nicky jako Kyrgios a Shapovalov ... Všechno ví, všechno znají a vše samozřejmě komentují.
Reagovat
Patik
Keď sa k tomu môžu vyjadriť gaucovi odborníci na tenisportale prečo by sa k tomu nemohli vyjadriť profesionálni tenisti.
Reagovat
diskuse
Jako tady by se dalo uvažovat minimálně o nepřipuštění Sinnera na toto US Open a AO 2025.

Novak kvůli dopingu Janka ztratil několik týdnů na postu světové jedničky, pravděpodobně i titul z AO, kdy byl Janko krytý antidopingovou agenturou..... A historie se opět opakuje, jako s Dopalem, který sypal ještě více a vynechávám i 4 měsíce sezóny, aby se skryl před komisaři.

Pakáž.

Kdyby se tohle stalo Nolemu, tak už by patetický nezvěstný padDICK, amPUTAcia, petaM, ondrasek cu...máček vylezli z nory a volali po dvouletém distancu Noleho. :)) hihi Dvojí metr TP.
Reagovat
PetaM
To, že Djokovič sype víme všichni. Jen se to prostě nesmí provalit. A stále nechápu, co má AO společného s IW
Reagovat
diskuse
Djokovic, který se bojí i covid vakcíny sype. Dobrej fór. Djokovic, který je ze Srbska a nikdy by od západních agentur a institucí nedostal ochranu jakou dostal Nadal a Sinner. Přestaň se zde ponižovat. hihi :))

A tvá poslední věta? Už jsem ti odpověděl v předchozím článku. Tak ještě jednou pro pomalejší.

"Janko SinnerKO to měl v oběhu určitě už dříve před AO, ale krylo se to, aby to nedehonestovalo jeho výhru nad třídním nepřítelem Djokovicem.. zápaďákům se toleruje více než východnímu bloku. :))

Navíc se netestuje denně a agentura potřebuje čas i na vyhodnocení....

Sinner byl abnormální na AO. Měl neuvěřitelnou výdrž po dobu celého AO... Ve finále uštval i Medveděva, který vždy Sinnera předtím v předchozích zápasech obvykle fyzicky uštval. Tohle bylo cinklé. :))"
Reagovat
ladinec
Souhlai
Reagovat
srnecek
zaujímavé, že toto ti vadí, že oni všetko vedia, ale že nižšie tvrdíš ty, že "Djokovič sype víme všichni", to je OK. Kto všetci to vieme? Tí, ktorí majú na pamäti, že sa nedal ani očkovať (príspevok austrálčan)? On, ktorý má životosprávu takú, že ani mnohí askéti takú nemajú? Preto všetci vieme, že sype....
Krásna téma na diskusiu. Ale najmä v tom, ako sa prejavujú jednotliví diskutéri, akým spôsobom. Pre niektorých viditeľne aj ventil na uvoľnenie frustrácie...Nadal a Djokovič stále idú....
Reagovat
srnecek
...že oni všetko vedia....Kyrgios a Shapovalov
Reagovat
Krisboy
Jestli něco víme všichni, je to to, že Kyrgios je tak hloupej, že si opravdu myslí, že ví všechno
Reagovat
diskuse
No, to bych zase s tak velkou jistotou netvrdil. Možná se chová bizarně na kurtu, ale mimo kurt je to celkem zajímavej chlapík. Jeho podcast není špatný, skoro si myslím, že NickDick je overthinker, má nějakou minulost a vývoj od dětství. To, že má excentrickou formu vyjadřování, ještě neznamená, že je vadný jeho obsah.
Reagovat
PTP
Asi jako ty
Reagovat
McBorg
Ty máš nasypané v hlave
Reagovat
wojtop
To, že Djokovič sype víme všichni - nie, nevieme to vsetci. Vieme iba, ze niektori jedinci si to myslia.
Reagovat
QacO
Ty si ako dovolíš napísať ze Djokovič sype ?????
Bud sa chot hrať do piesku a neotravuj dospelých....
Alebo ak si starší tak potom to vidím na zakrpateny mozocek co volne defekuje
Choré myslienky..
Reagovat
urbanlibor
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist