Mónaco má 4. letošní titul, Benneteau prohrál i sedmé finále

30. 9. 2012, 14:08
Aktuality 24
ATP KUALA LUMPUR - Juan Mónaco po třech triumfech na antuce získal v hale v Kuala Lumpuru už čtvrtý letošní titul. V boji o něj zdolal po třech hodinách hry Juliena Benneteaua, který tak prohrál i sedmé finále.
Profily hráčů
Juan Mónaco

Druhý nasazený Juan Mónaco triumf nad Julienem Benneteauem vybojoval za tři hodiny a dvě minuty, po kterých se radoval z těsné výhry 7-5 4-6 6-3, když proměnil třetí mečbol.
Juan Mónaco v Kuala Lumpuru před mrakodrapy Petronas Twin Towers

"Už jsem se svým týmem slavil v šatně a večer si společně dojdeme na místní malajsijské jídlo. Bylo příjemné strávit týden v tomto krásném městě a navíc získat trofej, cítím se opravdu velmi dobře," pochvaloval si Mónaco.

V úvodní sadě se ani jeden ze soupeřů nemohl opřít o své podání a po sérii brejků a nevyužitých příležitostní proměnil Mónaco až svůj dvanáctý setbol. Také ve druhém setu Argentinec ztratil dvakrát servis, ale tentokrát už sadu proti lépe podávajícímu soupeři nezachránil.

Závěr zápasu se odehrál už zcela v režii osmadvacetiletého  Mónaka, jenž si tak připsal celkově sedmý titul. Ke třem trofejím z roku 2007 a třem z letošní sezony, z nichž všechny získal na antuce, přidal celkově sedmý titul a první z haly.

"Myslím, že jsme dnes hráli skvělý zápas. Bylo to hodně nahoru dolů. Nikdy jsem se nevzdal, a to hlavně v 12. gamu prvního setu. Ve druhém setu mě (Benneteau) trochu překvapil svým comebackem. V závěrečné sadě jsem věděl, že musím být více agresivní a jsem spokojený s tím, jak jsem zápas ukončil."

"Rád bych si teď trochu odpočinul, ale musím se také plně soustředit na další turnaj v Tokiu, kam zítra odletím," přiblížil argentinský tenista své nejbližší plány. 

Naopak třicetiletý Francouz Benneteau ani sedmou účast ve finále turnaje ATP nedokázal proměnit v zisk titulu.

"Moc jsem se na tentozápas soustředil, protože jsem chtěl tohle finále moc vyhrát," řekl Benneteau, který se mohl stát prvním hráčem od roku 2005, jenž dokáže vyhrát svůj první turnaj až ve věku více než 30 let.  "Fanoušci tu byli skvělí, bylo tu hodně Francouzů, atmosféra v publiku byla výborná a úroveň hry byla také na vysoké úrovni," dodal bronzový medailista z letošních olympijských her ve čtyřhře.

 

- ATP 250 KUALA LUMPUR -
(Malajsie, tv. povrch / hala, 850.000 dolarů)
nedělní výsledky (30. 09. 2012)

Dvouhra - finále:
Mónaco (2-Arg.) - Benneteau (7-Fr.) 7-5 4-6 6-3

Čtyřhra - finále:
Peya/Soares (3-Rak./Braz.) - Fleming/Hutchins (Brit.) 5-7 7-5 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
gigin
Nolda si po dlouhé době včera zaimitoval :))) Exhíba v Taiwanu.
http://www.youtube.com/watch?v=L1fIxZUAydo
Reagovat
smazaný uživatel
Při tom jednom úderu, kdy měl imitovat Nadala, vypadal, jak kdyby imitoval sám sebe z 1. setu finále US Open :D
Reagovat
gigin
Nevím, který úder máš konkrétně na mysli. Ten poslední? :DD Jinak předváděčka Nadala nebyla tentokrát nic moc, Mařenka tradičně dobrá, ale nejvíc mne pobavilo, jak předváděl Almagora :))))
Reagovat
gigin
vole :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle nějak hrál v tom větru, skvělý timing :D
Reagovat
gigin
Jj, já vím, kam si tím mířil :DD Mimochodem minulý týden fučelo jak cyp, hráli jsme v tom. Všechno je jinak :))) Takže se dodatečně ještě skláním před Andyho výkonem, že se s tím tak popasoval. Prostě nejlepší hráč okruhu ve větru. To je jas!! :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, je to humus, taky jsmem to zkusil a to byl asi proti tomu New Yorku jen příjemný vánek :D V dešti taky celkem sranda, nebo spíše po dešti. Uměly pvorch byl nasáklý, takže na přijmu si vždy dostal facku vody a soupeř se radoval z esa :D
Reagovat
gigin
Hele :DD
http://www.q3.cz/images/93janko_berda.jpg
http://www.q3.cz/images/46berda_nole.jpg
Reagovat
Heather_Fedex
jaaaj ;D
Reagovat
smazaný uživatel
Zajimavy deblovy par, Berdych + Zimonjic:)
Reagovat
Heather_Fedex
jsem netusila, ze tomas je se srby kamarad ;)
Reagovat
gigin
A v Pekingu Halejulia s Barunkou a Ičky (Jelena&Andrejka) :DD
Reagovat
smazaný uživatel
proc ne, dneska me debl v souvislosti s Jelenou - totiz Elenou :-)) fakt napadl, vytahla par skvostnych voleju a hlavne tam byla temer muzska predvidavost a neohrozenost jit si pro mic, holky s tim mivaji problemy. Docela me prekvapovala. Ale tvoje Andrejka musi rozhodne zpresnit hru, pri babinci bude mit jeste min mista i casu...

Jinak gratulace Moonakovi, kdyz uz jsem tady, Davida mi ale rozhodne nikdo z nich nenahradi, .. :-(
Reagovat
gigin
No, Dáma si ji usměrní a našteluje, neboj :))
Se divím, že Mónakovi gratuluješ, když je u tebe tak zavrubovanej :DD
David je jasnej, gesto roku, já tě chápu :)))
Reagovat
smazaný uživatel
no, ja jsem si Damu spis predstavovala s nejakou deblistkou.. :-) A Moonaco? V tom nic nehledej, jsem jen zjevne na ty (sportovni i lidska) gesta.. :-)))
Reagovat
dessperadoss
Tokio:
Nevíte co je s Mardym? Myslel sem že už ho uvidím ted v Tokiu a nic :/
Reagovat
smazaný uživatel
pořád to srdce
Reagovat
smazaný uživatel
taky Mardyho vyhlizim... :-( Jsem docela prekvapena, podstoupil, tusim, s arytmii uz i zakrok (abelaci?) a ta prece ma velmi vysokou uspesnost, hlavne snad nevyzaduje nejaka dlouhodoba omezeni...
Reagovat
smazaný uživatel
on se potom vrátil, ale na US open měl z ničeho nic zase nějaké problémy a od té doby je ticho po pěšině
Reagovat
Faddova
Juana mám ráda a titul si za vyrovnaný výkon a skvělou fyzičku zaslouží. Dneska jsem ale fandila Julienovi, protože aspoň jeden titul bych mu přála, a vzhledem k svému věku už asi moc šancí mít nebude. Bohužel i dnes jeho výkon poznamenalo zranění, jako ostatně celou jeho kariéru. Bojoval, ale ve třetím setu fyzicky odpadl a navíc hrál dost monotónně (spousta crossů, skoro žádné údery po lajně). S Mónakem hrát na pinkanou nemůže, měl se mu snažit víc vnutit svůj styl hry. Co už. Každopádně gratulace Juanovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Super !!! Juana mam rad a když ne David tak aspon on ! Jinak pro Juana je to hodně dobra sezona 4 tituly a navrat do Top 10
Reagovat
smazaný uživatel
Julien sice bojoval. ale bohuzel nema hlavu sampiona, tak nemuze vyhravat turnaje. Proste ve finale to neustoji, tak je stale bez titulu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist