Monte Carlo uvidí švýcarské finále: Wawrinka vyzve Federera

19. 4. 2014, 14:15
Aktuality 214
Turnaj v monackém Monte Carlu uvidí švýcarské finále. Stanislas Wawrinka dnes nejprve porazil Španěla Davida Ferrera, ve druhém semifinálovém klání pak jeho krajan Roger Federer vyřadil světovou dvojku a obhájce titulu Novaka Djokoviče, kterého zejména ve druhém setu trápilo zraněné zápěstí.
Stanislas Wawrinka

Švýcar Stanislas Wawrinka nastupoval do semifinálového utkání v Monte Carlu jako mírný favorit z pohledu svého žebříčkového postavení, ve zájemné bilanci se Španělem Davidem Ferrerem však světová trojka mírně zaostává. Ferrer nastupoval do utkání se vzájemnou bilancí 8-5.

Wawrinka do semifinálového utkání vlétnul jako uragán a první set opanoval za 32 minut poměrem 6-1. Světová trojka se v prvním setu prezentovala dobrou hrou, přesnými údery a výborným využíváním šancí. Vítěz Australian Open využil dva z pěti brejkbolů, zatímco sám dva brejky odvrátil.

Ve druhé sadě už byl průběh mnohem vyrovnanější, když si oba aktéři po dobu celého setu drželi svá podání. O výsledku druhého dějství proto rozhodovala až zkrácená hra, v níž se rychle ujal vedení švýcarský tenista, jež vyhrál tie-break, a tím i celé utkání.

David Ferrer a Stanislas WawrinkaDevětadvacetiletý rodák ze švýcarského Lausanne zvítězil za hodinu a 30 minut hry poměrem 6-1 7-6, čímž zkorigoval vzájemnou bilanci se Španělem na 6-8.

"Hrál dned opravdu výborně, zejména na začátku utkání hrál neuvěřitelně, nědělal téměř žádné chyby," komentoval poražený Ferrer počínání Wawrinky. "Já jsem neservíroval příliš dobře, dneska mi to na servisu nějak nesedlo. Ve druhém setu se to vyrovnalo, Stan udělal nějaké chyby a já jsem se toho snažil využít, ale bohužel to nevyšlo. Dnes byl prostě lepší on, lépe se hýbal, lépe servíroval, proto zaslouženě vyhrál."

Wawrinka si v Monte Carlu zahraje vůbec poprvé ve finále, jeho dosavadním maximem byla semifinálová účast z roku 2009. Švýcar se navíc do finále probojoval s úctyhodnou bilancí - za celý turnaj si ani jednou neprohrál vlastní podání.

"Nejsem ani moc překvapený z toho, jak jsem dnes hrál. Přišlo mi to dnes trošku pomalejší, ze začátku bylo dost větrno. Bylo potřeba, abych se dobře hýbal a byl agresivní, to byl plán pro dnešní utkání. Začal jsem opravdu dobře, dařilo se mi. Vím, že pokud se dobře hýbu, dokážu diktovat tempo hry, což je proti hráči jako je Ferrer velká výhoda," řekl po zápase Wawrinka, který si výhrou zajistil postup do třetího finále na turnaji kategorie ATP Masters 1000 v kariéře.

"Soupeř hrál velmi dobře ve druhém setu, začal hrál o mnoho lépe a bylo to hodně vyrovnané. Navíc on je na antuce jedním z nejlepších hráčů, porazil tu Nadala, takže jsem věděl, že bude bojovat do poslední chvíle. Jsem rád, že jsem vyhrál tie-break, a tím vlastně i celý zápas. Odehrál jsem dobré utkání a jsem moc rád, že jsem ve finále," uzavřel Švýcar, jenž bude usilovat o první titul z podniku Masters 1000.

"Ať už bude finále s Djokovičem, nebo s Federerem, bude to určitě skvělý zápas. Oba jsou velcí šampioni, kteří hrají neskutečný tenis. Bude to výzva a já se na to těším."

Roger FedererVe finále se Švýcar střetne se svým krajanem a kolegou z Davisova poháru Rogerem Federerem. Ten v dnešním utkání porazil světovou dvojku Novaka Djokoviče, kterého však v zápase limitovalo zraněné zápěstí, což se projevilo zejména ve druhém setu, v němž Srb nemohl naplno servírovat.

Federer, jenž v zápase neztratil ani jednou podání, zvítězil za hodinu a 15 minut hry poměrem 7-5 6-2 a poprvé od roku 2008 si v Monte Carlu zahraje ve finále. Celkově to pro světovou čtyřku bude čtvrtá finálová účast na tomto turnaji, titul však v Monaku ještě nezískal.

"Myslím si, že tady tento týden hraju opravdu dobrý tenis, jsem s tím spokojený. Jsem rád, že se ve finále utkám se Stanem, protože to bude jistě velmi dobrý zápas, domnívám se, že si to užijí zejména švýcarští fanoušci, moc se na to těším," řekl Federer, který si finále v Monte Carlu zahrál už v letech 2006 až 2008, ale titul v Mónaku ještě nikdy nezískal.

"Už jsme spolu se Stanem hráli hodně zápasů, moc dobře se známe, ale ve finále jsme spolu ještě nehráli, takže v tomhle ohledu to bude něco trošku nového. Je to velmi zajímavé, že jsme dva hráči ve finále ze stejné země. Jsme přátelé, trávíme spolu dost času při Davis Cupu, potkáváme se a bavíme se."

"Opravdu se na ten zápas moc těším a mám velkou radost, že budu hrát zrovna s ním," komentoval Federer fakt, že se ve finále utká s krajanem Wawrinkou, s nímž má vzájemnou bilanci 15-1. Wawrinka Federera porazil právě na antuce v Monte Carlu - v osmifinále v roce 2009.

"Od konce prvního a pak celý druhý set každý úder bolel, zvlášť při podání. Nemohl jsem nic víc udělat," posteskl si Djokovič. "To zranění už mám asi deset dní, ale snažil jsem se na to nemyslet. Ani jsem o něm nemluvil," přiznal s tím, že do zápasu šel pod injekcemi. Po zápase prohlásil, že si kvůli zraněnému zápěstí musí od tenisu odpočinout. "Nějakou dobu teď nebudu moct hrát tenis. Jak dlouho, to nevím," řekl Djokovič

- ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO -
(Monako, antuka, 3,452.415 eur)
sobotní výsledky (19. 04. 2014)
Dvouhra - semifinále
Federer (4-Švýc.) - Djokovič (2-Srb.) 7-5 6-2
Wawrinka (3-Švýc.) - Ferrer (6-Šp.) 6-1 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

214
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger předvádí grandiózní tenis, ale není absolutně schopný nic dotáhnout do konce. Kolaps v Brisbane s Hewittem ve finále a teďka úplné odpadnutí v třetím setu. Do finále turnajů podává 150% výkon, ale jakmile má titul na dosah tak se psychicky sesype stejně jako na olympiádě v Londýně...
Reagovat
Pe3k
Je neuvěřitelné, že se Stanovi podařilo porazit všechny 3 současné nejlepší hráče v řadě. Nejprve si vyšlápl na Djokovice, kterého porazil v dramatickém pětisetovém utkání na letošním AO, kde později ve finále nedal šanci Nadalovi. Dneska ve finále MC 2014 otočil zápas s jeho největším soupeřem a kamarádem Federerem...Pokud bych šel ještě dál, pak Wawrinka porazil v řadě všech 5 nejlepších hráčů včetně Ferrera a Murrayho v řadě! Gratulace k prvnímu vítězství na turnaji Masters 1000. Zasloužil jsi to.

Roger snad bude mít štěstí na důležitějším turnaji...škoda, ale i tak je to velmi dobrý výsledek, protože v současné době vedou pořadí Atp race Wawrinka a Federer! Takže nikoliv jak se snaží místní hejter co nerozumí tenisu (Forehand) naznačit, že Federer a Nadal vládnou tenisu, ti vládli v minulosti, ale letos to jsou Wawrinka a Federer :) Snad to bude pokračovat.
Reagovat
kada.tom
Stane, vynikající práce! Hezky otočeno :-)
Reagovat
kada.tom
kdyby tak chtěl Federer dostat kanára :-)
Reagovat
kada.tom
tak ne, škoda .. :-)
Reagovat
spaniel
Neni ti uz trapne Kadlec? Každým příspěvkem tady dokazujes, ze tenisu nerozumíš a raketu si videl jen v televizi, ale furt se tady musis prezentovat. To posledne uz bylo moc i na nekoho, kdo videl tenis poprvé.
Reagovat
kada.tom
:-D
Reagovat
Roger_Federer
Hrozny kolaps..z niceho nic
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Stanovi k Masters...Federer hraje jako ponocný.
Reagovat
kada.tom
Nejdřív Donna otočila a teď začíná otáčet Stan :-)
Reagovat
Roger_Federer
Se ti nelibi kvalita hry jo?
Reagovat
dadaft
Forehand by ti řekl, že tomu chybí epika, kdy Rafa s Djokem od první výměny hýkají jako Šarapovová s Azarenkovou a set se hraje hodinu patnáct.))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Se s tim smiř :)
Reagovat
Roger_Federer
S cim se mam smirit.?
Reagovat
smazaný uživatel
Že jsou i komentátoři, které víc berou Rafa s Nolem, nemusíš z toho bejt hned podrážděnej :)
Reagovat
Roger_Federer
myslim ze hra dua NADAL-djokovic uz nebere nikoho kdo se chce divat na tenis..
Reagovat
MarcelPersch
Nj, vysněné finále se Stanovým chokem, jak se dalo čekat :(
Reagovat
spaniel
Tak tomu se říká ironie, ze to vypustí z huby fanda ritohraba, kterému bych ani nespocetl počet chodí od Ferrera, Almagra a spol.
Ale plakej vic, je to příjemné.
Reagovat
gigin
Dominik se tam trápí s tou feferenkou, sakra :(
Reagovat
r.Fever
Fucsovics je bývala juniorská jednotka, ale to dáme.. veď je 7-5 3-3, úplne v pohodičke
Reagovat
r.Fever
a už je ak koniec, 75 63, dovi dopo, vitaj hlavná súťaž :)
Reagovat
r.Fever
Teraz nech Dominic dostane Štepánka alebo De Scheppera a môže ísť ešte ďalej
Reagovat
gigin
Jj, nakonec v suchým...
Reagovat
kada.tom
BryanBros!!
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
Ale som zvedavý,že komu Dnes bude fandiť Severin Luthi.Je sice pisaný všade ako hlavný tréner Federera,ale tak sa mi už dlhšiu dobu zdá,že viac fandí na zápasoch Wawrinky aj ich viac prežíva.Asi by mal skor presedlať do týmu Wawrinky,ale možno sa mi to iba tak zdá.
Reagovat
smazaný uživatel
ale moj osobny tip na dnes je že Wawrinka v pohode zvitazí v 2 setoch a mrziet ma to vobec nebude
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě bude Severin Federerovi bude více přát:)
Ale tvůj tip se mi vůbec nelíbí:((
Reagovat
smazaný uživatel
oprava:...Federerovi více přát:)
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi do smiechu ked tu zrazu čitam komenty ako fans RN a ND držia palce Wawrinkovi ktoremu doteraz nevedeli ani na meno prísť a ktorého po AO iba zosmiešňovali.Týka sa to hlavne pisatela s nickom Kada.tom,ktorého komenty v DC na Adresu oboch švajčiarov ani komentár nepotrebujú.Jeho nenávisť k Federerovi je až zarážajuca.Ale tych čo priam nenávidia RF je tu vela.Ja by som nedokázal až takto nenavidieť nejakeho hraca.Aj ked jedneho neoblubeného tiež mám.Ako som napisal už včera ak to stan dá vadiť mi to nebude.Ja oboch švajčiarov možem.A wawrinka hrá v MC zatial lepsie nez federer.Predsa len antuka je jeho oblubebý povrch.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak #Djokovič od US Open prohrál jen 3 zápasy - 2 s Federerem a 1 s Wawrinkou. Právě tihle dva se zítra v Monte Carlu utkají o titul.
Reagovat
kada.tom
Moje volba pro zítřek je jasná: Stane, poraž ho!
Reagovat
spaniel
Hele Kadlec a nechces pridat i nejaky odborný nazor? Ne? Ani se nedivím po tom trapase posledně.
Reagovat
kada.tom
:-D
Reagovat
Rafaeoli25
Neřeš už Monte Carlo a soustřeď se už na Barcelonu a Madrid a na Rafovy odvety, věřme, že přijdou na obou turnajích :), zítra ať vyhraje lepší a užije si tu vyjímečnou anomálii v podobě vítězství na antukovym turnaji :)
Reagovat
Rafaeoli25
Neřeš už Monte Carlo a soustřeď se už na Barcelonu a Madrid a na Rafovy odvety, věřme, že přijdou na obou turnajích :), zítra ať vyhraje lepší a užije si tu vyjímečnou anomálii v podobě vítězství na antukovym turnaji :)
Reagovat
smazaný uživatel
Djokyho mi je docela líto, zranění nikdy není nic příjemnýho a může mu to pořádně zkomplikovat ambice na Roland Garros, věřim tomu, že mu to zhoršila vysoká zátěž, ať už proti Garcia-Lopezovi nebo Federerovi, už to vypadá, že Fedex je zase v ráži a fyzicky ničí soupeře :D mimochodem všiml si někdo z vás jednak toho, že Mirka už s ním není a že díky dětem jakoby se mu najednou neskutečně dařilo i tam, kde normálně ne? Co takhle zopakovat rok 2009, já bych to na minimálně jeden GS viděla, pokud se teda v pravou chvíli nepřihlásí o příchod na svět děcka (nevěřim, že to bude jen jedno) :) a taky mě napadlo, že Rogerovi se nějak nápadně daří na turnajích, kde předčasně vypadne Nadal, opravte mě někdo, jestli nejsem tak znalá co do minulosti, ale namátkou třeba RG 2009, AO 2010, WB 2012 (WB 2013 byl zakletej s jediným cílem, aby vyhrál Andy) a teď se Rafovi taky nedaří. Po vítězství Fedexe nad Djokovičem v Dubaji jsem říkala, že letos to nebude rok ani Nadala ani Djokoviče, ale rok velkýho návratu Rogera Federera a teď si připadám jako věštkyně :D navíc švýcarský finále, to je sen, Stan si zase začal věřit a předvádí něco neskutečnýho, takže očekávám pořádnou tenisovou show zítra, ať vyhraje ten lepší, oba si to moc zaslouží, těším se :)
Reagovat
a.magerova
Jj takových věštců je nás tu víc ;-)
Vždy rok, kdy otěhotněla Mirka byl pro Rogera v té době nejhorší (2008-přišel o No1 , 2013, škoda mluvit), v roce , kdy Mirka rodila získal Roger něco co ještě neměl čili FO a holky, takže letos to vidím na kluky a DC třeba i MC, ale PŠŠŠŠT, ať to nezakřiknem ;-)

Jj Mirka v MC zatím není vidět.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si ráda zavěštím a předpovím mu dva kluky, Monte Carlo a ještě aspoň jeden Masters 1000, Davis Cup, Roland Garros i Wimbledon a pár dalších trofejí...tečka, už budu jen sledovat, jak se to plní :D po bídné sezoně 2013 je to jako zázrak :) Co dokáže zranění a žádný sebevědomí vidíme právě teď na elitních hráčích n.1, 2 a 3, jestli to Roger dotáhne zpátky na trůn, tak to zavře hubu všem pochybovačům, je to prostě King, greatest...ale vždyť už to známe ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Práve nedavno som cítal članok kde sa Federer vyjadril,že ked je Mirka tehotná,tak sa mu darí,D..
Reagovat
a.magerova
No... takže ON to ví a málo se snaží?! By měla být Mirka těhotná každý druhý rok :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
to by měli za chvíli větší školku než Brangelina :D čtyři budou až až, Mirku jsem viděla v Miami a vypadá to, že už se to blíží, nejlíp kdyby to stihla do RG, nějak tam totiž cítím Rogerovu šanci
Reagovat
smazaný uživatel
Lákalo mě napsat základka, možná byste na mě byly jemnější. ale vyšší odborná. takže do mě klidně tu pravdu per, co se dá :))
Reagovat
MarcelPersch
Bude to na Stanovi, aby ukázal, že není pouhej lokaj Federera, a zachrání tenis.
Reagovat
spaniel
Tenis už byl zachráněn Ferrerem ;)
Reagovat
Roger_Federer
Aby zachranil tenis..to je gool..?
Reagovat
Rafaeoli25
Tvůj názor..
Reagovat
Mayo
Smutné je, že to finále neuvidím. Ale tak hádam vyhrá Fedex.
Reagovat
smazaný uživatel
Taketo SF zapasy som fakt nečakal ani vo sne.1.SF David uplne vyhasnuty Wawrinka zahral skvele.2.SF Asi fakt zranený Djokovič,ale 1 set Federer vybojoval zaslužene 2 sa už hodnoťiť nedá.Finále Fed Waw prajem vyhru Federerovi,ale nebudem sa hnevať ak vyhrá Stan.Prajem aj jemu.A myslim,že to Wawrinka može kludne dat Antuka je jeho naj povrch a hra dobre.
Reagovat
r.Fever
Nolemu patrí želanie skorého uzdravenia, snáď to je len ľahký typ zranenia a do týždňa-dvoch bude naspäť v top forme.
Reagovat
Roger_Federer
Musi to byt pro vas tezke, predstva, ze by mohl Rafa zacit postupne stracet svou jedinou domenu, nedotknutelnou pozici na povrchu na kterem vzdy kraluje.
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, velmi..Hlavne po jednom turnaji..

Rovnako tazké musí byt, predstavit si po jednom vydarenom turnaji, že vsetko moze byt spat ;)
Reagovat
Roger_Federer
Prvni turnaj na antuce..v kontextu poslednich 3 mesicu to nevypada vubec fajn.
Reagovat
Rafaeoli25
Děláš jak kdyby Roger neměl nikdy žádný krize, samozřejmě, že postihnou každýho, loni Rafa v Monacu taky nehrál dobře a pak se rozjel, stejně tak v létě po Wimblu, chápu, že už se třeseš na to, že to s nim půjde z kopce, ale tvoje oslavy jsou předčasný, on se do formy dříve nebo později vrátí tak jako mnohokrát v minulosti, už v roce 2009 se mu po zpackanym podzimu všichni posmívali a odepisovali ho a jaká je realita? Po pěri letech je znovu jednička..
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak ty kecy o jediný doméně si už strč někam, Rafa dokázal mnohokrát na hardu a trávě, že je i na těchto površích naprostou špičkou, jedničkou je a byl ne jen díky antuce a to dobře víš, jen do zblbnutí uboze provokuješ, to ti jde opravdu dobře..
Reagovat
rod_laver
Mám za to, že sezona je pro všechny otevřená a to se mi na ní líbí nejvíce. Samozřejmě Roger stěží vyhraje RG, ale W by urvat mohl. Co se týče Rafy, tam věřím, že se ještě letos zvedne, Novak rovněž a snad i Andy neřekl poslední slovo. Samozřejmě i Gulbis :)) Mimochodem, pokud zítra Roger vyhraje, tak se v race dostane na 1. místo, to nesvědčí o jednom podařeném turnaji, i když bude velmi těžké udržet takovou formu po zbytek roku, vše je otevřené a tenisovým fanouškům nezbývá než se těšit.
Reagovat
gigin
Co to zase meleš :DDDD
Cyp z Cypogradu, no.... :DDDD
Reagovat
rod_laver
z Chujorku, cype :D .. jsem byl ožralý :D
Reagovat
rod_laver
alespoň vidíš, jak jsem v ráži, na rozdíl od tebe, slušný člověk. Nerad bych tady připomínal, co jsi prováděl po osmi pivech a dvou fernetech pod stolem v Huse :D
Reagovat
Fandina
dobře a mám radost, že je ve finále a samozřejmě držím palce. Go Rogere go go!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Vytoužené finále Roger-Stanislas... jsem nesmírně šťastný, že se tak stalo! :-)
Oba mám moc rád, je pro mě velkým potěšením vidět je v tak úžasné fazoně, obzvlášť Stanislase, kterému očividně postup v DC dodalo sebevědomí a nyní předvádí špičkový tenis.
Že do finále jednoho z největších antukových turnajů sezóny postoupí nejlepší švýcarští tenisté by mě nenapadlo ani ve snu, ale o to víc jsem nadšený.

Mírným favoritem finále je pro mě osobně Stan, protože pomalý povrch mu evidentně svědčí (tři finále Masters na antuce jsou toho důkazem), otázkou je, jak se dokáže proti Rogerovi vyrovnat s mimořádně nepřízniviou bilancí, která činí 13 proher proti jedinému vítězství, které se zrodilo právě zde v Monte Carle. Ale Roger je bojovník, agresivní hráč, takže věřím, že o svůj první titul z MC bude bojovat jako o život.
S výsledkem finále budu tak jako tak spokojený. Finálové složení už nemohlo pro mě být lepší a já můžu pouze litovat, že ten zápas nebudu mít čas sledovat :-///

A Novakovi přeju brzké uzdravení.
Reagovat
smazaný uživatel
Zpráva od francouzské novinářky:
"Djokovic saying no fear of surgery cause no rupture. Has been on medication all days, has received an injection. Will do a 2nd MRI to see if anything has changed. Played cause wanted to + didn't wanna hear people talking about him and his withdrawals.Asked if it was tendinitis, but he said "I heard so many things since last ten days..." in a smile. Didn't know when he'll be able to train or come back to play. Also, Djokovic said today every shot was just pain, especially serve. Still says Federer fully deserved his spot in final."
Reagovat
smazaný uživatel
´každý úder byl o bolesti, zvláště servis´. Není se o čem bavit.
Reagovat
Rafaeoli25
O tom tu některý jedince nepřesvědčíš, pořád budou Rafovi i Nolemu dávat cejch simulantů..
Reagovat
gigin
tam dnes neměl vůbec chodit. Mohl být klid.
Reagovat
a.magerova
Však jo, jsem se mohla místo zápasu prospat a Nole mohl pošetřit ruku, prostě samá plus :-))
Reagovat
gigin
a blbých keců by nebylo...
Reagovat
Nola
tomu hádam ani sám neveríš... to by boli zase kecy, že sa pos.ral,
Reagovat
gigin
I to je možné. Ale pořád mi vychází líp, kdyby tam dnes nelezl. Nevím proč...
Reagovat
Nola
má to aj svoje pozitívum... nikto nemôže napísať, že skrečuje zápasy, tak ako v minulosti.... MC je jeho domovom a to tiež zrejme zavážilo pri rozhodovaní.... ak si chce niekto zdvihnúť sebavedomie ponižovaním Noleho, a nevidí si dalej od nosa, nech si to užije, dnes má skvelú príležitosť... niekto tu nedávno písal, že TP je iba pre silné povahy, asi nebol daleko od pravdy, prajem Nolemu rýchle uzdravenie
od pondelka v Barcelone fandím s tebou, raz to musí vyjsť
Reagovat
gigin
Já mu samozřejmě taky přeju brzké uzdravení. Každý normální člověk mu přeje brzké uzdravení, i většina FFF.... Jinak ano, máš pravdu, ale taky nesnáším kecy, že kdyby byl Djoko bez zranění, tak by jasně vyhrál. Prostě jak jsem řekl, neměl dnes hrát.... Můj názor.
Co se týče Barcelony, děkuju moc za podporu, los je celkem dobrý, horní polovina pavouka je o dost natlučenější. Uvidíme. Už je ale na čase :))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Je jasné, že kdyby Noleho nelimitovalo zranění, Federer by prohrál. Doufám, že Stan to zítra napraví a vyhraje.
Reagovat
spaniel
Jasne neni nic, viz RG2011 nebo Dubaj letos. Jasne je jenom to, ze zitra vyhraje tenis.
Reagovat
Mayo
to je hnus toto
Reagovat
Rafaeoli25
Vyhraje podle tebe, za všechny nemluv, buď tak laskav..
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že po roku a pol sa dočkáme iného víťaza, než Nadal a Djokovic, teda čo sa Masters turnajov týka..Až teraz si človek uvedomí, aké ťažké je pre bežných smrteľníkov vyhrať v ich konkurencii turnaj..Jednou z možností je aj zranenie jedného z nich..Napriek tomu sa Nole držal statočne..
Reagovat
spaniel
Myslis nebo vis? A je to rok a necelý měsíc, ne rok a pul.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám na mysli turnaje, kde štartovali obaja..
Reagovat
spaniel
Nejsem telepat
Reagovat
r.Fever
finále Federer - Wawrinka, celkom umenie zvrtnúť debatu opäť na Djokoviča s Nadalom ..

akú majú ale dnes Rafa a Novak konkurenciu ? /Forehandova najobľúbenejšia téma/
-takmer 33-ročný Federer
-29-ročný Wawrinka,ktorý bol do januára zosmiešňovaný sa neschopnosť poraziť top hráča
-Murray, ktorý sa vyhýba antuke oblúkom a má už od minulej sezóny problémy s chrbtom
-Berdych, o ktorom platí to isté čo o Wawrinkovi do januára 2014
-32-ročný Ferrer
-Del Potro, ktorý je mimo kvôli zraneniam
-29ročný Tsonga, ktorý je proste mimo

a mohol by som pokračovať aj ďalej :) ako vidno, názory o konkurencii sú ako bumerang.
Reagovat
smazaný uživatel
Majú konkurenciu najma v samých sebe, to úplne stačí..Veď horšie je čeliť jednému fenoménovi rovnakého veku ako piatim velmi dobrým hráčom..Možno aj práve preto vyhrávali posledné Masters len oni dvaja..A posledný iný víťaz, kde štartovali obaja je už poriadne zaprášený..

Ale o tomto tu už boli siahlodlhé diskusie xkrát, len som chcel upozornit, že zmena prisla práve tu v MC, čo je fakt rarita..
Reagovat
r.Fever
Tak rarita je aj to, že po zajtrajšku môže byť víťazom Monte Carla Federer a víťazom Cincinnati Nadal. Niečo, čo by som pred rokom asi nikdy nepovedal :)

Hoci stále hodnotím podľa predvedenej hry a tým pádom mi príde jemný favorit Wawrinka. H2H ako vždy skresluje, hoci je asi 1:65 v neprospech Stana, to jedno víťazstvo zaznamenal práve v MC.
Reagovat
r.Fever
A len by som dodal, oni dvaja sú si naozaj konkurenciou, no keď sa na to pozrieš z druhej strany rieky .. ani jeden sa nedokáže od toho druhého odviazať. Ani jeden nedokáže dominovať tak, ako dominoval Federer. Chápem, teraz povieš, že Federer čelil "len" Roddickovi, Hewittovi či Nalbandianovi. Lenže ak by bol Federer povedzme o trochu horší, dovolím si tvrdiť, že Roddick by mal v roku 2014 5-6 grandslamových titulov, pretože to bol fakt kvalitný hráč. Tým, že tak neskutočne dominoval tenisu si na seba aj spätne uplietol bič, pretože to vytvorilo falošný dojem nízkej kvality hráčov pod ním. Niečo ako Serena vo WTA.

H2H väčšinou zvyknú vyťahovať Nadaloví fanúšikovia, no myslíš, že je náhoda, že taký Roddick má pozitívnu bilanciu s Djokovičom ? Že Federer sa dostal na čelo rebríčka ATP s mladými puškami ako Nadal, Djokovič, Murray ako 31-ročný ? Rebríček neklame, odzrkadľuje výkonnosť hráčov za ostatných 52 týždňov.

Tým som chcel napísať, že áno - vyzerá to zložito, keď sú 2 rovesníci približne rovnakej výkonnosti v rovnakej dobe a "kradnú" úspechy jeden druhému. No ani jeden z nich nie je taký dominantný, aby si ukrojil väčší kus pre seba. Pre mňa je Nadal oveľa lepší hráč ako Djokovič, má lepší pohyb, lepší forehand, jednoducho celkovo ako hráč vyznieva lepšie. No nedokáže svoje úspechy nad ním opakovať, mal kvázi podarenú sezónu v 2013 - a zatiaľ zaostáva. To isté sa mu stalo aj v rokoch 2011 a 2009 (tu však bola chybou príliš veľká záťaž po náročnom AO). A šampióni sa hodnotia podľa toho, ako dominujú. Nikoho nezaujíma, koho porazili vo finále, hlavné je, že ten titul získali. Howgh.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji Stanovi a Rogerovi k postupu do finále, které bude jejich 15. zápasem na ATP Tour. Zároveň to bude souboj o post švýcarské jedničky.
Na turnaji v MC každopádně pominula éra jednoho vítěze (Nadal).
Z Novakovy porážky jsem sice smutný, ale není to tragédie, nyní bude prioritou vyléčení zranění a poté dobýt RG, aby všem pochybovačům ukázal, že je tenisovou legendou.
Reagovat
Rafaeoli25
Na RG bude vše při starém, ale Nole už legenda je i bez tohohle titulu a velká :)
Reagovat
smazaný uživatel
Každá série jednou skončí, i ta Rafanova na RG 2010-13. Ačkoliv je Rafan velkým šampionem, navěky nebude RG kralovat.
Vezmi si, kdo by v roce 2012 (kdy Rafan vyhrál v MC poosmé) tušil, že za dva roky na tomto turnaji vypadne v ČF? Že ho po 10 letech na antuce porazí Ferrer? A že ve finále budou dva Švýcaři?
Novak má motivaci: vyhrál AO, USO, W, ale RG mu ještě chybí. Pro mě je velkým šampionem, ale pokud bude mít kariérní Grand Slam, bude nezpochybnitelnou legendou (jako Federer, Laver nebo Nadal).
Reagovat
smazaný uživatel
Přeju Djokovicovi, aby porazil Nadala ve finale RG v pátém setu :P
Reagovat
Mayo
najlepšie 16-14
Reagovat
Rafaeoli25
Tak žádná senzace to není, že prohrál s Davidem, jejich zápasy byly i v minulosti vyrovnaný, i na antuce a několikrát rozhodovalo pár míčů, takže s tak kvalitním soupeřem jednou porážka přijít musela, podle jednoho zápasu a turnaje prostě nelze dělat závěry, jinak třeba v r.2010 byl v Římě kousek od porážky s Gulbisem, stejně tak loni, takže namále měl mnohokrát, jednou se ucho utrhnout holt muselo..
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji Stanovi a Rogerovi k postupu do finále, které bude jejich 15. zápasem na ATP Tour. Zároveň to bude souboj o post švýcarské jedničky.
Na turnaji v MC každopádně pominula éra jednoho vítěze (Nadal).
Z Novakovy porážky jsem sice smutný, ale není to tragédie, nyní bude prioritou vyléčení zranění a poté dobýt RG, aby všem pochybovačům ukázal, že je tenisovou legendou
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby vše vyhrával ať Fedex, Nole nebo Rafa, byla by to nuda, ne? I když příjemná nuda. (pořadí sportovců dle abecedy) :)
Reagovat
a.magerova
Člověk by si myslel, že jsi náš, když jsi to seřadil podle tohodle postupového klíče :-))

Varianty pro jiné fanoušky:
Djokovič, Federer, Nadal
Novak, Rafael, Roger
Srb, Španěl, Švýcar
No1, No2, No4
Reagovat
smazaný uživatel
vyřešil jsem to diplomaticky :))
Reagovat
a.magerova
Roger byl v MC ve finále v letech 2006, 2007, 2008 a teď 2014.

Gratuluji mým Švýcarům :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji za upozornění. Opraveno :)
Reagovat
smazaný uživatel
slova dneska: tvoji, moji, nase a odpad.. ;-)
Reagovat
steve79
Snad to zítra do čtveřice vyjde! Kdyby to nevyšlo, tak i tak to byl velice úspěšný turnaj. Nečekal jsem, že se dostane do finále. Letošní sezona je zatím velice úspěšná. Trošku mě mrzí porážka v Indian Wells, ale zítra si to vynahradí.
Reagovat
a.magerova
Jj nad odpadem jsem se taky pobavila, tady už někteří neví co by....
No.... a zítra můj proti mojemu, ale běda tomu mojemu jestli toho mojeho nenechá vyhrát ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne nepoplest, aby vyhral i ten muj! :-))
Reagovat
a.magerova
Jj, ale bude to těžký, splnit náš požadavek!
Reagovat
smazaný uživatel
ne lidský, jen fanouškovský odpad :)
Reagovat
smazaný uživatel
coz automaticky splyva, pokud fandim Fedexovi.
Reagovat
smazaný uživatel
To nebylo na tebe, ale na ty, kteri po jednoduchem uderu Noleho, ktery napalil do site za uz rozhodnuteho stavu, kdyz uz nemel silu kvuli zapesti dal bojovat, tam lidi vyskocili s rukama nahore, jako kdyby to vyla vymena sveta. Trosku respektu by neuskodilo. Me by tohle gesto teda nenapadlo. Ale asi jsem jiny.
Reagovat
a.magerova
V prvé řadě měl Nole v druhém setu po prohraném podání skrečovat a nehazardovat tak se svým zdravím.
Za druhé - fanoušci se radovali z bodu pro Federera a né z toho, že Nole nemá sílu bojovat.
A za třetí - na sojku to náhodou bylo, sledovaly jsme ten zápas společně a ona neustále vyskakovala s rukama nahoře.... teda já taky, ale o mně tu řeč není.... :-P
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) mam prece kridla.. ;-))) ... jinak tady uz jsou zase nejake odkazy a jsem lina neco o Djokovicovi cist, takze jen par perel ze zivota - ono to fakt je tak, ze nastoupite s problemem (nijak velkym a zasadnim, to pak nejste hrdina, ale blbec) protoze verite, ze to pujde. Ono to taky v zapasove euforii i jde, jakmile zacnete prohravat, zacne problem bolet (opravdu boli!) a za vsechno muze on.. :-) Souhlas s a.mageroovou a temi, co tu vyslovili nazor, ze Djokovic nemel nastupovat. Jde o zdravi. Navic ma dost zkusenosti (i s tim efektem "zdravi" pri priznivem stavu a "nemoci" pri nepriznivem) zna se (i sve dramaticke umeni) a mel temto rozpakum, diskuzim a svemu blbemu pocitu predejit.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem asi vážně jiný. Já když zkazí soupeř, jen si oddychnu. no nic. každopádně, gratuluji.
Reagovat
smazaný uživatel
lide bez nadhledu a smyslu pro humor jsou hodne jini.. :-(
Reagovat
a.magerova
Njn.... křídla, ale tak znáš to, zvyk je železná košile.... člověk to má určité fráze tak zažité, že i vozíčkáři řekne: pojď sem nikoli přijeď sem ;-)
A jak ten dnešek prospěl Rogerovi, co myslíš? Jakože lepší by bylo postoupit bez boje a odpočívat nebo dobře že hrál?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se omlouvám. Pe3k mi zas dal, že nemám náladu na nadhled. Že se na něj nevy**ru. Každopádně s odstupem uznám, že jste i vy měly pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
bylo dobre, ze hral, prvni set mel grady a on to vi.. :-)
Reagovat
a.magerova
Věta: "Asi jsem jiný."
Mě dokáže urazit víc než jakákoli jiná věta, vypovídá totiž o svém pisateli jistou nadřazenost a opovržení nad těmi, kterým to říká :-/
Reagovat
smazaný uživatel
pokud jsi vztahovačná tak ano. jen říkám, že v tomhle ohledu jsem jiný. na tom není nic špatného. Kdyby byli všichni stejní, byla by to nuda. ale to už jsem taky někde psal.
Reagovat
smazaný uživatel
ja jsem nejdrive tu deklarovanou "uslechtilost" taky chtela napalit, ale kdyz jsem videla, ze kolega nepochopil ani srandu, zdalo se mi to zbytecne.. ;-)
Reagovat
a.magerova
Tak to je fajn, taky jsem si to myslela, je dobře, žes mou myšlenku podpořila. Ze zítřka mám kapku bobky, protože Stan hraje dobře.
Pokud vyhraje Stan, tak budu mít dost smíšené pocity, stejně jako manžel, kterému manželka řekne: Stejně jsi v posteli lepší než náš soused ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ajeje.. tady už se to začíná všechno kroutit jako žížala. Jdu se tedy dál učit. I když mi to teda po dnešku maximálně nejde. Nebudu vám tu kazit euforii. Ať si tu "ušlechtilost" alespon částečně zasloužím.
Reagovat
a.magerova
Ale tak joooo, fanoušci Noleho jsou opravdu jiní...
Reagovat
smazaný uživatel
A asi mám i smysl pro humor, nebo tak něco. spojitost mezi zítřejším zápasem a vtipem o sousedovi jsem pochopil. trošku mě to vyděsilo.
Reagovat
smazaný uživatel
tohle je bitva, která se prostě nedá vyhrát. ale tak třeba tam byli i fanoušci, co to tak neprožívali. stejně jako já, když měl fedex v háji záda. no každopádně i vy jste pro nás hodně jiní :))
Reagovat
smazaný uživatel
:-) Stan hraje moc dobre.... PSSST! ;-)
Reagovat
a.magerova
A co se učíš, jakože abych věděla jestli si Tě mám předcházet nebo jestli Ti můžu psát pravdu :-P
Reagovat
a.magerova
Jj pšššt a jakoby nic :-))
A hyn sa hukáže....
Reagovat
smazaný uživatel
já jsem nevyvrátil ani jednu větu o tom, že neměl Nole hrát. Tuhle pravdu jsem přijal a já vlastně i čekal, že nenastoupí. Jen jsme se do toho zamotali těma fanouškama, kteří mi přišli nesportovní jen pro to, že já prostě, když vidím, že to má Nole v kapse, tak už jsem v klidu a jen čekám, a chybám soupeře prostě netleskám. není čemu. Tady je kámen úrazu. Momentálně zrakové ústrojí.
Reagovat
a.magerova
Jakože základka, střední nebo vysoká?
Reagovat
smazaný uživatel
Lákalo mě napsat základka, možná byste na mě byly jemnější. ale vyšší odborná. takže do mě klidně tu pravdu per, co se dá :))
Reagovat
a.magerova
No mít známého, který se vyzná v dívčích očích není k zahození, ale když mě baví víc říkat/psát pravdu než lež, takže tak, no :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je ale plus pro tebe. Navic, ja bych stejne jen rikal neco o rohovce a belimu. Noc romatnickeho :))
Reagovat
smazaný uživatel
teprve jsem si vsimla - az ten preklep je tvuj dnesni majstrstyk. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Muj preklep?
Reagovat
smazaný uživatel
no ps, tys nechtel napsat NIC romantickeho? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To teda chtel. Ja to pisu z mobilu a to je teprve neco..
Reagovat
a.magerova
A já myslela, žes TO jen nedopsal a měls na mysli např. noc romantického hrdiny.... hned se mi lépe usínalo :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, zensky, ja uznavam, ze bez vas by to proste neslo, ale obcas je vas vazne dost :))
Reagovat
peRFect
Zápas jsem bohužel neviděl, což mě štve. Jen doufám, že se prohra Novaka nebude svalovat na jeho zranění. Zranění jsou součástí tenisu a vloni měl RF problémy se zády skoro celou sezónu, ale ven to vylezlo až v půlce roku. Letošní výkony Rogera jsou opět pastvou pro oči, při jeho fyzicky méně náročném pojetí hry (pokud to tak lze říct) by mohl srby i španěly vypráskávat ještě 2-3 roky. Ale že i na antuce, to jsem nečekal :-)
Reagovat
Rafaeoli25
Nepřeháněj prosím tě, zatím vyhrál jen Dubaj a ty už mluvíš, jak kdyby měl za chvíli atakovat trůn..
Reagovat
r.Fever
Asi máš problém s čítaním, všakže ?

Napísal len "letošní výkony Rogera jsou opět pastvou pro oči" a že vďaka jeho nenáročnému štýlu to môže ešte trvať nejaký ten piatok.
Reagovat
peRFect
V pondělí se podívej na race to london.
Reagovat
lexikon
Ale pořad toho vyhrál víc než Nadal:)
Reagovat
r.Fever
"To" značí porážať top hráčov.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Noleho čas od času vypráskat umí, ale Rafu ne a nebojte, on se vzpamatuje, každý se občas ocitne v menší krizi..
Reagovat
Mayo
TAk na Djokiho to vie lepšie ako na El Matadora (:
Reagovat
Pe3k
Gratulace Rogerovi! Je neuvěřitelné jak válcuje soupeře i v téměř 33.

První set měl hodně vysokou úroveň, asi nejlepší antukový tenis tohoto roku, jenže potom, co Roger vyhrál se Novak psychicky složil a tváří se, že najednou je zraněný, podobně jako Nadal na letošním AO. Co se jejich rivality týče, Roger upravil na 18-16 a dokazuje, že je i ve 33 pro Novaka nejhorší možný soupeř. Když si vemu kolik je Federerovi let a že loni zažil nejhorší sezonu tak jejich bilance z posledních 5 zápasů je 7:7 na sety. Oproti tonu Nadal neuhrál v posledních 3 zápasech s Novakem ani set a má to 0:6 na sety!

Švýcarské finále na Monte Carlo 2014 Atp Masters 1000. Snové finále pro milovníky útočného tenisu a jednoručního backhandu. Snad Stan nechá Rogera vyhrát :)

Marco a Forehand: Prý Novak Federera lehce porazí :D
Novak poráží lehce jen Nadala...
Reagovat
rod_laver
Ano, Roger je ve formě, hrál dobře, bilance 7:7 je fajn, ale myslím si, že Novaka dneska limitovalo zranění.. pochybuji, že by v jeho formě z posledních masters měl zapotřebí už den předem simulovat a bát se prohry.. Samozřejmě se vždy těžko posuzuje, jak by to dopadlo, kdyby oba byli zdraví, třeba by Roger (doufám) vyhrál i tak. Rafa je teď z formy, Novak se dá zdravotně ještě dokupy a na RG ho nejvíce favorizuju.
Reagovat
smazaný uživatel
Stan nechal Rogera už 17x vyhrát:D
Reagovat
Mayo
Tak každý kto sleduje tenis vie, že Federer to vždy na Djokoviča vedel...takže mňa výhry RF nad ND ani v tomto veku nejako neprekvapia...
Reagovat
Pe3k
Jenže v Monte Carlu nechal Federer vyhrát Wawrinku, takže je na řadě, aby mu to Stan vrátil :)

Btw. Federer to má 13:1 s Wawrinkou...
Reagovat
smazaný uživatel
Už to vidím, že to není 17:1.Dík za info.
Tak to nevím, že v MC vyhrál Wawrinka nad Fedexem.
Reagovat
Rafaeoli25
Ty jsi neskutečná parodie, po zápasech vždycky píšeš opak toho co před nima..
Reagovat
a.magerova
Lenka - Ty neznáš tu aféru MC vítězství Stana nad Rogerem?
Reagovat
a.magerova
V půli roku 2009 dal nějaký bývalý tenisový rozhodčí rozhovor novinám, prý velmi blízký přítel Nadalovy rodiny, o tom jaký je Federer křivák, protože prý ani nepozval Wawrinku na svou svatbu jen kvůli tomu, že ho v MC poprvé porazil. Dotyčnému paku vůbec nevadilo, že Roger prohrál se Stanem až asi dva týdny po své svatbě. A trotli tady na TP to opakovali mnoho měsíců a argument o časové neshodě je vůbec nezajímal :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Neznám,ale už čtu:)
Reagovat
malchar
Jaká aféra?
Reagovat
smazaný uživatel
To se povedlo:)díky za informaci.
Reagovat
a.magerova
Jo tu je ten rozhovor toho pomatence...
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis-davis-cup/84513/nadaluv-pritel-spanele-jsou-zvadle-kvetiny.html
Reagovat
Rafaeoli25
Za všechno může zlobr Nadal, mohl i za zemětřesení v Japonsku a teď za krizi na Ukrajině :)
Reagovat
a.magerova
Roger se ženil 11.4.2009
Stan ho v MC porazil 16.4.2009

Ale tady na TP nám to předhazovali Rogerovi odpůrci víc než rok.
Reagovat
a.magerova
Ne.
Rafa může jen za to, že vzal Rogerovi hodně GS, za tamto mohl ten blbeček Štěrba.
Reagovat
smazaný uživatel
K článku se raději na TP nebudu vyjadřovat. Ale pobavila jsem se:)díky.
Reagovat
a.magerova
Lenka - jo a když se za rok ženil Radek Štěpánek a nepozval na svatbu Berdycha, tak to tady nikomu nevadilo.
Prostě: Kdo chce psa bít, hůl si vždy najde!!!

Ale dělali jsme si z toho i srandu, jakože je Roger výborný věštec a před svatbou si řekl: "Stana nepozvu na svatbu, protože mě za týden určitě poprvé porazí."
Reagovat
smazaný uživatel
Ten člověk Štěrba je očividně hodně komická figurka, typicky jednosměrně zaměřený člověk, nejvíce mě ale pobavila věta: Toni s Rafaelovým tátou mu vždycky říkali: Jsi svobodný, ale dělej to pořádně. :D :D Tesat do kamene.
Reagovat
a.magerova
Jj je vidět, jak mu Roger leží v žaludku. Na otázku: Přibližte Nadala jako člověka, si neodpustil rejt bez příčiny do Rogera, a pokud takový člověk řekne v rozhovoru lež o tom nepozvání na svatbu, tak je to vůl, kterému nevěřím ani slovo.
Reagovat
J.M.
Tak láska s člověkem někdy udělá toto. Zamilovaný člověk pak může být slepý a vidět věci jedním směrem. Nevraživost vůči konkurenci z vykonstruovaných, vyfantazírovaných důvodů (skutečný důvod, argument nepadl žádný), zato vůči tomu svému jen obdiv a starost o jeho "krásné tělo".
Reagovat
carolyn
Ta přestřelka tady na TP kůli nepozvání Wáwry na Rogerovu svatbu byla opravdu velká, chvílema i vtipná, pořád tu psali dokola, že Roger ho nepozval až nějaký týpek to rozsekl tím, že tu napsal "že Wáwra ani Rogerovi na svatbu nepřišel" už ale nevím v jakém to bylo kontextu, ale tehdá se mu to povedlo :-)
Reagovat
Rafaeoli25
No jo, vzal mu hodně titulů, ale taky to můžeme brát opačně, Roger vzal Rafovi dva tituly, nebýt těch dvou Wimblů, byla by to plichta už teď :)
Reagovat
steve79
Snad by měli být komentátoři komentovat rovinu né??
Reagovat
Nola
škoda, že tam neposadili teba....
Reagovat
steve79
Roger hrál naprosto skvěle. Na takový tenis se krásně kouká!! Doufám, že takový výkon předvede i zítra a vyhraje. Novakokovo zranění se projevilo až když prohrál svůj servis ve druhém setu. V prvním setu hrál Djokovič na sto procent a žádné zraněnní se u něj neprojvilo. Naprosto mě naštval komentátor nova sport s tím, jak pořád říkal, že Djokovičův výkon ovlivnilo zraněně. Snad koukal na jinej zápas nebo by si měl zajít k očnímu lékaři.
Reagovat
MarcelPersch
mě spíš štvalo, když prohlásil Rogerovo return za vynikající, když to byl pouze krátkej čop doprostřed kurtu.
Reagovat
peRFect
Kdo komentoval?
Reagovat
smazaný uživatel
Že máte pořád chuť řešit ty komentátorské nuly skupina Nova.
Prostě jsme chudá země, nemáme na to, aby tenis komentovaly bývalé tenisové hvězdičky jak třeba na Sky Sports nebo na BT Sport (BBC).
Reagovat
J.M.
Tak kéž by těch švýcarských finále na velkých turnajích bylo co nejvíc. Stan v optimální formě jako dnes v 1. setu hraje majestátní, nádherný tenis, jen bohužel jsou ty údery často na hraně, stačí maličké rozhození a místo fantastických winnerů to pak zase lítá mimo. Roger mě na antuce překvapil. Sice už tam taky není úplně ta konzistentnost a úderová jistota jako kdysi, ale to, jak se s Novakem držel v dlouhých výměnách a dokonce v nich dominoval (a víc toho naběhal než Novak), to je opravdu nějaké znovuzrození.
Reagovat
spaniel
Me překvapilo ze stíhal, kdyz mu dal Novak BH po lajne. Byl tam včas a dal krasny dlouhý FH a udržel se ve výměně dokud nemel sanci zautocit. Příjemné prekvapeni.
Reagovat
r.Fever
Tak sa zdá, že tento rok vyhráva v Monte Carle hlavne tenis :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak to bylo řečeno úplně přesně!!
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to vidíte vy :)
Reagovat
Mayo
Tak máme tu švajčiarske finále...myslím si, že Roger si kráča pre premiérový titul v MC
Reagovat
smazaný uživatel
Cekalo se, ze nenastoupi. Ja osobne cekal, ze prohraje rychle, nebo skrecne. Ale bojoval, clovek si musi vedomit, ze i se spatnym zapestim hral vyrovnane s Federerem a dokonce mohl i vyhrat set. Nepovedlo se. Druhy set je jednoduchy. Hrat s vedomim, ze by musel hrat pres bolest dalsi dva narocne sety, aby vyhral? To radsi odevzdat. Za to to nestoji.
Federovcum gratuluji.
Nolemu, nebyt toho zapesti.. sakra. Medaile za statecnost.
K divakum na hristi. Odpad.
Reagovat
smazaný uživatel
Lepe bych to nenapsala....fanousci skoro vsude jsou odpad pokud hraje Nole.
Reagovat
woody
Půjde o to co s tím zápěstím je, nikde jsem nenašel,že se jedná o zápěstí, nemůže jít o problém s předloktím? To by bylo lepší než zápěstí. Zranění zápěstí je svinstvo.
Reagovat
rod_laver
to je ale vzácná koncentrace lidského odpadu na všech turnajích, že? nebude to náhodou i něčím jiným?
Reagovat
Mayo
Nebyť toho zápästia, tak Djokovič na 100 % vyhrá ?
Reagovat
smazaný uživatel
Nic není černobílé a Nole si může za reakce diváků zčásti sám. Viz jeho chování v Madridu a Šhanghaji loni. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ne nebude :) jde o to, že mám v rodině fanouška Fedexe. Když měl problémy se zády, rozhodně jsem se neradoval z jeho prohry, naopak. mám vždy divný pocit, když velikáni prohrávají s bolestí v obličeji. Ale radovat se po zkaženém relativně jednoduchém úderu Noleho do sítě, kdy je evidentní, že ho to bolí, je hyenismus. Co naplat, že jsou to právě Fedexovi fanoušci.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebýt toho zápěstí, vypadá to jinak. Vzhledem k formě bych si tipnul Noleho. Ale už před utkáním jsem věděl, že to prohraje. Tak to prostě je.
Reagovat
lexikon
Jasné. Nebýt zraněni tak by si Federer neškrt. Z vás bych blil.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem neřekl! Jen říkám, že by to vypadalo jinak. Nic o výhře. Vy se chováte ještě hůř. Viz když jste na hřišti. Dnes to bylo vidět.
Reagovat
Nola
divákov škoda komentovať.... Nole sa potrebuje dať dohromady, ktovie kedy ho najbližšie uvidíme hrať
gratulácia Fedex fans, Roger má titul, ktorý mu unikal dlhé roky na dosah
Reagovat
spaniel
Do stavu 6:5 nez byl brejnuty, tak se nezdal byt limitovany a byl to moc pekny zapas. Pak uz jen chodil, kazil a az posledni 2 gemy přidal.
Reagovat
rod_laver
ano, fedexovi fanoušci jsou lidským odpadem, holt každému není souzeno být součástí vzdělané elity z jednoho z nejbohatších států světa Srbska známé svým stoickým klidem a nestranností, obvykle sedící na nejlevnějších místech na stadionech, máš recht.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano naděje ho držela relativně v psychické pohodě. Ale jak jsem psal. Ty bys odehrál další dva sety s bolestí? Ten jeden by možná ještě zkusil. Nicméně Roger postoupil, hrál dobře. Ubránil setboly Noleho. Nic mu neberu. Jen se musím Noleho zastat.
Reagovat
spaniel
Ale prosim te, kdyz ukazovali publikum, tak tam bylo srbských vlajek jak v Bělehradu. Proste se smír s tim, ze Novak neni zrovna oblíbeny. Casem se to zmeni, jak se bude blížit ke konci.
Reagovat
Mayo
To sa nedá vedieť akoby to dopadlo...Občas mi to príde u ND fans niektorých, že vlastne on ani prehrať nemôže keď je v optimálnej pohode...
Reagovat
smazaný uživatel
Ke smůle Vám, ale to není nikdy tak znát. Vzhledem k tomu, že je Vás víc, je Vás i víc slyšet. Je víc slyšet, jak nesportovní to občas je.
Reagovat
smazaný uživatel
Když je v optimální pohodě, nechodí tam jako babka s nůší na zádech. Prohrát může. Viz Dubaj. I kdyby byl zdravý, není nepřemožitelný. Jen vzhledem k jeho formě, bych čekal něco jiného. A to upřímně určitě všichni.
Reagovat
rod_laver
ale ty jsi nemluvil o absolutní většině nesportovních fanoušků, ale o relativní většině.
Reagovat
Mayo
Je pochopiteľné, že RF má viac fanúšikov, je to najpopulárnejší tenista a v tomto bude vždy číslo 1 okrem iného
Reagovat
smazaný uživatel
to beru zpět. za to se omlouvám. ne všichni jsou takový. to je fakt.
Reagovat
smazaný uživatel
To, že hrál vyrovnaně jsem nemyslel jako narážku, že hrál Fedex zle. Ale jako fakt, že Nole statečně bojoval. Nic víc. Federer vyhrál. A zlost necítím. Jen je to prostě škoda.
Reagovat
rod_laver
no, to už je lepší :) ale v pohodě, chápu, že po prohraném zápase je těžké nebýt "naštvaný", ale rozhodně bych nezobecňoval, že fedex má nesportovní fanoušky. Musíš brát v potaz i to, že tam byli i fanoušci, kteří primárně fandí i někomu jinému a byli proti Nolemu. Je spíš pozoruhodné, že Novak není tak oblíbený a většinou obecenstvo tlačí protivníka. Já, i když jsem fanoušek RF, tak nemůžu říct, že bych Noleho neměl rád.
Reagovat
Mayo
Sklamanie je pochopiteľné...aj ja som bol včera sklamaný z Rafu asi 8 minút :D ale to prejde...teraz si oddýchne a na dalšom masters je fit
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak. Máš pravdu. Co naplat. Počítal jsem s tím, proto ta naštvanost není tak velká. Spíš to beru podle sebe. Mám neskutečně špatný pocit, pokaždý, když Fedex prohraje s někým v dolní části žebříčku. Viž wimbledon. Je to tou jeho aurou. Jenže pro mě jí má i Novak. takový ta opravdu neporazitelnost ve smyslu, že bojuje do poslední chvíle. Tohle jsem čekal. A jak píše Pe3k, že se složil psychicky. Nebyl důvod. Pro něj určitě ne. To je jeden z těch o kom mluvím. Ale ať si užívá.
Reagovat
rod_laver
Jak jsem psal výše, myslím si, že v tom bude i zranění. V IW ho Roger první set přejel a pak to otočil. Přesto si myslím, že by RF byl dnes i při plné Noleho síle víc než zdatným soupeřem a mohl by vyhrát. Tomu, že by se Nole psychicky složil, nevěřím. Jeho psychika (a hlavně v roce 2011) je neskutečná a Roger hlavně na US 2010 a 2011 díky ní utrpěl hodně hořké porážky.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Ale na ´kdyby´ se v životě a ani ve sportu nehraje.
Reagovat
woody
Bohužel Djoker odchází dnes zdravotně...
Reagovat
woody
už ani nepodává naplno...snad se dá brzo dopořádku
Reagovat
Davor1
Paráda Stan, keď je v top forme, tak hrá najkrajší tenis na okruhu. Jeden z mála top hráčov, ktorý sa nebojí útočiť. Toto bude jeho tretie finále na Masters, tak snáď do tretice všetko dobré. Ak by zopakoval dnešný výkon, tak má veľkú šancu, či už proti Rogerovi, alebo Djokovi...
Reagovat
Pe3k
Reagovat
MarcelPersch
Ach jo Nole, těšil jsem se na finále Stan vs. Nole a místo toho to bude finále s Rogerem, škoda toho zápěstí, takhle bude mít MC a Rafa Miami ne :( Protože Roger vs Wawrinka je jako Rafa vs Ferrer, může ho porazit, ale asi jen těžko :(
Reagovat
woody
určitě je to zápěstí, mě to příjde spíš na předloktí, má ho celý zabandážovaný?!
Reagovat
smazaný uživatel
Teď nepřetržitě sleduji weby livesport.cz a novakdjokovic.com, zatím to nevypadá, že by měl Nole odstoupit.
K zranění: už loni měl Novak v MC zdravotní trable - měl potíže s kotníkem a zvažoval, jestli bude vůbec na turnaji startovat.
Doufejme, že to s tím zraněním zápěstí není tak vážné a že se rychle vyléčí.
Reagovat
a.magerova
Tak už je na kurtu, takže odstoupení nehrozí, leda skreč....
Reagovat
Pe3k
Ukázal jak se má hrát na antuce :) Gratulace!
Reagovat
a.magerova
Zítra Ti fandit budu podle toho, kdo bude stát na druhé straně ;-)
Reagovat
a.magerova
Njn.... tak Ti budu fandit někdy jindy ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist