Mladenovicová piluje 'řezaný' bekhend. O rady prosí mistra v oboru Vinciovou

5. 12. 2017, 14:06
Aktuality 8
O nepříjemném 'řezaném' bekhendu Roberty Vinciové se říká, že by ho italská tenistka mohla vyučovat. A možná nezůstane jen u slov. Až v květnu ukončí kariéru, má už Vinciová na stole neoficiální nabídku od Francouzky Kristiny Mladenovicové.
Kristina Mladenovicová

Kristina Mladenovicová má za sebou životní sezonu, během které se vyšplhala až na post světové desítky. Přitom od Wimbledonu laborovala s bolestmi kolena, vyhrála už jen jeden zápas a rok zakončila černou sérií dvanácti porážek.

Zřejmě i proto se před startem sezony 2018 snaží zapracovat do své hry více variability. Na Instagramu se před pár dny pochlubila videem, jak piluje 'slajsovaný' (řezaný) bekhend a přidala k tomu vzkaz.


"Tohle jsem já od chvíle, co můj idol slajsovaného bekhendu Roberta Vinciová oznámila, že za pár měsíců ukončí kariéru. Tenhle úder je v ohrožení, prosím o tvé rady!" napsala Mladenovicová zprávu adresovanou Robertě Vinciové. 

"Kiki, ale tohle je perfektní! Mou radu nepotřebuješ," reagovala čtyřiatřicetiletá Italka Vinciová v komentářích. "Díky, ale není to pravda! Po Římě ti zavolám," odpověděla o deset let mladší Francouzka Mladenovicová.

Vinciová vypilovala defenzivní úder hraný bekhendem jednoruč takřka k dokonalosti a byl její hlavní zbraní. Například v semifinále US Open 2015 našla v ne zcela tradičním úderu recept na Serenu Williamsovou, kterou tehdy zastavila těsně pod vrcholem cesty za kalendářním grandslamem a sama tak postoupila do svého jediného finále grandslamu ve dvouhře. 

Vinciová, jež v květnu v Římě ukončí kariéru, byla světovou sedmičkou ve dvouhře a jedničkou ve čtyřhře, v níž dosáhla na kariérní grandslam.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Fandina
Kiki vždycky pobaví. Tak uvidíme, jak jí to půjde v reálu.
Reagovat
Jabadu
Mistrem backhandového slajzu je především Roger.
Hraje ho těsně nad sítí a je to úder, který každého sopeře spolehlivě naser ...
Mistryní ve forehandovém slajzu je snad stále Karolína.
"Normálně jí to tam pošlu a vrátí se mi takovej humus, že to jebnu do pitche!"
:-)
Reagovat
Jabadu
Pozn.
Metelescu Blescu nepočítám!
:-)
Reagovat
PetaM
Jak bys mohl, ta má především forehandový slajz :D
Reagovat
Jabadu
No vždyť ...
:-)
Reagovat
janek_da
Bobina a Ernest. Hm, musí počkat až se rozvede.

https://www.tennis-arena.cz/vinciova-gulbis-je-atraktivni-vzdycky-me-pritahoval-19178cz/
Reagovat
Fandina
Však se také pořádně naštvala, když jí to řekli.
Reagovat
blixa
Kdo pozdě chodí .... :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist