Mnichov: Favorité Čilič a Almagro měli namále

6. 5. 2010, 22:17
Aktuality 0
ATP MNICHOV - V Bavorsku dnes postoupili všichni nasazení hráči, jednička Čilič a šestka Almagro však měli ve svých zápasech spoustu starostí.
Marin Čilič

Marin Čilič mohl v zápase se Simonem Greulem doplatit na jediné ztracené podání. V prvním setu totiž byli oba tenisté na servisu neomylní a Němec se díky úspěšně zvládnutému tie-breaku dostal do vedení. Chorvat sice pohodlně vyrovnal, ve třetím dějství ovšem přišel o podání a za stavu 2-4 byl nedaleko vyřazení. To však odmítl dvěma brejky a i třetí start v Mnichově proměnil ve čtvrtfinále.

Vítěz letošních turnajů v Čennaí a Záhřebu je v Německu nasazenou jedničkou a usiluje o první antukové finále. Aby si o něj vůbec mohl zahrát, musí ještě porazit Španěla Almagro.

Šestý nasazený Nicolas Almagro si dnes přidělal problémy s dvoumetrovým Jihoafričanem Kevinem Andersonem v závěru druhé sady, kdy jedinkrát v utkání přišel o podání a o svém postupu rozhodl až v tie-breaku třetího setu. 36. hráč světa Almagro si pomohl 17 esy.

Čilič nad Almagrem první vzájemné střetnutí předloni na Australian Open vyhrál, na antuce však na sebe narazí poprvé a mírným favoritem bude tenista z Pyrenejského poloostrova.

Bez problémů soutěží prochází vítěz z roku 2007 Philipp Kohlschreiber. Domácí tenista ve druhém kole smetl Španěla Venturu 6-2 6-1 a letos počtvrté postoupil do čtvrtfinále. 

Rodáka z Augsburgu čeká v dalším zápase Marcos Baghdatis, který si za 77 minut poradil se Švýcarem Chiudinellim.

"Dnes byly náročné podmínky. Celý den se čekalo, až přestane pršet. Ale jsem spokojený. Postoupil jsem do čtvrtfinále a zítra zase budu hrát," řekl Baghdatis. 

Kypřan nad Kohlschreiberem vyhrál tři z pěti utkání, obě prohry si však připsal na antuce. Včetné té tři roky staré ze semifinále v Mnichově. 

"Myslím, že Philipp bude favoritem. Na antuce hraje dobře a je doma."

- ATP 250 MNICHOV (Německo, antuka, 398.250 eur) -
čtvrteční výsledky (06. 05. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Čilič (1-Chorv.) - Greul (Něm.) 6-7(6) 6-2 7-5
Kohlschreiber (4-Něm.) - Ventura (Šp.) 6-2 6-1
Baghdatis (5-Kypr) - Chiudinelli (Švýc.) 6-3 6-4
Almagro (6-Šp.) - Anderson (JAR) 6-2 5-7 7-6(5)

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Ančič/Knowle (Chorv./Rak.) - Friedl/Škoch (ČR) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist