Mirzaová promluvila o rozchodu s Hingisovou a spolupráci se Strýcovou

22. 12. 2016, 15:30
Aktuality 1
Letošní sezona indické tenistky Sanii Mirzaové byla hodně divoká. Úvod sezony zvládla výborně, když s Martinou Hingisovou ovládla Australian Open. Úspěšný deblový pár se ale v průběhu roku rozešel a Mirzaová začala hrát s Barborou Strýcovou. Hned na prvním turnaji s Češkou triumfovala. Indka promluvila i o zklamání letošní sezony - olympijských hrách, kde chtěla vybojovat medaili.
Sania Mirzaová a Barbora Strýcová

S letošní turnajovou sezonou nemůže být Sania Mirzaová nespokojená. Hned v úvodu vyhrála s Martinou Hingisovou Australian Open a podruhé v řadě zakončila rok jako deblová světová jednička.

Se Švýcarkou ale v létě spolupráci ukončila a posteskla si i po medaili, kterou chtěla získat na letošních olympijských hrách v Rio de Janeiru.

S Hingisovou se dala dohromady loni během turnaje v Indian Wells. Společně vyhrály tři grandslamové tituly a zapsaly se do historických tabulek 41 vítězstvími v řadě, což je nejdelší vítězná šňůra od roku 1990.

Přesto se v srpnu jeden z nejúspěšnějších párů tenisové historie rozpadl a v médiích se objevily různé spekulace, co tak může za rozchodem švýcarsko-indického tandemu stát.

Mirzaová si stojí za tím, že jediným důvodem k ukončení spolupráce byl nedostatek úspěchů na konci společného působení. "Deblová partnerství jsou jako každá jiná. Fungují i nefungují. Není to taková věda, jakou z toho lidé dělají. Není to ani žádná tragédie, tyhle věci se prostě na tour stávají," řekla Mirzaová.

"Všichni chceme vyhrávat. Ukončit s někým partnerství je vždy smutné. Ale musíte se s tím smířit. Martina je teď s novou deblovou partnerkou šťastná. A já také, proto už jsem s Bárou měla pár úspěšných turnajů," dodala.

Nezastavitelné duo Hingisová/Mirzaová ovládlo i letošní Australian Open

Po rozchodu s tenisovou legendu začala Mirzaová spolupracovat s českou tenistkou Barborou Strýcovou. A nový pár měl okamžitý úspěch. Hned na prvním turnaji v Cincinnati vyhrál titul, v Tokiu triumfoval podruhé a ve Wuhanu došel až do finále.

Mirzaová a Strýcová se dohodly na spolupráci i v příštím roce. Mirzaová věří, že styl jedné doplňuje hru té druhé. Indka se na kurtu prezentuje především dělovým forhendem, Strýcová zaskočí na síti a výborně pokryje bekhend.

"Měly jsme úžasný start a Bára je velká bojovnice, což je její největší plus. Nejlepší na našem vztahu je, že jsme k sobě naprosto upřímné. Vždy půjdeme na kurt s tím, že tam necháme všechno. Pokud jedna z nás nebude moct, tak prostě nenastoupíme," chválila svou novou spoluhráčku Mirzaová.

Mirzaová a Strýcová se svým prvním titulem z Cincinnati

Mirzaová má tři grandslamové tituly i ze smíšené čtyřhry. Tu by příští rok ráda hrála s Ivanem Dodigem. "Ivan má ale něco se zády. Trvá to už asi čtyři nebo pět měsíců. Pokud by nebyl stoprocentně připravený, asi budu hrát s někým jiným," uvedla Mirzaová.

Indka se nebrání ani spolupráci s krajanem Rohanem Bopannou, s nímž útočila na bronzovou medaili na letošních olympijských hrách. Nakonec jim ale po prohře s Venus Williamsovou a Rajeevem Ramem zbyla jen ta bramborová.

"Možná jsem v Riu propásla poslední možnost získat na olympijských hrách medaili," řekla smutná Mirzaová. "Nevím, zda se zúčastním těch dalších. Uvidíme. Teď o tom každopádně nepřemýšlím, momentálně se soustředím na nadcházející sezonu," doplnila.

Jejím největším cílem je vyhrát příští rok v ženské čtyřhře Roland Garros, jediný grandslamový vavřín, který Indce ve sbírce chybí. "Chtěla bych příští rok zkompletovat sbírku grandslamových titulů. Pokud se to nepodaří, tak se nic neděje, ale bylo by to úžasné. I jiný grandslamový triumf by byl skvělý, potřetí bych zakončila sezonu alespoň s jedním."

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

1
Přidat komentář
FulnekUltras
bývají většinou velmi taktní... ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist