Mirzaová jako první Indka vyhrála grandslam

1. 2. 2009, 09:54
Aktuality 0
Sania Mirzaová se zapsala do historie indického tenisu, když se stala první tenistkou své země, která získala grandslamový titul. Povedlo se jí to na letošním Australian Open, kde po boku zkušeného krajana Bhúpathího vyhráli čtyřhru smíšených dvojic.
Profily hráčů
Sania Mirzaová a Maheš Bhúpathí

Indická dvojice Maheš Bhúpathí a Synia Mirzaová si v Melbourne po roce zopakovala účast ve finále smíšené čtyřhry a reparát se jí povedl. Semifináloví přemožitelé českého dua Dlouhý/Benešová dnes porazili pár Andy Ram a Nathalie Dechyová hladce 6-3 6-1.

V melbournském mixu už Bhúpathí triumfoval před třemi lety, tehdy v páru s Martinou Hingisovou. Loni s Mirzaovou prohráli ve finále, nyní však bylo jejich vítězství jednoznačné. Třikrát svým protivníkům sebrali podání a Bhúpathí po celý zápas dominoval na síti.

Zkušený třicátník Bhúpathí si připsal už jedenáctý grandslamový titul. Ve smíšené čtyřhře dominoval posedmé, pokaždé s jinou partnerkou. Dvaadvacetiletá Mirzaová se naproti tomu stala první Indkou, které se podařilo vyhrát jeden ze čtveřice prestižních turnajů.

"Je to jako sen vyhrát grandslam. To je to, proč tenis hraju," radovala se dvaadvacetiletá Mirzaová. "Mně se to navíc povedlo s někým, koho znám velmi dlouho a velmi dobře. Byly to dva skvělé týdny," dodala.

Indický tenista mohl z Austrálie odjet s dvěma tituly, v sobotním finále mužské čtyřhry však spolu s Markem Knowlesem z Baham podlehli americkým dvojčatům Bobovi a Mikovi Bryanovým.

- AUSTRALIAN OPEN (Melbourne, tv. povrch, 15.700.000 dolarů) -
nedělní výsledky

Smíšená čtyřhra - finále:
Mirzaová/Bhúpathí (Indie) - Dechyová/Ram (Fr./Izr.) 6-3 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist