Moliková se rozhodla ukončit kariéru

5. 9. 2008, 09:20
Aktuality 0
Australská tenistka Alicia Moliková oznámila konec své profesionální kariéry. Sedmadvacetiletá medailistka z olympijských her v Aténách to vysvětlila tím, že v posledních letech bojovala více se zraněními a nemocemi než se soupeřkami.
Profily hráčů
Alicia Moliková

Ve světovém žebříčku byla Moliková nejvýše osmá v roce 2005, kdy se probojovala do čtvrtfinále Australian Open. Po zbytek sezony se však potýkala se zánětem středního ucha a poruchami rovnováhy. Svou bronzovou medaili z Atén jela obhajovat i do Pekingu, ale rovněž kvůli nedostatečné době na přípravu vypadla hned v prvním kole.

"Je to velmi vyčerpávající. Hodně jsem o tom přemýšlela a nejvíce mě srazil problém s uchem před třemi lety. Trvalo nějakou dobu, než jsem se vrátila, a i poté jsem musela bojovat s věcmi, které jsem si vůbec nepředstavovala," vysvětlovala smutně své zdravotní trable.

Moliková vyhrála na profesionálním okruhu WTA pět turnajů, ve čtyřhře získala titul na Australian Open a Roland Garros. Celkem si na prémiích vydělala téměř tři miliony dolarů.

Letos se Australanka dostala přes úvodní kolo pouze na domácím grandslamu v Melbourne. Představila se také divákům v Praze, kde po úspěšně zvládnuté kvalifikaci vypadla v 1. kole s domácí šestnáctiletou karolínou Plíškovou.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist